08.02.2008.

RUKOMET - 14. kolo 3. HRL - središte RK Rudar - RK Medveščak KM II 35:29 (17:15)

Rukometno hrvanje

Nastavak prvenstva u trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi - središte donio je novu pobjedu vodećeg Rudara. Iako bi šest golova razlike moglo nasluti da se radilo o jednostavnoj pobjedi, to nije bilo tako, jer su se mladi igrači Medveščaka pokazali žilavim protivnikom. Igrali su vrlo borbeno, osobito u obrani pa je utakmica u drugom poluvremenu više sličila na hrvanje grčko-rimskim načinom. Ne sjećamo se kada smo igrače Rudara toliko puta vidjeli na podu. Taj je način igre koštao na kraju Medveščakovce podosta isključenja, a sve je rezultiralo i s tri crvena kartona igračima koji su tri puta isključeni (Golić, Lušić i Karačić).

Inače, Rudari su odlično ušli u susret, poveli 9:3, ali to kao da ih je uspavalo, a i prerano su počeli težiti atrakciji, što su gosti upornošću znali kazniti. Osim toga, imali su na vratima i vrlo dobrog Svena Horvata pa su sredinom drugog poluvremena stigli i na samo dva gola zaostatka, ali dalje nisu mogli. Kod Rudara osobito se svidio Sandro Šujster, gotovo nepogrešiv na desnom krilu (8 golova), uz standardno preciznog izvođača sedmeraca Gorana Višića (ukupno 11 golova) te iskusni Stjepan Crnolatac, kao i eksplozivni Josip Štajnkler. Kod gostiju najefikasniji bio je Naka postigavši 12 golova.

U 15. kolu Rudari gostuju u Karlovcu kod Dubovca.

M.Š.

 
08.02.2008.

Skupština Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

Po bolje rezultate istim sredstvima

Skupština Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije održala je u četvrtak, 7. veljače, svoju redovnu skupštinu u gradskoj vijećnici u Svetoj Nedelji. Nazočnih 28 od 31 skupštinara na početku su pozdravili gradonačelnik Kruno Markovinović i predsjednik zajednice Marijan Jurić, koji je i vodio skupštinu na kojoj je glavnu riječ imao tajnik ZŠUSZŽ-a Juro Horvat, obzirom da se govorilo o učinjenom u prošloj godini, planovima za tekuću godinu i programu razvoja sporta Zagrebačke županije u razdoblju od 2008. do 2016. godine.

Što se tiče 2007. godine izraženo je zadovoljstvo onime što je postiglo 629 sportskih udruga zajednice, znatnim brojem velikih sportskih priredbi ostvarenih u organizaciji ZŠUSZŽ-a (njih 49), realizacijom programa stipendiranja sportaša te suradnjom s medijima, županijom, Hrvatskim olimpijskim odborom i Kineziološkim fakultetom. Pogled u 2008. godinu pokazao je pak da su sredstva koja su na raspolaganju zajednici ostala na prošlogodišnjoj razini – oko 4,5 milijuna kuna.

- Programom javnih potreba u športu u Zagrebačkoj županiji bili smo predvidjeli 5,4 milijuna kuna, međutim, iz županije smo dobili objašnjenje da će se morati ostati na 4,5 milijuna zbog potreba financiranja novog županijskog upravnog odjela – pojasnio je tajnik Horvat, istaknuvši kako je sport ipak prošao bolje od nekih kojima su smanjena sredstva. Također, napomenuo je da je ostavljena otvorena mogućnost povećanja sredstava rebalansom, naravno, ukoliko prilike budu to omogućavale.

Financijski gledano i dalje je najviše novaca predviđeno granskim savezima (2,2 milijuna), dok je za velike sportske manifestacije osigurano 845 tisuća. Stipendije su ostale na 300 tisuća, uz tajnikovo upozorenje da su kriteriji HOO-a ublaženi pa se može očekivati i 40 postotno povećanje broja stipendista za što predviđena sredstva neće biti dostatna.

Sva izvješća su prihvaćena jednoglasno, baš kao što su aklamacijom u redove zajednice primljena dva nova člana. Od ove godine u ZŠSUZŽ su ušli Skijaški savez Zagrebačke županije i Sportska zajednica općine Dubrava.

K.S.

Sport po euro standardima

Skupštinarima je na sjednici predstavljen Program razvoja sporta Zagrebačke županije u razdoblju od 2008. do 2016. godine.

