28.12.2007.

KARATE - Karateke KK Samobor-Anindol i KK Bregana sudjelovale na 11. Božićnom kupu u Podsusedu

I Haris osigurao vizu za europsko!

KARATE - Karateke KK Samobor-Anindol i KK Bregana sudjelovale na 11. Božićnom kupu u Podsusedu

Zadnje službeno natjecanje u 2007. godini nije za Karate klub Samobor-Anindol moglo završiti na bolji način. Naime, uz već sigurne putnike za europsko kadetsko prvenstvo (Trst, 8-10. veljače 2008.) Maju Lenard i Mateja Tomazina, vizu za Italiju su subotnjim nastupom osigurali Ana Lenard, Tomislav Stolar i po prvi puta Haris Kovačević.

Tako će hrvatska karate ekspedicija na europskom prvenstvu nastupiti sa čak pet samoborskih karateka. Na žalost, to nije uspjelo Nikoli Šoiću koji je ponovno ponovio grešku s prvenstva Hrvatske te pod velikim pritiskom napravio neobjašnjivo loše poteze u ključnim trenucima borbe.

Ovaj Božićni turnir imao je karakter izbornog za kadetsku reprezentaciju, a tu mogućnost su dobro iskoristili gore navedeni mladi reprezentativci Samobor-Anindola.

Osim njih, u Podsusedu su nastupili i ostali iz "mlade garde" karate šampiona Samobor-Anindola te su ukupno osvojili čak 16 medalja (7 zlata, 3 srebra, 6 bronci) te je u konačnici klub iz Samobora bio daleko najuspješnija karate družina koja je nastupila na ovom međunarodnom turniru, koji je pohodilo čak 684 sportaša iz 77 klubova Hrvatske, Slovenije i BiH.

Zlatne medalje u Podsusedu osvojili su Rebeka Smolčić u konkurenciji kata za cicibanke, ali i mlađe učenice, ekipa u katama ml. učenica (Smolčić, Razum i Imprić), Renato Brković (borbe ml. kadeti do 65 kg), Tomislav Stolar (kate kadeti), Haris Kovačević (kadeti do 60 kg), Ana Lenard (kadetkinje do 57 kg).

Srebrom su se okitili Zrin Pezer (učenici do 35 kg), Matej Tomazin (kadeti preko 75 kg) i Maja Lenard (kadetkinje preko 57 kg).

Brončano odličje su osvojili Razum Lucija (ml. učenice kate), Magdalena Kralj (ml. kadetkinje kate), Leon Kovačić (učenici do 40 kg), Antonio Tančak (ml. kadeti do 60 kg) i Nikola Šoić.

I.H.

Šest medalja u Breganu

Članovi Karate kluba Bregana imali su odličan nastup s osvojenih 6 medalja u borbama. Izboreno je čak 4 finala, ali, nažalost, ovom prilikom nije osvojeno nijedno zlato.

Najuspješnija u redovima Bregane bila je Gabrijela Tušinec koja se okitila s dva srebra osvojena u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg i u kategoriji kadetkinja do 51 kg.

Drugim mjestom morao se zadovoljiti i Karlo Pejić koji je poražen tek u produžetku finala kategorije mlađih kadeta do 60 kg.

Dobar nastup imao je i Dejan Ćosić koji je osvojio srebro u kategoriji juniora do 75 kg.

Treća mjesta osvojili su Paula Andričević u kategoriji mlađih učenica do 38 kg i Marko Matijaščić u kategoriji učenika do 50 kg.

Na korak do medalje ostali su Stefani Filipić i Ivan Bilić, koji su tijesno izgubili mečeve za treće mjesto.

Ovim turnirom završena je ovogodišnja izuzetno uspješna natjecateljska sezona Karate kluba Bregana. Pod stručnim vodstvom trenera Gorana Romića stasala je odlična generacija mladih sportaša koja će i u narednim godinama sigurno ostvarivati sjajne rezultate.

I.H.

FOTO: FOTO: Haris Kovačević i Tomislav Stolar – hrvatske nade za Trst (gore); Gabrijela Tušinec i Dejan Ćosić (dolje)

 
28.12.2007.

