23.11.2007.

KYOKUSHINKAI - PRIDE - KICKBOXING - Samoborci sudjelovali na prvom svjetskom kupu IBK u Nizozemskoj

Kantu smo ipak osvojili!

KYOKUSHINKAI - PRIDE - KICKBOXING - Samoborci sudjelovali na prvom svjetskom kupu IBK u Nizozemskoj

Put u Nizozemsku počeo je elegantno, letom do Kölna gdje nas je čekao autobus koji nas mora za dva sata dostaviti u Emmen. Pogranični holandski grad s oko 100 tisuća stanovnika u kojem se odvija prvi svjetski kup IBK po novim pravilima - nekom mješavinom kyokushinkaia, Pridea i kickboxinga. Da ne duljim, sve je dozvoljeno osim guranja prstiju u oči i intimne dijelove (kako reče gospićki sudac – "rukovanja") te udaranja nogom u jaja. Samo je sve to raspoređeno po rundama.

Vožnja se odvija u nezamislivom nizu prometnih čepova pa smo u Emmenu tek kasno navečer, nakon šest sati drndanja. U busu nije dosadno. Saša Smiljanić, brigadir iz rata i donedavni murjak je legenda kyokushinkaia i jedan od vođa naše ekipe. Ujedno, trener kluba Croatia iz Siska i našeg najuspješnijeg natjecatelja Denisa Hotića, izvanredni je poznavalac teoloških finesa grkokatoličke vjere i uživam u polemikama s njim.

Smještaj je sjajan. U kućicama uz niz jezeraca u kojima plivaju race, patkice, a okolo skakuću zečevi. Tu su dobrodošle i vrane, a jutra su magična - zelenilo i mostići obavijeni maglom. Jedan od njih kao sa čuvene van Goghove slike. Kava u restoranu ukrašenom mini kopijom svjetionika je – očajna. Treba nam dva dana da im objasnimo što znači prava, jaka jutarnja kava.

Dvorana za borbe je u istom kompleksu. Borbe su podijeljene na čiste kyokushinkai i one nove, po IBK pravilima, u kojima će se boriti osam odabranih boraca. Sudac i jedan od glavnih ljudi novog sustava borbe je naš Mladen Šančić, 7. dan. Zapanjuje ugled koji ovdje uživa. Prilaze mu i srdačno ga pozdravljaju najjača imena svjetskog karatea, poput "oca" Jona Bluminga, 10. dan, Henka Kuipersa, trostrukog prvaka svijeta u K-1 Semmyja Schilta i voditelja programa s Eurosporta koji će ovdje snimati reportažu. Šana će biti i jedan od glavnih sudaca kupa. Meni se već magli pred očima od pogleda na Gadija, deseterostrukog šampiona Izraela koji ima 127 kg i visok je 202 cm. Tu su gladijatori odasvud; na udarce neosjetni Rusi i učenici naturaliziranog Surinamca Luciena Carbina, čovjeka koji je prvi pobijedio nekog domaćeg prvaka u tajlandskom boksu još prije 30 godina i time Europljanima donio ugled respektabilnih udarača.

Među "osmoricom" su i naši - Nenad Šančić i Marko Šintić. Primjećujem da je nesrazmjer u tjelesnoj težini boraca nedostatak novih pravila koja ne dijele borce u dovoljan broj kategorija. Kasnije će se to odraziti na borbe naših koji su pokazali nevjerojatnu izdržljivost, posebice Šintić, Neno Šančić i Matija Dujnić. Razlike u težini između naših i njihovih protivnika su dosizale od 20 do čak 30 kilograma! Bluming se slaže samnom. Šintić se herojski bori s golemim Izraelcem i puca mu koža na korijenu nosa pa mu na licu mjesta stavljaju nekoliko šavova. Ipak, na kraju izuzetno krvavih i okrutnih borbi, naš Nenad Šančić zauzima treće mjesto, a Hotić efektnim nokautom, udarcem neposredno ispod grkljana, iznenađuje vrlo dobrog Danca. I tako, kantu smo osvojili. Kasnije su nas jedva s njom pustili u zrakoplov. Valjda zato što ju je nosio Libanonac Ahmad Albouz, zagorski zet kojeg svi zovemo Štef.

