02.01.2008.

KOŠARKA - NAJAVE

JUNIORI – KVALIFIKACIJE ZA II. HRL

Samobor - Rudeš

U nedjelju, 3. veljače, u 15,20

SD Samobor u Samoboru

MLAĐI KADETI – IV. HRL – 1. kolo

Samobor - Sisak

U nedjelju, 3. veljače, u 17,20

SD Samobor u Samoboru

MLAĐI KADETI - 1. županijska liga, 9. kolo

Fortuna – Samobor

U subotu, 2. veljače, u 12:20

SD Ban Jelačić u Zaprešiću

 
02.01.2008.

RUKOMET - U Dugom Selu održan 4. božićno-novogodišnji turnir u rukometu za kadetkinje

Naslov u Mađarsku, Zagrebačka županija sedma

Ženski rukometni klub iz Dugog Sela ponovno je organizirao božićno - novogodišnji turnir za kadetkinje (rođene 1990. i mlađe), koji je održan 28. i 29. prosinca 2007. godine. Nakon igranja u skupinama, pobjeda je ove godine otišla u Mađarsku, čija je reprezentacija u finalu pobijedila slovenski Krim 31:28. Treće mjesto pripalo je hrvatskoj kadetskoj reprezentaciji nakon pobjede nad reprezentacijom Slovačke 28:22. Hrvatske kadetkinje "kiksale" su jedino u grupi protiv Krima odigravši 22:22, jer su zbog bolje gol razlike igračice Krima otišle u finale, a mlade reprezentativke u borbu za treće mjesto. Peta je na turniru završila mlađa kadetska reprezentacija Hrvatske, a šesta reprezentacija regije Sjever. Sedmo mjesto pripalo je reprezentaciji Zagrebačke županije u kojoj je nastupilo i nekoliko igračica ŽRK Samobor Mercator, članica stručnog stožera je trenerica Dubravka Tunjić, a koordinatorica rada Sandra Novak.

M.Š.

 
02.01.2008.

ŠKOLSKI SPORT - Nogometni turnir u sklopu ovogodišnjeg Odmorka

Men's Stuff najbolji

ŠKOLSKI SPORT - Nogometni turnir u sklopu ovogodišnjeg Odmorka

U sklopu Zimskog odmorka i ove godine najviše interesa bilo je za mali nogomet. Tako je za srednjoškolski turnir prijavljeno šesnaest ekipa. Turnir je od 27. do 29. prosinca održan u novoj srednjoškolskoj dvorani, a sva tri dana tribine su bile poprilično popunjene glasnim navijačima.

Ove godine najkvalitetnija i najkompletnija bila je ekipa Men's Stuff Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, koja je sve utakmice završila pobjedom.

Za ekipu pobjednika nastupili su: Ivan Ilić, Marko Boc, Marko Kolar, Darko Frajt, Dražen Pucak, Tin Prelec, Vedran Horvatić i Dorijan Bašić.

Najbolji strijelac turnira sa šest postignutih golova bio je Marko Zeman, učenik Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole i član drugoplasirane ekipe Lijepi i ambiciozni.

Z.F.

FOTO: Pobjednička ekipa Men's Stuff

 
02.01.2008.

RUKOMET - Uspješna jesen svih selekcija Rukometnog kluba Rudar

Bogata rudarska berba

Nakon završetka prvog dijela natjecateljske sezone u RK Rudaru mogu zadovoljno trljati ruke. Prva ekipa nakon odigranih 13 kola zauzima prvo mjesto na tablici 3. HRL središte s osvojena 23 boda, dva više od ZG Dubrave te 5 više od Maksimir Pastele i Medveščaka. Bodovni učinak i prikazane igre prometnule su ekipu Rudara u favorita za osvajanje naslova prvaka, što donosi ove godine izravan plasman u 2. ligu zapad.

Šef stručnog stožera Darijo Gaća ističe da je tijekom jesenskog dijela prvenstva ekipa Rudara igrala najkonstantnije, a ključne bodove za osvajanje naslova jesenskog prvaka ostvarila je sigurnim pobjedama u gostima protiv Medveščaka, Metalaca i ZG Dubrave, izravnih konkurenata za osvajanje prvog mjesta. Jedini poraz pretrpljen je od Maksimir Pastele, koja će (obzirom na kvalitetu ekipe) i u nastavku prvenstva biti glavni konkurent za osvajanje prvog mjesta. Darijo Gaća podsjeća i da su Rudari samo prvo odigrali u kompletnom sastavu, budući da su ozljede većim dijelom prvenstva krojile izgled ekipe. Proljetni dio prvenstva započinje 9. veljače.

Druga ekipa Rudara, koju čine mlađi kadeti, uspješno se natječe u Županijskoj rukometnoj ligi, gdje nakon prvog dijela prvenstva zauzima odlično 4. mjesto. Igranje u ovom rangu natjecanja protiv starijih i fizički jačih protivnika služi mladim Rudarima za stjecanje potrebnog iskustva te kao priprema za ulazak u prvu ekipu.

Kadeti Rudara iznimno uspješno nastupaju u natjecanju 1. Hrvatske muške kadetske rukometne lige – Zapad. Nakon odigranih 11 kola zauzimaju 3. poziciju u konkurenciji čak 24 ekipe. U dosadašnjem dijelu prvenstva Rudari su ostvarili 10 pobjeda i samo jedan poraz, tako da su ispred njih samo ekipe Zagreba CO i Medveščak KM. U proljetnom dijelu preostaje im odigrati još 12 utakmica, a dosadašnje igre jamac su da bi i proljeće moglo biti jednako uspješno. Eventualni plasman među prvih 5 ekipa na kraju prvenstva osigurava nastup na završnici prvenstva Hrvatske. Osim toga, kadeti Rudara već su gotovo ostvarili mnogo značajniji cilj, a to je plasman u 1. jedinstvenu kadetsku rukometnu ligu, koja se igra na području cijele Hrvatske.