STOLNI TENIS - Stolnoteniski Božićni turnir za djecu

Najbolji Dinko Šoić

STOLNI TENIS - Stolnoteniski Božićni turnir za djecu

U subotu, 22. prosinca, u novoj srednjoškolskoj dvorani STK Samobor organizirao je već tradicionalni Božićni turnir za svoje stolnotenisače i stolnotenisačice. Svaki sudionik dobio je slatki poklon i priznanje za sudjelovanje.

Početnici su se natjecali u igrama koordinacije i preciznosti. Natjecali su se Luka Stanec, Ivan Hribar i Karlo Puškar, a najspretnija je bila Anamarija Hribar.

U drugoj jakosnoj natjecateljskoj skupini igralo je sedam sudionika, svatko sa svakim. Najbolja, sa šest pobjeda, bila je Katarina Žitković, drugi Mateo Vuk, a treći Danijel Vuk. Još su nastupali Ivan Iviček, Vid Šoić, Vanja Librić i Karlo Ivanjko.

Vrlo izjednačeni su bili mečevi u prvoj jakosnoj skupini. Najbolji je bio Dinko Šoić, druga je bila Iva Horvat, treći Marko Žitković, a još su se natjecali Valentina Terihaj, Marko Žitković i Dario Pavlin.

K.Z.

 
28.12.2007.

SKIJANJE - Autrija ugostila naše najbolje mlade skijaše

Lukica Pukica na stazama slave

SKIJANJE - Autrija ugostila naše najbolje mlade skijaše

Nedjelja, 23. prosinca, Weinebene, Austrija, vrijeme predivno sunčano, staza solidna. Samoborci opet na postolju!

Ovaj je put naš glavni pretendent za novi naslov prvaka Luka Krsmanović odvozio rutinirano svoj drugi ovosezonski veleslalom i uspješno okončao na prvom mjestu.

U njegovoj kategoriji Leon Prevendar je završio na sedmom mjestu, izgorjevši u želji za postoljem te je učinio nekoliko grešaka koje su ga koštale par sekundi zaostatka.

Nika Hipša je nanizala svoj niz lijepih i skladnih zavoja, ali malo presporo za konkurenciju te je zauzela 13. mjesto. Bio je to memorijal Zdenka Mahmeta pod pokroviteljstvom Ski kluba Medveščak.

Istoga dana održan je i Medveščak kup, veleslalom za stariju kategoriju djece u kojem su naši Dora Hipša i Luka Olivari zauzeli, obzirom na jakost konkurenata s kojima se natječu, izvrsna 6. mjesta.

U subotu, dan prije, u organizaciji Ski kluba Mladost održano je Prvenstvo grada Zagreba. I, već tradicionalno, naš Luka Olivari - Lux mora negdje zabrljati pa je tako u prvom laufu par puta izlijetao, vraćao se i ipak došao na sedmo mjesto. Dora Hipša se ovaj vikend pretplatila na Luxova mjesta pa je i ona skončala svoj drugi slalom ove sezone kao 7.

Na Sljemenu ima dovoljno snijega za održavanje utrke, ali je Prvenstvo grada Zagreba održano u Austriji, što je zanimljiv presedan. Očito odgovornima za sljemensku stazu nije u interesu ugostiti oko tisuću sportaša, više od 200 djece, s pripadnim osobljem klubova, roditeljima i prijateljima, bakama i djedama koji su došli navijati za svoje najmilije, a da ne govorimo koliko bi takva događanja ponukala i drugu djecu na bavljenje natjecateljskim skijanjem.

Bilo kako bilo, sad je stanka u natjecanjima do 18. siječnja 2008., a do tada čestit Božić i sretna Nova 2008. godina.

S.S.

FOTO: Luka Krsmanović na postolju

 

KARATE - Karateke KK Samobor-Anindol i KK Bregana sudjelovale na 11. Božićnom kupu u Podsusedu

STOLNI TENIS - Stolnoteniski Božićni turnir za djecu

SKIJANJE - Autrija ugostila naše najbolje mlade skijaše

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002