U kyokushinkaiu sva prva mjesta zauzimaju Rusi, ali dvojica finalista bivaju diskvalificirana, pa tako i lišena novčane nagrade. Naime, borba je tako očito lažirana da je podignutom rukom prekida Bluming. Suci i organizator su nemilosrdni. Nema šmiranja. Ili se bori ili odi doma. Rusi su kiseli, ali njihov vođa puta ne pokazuje nikakve emocije. Stoički podnosi ovaj gubitak.

Zadnji dan Semmy Schilt demonstrira svoju snagu, naguranu u 212 centimetara visine i 132 kilograma težine. Mogući budući protivnik našeg Cro Copa u UFC-u je u zadnjim borbama nepobjediv. U prosincu se bori u finalu, za četvrti svjetski naslov u K-1. Iza toga za Ameriku.

Složna se ekipa vraća u Hrvatsku zadovoljna, ali tu su i povrede. Hotićeva šaka je natečena, a i šepa. Na Šintićevu nosu flaster na zašivenom nosu, ali humora ne nedostaje. Podsjeća me svojom građom na lik ubojice iz James Bondova Goldfingera s duhovitim dodatkom i smislom za šalu. Svi znaju da ih sada čeka prvi veliki međunarodni turnir te vrste u Samoboru. Treba se pripremiti, jer bit će to još jedno veliko iskušenje za "spirit" kyokushinkaia.

Drago Plečko

KICKBOXING KLUB TNT SAMOBOR

Treninzi:

Ponedjeljak: 21-22,30 h

Četvrtak: 18-19,30 h

Petak: 21-22,30 h

Treninzi se odvijaju u novoj sportskoj dvorani kraj Srednjoškolskog centra

ULTIMATE FIGHT CHALLENGE 2 U SAMOBORU!

15. PROSINCA S POČETKOM U 19 SATI U DVORANI BOGUMILA TONIJA

Sudjeluju borci iz Nizozemske, BiH, Irana, Libanona i Hrvatske

Sedam borbi po pravilima PRIDEA, 2 puta po 5 minuta!

Tri borbe po pravilima K-1, 3 puta po 3 minute!

 
23.11.2007.

DOĐITE NA KICKBOXING!

Udrite muški!

DOĐITE NA KICKBOXING!

TRENINZI, UPIS i INFORMACIJE:

Kickboxing klub TNT Samobor

Nova sportska dvorana Samobor

Ponedjeljak: 21,00 – 22,30

Četvrtak: 18,00 – 19,30

Petak: 21,00 – 22,30

 
23.11.2007.

POZIV CURAMA KOJE VOLE IGRATI NOGOMET

Navlečite grde kopačke na lepe noge!

Organizirane utakmice i treninzi na travnatom igralištu i u dvorani osigurani su kroz cijelu školsku godinu u tvojoj blizini!

Oprema za dvoranu je ista kao za nastavu tjelesnog, a za treninge na otvorenom igralištu potrebna je topla, ali lagana odjeća (trenirka, šuškavac, kapa, kopačke ili tenisice). Selekciju se radi tijekom cijele godine, u dvije starosne skupine: mlađa (3., 4. i 5. razred) i starija (6. i 7. razred).

Potrebno je pojaviti se 20 min prije početka treninga, s opremom, u sljedećim terminima:

- utorkom i petkom ujutro u 9,30 ili popodne u 17,00 sati na igralištu NK Mladost u Domaslovcu;

- u srijedu u 20,30 sati i u subotu u 10,00 sati u školskoj sportskoj dvorani OŠ Samobor, Stražnička 14 u Samoboru.

Za prijavu i sve informacije o uključivanju u momčad dođi na trening ili se javi na brojeve 4610-410, 098/1868-359.

 

KYOKUSHINKAI - PRIDE - KICKBOXING - Samoborci sudjelovali na prvom svjetskom kupu IBK u Nizozemskoj

DOĐITE NA KICKBOXING!

POZIV CURAMA KOJE VOLE IGRATI NOGOMET

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002