15.01.2008.

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA Samobor - Zrinjevac 83:81 (40:32)

Primili samo 3 u drugoj četvrtini!

SAMOBOR: Samardžić 17, Močan 17, Levanić, Hrvoj 10, Mofardin 9, Marinić, Grgečić, Špiček 9, Šilobod, Kutija 9, Ćorić 12. Trener: Milan Ličina

Zadnju provjeru prije nastavka prvenstva košarkaši Samobora uspješno su odradili protiv A2 ligaša Zrinjevca iz Zagreba. Početak baš i nije bio dobar za Samoborce, dok gosti pogađaju bez greške za vodstvo od 10:0, a polovicom prve četvrtine i za 21:5. Samoborci polako sređuju redove da bi drugu četvrtinu odigrali fenomenalno u obrani i precizno u napadu riješivši je u svoju korist sa čak 22:3(!). U tom periodu odlično je odigrao Močan podijelivši nekoliko blokada te ukravši 5 lopti za brza proigravanja svojih suigrača iz kontranapada. Centri Špiček i Kutija odlično su zatvorili svoj reket. U zadnju četvrtinu ušlo se u egal rezultatu da bi polovicom četvrtine Samoborci stekli prednost od 8 koševa. Zadnjih par minuta play Samoboraca Samardžić rutinirano je utakmicu priveo kraju za zasluženu pobjedu. U zadnjoj sekundi gosti s centra pogađaju tricu smanjivši svoj poraz na minimalnu razliku. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Močan i Samardžić sa po 17 koševa.

T.I.

 
15.01.2008.

SKIJANJE - Prvenstvo Zagreba, Sljeme, 15. siječnja

Oslabljeni Samoborci osmi

SKIJANJE - Prvenstvo Zagreba, Sljeme, 15. siječnja

Na Crvenom spustu na Sljemenu se 15. siječnja, nakon trotjedne stanke, nastavila turneja skijaških natjecanja veleslalomom pod nazivom Prvenstvo Grada Zagreba u kategorijama cicibani, djevojčice i dječaci, a u sklopu Gorenje Pokala. Sljemenska staza već tradicionalno nije bila gostoljubiva prema svojim natjecateljima. Svojom ledenom površinom zadavala je velike brige svima - organizatorima, gledateljima i sudionicima utrke.

Ski klub Samobor nastupio je oslabljen bez Dore Hipše i Roka Kodrića, koji su izostali zbog ozljede.

U kategoriji starijih dječaka konačno je Luka Olivari-Lux odvezao solidnu trku te zauzeo 3. mjesto u poretku pretekavši neke od svojih konkurenata reprezentativaca.

Martin Kodrić je, nažalost, izetio iz vrata pred filterom Crvenog spusta.

U kategoriji cicibana Nika Hipša dijeli 14. mjesto, a Leon Prevendar se morao zadovoljiti 8. Luka Krsmanović - Lukica Pukica zasjeo je na, po njemu nedovoljno visoko, 3. mjesto.

Trenutno klub drži 8. poziciju u poretku klubova.

Prema najavama, sljedeća natjecanja održavaju se u susjednoj Austriji već naredni vikend pa vas na ovaj način pozivamo na druženje uz praćenje dvije nove trke veleslaloma.

Danijel Krsmanović

 
15.01.2008.

ŠKOLSKI SPORT - STOLNI TENIS - Gradsko natjecanje za djevojčice i dječake

Dvostruki uspjeh učenika OŠ Sveta Nedelja

ŠKOLSKI SPORT - STOLNI TENIS - Gradsko natjecanje za djevojčice i dječake

Na Gradskom natjecanju u stolnom tenisu, koje je održano 15. siječnja u školskoj dvorani OŠ Sveta Nedelja, u konkurenciji dječaka sudjelovale su četiri ekipe. Dominaciju je i ove godine potvrdila ekipa ŠŠD Žabac, OŠ Sveta Nedelja, koja je maksimalnim brojem pobjeda osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto, s dvije pobjede i jednom porazom, osvojila je ekipa ŠŠD Rovi OŠ Rude. Treće mjesto, s jednom pobjedom i dva poraza, pripalo je ekipi ŠŠD Vihor OŠ Milana Langa Bregana. Posljednje, četvrto mjesto pripalo je ekipi ŠŠD Lob OŠ Bogumila Tonija Samobor.

Za prvoplasiranu ekipu ŠŠD Žabac nastupili su Tomislav Turk, Matej Jagušt i Stjepan Brglez.

U konkurenciji djevojčica sudjelovale su tri ekipe. Prvo mjesto pripalo je domaćinu natjecanjam ekipi ŠŠD Žabacm koja je s dvije maksimalne pobjede potvrdila dominaciju. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠŠD Vihor, koja je imala polovičan uspjeh, jednu pobjedu i jedan poraz. Posljednje, treće mjesto, pripalo je ekipi ŠŠD Lob OŠ B. Tonija s dva poraza.

Za prvoplasiranu ekipu nastupile su Josipa Zajec, Ivana Tubikanec i Petra Turk.

Voditelj obije ekipe je Ivana Rodić, kojoj želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju.

Tajnik ŠŠS

Zdravko Frajt

 
15.01.2008.

