28.01.2008.

AUTOMOBILIZAM - U Savonskom Brodu Laušini proglašeni najuspješnijima u ocjenskom rally-u

Lana i Tona više puta na postolju

AUTOMOBILIZAM - U Savonskom Brodu Laušini proglašeni najuspješnijima u ocjenskom rally-u

Tijekom vikenda, 26. i 27. siječnja, proglašeni su najbolji vozači ocjenskog rally-a u 2007. godini i to po troje najboljih tehničara u Hrvatskoj po klasama i u ukupnom poretku. Jedna od ekipa koja je bila najviše puta pozivana na postolje je posada Tona i Lana Laušin, članovi SAK Samobora. Oni su prvaci Hrvatske u 2007. godini u klasi 2 i u ukupnom poretku svih posada. Ferotrans Samobor, tim za koji su vozili, proglašen je najboljim timom u Hrvatskoj.

Za Ferotrans Samobor, osim Tone i Lane, vozile su još dvije posade: Marko Cesar i Vladimir Poredski te Marin Vuković i Vedran Đukić. Ono što svakako treba pohvaliti je organizacija proglašenja. Organizator SB Autosport dao je sve od sebe da naprave pravi spektakl od proglašenja. Večera i proglašenje koji su počeli u 19 sati potrajali su do jutarnjih sati, uz slavonske specijalitete, delicije, vino i neizostavne slavonske tamburaše.

Ostalo je još samo jedno proglašenje za 2007. godinu. Ono je ujedno i najvažnije i najviše se cijeni. Idućeg petka u Zagrebu održat će se proglašenje prvaka po svim disciplinama i bit će uručen i Zlatni volan. Na tom proglašenju bit će i Tona i Lana Laušin, o čemu ćemo pisati uskoro.

Stjepan Stanić

 
28.01.2008.

KOŠARKA - Seniori – B1 liga, 11. kolo Samobor – Labrada 86:65 (42:32)

Uvjerljivi za mirnu završnicu

SAMOBOR: Samardžić 13, Močan 16, Pauković 7, Peris 8, Hrvoj 2, Fatorini 17, Baranašić, Grgečić, Špiček 4, Mofardin 10, Kutija 5, Šilobod 4. Trener: Milan Ličina

LABRADA: Balatin 5, Dominković, Slunjski 22, Barač 2, Ević 2, Klarić 8, Meić-Sidić 2, Buljubašić 13, Buntić 8, Čuljak 3. Trener: G. Botić

U prvoj četvrtini gosti uspijevaju parirati Samoborcima vrlo čvrstom obranom, no početkom druge četvrtine domaćima je konačno krenuo šut i vrlo brzo vode s desetak razlike. U tom razdoblju iskazao se bek Fatorini sa 4 uzastopne trice. Početkom drugog poluvremena Samoborci pojačavaju tempo te odlaze na visokih dvadesetak razlike, dovoljno za smirenu završnicu i zasluženu pobjedu. Pobjeda bi bila i daleko veća da je bilo malo više koncentracije kod izvođenja slobodnih bacanja, koje su Samoborci gađali tek 13 od 35 pokušaja.

Kod Samobora istakao se učinkovitošću Fatorini sa 17 koševa, od čega 5 trica, te Močan sa 16 koševa i 9 ukradenih lopti za laka poentiranja iz kontranapada. Uz njih dvojicu istakao se i centar Špiček koji je u potpunosti zatvorio svoj reket skupivši 17 skokova. Kod Labrade istakli su se bek Slunjski s 22 i centar Buljubašić s 13 koševa.

T.I.

 
28.01.2008.

KOŠARKA - Kadeti – II. Regionalna liga, 13. kolo Samobor – Das Basket 2:0

Bodovi bez borbe

Zagrepčani se nisu pojavili na utakmici, tako da Samoborci dobivaju bodove bez borbe.

T.I.

 
28.01.2008.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. županijska liga, 8. kolo Samobor – Petar Zrinski 40:90 (26:52)

Barukčić sam ubacio kao cijeli Samobor

SAMOBOR: Žitković, Belamarić, Rendulić 2, Šuvaković K. 5, Mandalinić 11, Borić, Imbert 2, Levanić 8, Šuvaković I., Džimbeg 7, Martinović, Dragozet 2, Vlahović 3

Trener: Levanić Robert

PETAR ZRINSKI: Barukčić 39, Kerepčić 13, Uremović 2, Tkalčić 2, Hunjed 34, Blažević, Perić, Farszky

Trener: Hrvoje Konopa

Nešto mlađa ekipa Samoboraca nije se mogla ravnopravno nositi s iskusnijim gostima. Za Samoborce nerješiva enigma su bili vrlo brzi gostujući bekovi Barukčić s postignutih 39 koševa i Hunjed s 34 koša. Kod Samoboraca nešto kvalitetnije u napadu odigrali su Mandalinić s 11, Levanić s 8 i Džimbeg sa 7 koševa.

