25.02.2008.

SKIJANJE - Na Crvenom spustu održana međunarodna dječja utrka

Novo iskustvo i lijepi dojmovi

SKIJANJE - Na Crvenom spustu održana međunarodna dječja utrka

U utorak i srijedu, 26.i 27. veljače, na Sljemenu je održano međunarodno dječje natjecanje u slalomu za stariji uzrast dječaka i djevojčica.

Utrka je organizirana pod pokroviteljstvom Hrvatskog skijaškog saveza, a uvjeti na stazi, uz sunčano i tolo vrijeme, bili su solidni. I ove je godine odaziv bio velik pa se tako ukupno prijavilo petnaest reprezentacija, s ukupno 136 natjecatelja.

Prvog dana održan je slalom u kojem su nastupili i natjecatelji Ski kluba Samobor - Luka Olivari, koji je okončao svoja dva laufa na 12. mjestu i Dora Hipša, koja je zauzela 15. mjesto. Drugog dana održan je veleslalom kojeg, na žalost, Luka Olivari nije uspio završiti, dok je Dora Hipša doskijala do 16. mjesta.

Usptkos ne baš uspješnom nastupu Samoboraca, cjelokupan dojam utrke je pozitivan i treba ga shvatiti kao veliko iskustvo i pokazatelj na kojem se planu mora intenzivnije poraditi.

Inače, prvenstvo se bliži kraju i do 16. ožujka još možemo očekivati dobre rezulrate predstavnika SKI kluba Samobor.

D.K.

 
25.02.2008.

KARATE - Kup Mladosti 2008, Ivanić Grad, 24. veljače

Samoborci i Bregančani u vrhu

KARATE - Kup  Mladosti 2008, Ivanić Grad, 24. veljače

U Ivanić Gradu je 24. veljače održan tradicionalni karate turnir, kojem je domaćin KK Mladost. Okupio je ove godine 433 mlada natjecatelja iz 53 kluba Slovenije i Hrvatske.

U Ivaniću su nastupili i najmlađi članovi KK Samobor-Anindol koji su ostvarili dobre rezultate, ali i dali uvid u trenutnu formu pred predstojeće prvenstvo Hrvatske.

Najuspješniji je bio Leon Kovačić koji je pobijedio u kategoriji kadeta do 45 kg.

Srebrnu medalju su osvojili Zrinka Pezer do 40 kg i Filip Barlović do 52 kg. Filip Kolarec bio je brončani do 52 kg, kao i Martina Matulić do 50 kg. Brončanim medaljama su se okitili Toni Vuković i Luka Meštrović u kategoriji kata za mlađe učenike.

S.S.

Rezultati KK Bregana

U kategoriji mlađih kadetkinja do 45 kg prvo mjesto je osvojila Stefani Filipić, koja je u finalu bila uspješnija od klupske kolegice Dijane Ćosić. Brončanu medalju osvojila je Paula Andričević u kategoriji učenica do 36 kilograma, a u kategoriji kadeta do 63 kilograma Karlo Pejić.

Bez medalje su ovaj put ostali Filip Mršić, Ivan Bilić i Dominik Kovačić koji su izgubili mečeve za treće mjesto i Marina Bratanić, Valentina Mihmić te Antonija Žulj.

FOTO: Paula Andričević, Stefani Filipić i Dijana Ćosić

 
25.02.2008.

ŠKOLSKI SPORT - NOGOMET - Drugo kolo gradskog natjecanja srednjoškolaca u nogometu

ETUŠ prvi sretno i spretno

ŠKOLSKI SPORT - NOGOMET - Drugo kolo gradskog natjecanja srednjoškolaca u nogometu

20. veljače odigrano je drugo kolo gradskog natjecanja srednjoškolaca u nogometu.

Nakon prvog kruga natjecanja, koje je odigrano u prosincu, najbolji su bili strukovnjaci.

S dvije pobjede zauzeli su prvo mjesto, druga je bila ekipa Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole s jednom pobjedom, dok je posljednje mjesto bez boda zauzela ekipa Gimnazije A.G. Matoš.

U drugom krugu se pokazalo kako ključnu ulogu u određivanju prvaka ima ekipa Gimnazije. Oni su u utakmici sa Strukovnom školom odigrali neodlučeno i tako prvo mjesto osvaja ekipa Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole sa šest osvojenih bodova. Drugo mjesto pripalo je ekipi Srednje strukovne škole s pet osvojenih bodova. Treće mjesto osvojila je ekipa Gimnazije. Prvoplasirana ekipa Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole predstavljat će Samobor na županijskom natjecanju u Vrbovcu tijekom ožujka.

