09.11.2007.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 11. kolo

Mladost (L) - Rakitje 1:1 (0:0)

Boflan spasio domaće

LUKA – Igralište Mladosti

Gledatelja 100

Sudac: Šimrak (Bistra)

Pomoćnici: Matoc (Zaprešić) i Rončević (Šibice)

Strijelci: 1:0 Kačinari(51), 1:1 K. Barun(81)

MLADOST: Boflan, Majsnak, M. Horvat, Pavlinić, S. Horvat, Kahlina, A. Petek, Alilović, M. Peteh (od 68. Sablić), Treška, Vuković (od 46. Kačinari)

Trener: Stjepan Horvat

RAKITJE: Mihina, Čejvan (od 53. M. Barun), Boras, K. Barun, Vrčković, Hlevnjak, Bruić (od 59. G. Horvat), Petković, Martinović (od 76. Nujić), K. Martinčević (od 76. Dorotić), Kramarić (od 85. Novačić)

Trener: Borislav Perica

Igrač utakmice: Domagoj Boflan (Mladost)

Po teškom terenu nogometaši Mladosti i Rakitja su remizirali uz vrlo dobru igru obje momčadi. Nakon 45 minuta na semaforu je 0:0, a rezultat se prvi puta mijenja u 51. kad Kačinari dovodi domaćine u vodstvo. Nakon primljenog gola gosti preuzimaju kontrolu nad utakmicom, u 81. minuti izjednačuju rezultat, a da na golu Mladosti nije stajao raspoloženi Boflan gosti su mogli put Rakitja i s punim plijenom.

M.M.

Novaki – Croatia (P) 5:0 (4:0)

Croatia na koljenima

NOVAKI – Igralište Novaka

Gledatelja 100

Sudac: Lafter

Pomoćnici: Kelečić (N. S. Okićko) i Bencetić (Donja Zdenčina)

Strijelci: 1:0 T. Bungić(1), 2:0 T. Bungić(27), 3:0 Batarelo(38), 4:0 Đumlija(44), 5:0 Pokrajčić(89)

NOVAKI: Jelić, Genus, M. Marković, Podnar, Đumlija, Nemet, Kladar, Batarelo, T. Bungić, Pokrajčić, M. Bungić (od 46. Kristo)

Trener: Željko Kovačić

CROATIA: Kukec, Barbić (od 74. Lesković), Kramarić, Kinačić, Pokupec, Dojčić (od 55. Antolić), Kus, Porodec, Stiperski (od 77. Milić), Debogović, Brlek (od 28. Capek)

Trener: Stjepan Ostreš

Igrač utakmice: Tomislav Bungić (Novaki)

Domaćini su od prve minute žestoko krenuli u napad te su već nakon 45 minuta osigurali pobjedu, prvu nakon tri kola. Bungić je nakon pola sata sa svoja gola doveo Novake u sigurno vodstvo, a Batarelo i Đumlija do poluvremena povećavaju prednost na 4:0. Pred sam kraj utakmice Pokrajčić petim golom domaćina zaokružuje visoku pobjedu 5:0.

M.M.

Nakon jedanaestog kola vodi Sava (D) s 31 bodom, drugi je Dinamo (O) s 24, Rakitje je šesto s 17, dok su Novaki na devetom mjestu s 14 bodova.

 
09.11.2007.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 14. kolo

Zrinski Tehnovent – Lomnica 5:1 (1:0)

Lako ih slomili

FARKAŠEVAC – Igralište SC Zrinski Tehnovent

Gledatelja 50

Sudac: Pašalić (Zagreb)

Pomoćnici: Kušer (Zaprešić) i Borković (Domagović)

Strijelci: 1:0 Radek(17), 2:0 Krstanović(54), 3:0 Draclin(55), 4:0 Draclin(57), 4:1 Mikas(80), 5:1 Sirovica(90)

ZRINSKI: Kožarec, Bekiri (od 87. Lehpamer), Novoselec (od 84. Binički), Vrančić, Celizić, Šicl, Radek, Krstanović (od 70. Murić), Draclin (od 71. Sirovica), Hainešek, Župančić (od 70. Jagodić)

Trener: Damir Dragozet

LOMNICA: Stepanić, Smolković, Ververger, M. Šošterec, Čurić, I. Šoštarec, Grđan, Matković, Mikas, Ačkar, Ivanković

Trener: Krunoslav Češković

Igrač utakmice: Ivan Radek (Zrinski)

Gosti su u prvo poluvrijeme ušli s 10 igrača i to je domaćin iskoristio u 17. minuti kada je strijelac Radek. U drugom dijelu, kada su se momčadi brojčano izjednačile, u razmaku od samo 3 minute domaćini postižu 3 gola (dva puta Draclin) te osiguravaju pobjedu, a u zadnjih 10 minuta svaka momčad postiže još po jedan pogodak za konačnih 5:1.

M.M.

Rugvica – Klokočevac 2:1 (2:1)

Sredio ih Bencek

RUGVICA – Igralište Rugvice

Gledatelja 100

Sudac: Dolibašić (Novo Čiće)

Pomoćnici: Kos (Mraclin) i Zelenković (Ivanić Grad)

Strijelci: 1:0 Bencek(11), 2:0 Bencek(16), 2:1 Kos(38)

RUGVICA: Ivančan, Palešić, Trubić, Fišter, Šimunec, Dupan, Điđa, Marelja (od 77. Legin), Marić (od 45. Brtan), Opačak, Bencek

Trener: Miro Škrlec

KLOKOČEVAC: Duspara, Vitko, Dam. Celizić, Ramić, Janžić, Janjić, Dan. Celizić, Kos, Salopek, Šeperić, Bošnjak

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Igor Bencek (Rugvica)

U prvih 16 minuta domaćini su zahvaljujući raspoloženom Benceku otišli u vodstvo od 2:0 koje će se na kraju pokazati nedostižnim za goste čiji je jedini svijetli trenutak bio u 38. minuti kada je Kos smanjio na 2:1, ali više od toga nije išlo.

