21.12.2007.

RUKOMET - Peti krug natjecanja 1. HMKRL Kozala - Rudar 13:21 (6:13) Pećine - Rudar 13:20 (6:12)

Kadeti Rudara stopama seniora

Peti krug natjecanja 1. HMKRL igran je 15. prosinca u Rijeci, a kadeti Rudara su ostvarili dvije uvjerljive pobjede, s kojima i dalje ostaju u vrhu tablice i imaju velike izglede da se plasiraju u završnicu prvenstva.

U prvoj utakmici, protiv domaćina Kozale, mladi Rudari su zasluženo upisali nova dva boda, jer su od početka nametnuli svoju igru i nisu niti u jednom trenutku dovodili u pitanje tko će biti pobjednik susreta. Kod Rudara bolji od ostalih bili su Domagoj Jagodić (7 golova), Dominik Trčak (5 golova) i Matej Štajnkler (5 golova).

U drugoj utakmici kadeti Rudara su igrali protiv Pećine. Utakmica je potvrdila dominaciju koju mladi Rudari imaju u odnosu na ekipe iz donjeg dijela tablice. Kod Rudara su se istaknuli Domagoj Jagodić (5 golova) i Erik Fresl (6 golova).

M.Š.

 
21.12.2007.

RUKOMET - Mali Rudari sudjelovali na 9. Božićnom turniru u Poreču

Sjajan uspjeh malih Rudara

Jedno od najjačih sportskih središta Istre ugostilo je 15. i 16. prosinca male rukometaše na 9. Božićnom turniru, na kojem je nastupilo 36 klubova iz cijele Hrvatske sa čak 71 ekipom. Rukometni klub Rudar iz Ruda nastupio je s najmlađim uzrastom, dječacima rođenim 1998. godine i mlađim.

U svojoj skupini Rudari su ostvarili 3 pobjede i osvojili prvo mjesto pobijedivši Višnjan 7:5, Medveščak 11:5 i Karlovac 10:9. U četvrtfinalu protivnik je bila odlična ekipa Slatine. Nakon velike borbe i izvođenja šesteraca, Rudari su slavili pobjedu 13:12 i ostvarili plasman u polufinale. Utakmica sa Slatinom bila je izuzetno uzbudljiva, jer su Rudari pri rezultatu 10:9 za njih, petnaest sekundi prije kraja utakmice imali šesterac koji nisu iskoristili, da bi mali Slatinčani uspjeli izjednačiti u zadnjoj sekundi utakmice.

U polufinalu Rudari su poraženi od ekipe Zameta rezultatom 10:6. Zamet je zasluženo pobijedio, iako su mali Rudari promašili bar 5 čistih gol prilika. U borbi za 3. mjesto, Rudari su igrali protiv domaćina, ekipe Poreča. U uzbudljivoj utakmici punoj preokreta, Rudari ostvaruju zasluženu pobjedu rezultatom 5:3.

Ostvareni rezultat je dodatni poticaj malim Rudarima za daljnji rad, a politika kluba da stvaranjem vlastitih igrača i trenera osigura svoju budućnost pokazuje se kao ispravan put u radu kluba. Svakako treba istaknuti besprijekornu organizaciju turnira od strane Rukometnog kluba Poreč.

M.Š.

 
21.12.2007.

KARATE - 4. Karlovac Open, subota, 15. prosinca

Šest medalja za Bregančane

KARATE - 4. Karlovac Open, subota, 15. prosinca

Članovi Karate kluba Bregana uspješno su nastupili na turniru u Karlovcu na kojem su osvojene tri zlatne i tri brončane medalje, u konkurenciji 40 klubova iz Hrvatske i BiH.

Odličnim borbama zlatne medalje su osvojili Stefani Filipić u kategoriji učenica do 45 kg, Gabrijela Tušinec u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg i Dominik Kovačić u kategoriji mlađih kadeta do 53 kg.

Treća mjesta su osvojili Mihael Matijaščić u kategoriji mlađih učenika do 30 kg, Marina Tančak u kategoriji učenica do 45 kg i Karlo Pejić u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg.

Bez medalje su ostali Ivan Bilić i Tomislav Macan. Sa svojim učenicima u Karlovcu je bio trener Goran Romić.

S.S.

FOTO: Gabrijela, Dominik i Stefani

 
21.12.2007.

KARATE - Članovi Karate kluba Bregana sudjelovali su na Prvenstvu Zagrebačke županije u karateu - Jastrebarsko, nedjelja, 16. prosinca

Bregani 34 medalje

KARATE - Članovi Karate kluba Bregana sudjelovali su na Prvenstvu Zagrebačke županije u karateu - Jastrebarsko, nedjelja, 16. prosinca

U sportskoj dvorani OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom održano je prvenstvo Zagrebačke županije u karateu za uzrast od cicibana do kadeta (7 do 17 godina), na kojem je nastupilo 170 natjecatelja u katama i borbama.

Treneri Karate kluba Bregana, Goran Romić i Dejan Ćosić, na ovo natjecanje poveli su 38 natjecatelja, od kojih su mnogi nastupili prvi put. Osvojene su ukupno 34 medalje (8 zlatnih, 10 srebrnih i 16 brončanih).

Mladi športaši iz Bregane su dostojno prezentirali karate sport i pokazali da imaju zavidno tehničko znanje. Postignuto je puno atraktivnih poena nožnim udarcima, pri čemu treba istaknuti odlične nastupe Dijane Ćosić, Marine Tančak i Gabrijele Tušinec.