Z.F.

FOTO: Za ekipu Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole nastupili su: Dominik Levak, Marko Boc, Marko Zeman, Marko Kolar, Darko Frajt, Tin Prelec, Vedran Horvatić, Josip Matošević, Dorijan Bašić, Dominik Stanec, Ivan Ilić; Voditelj ekipe: Davor Munić

 
25.02.2008.

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 4. kolo Samobor – Ogulin 76:87 (35:33)

Bez centara ne ide

SAMOBOR: Agić, Gionechetti 13, Pintar, Poljak, Geiger 3, Levanić 40, Koščak, Kleščić 4, Marković 2, Hrkalović 14. Trener: Džimbeg Zdravko

OGULIN: Marković, Magdić 22, Salopek 12, Kurtović 20, Rupčić 2, Pašalić 7, Francetić 9, Špehar 11, Puljko 2, Zrnić 2. Trener: M. Vorkapić

Igralo se borbeno na obje strane, a nijedna ekipa se u prvom poluvremenu nije odmakla na više od dva-tri razlike. No, već početkom drugog poluvremena zbog 5 osobnih Samoborci ostaju bez jednog centra Markovića, a polovicom zadnje četvrtine i bez drugog centra Hrkalovića. Tada gosti preuzimaju inicijativu pod oba koša i minutu prije kraja odlaze na 7 razlike. Samoborci pokušavaju odigrati presing da eventualno preokrenu rezultat, ali premlako tako da gosti samo još više povećavaju vodstvo za zasluženu pobjedu. Uz izlazak jedina dva centra Samobora iz igre svakako je važan razlog porazu i izuzetno loše gađanje slobodnih bacanja sa čak 23 promašena. Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Levanić sa 40 koševa. Kod Ogulina odlično su odigrali Magdić s 22 i Kurtović s 20 koševa.

T.I.

 
25.02.2008.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – IV. HRL – 4. kolo Hermes Analitica – Samobor 43:58 (21:20)

Tri trice u nizu za mirnu završnicu

SAMOBOR: Belamarić 2, Vlahović 2, Mandalinić 16, Dragozet, Imbert 6, Levanić 22, Šuvaković I. 2, Džimbeg, Šuvaković K. 8. Trener: Robert Levanić

HERMES ANALITICA: Beganović 19, Bošnjak, Brčić D., Brčić F 2, Bokun 20, Kenfelj, Balenović, Bilafer 2. Trener: Bilafer

Cijelo prvo poluvrijeme ekipe su se izmjenjivale u minimalnom vodstvu, da bi se početkom drugog poluvremena razigrala ekipa Samobora. Pod svojim košem sve lopte je pohvatao Šuvaković te iz brzih kontranapada upošljavao Mandalinića i Levanića, koji uz to pogađa i tri uzastopne trice tako da Samoborci stvaraju osjetnu razliku za mirniju završnicu. U zadnjoj četvrtini Samoborci smireno privode utakmicu kraju uknjiživši nova dva boda. Za pobjedu su najzaslužniji Levanić s 22, Mandalinić sa 16 i Šuvaković s 8 koševa. Kod domaćina istakli su se Bokun s 20 i Beganović s 19 koševa.

T.I.

 
25.02.2008.

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola – 2. HRL – 8. kolo Samobor – Fortuna 47:19 (28:8)

Primili samo 10 u tri četvrtine

SAMOBOR: Belamarić 2, Rendulić 4, Mandalinić 10, Dragozet 5, Imbert 10, Levanić 14, Šuvaković I. 2, Džimbeg, Marković, Šuvaković K.

Trener: Robert Levanić

FORTUNA: Vagner 2, Pavičić 9, Marjan, Ćosić, Muša, Nezmaneh, Damian 6, Borić 2, Divković

Trener: Torlaković

U drugoj i trećoj četvrtini Samoborci igraju bez greške čvrsto u obrani i precizno u napadu limitiravši Zaprešićane na 3, odnosno u trećoj četvrtini na samo 2 koša. Na kraju zaslužena i visoka pobjeda za Samobor.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Levanić sa 14 te Mandalinić i Imbert sa po 10 koševa. Uz njih treba pohvaliti i braću Ivana i Karla Šuvakovića koji su bili neprelazni pod svojim košem. Kod Fortune najviše je pokazao Pavičić s 9 koševa.