KARATE - 3. pokal Nestla Žganka - Velenje, 12. siječnja

Žetva započela u Sloveniji

KARATE - 3. pokal Nestla Žganka - Velenje, 12. siječnja

Ako se po jutru dan poznaje, a po prvom natjecanju u godini sportska godina, onda u Karate klubu Samobor-Anindol mogu od 2008. godine očekivati da bude godina uspjeha i velikih sportskih dostignuća. Takva najava nove sportske karate godine dogodila se u slovenskom Velenju, gdje je nastupilo osmero mladih sportaša Karate kluba Samobor-Anindol.

Na turniru je sudjelovalo oko 400 sportaša Hrvatske, Slovenije i BiH, a svi su se članovi Karate kluba Samobor-Anindol kući vratili okićeni medaljama.

Zlatni samoborski niz je pokrenuo Tomislav Stolar u konkurenciji kadeta u katama, u kojoj je nadmoćno pobijedio sve svoje suparnike. Kadeti Haris Kovačević (do 60 kg) i Matej Tomazin (preko 75 kg) te kadetkinja Ana Lenard (do 57 kg) također su dominirali te osvojili prva mjesta. Prvi je bio i mlađi kadet, sve bolji i bolji, Renato Brković.

Srebra su ovaj put pripala Maji Lenard (kadetkinje preko 57 kg) i Nikoli Šoiću (kadeti do 70 kg). Brončano odličje osvojio je Antonio Tančak, koji je zaokružio nisku uspjeha na prvom ovogodišnjem natjecanju.

Turnir u Velenju bio je ujedno i jedna od provjera za petero putnika samoborskog kluba koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u Trstu od 8. do 10. veljače.

S.S.

 
15.01.2008.

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA Samobor - Kaptol 73:70 (38:39)

Uspješna provjera

SAMOBOR: Samardžić 14, Močan 7, Levanić, Peris 4, Hrvoj 7, Banović 5, Baranašić, Mofardin 4, Špiček 11, Krešić 14, Kutija 5, Šilobod 2. Trener: Milan Ličina

Prije nastavka prvenstva sljedeće subote odigrali su Samoborci, vodeća ekipa B1-lige, jednu vrlo kvalitetnu pripremnu utakmicu protiv Kaptola, trenutno vodeće ekipe A2 lige. Igralo se vrlo čvrsto u obrani na obje strane, ali ipak su Samoborci nešto bolje zatvarali svoj reket tako da su gosti svoje poene postizali uglavnom iz trica, i to vrlo precizno, pogodivši ih čak 12 do kraja treće četvrtine za minimalno vodstvo od tri poena.

U zadnjoj četvrtini Samoborci pojačavaju još više u obrani ne dopustivši gotovo nijedan slobodni šut tako da gosti u toj dionici pogađaju samo jednu tricu i ukupno tek deset poena nasuprot 16 poena Samoboraca.

Na kraju minimalna, ali zaslužena pobjeda Samoboraca.

Kod Samoboraca istakli su se igrom u obrani i napadu Krešić i Samardžić sa po 14 koševa te Špiček s 11 koševa.

Kod gostiju najbolje je odigrao Kralj s 20 koševa, od čega 5 trica.

T.I.

 
15.01.2008.

STOLNI TENIS - Rezultati samoborskih stolnotenisača

Moglo je i bolje

Veterani STK Samobora su završili 107. jesensko prvenstvo SOKAZ-a u stolnom tenisu. Ekipa Samobor I, u sastavu Marijan Šarić, Stjepan Kuhar, Davorin Marić i Mladen Koši, zauzela je 7. mjesto sa 16 bodova. Najbolje plasirani igrači su na 8. mjestu M. Šarić sa skorom 22:11 i 14. D. Marić sa skorom 19:14.

Ekipa Samobor Kuno u sastavu Dražen Librić, Krunoslav Znika i Tomislav Medved u VI. razredu zauzima 9. mjesto s 11 bodova. Najbolje plasirani je 10. D. Librić sa skorom 20:10.

U VII. ligi ekipa Samobor Helena u sastavu Božidar Petrić, Frančesko Glasnović, Marko Čaleta i Hrvoje Mihalić zauzela je 9. mjesto s 15 bodova. Najbolje plasirani igrač je 4. H. Mihalić sa skorom 25:8.

Ekipa Samobor Podomont u sastavu Marijan Lehpamer, Dražen Pavlin i Marijan Kuhtić u 10. ligi je zauzela 4. mjesto osvojivši 21 bod. Najbolje plasirani igrači su D. Pavlin, 8. sa skorom 24:9 i 15. M. Lehpamer sa skorom 19:14.

Natjecanje županijske Lige nada, muški, se nastavlja 13. siječnja. Samobor gostuje u Dugom Selu, a utakmica 7. kola III. Hrvatske lige regija srednja Hrvatska se igra 26. siječnja. Samobor je domaćin Svetoj Nedelji 2.

Krunoslav Znika

 

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA Samobor - Zrinjevac 83:81 (40:32)

SKIJANJE - Prvenstvo Zagreba, Sljeme, 15. siječnja

ŠKOLSKI SPORT - STOLNI TENIS - Gradsko natjecanje za djevojčice i dječake

KARATE - 3. pokal Nestla Žganka - Velenje, 12. siječnja

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA Samobor - Kaptol 73:70 (38:39)

STOLNI TENIS - Rezultati samoborskih stolnotenisača

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002