Osim sportskog ponašanja na borilištu, članovi Karate kluba Bregana su pokazali da su i odlični navijači. Korektnim i bučnim navijanjem pružali su odličnu podršku svim članovima kluba, a naročito su se iskazali za vrijeme ekipnog finala u borbama kad su kadetkinje Bregane pobijedile ekipu Velike Gorice.

Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su Mihael Matijaščić, Paula Andričević, Antonija Žulj, Dijana Ćosić, Ivan Bilić, Gabrijela Tušinec - kadetkinje, učenice kate ekipno u sastavu Dijana Ćosić, Mateja Lučić i Marina Tančak i kadetkinje borbe ekipno - Josipa Bilić i Gabrijela Tušinec.

Drugo mjesto i srebrne medalje osvojile su Cicibanke kate ekipno - Elena Bratanić, Iva Pejić i Martina Vinčić, mlađe kadetkinje kate ekipno - Dijana Ćosić, Mateja Lučić i Marina Tančak, zatim Tarja Horvat, Ivor Dejanović, Ana Matijaščić, Andrea Despot, Ivana Grdanjski, Matija Mataušić, Gabrijela Tušinec – mlađe kadetkinje i Josipa Bilić.

Treće mjesto i brončane medalje u katama osvojili su kate Cicibani u sastavu Luka Ivir, Juraj Tojčić i Luka Jekić, kate Cicibani u sastavu Nikola Jekić, Ivan Kos i Filip Mršić, kate mlađe učenice u sastavu Ana Marija Despot, Tarja i Nera Horvat te kate mlađe učenice u sastavu Paula Andričević, Marina Bratanić i Ana Matijaščić.

Treće mjesto i brončane medalje u borbama osvojili su Nera Horvat, Marina Bratanić, Vedran Horvat, Ana Marija Despot, Mateja Lučić, Sara Šipek, Mateja Lučić, Stefani Filipić, Marko Matijaščić, Tomislav Macan, Dominik Kovačić i Karlo Pejić.

Više informacija o Karate klubu Bregana možete saznati na internet stranici www.karate-bregana.hr ili na telefon 3375-547 ili 091 502 3422

S.S.

FOTO: KK Bregana

 
21.12.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaška liga za djevojčice - osnovne škole

"Samoborke" ostaju prve

Domaćin trećeg kola bila je prvoplasirana ekipa Školskog športskog društva Stražnik OŠ Samobor. U ovom kolu svoj prvi poraz doživjela je do sada neporažena ekipa ŠŠD Stražnik OŠ Samobor. Njih je u neizvjesnom susretu pobijedila ekipa ŠŠD Žabac OŠ Sveta Nedelja. Tako su se djevojčice iz Svete Nedelje približile na dva boda.

Konačan rasplet će biti poznat nakon posljednjeg, četvrtog kola koje se igra 26. siječnja 2008.

Tablica

1. mjesto ŠŠD Stražnik - 16 bodova - set razlika 17:3

2. mjesto ŠŠD Žabac - 14 bodova – set razlika 15:6

3. mjesto ŠŠD Vihor - 4 boda – set razlika 5:15

4. mjesto ŠŠD Okić - 2 boda - set razlika 3:17

Zdravko Frajt

 
21.12.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Prvenstvo osnovnih škola u šahu

Lob vukao najbolje poteze

ŠKOLSKI SPORT - Prvenstvo osnovnih škola u šahu

Krajem prosinca održano je u Rudama Gradsko natjecanje u šahu za dječake osnovnih škola. Na natjecanju su sudjelovale ekipe svih šest osnovnih škola. Igralo se po sistemu svak sa svakim. Najkoncentriraniji i najspremniji bili su članovi ekipe ŠŠD Lob Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora, koji su skupili maksimalan broj pobjeda te su sve susrete završili rezultatom 4:0.

Drugo mjesto osvojili su članovi ŠŠD Žabac Osnovne škole Sveta Nedelja sa 14,5 bodova. Na treće mjesto plasirala se ekipa domaćina natjecanja ŠŠD Rovi OŠ Rude s deset osvojenih bodova. Četvrtu poziciju osvojila je ekipa ŠŠD Vihor OŠ Milana Langa iz Bregane sa 6,5 osvojenih bodova. Peto mjesto pripalo je ekipi ŠŠD OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem.

Prvoplasirana ekipa plasirala se na Županijsko natjecanje koje će se održati također u Rudama u siječnju 2008. godine.

Za ekipu ŠŠD Lob OŠ B. Tonija Samobor nastupili su Nikola Jelenić, Lučano Žganec, Jurica Adamek i Robert Pleše.

Voditelj ekipe: Anica Lukinec

Z.F.

FOTO: Ekipa ŠŠD Lob OŠ Bogumila Tonija

 

RUKOMET - Peti krug natjecanja 1. HMKRL Kozala - Rudar 13:21 (6:13) Pećine - Rudar 13:20 (6:12)

RUKOMET - Mali Rudari sudjelovali na 9. Božićnom turniru u Poreču

KARATE - 4. Karlovac Open, subota, 15. prosinca

KARATE - Članovi Karate kluba Bregana sudjelovali su na Prvenstvu Zagrebačke županije u karateu - Jastrebarsko, nedjelja, 16. prosinca

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaška liga za djevojčice - osnovne škole

ŠKOLSKI SPORT - Prvenstvo osnovnih škola u šahu

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002