T.I.

 
25.02.2008.

KOŠARKA - NAJAVE

Prvenstvo sportskih škola – 2. HRL – 9. kolo

Univers - Samobor

U nedjelju, 2. ožujka, u 11:30

SD Dubrava u Zagrebu

 
25.02.2008.

KARATE - EP za kadete i juniore, Trst - Italija, 15. - 17. veljače

Hrvatskoj dva zlata, Samoborci bez medalje

KARATE - EP za kadete i juniore, Trst - Italija, 15. - 17. veljače

Od 15. do 17. veljače u Trstu je održano 35. po redu Europsko prvenstvo za kadete i juniore u karateu na kojem su sudjelovale 44 države Europe.

Boje Grada Samobora i Hrvatske branilo je petero naših sugrađana. To su bili Ana i Maja Lenard, Haris Kovačević, Matej Tomazin i Tomislav Stolar.

Iako smo već navikli da naši karatisti redovito osvajaju odličja na međunarodnoj sceni, ovaj put je nedostajalo malo sportske sreće i sudačke pravde da nas opet rezvesele pokojom medaljom.

Najprije je na tatami izašao kataš Tomislav Stolar koji je prije odlaska u Trst slovio za jednog od favorita europskog prvenstva. Tomislav je nakon slobodnog prvog kola nadmoćno pobijedio u 2. kolu jakog suparnika, njemačkog reprezentativca sa 4:1. Tom pobjedom se sve otvorilo na putu prema finalu. U narednom kolu pobjeda protiv finskog reprezentativca nije trebala biti upitna, no pred kraj kate događa se nešto nepredviđeno. Tomi najednom usporava elemente kate, staje, pa opet nastavlja. Bila je to greška zbog koje suci nisu mogli odlučiti u korist samoborskog reprezentativca. Takvo nešto Tomi je napravio po prvi puta u karijeri i to u trenutku kada su ga svi vidjeli u finalu prvenstva Europe. Šteta.

Haris Kovačević je nastupio u konkurenciji kadeta do 60 kg te se već u prvom kolu nesmotreno pokliznuo na bosanskog reprezentativca. Nakon neriješenog regularnog dijela meča, u produžetku Haris neoprezno izlazi drugi puta iz borilišta čime protivnik osvaja tzv. zlatni bod, a samim time šalje Harisa na tribine. U svakom slučaju, ovo je bilo gorko iskustvo za neiskusnog mladog reprezentativca iz Samobor-Anindola.

Maja Lenard, brončana s posljednjeg svjetskog prvenstva, u kategoriji kadetkinja preko 57 kg ušla je u prvi meč protiv Ruskinje vrlo odlučno i dinamično. Suci su od prve sekunde naznačivali da imaju svog favorita – reprezentativku Rusije. Unatoč tome i početnom gubitku od 0:3, borbena i odlično pripremljena Maja uspijeva izjednačiti pa susret završava rezultatom 3:3. U produžetku slijedi odličan Majin napad, čisti bod, ali, na žalost, to za glavnog suca nije i ključan element za donošenje odluke. On dodjeljuje bod Ruskinji, a Maja u nevjerici suznih očiju napušta tatami.

Ana Lenard je došla u Trst nikada spremnija i odlučnija da se vrati u Samobor s medaljom. Na tom putu joj se nakon slobodnog prvog kola pokušala ispriječiti reprezentativka Norveške u drugom kolu. Ana je u tom meču pokazala veliku nervozu, ali konačna pobjeda rezultatom 6:1 dovoljno govori o nadmoći naše reprezentativke. U četvrtfinalu se dogodio ključan susret protiv favorizirane domaće karatistice, ljubiteljice publike i vodstva italijanske selekcije. Na kraju se vidjelo da domaćini ništa ne prepuštaju slučaju, a suci, kao i kod sestre Maje, unaprijed znaju koga treba provući. Ana je znala da će teško protiv Italijanke te je od prve sekunde ubacila u petu brzinu. Sijevali su napadi sa svih strana, ali boda niotkuda. Na kraju regularnog tijeka meča rezultat je bio 0:0 pa su uslijedili produžeci. Ana nastavlja s napadima na već posrnulu Italijanku, poentira s nekoliko udaraca i - opet ništa. Suci ne reagiraju. Na kraju produžetka, već vidno dekoncentrirana i isprovocirana sudačkom nepravdom, Ana udara prejakim udarcem protivnicu u lice nakon čega je uslijedila jedva dočekana sudačka odluka. Kazneni bod za Anu i pobjeda za Italijanku. U ovako teškim trenucima ne pomažu ni riječi utjehe ni tapšanja po ramenu trenera stranih selekcija koji su zabezeknuto gladali ovu krađu.