- Radi se o prvom takvom materijalu koji na jednom mjestu popisuje sve što se tiče sporta na području županije, kao i prijedloge i mjere budućeg financiranja, obnove i gradnje novih sportskih objekata, potrebnih kadrova, usporedbi s Bijelom knjigom sporta Europske Unije... Treba težiti standardima EU u sportu, a osnovni nam je zadatak do 2016. godine povećati broj registriranih sportaša u Zajednici sa sadašnjih 20 tisuća na ukupno 30 tisuća – istaknuo je tajnik Zajednice Juro Horvat.

Program je postavljen na web stranicama Zajednice, a sve primjedbe i prijedlozi županijskih sportskih saveza i udruga bit će još jednom razmotreni i uključeni u konačni prijedlog koji bi trebao biti usvojen u svibnju.

 
08.02.2008.

KYKUSHIN KARATE - 5. otvoreno prvenstvo Francuske

Mladostaši uspješni i u novoj godini

KYKUSHIN KARATE - 5. otvoreno prvenstvo Francuske

Na 5. otvorenom prvenstvu Francuske, održanom 2. veljače u Lilleu, među devedeset natjecatelja iz šest europskih zemalja bila su i dvojica hrvatskih predstavnika. Hrvatski kyokushin karate savez predstavljali su Tihomir Garašić i Dejan Obranić, obojica članovi KK Mladost iz Samobora.

Obranić se borio u lakoj kategoriji (-70 kg) i osvojio je treće mjesto. U vrlo jakoj konkurenciji pokazao je ustrajnost i borbeni duh te zasluženo odnio brončanu medalju. Garašić se borio u teškoj kategoriji (+80 kg), no ovaj puta ostao je bez mjesta na postolju, izgubivši od predstavnika Švedske. Razlog tome je teška ozljeda koljena, koja se nakon Memorijala Branka Bošnjaka ponovila i na ovom natjecanju. Vodstvo HKKS-a i samoborske Mladosti zadovoljno je pokazanom borbom naših reprezentativaca, kojima je ovo natjecanje ujedno priprema za predstojeće Otvoreno prvenstvo Mađarske i Europsko prvenstvo u Bugarskoj.

KK Mladost Samobor poziva sve zainteresirane - dođite i postanite dio najvećeg i najtrofejnijeg kyokushin karate kluba u Hrvatskoj. Sve informacije možete dobiti svakodnevno u prostorijama kluba na Trgu kralja Tomislava 8a, kao i na web stranici www.kyokushin-mladost.hr.

S.S.

FOTO: Na Otvorenom prvenstvu Francuske Hrvatsku su predstavljali dugogodišnji članovi samoborske Mladosti Tihomir Garašić i Dejan Obranić, trećeplasirani na tom kyokushin karate turniru, te predsjednik HKKS-a i trener Milan Garašić

 
08.02.2008.

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u nogometu za učenike osnovnih škola

Nogometaši OŠ Sveta Nedelja prvaci

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u nogometu za učenike osnovnih škola

U subotu, 2. veljače, održano je Gradsko natjecanje u nogometu za učenike osnovnih škola. Na natjecanju je sudjelovalo pet ekipa osnovnih škola. Kako se i očekivalo, favoriti su došli do finala. U finalnoj utakmici susrele su se ekipe ŠŠD Lob OŠ Bogumila Tonija i ŠŠD Žabac OŠ Sveta Nedelja. Ovoga puta uspješnija je bila ekipa ŠŠD Žabac, koja je pobijedila rezultatom 2:1.

U utakmici za treće mjesto susrele su se ekipe ŠŠD Stražnik OŠ Samobor i ekipa ŠŠD Okić OŠ Mihaela Šiloboda, Sveti Martin pod Okićem. U izjednačenoj utakmici odlučivali su udarci sa šest metara. Sretnija je bila ekipa ŠŠD Okić, koja je pobijedila rezultatom 5:4.

Posljednje mjesto osvojila je ekipa ŠŠD Vihor OŠ Milana Langa, Bregana.

Na županijsko natjecanje, kojemu je domaćin OŠ B. Toni, plasirala se ekipa OŠ Sveta Nedelja.

Zdravko Frajt

FOTO: Pobjednička ekipa u sastavu: Filip Doratić, Marin Holetić, Tin Vlašić, Luka Bakula, Alan Buknik, Karlo Golubić, Marin Luketić, Stipo Čićak, Mateo Vlašić, Ivica Ačkal, Matija Đurđević.

Voditelj ekipe: Matija Vuzem

 

RUKOMET - 14. kolo 3. HRL - središte RK Rudar - RK Medveščak KM II 35:29 (17:15)

Skupština Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

KYKUSHIN KARATE - 5. otvoreno prvenstvo Francuske

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u nogometu za učenike osnovnih škola

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002