Mlađi kadeti Rudara (dječaci rođeni 1994. i mlađi) uspješno nastupaju u svom rangu natjecanja, dok najmlađi uzrast - Minići (okuplja velik broj dječaka rođenih 1997., 1998. i 1999. godine) u nedostatku službenih natjecanja nastupa na prigodnim turnirima. Tako su u Poreču i Opatiji u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili dva treća mjesta.

Ono na što su Rudari sve više ponosni su i rezultati ženske ekipe, koju čine djevojčice rođene 1995. godine i mlađe. One se uspješno natječu u Županijskoj rukometnoj ligi (no izvan službene konkurencije). Na kraju prvog dijela male Rudarice zauzimaju drugo mjesto, iza ekipe Dugog Sela, s ostvarenih sedam pobjeda i svega jednim porazom. Na Božićnom turniru u Opatiji, djevojčice rođene 1998. godine ostvarile su odličan uspjeh, gdje su u konkurenciji 16 ekipa zauzele 3. mjesto.

Šef stručnog stožera Darijo Gaća na kraju ističe da bi svi navedeni uspjesi, poglavito mlađih dobnih skupina, bili nezamislivi bez svesrdne pomoći roditelja te im zahvaljuje na pomoći, sa željom da ih tako prate i ubuduće.

M.Š.

 
02.01.2008.

ŠAH - U Samoboru održano finale 3. ekipnog kadetskog prvenstva Hrvatske u šahu

Naslovi u Podsused i Vrbovsko

Ovogodišnje ekipno kadetsko prvenstvo Republike Hrvatske I. kadetske šahovske lige počelo je još u ožujku, a završilo krajem prosinca u Samoboru. U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza u novoj dvorani od 26. do 30. prosinca 2007. godine održano je finale prvenstva koje je okupilo pobjednike i viceprvake kadetskih liga Centar, Jug, Zapad i Istok.

Kadeti su se borili u sedam kola po kružnom sustavu, a slavila je momčad ŠK Podsused. U početku pritajeni i miroljubivi, oni su u finišu uvjerljivo preskočili sve prepreke i u posljednje kolo ušli s praktičkom prednosti te sigurno zadržali prvo mjesto. Koprivnička ŠK Podravka osvojila je 2. mjesto, a ŠK Sladorana iz Županje bila je treća.

Kadetkinje su se pak borile u šest kola po dvokružnom sustavu, a uvjerljivo su pobjedile šahistice ŠK Goran iz Vrbovskog koje su dobile sve mečeve. ŠK Jelsa je bila druga, a djevojke ŠK HASS Đurđevac osvojile su treće mjesto.

Hrvatski šahovski savez osigurao je nagrade i za najuspješnije po pločama. Tako su plakete u muškoj konkurenciji dobili Saša Martinović iz ŠK Sveti Vid za 83,3% na 1. ploči, Viktor Vranar iz ŠK Podravke za 75,0% na 2. ploči, Ana Iveković iz ŠK Podsused za 66,7% na 3. ploči, Tihana Iveković iz ŠK Podsused za 58,3% na 4. ploči, a najbolja pričuva je Marko Kirinčić ŠŠ Goranka s 87,5% učinka.

U konkurenciji najbolje igračice nagrade su pripale Dariji Grgurić iz ŠK Goran na 1. ploči s 91,7%, Patriciji Vujnović iz ŠK Goran na 2. ploči sa 100,0% (najbolja sudionica cijelog natjecanja), Boni Marijan iz ŠK Jelsa na 3. ploči sa 75,0%, dok je najbolja pričuva Dobrila Draganić iz ŠK Jelsa sa 62,5% učinka.

Siniša Režek

 
02.01.2008.

ŠAH - Održan božićno-novogodišnji brzopotezni šahovski turnir ŠK Samobor

Naslov brzopotezno u Koprivnicu

U organizaciji Šahovskog kluba Samobor održan je božićno-novogodišnji brzopotezni turnir. Nakon 7 kola odigranih 28. prosinca, čelna mjesta u poretku zauzeo je uvjerljiv dvojac – Jurica Srbiš i Damir Mihalinec. Tako je Koprivničancu Srbišu pripao pehar za 1. mjesto, Damir Mihalinec je bio najbolji igrač ŠK Samobor, a najbolji kadet bio je Domagoj Patarčić iz Županje.

Konačni poredak: Jurica Srbiš 6,0, Damir Mihalinec 5,0, Domagoj Patarčić, Ivan Opić 4,5, Ivan Filipović, Kristian Valković 4,0, Ivan Orehovec, Zvonko Takač, Michael Kolić 3,5, Stanko Domitrović, Josip Filipović 3,0, Dejvid Kolić 2,5, Kristijan Vincetić 1,0.

Siniša Režek

 

KOŠARKA - NAJAVE

RUKOMET - U Dugom Selu održan 4. božićno-novogodišnji turnir u rukometu za kadetkinje

ŠKOLSKI SPORT - Nogometni turnir u sklopu ovogodišnjeg Odmorka

RUKOMET - Uspješna jesen svih selekcija Rukometnog kluba Rudar

ŠAH - U Samoboru održano finale 3. ekipnog kadetskog prvenstva Hrvatske u šahu

ŠAH - Održan božićno-novogodišnji brzopotezni šahovski turnir ŠK Samobor

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002