Zadnji je na tatami izašao Matej Tomazin, kojeg su svi vidjeli kao jednog od najvećih hrvatskih favorita za medalju. Pohod na vrh Europe je najavio na svim kontrolnim turnirima gdje je pokazao odličnu formu, a, osim toga, u Trst je došao kao bronačani s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Nakon Tomislava, Harisa, Ane i Maje, Matej je bio zadnja nada da se u Samobor ponovno donese kolajna s najvećih sportskih nadmetanja. U drugom kolu suparnik mu je bio solidan Škot, naravno bez šanse da pobijedi za njega predobrog Tomazina. Već nakon 10-ak sekundi slijedi munjevita noga koja precizno pogađa suparnika u glavu, a Škot se ruši kao da ga je pogodio malj. Suci nasjedaju na glumu i diskvalificiraju Mateja. Vidno potresen Matej odlazi u svlačionu i presvlači se, da bi nakon 10–ak minuta bio ponovno prozvan na borilište. Naime, na urgenciju predsjednice liječničke komisije Europske karate federacije, tzv. pad i nokaut mladog Škota je okarakteriziran kao simuliranje te je najstrože kažnjen i udaljen s natjecanja. To je bila prilika za Tomazina, ali, na žalost više se ni on nije mogao psihički vratiti. Izgubio je od čvrstog predstavnika Azerbajdžana rezultatom 0:1 što je bio kraj svim nadanjima da ćemo Samoboru podariti još poneku medalju.

S.S.

FOTO: Ana Lenard u borbi s Norvežankom

Hrvatska među najuspješnijima

Hrvatska je u Trstu osvojila ukupno 5 medalja – 2 zlata i 3 bronce, što ju je u konačnici opet svrstalo u sam gornji dio najuspješnijih zemalja.

Najvredniji rezultat su postigle juniorke u borbama ekipno, koje su na imponzantan način osvojile zlato (pobjeda protiv Italije, Francuske, Turske, Grčke i BiH). Juniori su ostvarili isti rezultat te također do finala pomeli Azerbajdžan, Švicarsku, Makedoniju, Francusku i Srbiju.

 
25.02.2008.

RUKOMET - 3. HRL središte, 16. kolo RK Rudar – RK Bedekovčina 29:27 (16:11)

Za pobjedu - brzina više

Igrači Rudara loše su ušli u utakmicu 16. kola 3. HRL središte protiv momčadi Bedekovčine, što su motivirani gosti znali iskoristiti i povesti 7:3. Tada trener Rudara Darijo Gaća zove minutu odmora i tek nakon toga Rudari su ubacili u višu brzinu. Tomu je pogodovao i ulazak u igru Josipa Štajnklera, koji je ubrzao napad te, osim toga, dobio zadatak igrati flastera na do tada efikasnom gostu Hrvoju Dragičeviću. Igrači iz Ruda prvo izjednačuju rezultat (9:9), a vrlo dobru razinu igre zadržavaju sve do kraja poluvremena na koje odlaze s prednošću od 5 golova (16:11). Tome su pogodovale i obrane raspoloženog Krunoslava Gaće.

U drugom dijelu Rudari su gotovo rutinski održavali prednost te zabilježili zasluženu pobjedu s kojom su nakon 16. kola zadržali vodeću poziciju i povećali na tri boda prednost nad drugoplasiranom ZG Dubravom. Najefikasniji u rudarskim redovima bio je Vladimir Šujster s 10 golova, a po 4 puta su gol gostujućeg vratara Ivana Gabrića pogodili Goran Višić i Josip Štajnkler.

M.Š.

 
25.02.2008.

