16.01.2008.

TAEKWONDO - U Samoboru će 26. siječnja biti održano otvoreno prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje

I Samoborci u borbi za postolje

Taekwondo klub Samobor organizira Otvoreno prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje. Prvenstvo će biti održano 26. siječnja u novoj sportskoj dvorani kod samoborskog srednjoškolskog centra.

Svečano otvorenje planirano je u 9 sati i 30 minuta, uz sudjelovanje fašničkih likova Srake i Fiškala, da bi prve borbe počele u 10 sati. Tijekom poslijepodneva na redu je završnica prvenstva, a proglašenje najboljih najavljeno je u 17 sati.

Osim kadetkinja i kadeta iz cijele Hrvatske, na ovom otvorenom prvenstvu sudjelovat će i 10-ak samoborskih boraca, a bitku za postolje možemo očekivati od Mateja Tandarića, Lane Kranjčević, tu je i Luka Vukalović, a i od ostalih se očekuje dobar plasman.

M.Š.

 
16.01.2008.

ULTIMATE FIGHT - Prvi borac iz "kaveza" održao trening u TNT Samobor

Legendarni Henk Kuipers u Samoboru

ULTIMATE FIGHT - Prvi borac iz

Prvi čovjek koji se borio u "kavezu", Kancho Henk Kuipers, 8. dan, nakon četverodnevnih priprema samoborskih Ultimate Fight boraca u Daruvaru, posjetio je naš grad i održao trening uoči planiranog velikog turnira u Sarajevu. Naime, nakon vrlo uspješnog Ultimate Fight Challenge 2 u školi Bogumila Tonija, koji je skupio neočekivanih 1400 ljudi, organizacijskom dvojcu Mladen Šančić-Bernard Ban došla je ponuda iz Sarajeva. Turnir u Skenderiji, Open Sarajevo Tournament, mahom sa sudionicima iz Bosne i Hrvatske, ali su sudjelovanje najavili Nizozemska, Mađarska, Rusija, Libanon, Iran, Srbija i Francuska. Trenutno se pregovara s televizijskim mrežama u Bosni, a delegacija na čelu s Mladenom Šančićem, Bernardom Banom i Zvonkom Samaržijom za Sarajevo kreće krajem ovog mjeseca.

Kao počasni gost u Sarajevu se očekuje i Semmy Schilt, trostruki prvak svijeta u K-1 i skori glavni protivnik Fjodoru Emilijanenku i našem Cro Copu za naslov u UFC-u.

Kuipers je napornim treningom i začuđujućom brzinom oduševio stotinjak Samoboraca na treningu koji je potrajao dva sata. Iskoristio je priliku i sreo se i s Mirkom Filipovićem – Cro Copom, kojeg izuzetno cijeni i nudi mu da se pridruži Hard Core Teamu Amsterdam. Nakon susreta je rekao: "Svi mi potječemo iz kykokushinkai obitelji koju je stvorio Mas Oyama, a u Europi Jon Bluming. Ali, vaš je Cro Cop svojim superatraktivnim borbama učinio borilačke vještine popularnima iznad svakog očekivanja. Još uvijek je to fajter koji može doseći sam svjetski vrh. Naš je adut Semmy, za kojeg mislim da je jedini u stanju pobijediti 'rusko čudo'...".

Za Samoborce je pak rekao: "Ovamo uvijek volim doći. Malo je klubova u 128 zemalja svijeta u kojima postoji kyokushinkai, a da djeluju kontinuirano tako dugo kao samoborski. Ono što zovemo 'spirit', duh kyokushinkaia, jedna je metafizička dimenzija i kvaliteta koja je ovdje ostala uščuvana i zaštićena od razornog djelovanja novca i pohlepe. Iako sam ja prvi zakoračio u 'kavez', prije svega ostalog za mene je kyokushinkai škola lojalnosti, predanosti i duhovnosti. Riječ predaja u kyokushinkaiu ne postoji. Ja duboko vjerujem u bushido kodeks, ma kako to čudno zvučalo iz usta zapadnjačkog biznismena...".

Treba napomenti da je Henk Kuipers vlasnik tvrtke koja se bavi osiguravanjem objekata, osoba i priredaba, rekli bismo neka vrsta Sokol Marića, i spada u vrlo bogate građane Nizozemske.

Drago Plečko

 
16.01.2008.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori – B1 liga – 10. kolo

Zapruđe – Samobor

U nedjelju, 20. siječnja u 20 sati

SD Zapruđe u Zagrebu

Kadeti – II. regionalna liga – 12. kolo

Samobor – Zapruđe

U nedjelju, 20. siječnja u 19:20

SD Samobor u Samoboru

Prvenstvo sportskih škola – 2. regionalna liga – 6. kolo

Samobor – Remete

U nedjelju, 20. siječnja u 10:30

SD Dubrava u Zagrebu

 

TAEKWONDO - U Samoboru će 26. siječnja biti održano otvoreno prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje

ULTIMATE FIGHT - Prvi borac iz "kaveza" održao trening u TNT Samobor

KOŠARKA - NAJAVE

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002