T.I.

 
28.01.2008.

SKIJANJE - Održano Prvenstvo Hrvatske u slalomu za dječake i djevojčice

Luka Olivari 22 stotinke za pobjednikom

SKIJANJE - Održano Prvenstvo Hrvatske u slalomu za dječake i djevojčice

25. siječnja ove godine održano je Prvenstvo Hrvatske u slalomu za dječake i djevojčice, jedna od utrka koja se boduje u Gorenje Pokalu. Po prohladnom vremenu okupilo se stotinjak natjecatelja u Italiji, u Sappadi, pod pokroviteljstvom Ski kluba Rijeka.

Na žalost, ozljede i dalje muče Samoborce te je s ove trke izostao Roko Kodrić, koji će najvjerojatnije izbivati duže vrijeme radi slomljenog prsta ruke. Želimo mu čim brži oporavak.

U kategoriji starijih dječaka Luka Olivari Lux je konačno potvrdio svoju dobru formu te je u oba laufa slaloma zauzeo treću poziciju sa zaostatkom od samo 22 stotinke za drugoplasiranim reprezentativcem Mihelčićem.

Nakon dvotjedne pauze zbog ozljeda vratili su se Martin Kodrić, koji je zauzeo 13. mjesto i Dora Hipša, koja je svoj nastup skončala na 8. mjestu.

Prvenstvo Hrvatske u veleslalomu održano je dan kasnije na istoj stazi, a Samoborcima kao da je ponestalo daha. Svi do jednoga su pokvarili svoje trenutne pozicije. Tako je Lux ostvario 5. vrijeme, Dora 13. a Martin 21. u veleslalomskom nastupu.

Trenutno u ukupnom poretku Lux drži 3. mjesto, Martin 28., a Dora 7. mjesto s dobrim izgledima za plasman do četvrtog.

U poretku klubova Ski klub Samobor i dalje drži 8. poziciju.

Temeljem dobrih rezultata Luka Olivari i Dora Hipša dobili su pozivnice za međunarodnu dječju utrku u Češkoj, koja se odvija već u srijedu tako da će idući tjedan biti dosta naporan, budući se sljedeća ntjecanja održavaju već u petak za sve dobne skupine u Mallnitzu u Austriji pod dirigentskom palicom Ski kluba Rudnik iz Tršća.

Ove je godine po prvi puta u utrke Gorenje Pokala uvršten i slalom za starije cicibane. Bit će zaista zanimljivo vidjeti kako će se klinci i klinceze snaći u toj šumi crvenih i plavih kolaca.

D.K.

 
28.01.2008.

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaška liga za djevojčice osnovnih škola

Samoborke sa Stražnika uvjerljivo prve

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaška liga za djevojčice osnovnih škola

26. siječnja odigrano je posljednje, četvrto kolo, Odbojkaške lige za djevojčice osnovnih škola. Kroz četiri kola koja su se jednom mjesečno odigravala najviše su pokazale učenice OŠ Samobor, članice ŠŠD Stražnik. Od moguća dvadeset i četiri boda djevojčice sa Stražnika osvojile su dvadeset i dva te tako osvojile prvo mjesto u prvoj sezoni odbojkaške lige.

Drugo mjesto osvojile su učenice OŠ Sv. Nedelja, članice ŠŠD Žabac, s osvojenih osamnaest bodova. Treće su bile učenice OŠ Milana Langa iz Bregane, članice ŠŠD Vihor, s osvojena četiri boda. Posljednje, četvrto mjesto pripalo je učenicama OŠ Mihaela Šiloboda iz Sv. Martina pod Okićem, članicama ŠŠD Okić, s osvojena četiri boda, ali nešto lošijom set razlikom od trećeplasirane ekipe.

Odbojkaška liga je opravdala očekivanja i uz natjecateljski karakter djevojčicama pružila i nešto više, a to su nova prijateljstva, druženje i, danas vrlo potrebnu, socijalizaciju. Nadamo se kako će se ovakvi projekti nastaviti i sljedeće godine.

Zdravko Frajt

FOTO: Pobjednička ekipa - Ana Turk, Josipa Skočibušić, Viktorija Bašić, Ana Vrbanović, Dorotea Vrbanović, Zrinka Mihalić, Tea Iskra i Klara Bunti; voditeljica: Gordana Bastijančić

 

AUTOMOBILIZAM - U Savonskom Brodu Laušini proglašeni najuspješnijima u ocjenskom rally-u

KOŠARKA - Seniori – B1 liga, 11. kolo Samobor – Labrada 86:65 (42:32)

KOŠARKA - Kadeti – II. Regionalna liga, 13. kolo Samobor – Das Basket 2:0

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. županijska liga, 8. kolo Samobor – Petar Zrinski 40:90 (26:52)

SKIJANJE - Održano Prvenstvo Hrvatske u slalomu za dječake i djevojčice

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaška liga za djevojčice osnovnih škola

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002