RUKOMET - 2. HRL zapad, 12. kolo ŽRK Samobor – ŽRK Senia Senj 28:19 (15:9)

Pobjednički ples za kraj

Rukometašice Samobora u prvoj utakmici drugog dijela sezone dokazale su da im već tradicionalno taj proljetni dio natjecanja bolje leži od jesenskog. Pred svojom su publikom u utakmici 12. kola 2. HRL zapad uvjerljivo svladale ekipu Senie iz Senja 28:19. Već od samog početka Samoborke su krenule vrlo sigurno i dobro, što je rezultiralo i stalnim povećanjem prednosti. U 18. minuti imale su +3, u 27. su bile na +5, u zadnjoj minuti došle su i na +7, no poluvrijeme je ipak završilo sa 6 pogodaka prednosti (15:9). U drugom poluvremenu prednost je stalno bila na plus 5-6 golova, da bi u samom finišu utakmice stigle i na plus 9.

U premijeri pred samoborskom publikom vrlo dobro je odigrala Matea Balaško, igračica koja je u prvom dijelu odigrala za Lokomotivu 2. Ona je bila i najefikasnija s 8 golova, vrlo dobro ju je pratila Fofonjka sa 6 golova te Plazina sa 4. Treba istaknuti i Maju Gorenc na vratima (obranila i dva sedmerca), ali zapravo i cijelu ekipu koja je pokazala da je krasi zajedništvo, otplesavši na kraju ples sa sinkroniziranim padanjem na pod na kraju.

Pobijedivši Seniu, Samoborke su se probile na osmo mjesto prvenstvene tablice.

M.Š.

 
25.02.2008.

ULTIMATE FIGHT - U Nizozemskoj proslavljen 75. rođendana Jona Bluminga

Šančić i Plečko s elitom K-1

ULTIMATE FIGHT - U Nizozemskoj proslavljen 75. rođendana Jona Bluminga

Povodom 75. rođendana "oca K-1 i Ultimate Fighta" Jona Bluminga u Kazienaveenu održana je prigodna proslava na kojoj se skupila elita K-1, od starih šampiona i živućih legendi poput Bernarda Cretona, Jana Kalembacha, Henka Kuipersa, Chrisa Dolmana, Fleminga Jansena, Dona Sainta, Joopa Reilmana (svi svojevremeno prvaci svijeta u različitim disciplinama).

Iz Hrvatske su pozvani samo Mladen Šančić, 7. Dan i Drago Plečko, 2. Dan Hon.

S.S.

FOTO:

Samoborci s Remy Bonjaskim, dvostrukim prvakom svijeta u K-1 i Martinom Emmenom, dvostrukim prvakom svijeta u Thai boksu

 
25.02.2008.

SKIJANJE - Prvenstvo Hrvatske u sklopu Gorenje pokala za mlađe cicibane

Luka Krsmanović drugi

SKIJANJE - Prvenstvo Hrvatske u sklopu Gorenje pokala za mlađe cicibane

U subotu, 23. veljače na Sljemenu je održano Prvenstvo Hrvatske u sklopu Gorenje pokala 2008. za mlađe cicibane.

U kategoriji starijih cicibanki Nika Hipša je zauzela 14. mjesto.

U muškoj konkurenciji Leon Prevendar zaposjeo je odlično 6. mjesto, a Luka Krsmanović drugo.

D.K.

 

SKIJANJE - Na Crvenom spustu održana međunarodna dječja utrka

KARATE - Kup Mladosti 2008, Ivanić Grad, 24. veljače

ŠKOLSKI SPORT - NOGOMET - Drugo kolo gradskog natjecanja srednjoškolaca u nogometu

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 4. kolo Samobor – Ogulin 76:87 (35:33)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – IV. HRL – 4. kolo Hermes Analitica – Samobor 43:58 (21:20)

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola – 2. HRL – 8. kolo Samobor – Fortuna 47:19 (28:8)

KOŠARKA - NAJAVE

KARATE - EP za kadete i juniore, Trst - Italija, 15. - 17. veljače

RUKOMET - 3. HRL središte, 16. kolo RK Rudar – RK Bedekovčina 29:27 (16:11)

RUKOMET - 2. HRL zapad, 12. kolo ŽRK Samobor – ŽRK Senia Senj 28:19 (15:9)

ULTIMATE FIGHT - U Nizozemskoj proslavljen 75. rođendana Jona Bluminga

SKIJANJE - Prvenstvo Hrvatske u sklopu Gorenje pokala za mlađe cicibane

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002