M.M.

Naftaš Ivanić – Bregana 2:0 (1:0)

Poskupjela nafta!

IVANIĆ GRAD – Sportski park Zelenjak

Gledatelja 100

Sudac: Koprić (Potočec)

Pomoćnici: Prakretić (Lovrečka Velika) i Gradinščak (Vrbovec)

Strijelci: 1:0 Radoš(41), 2:0 Glavač(48)

NAFTAŠ IVANIĆ: Ćorković, Glavaš, Vujanić, Antičević, Babić, Samardžić, Lončarić (od 69. Ivanković), Peh, Rradoš, Škulec (od 73. Drča), Lukec

Trener: Anđelko Domitrović

BREGANA: I. Otmačić, Komerički, Babojelić (od 46. Tančak), Dekalić, Ivančić, Nider, Sokolović, Jurković, M. Otmačić (od 84. Kulašević), Dumić, Grdanjski (od 49. Šaldić)

Trener: Nikola Tomić

Igrač utakmice: Boris radoš (Naftaš Ivanić)

Zadnje plasirana Bregana dobro se držala sve do 41. minute kada Radoš dovodi Naftaš u vodstvo. Odmah početkom drugog dijela domaćin povećava vodstvo i tu je za Breganu, koja je u dosadašnjih 14 kola postigla samo 11 golova, bio kraj utakmice.

M.M.

Dinamo Hidrel – TOP 3:1 (2:1)

Hujdur osigurao pobjedu

NOVO ČIĆE – Igralište Dinama Hidrela

Gledatelja 50

Sudac: Bugarinović (Graberje Ivaničko)

Pomoćnici: Kakuk (Rakitje) i Ptičar (Kloštar Ivanić)

Strijelci: 1:0 Hujdur(2), Z. Rožić(5), 2:1 Galić(44), 3:1 Hujdur(47)

DINAMO HIDREL: Pereković, Katalenić (od 89. Primorac), J. Rožić, Pavličić, Kulić, Ma. Milanščak, Cvetković, Z. Rožić (od 64. Malbaša), Bejić (od 87. MarinkoviĆ), Mi. Milanščak, Hujdur

Trener: Zoran Tomčić

TOP: Husak, Vranešić, Šimag, Maceković, Dujmović (od 80. Pavec), Stunja, Vukas, Galić, Biškupić, Vlašić (od 65. Kalman), Puntarec (od 58. Matulin)

Trener: Josip Galić

Crveni karton: Vranešić(77); Biškupić(77)

Igrač utakmice: Mirko Milanščak (Dinamo Hidrel)

U derbiju 14. kola Kerestinčani su izvukli deblji kraj te su sa drugim uzastopnim porazom pali na četvrto mjesto tablice. Domaćini su blitz – kriegom već u prvih 5 minuta postigli 2 gola, a Galić je prije odmora uspio smaniti na 2:1. No ipak, Hujdur u 47. postiže svoj drugi gol te osigurava pobjedu Dinamu, a do kraja utakmice mijenja se samo broj igrača na terenu; obje momčadi su susret završile s 10 igrača.

M.M.

Nako četrnaestog kola vodi Sloga (B) s 35 bodova, drugi je Dinamo Hidrel s 29, četvrti je TOP s 27 bodova, Zrinski Tehnovent je osmi s 22, Klokočevac je jedanaesti s 20, dok je Bregana na osamnaestom mjestu s 5 bodova.

 
09.11.2007.

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u katama - Virovitica, 4. studenoga

Kao i obično - u vrhu!

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u katama -  Virovitica, 4. studenoga

Ove godine je prvenstvo Hrvatske u katama za sve uzrasne kategorije održano u Virovitici 4. studenoga, u organizaciji Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Virovitica.

Ovog puta u dosta lošoj organizaciji svoj put u vrh hrvatskog karate sporta u discipline kata potražilo je rekordnih 307 natjecatelja, 87 ekipa iz ukupno 46 karate klubova cijele Hrvatske.

Kao i proteklih godina kataši Karate kluba Samobor-Anindol bili su opet u samom vrhu te se u konačnom zbiru osvojenih odličja svrstali na drugo mjesto, sa samo jednom medaljom manje od prvoplasiranog kluba Enpi-Rab.

Mlade Samoborke i Samoborci osvojili su ukupno čak 7 medalja – tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane.

Najviše je na tatamiju virovitičke sportske dvorane pokazao Tomislav Stolar koji je nadmoćno pobijedio u konkurenciji kadeta, dok je u starijoj konkurenciji juniora osvojio drugo mjesto.

Zlatom se okitila i cicibanka Rebeka Smolčić koja je svojim nastupom ostavila vrlo upečatljiv dojam, kako na suce tako i na publiku.

Za zlatnu medalju se izborila i odlična ekipa mlađih kadetkinja (Ivana Karamatić, Tomislava Celižić i Magdalena Kralj), dok su njihove mlađe kolegice u konkurenciji mlađih učenica (Nola Jandrečić, Rebeka Smolčić i Lucija Razum) osvojile drugo mjesto.

Broncom se morala zadovoljiti odlična mlađa kadetkinja Tomislava Celižić, kao i mlađi učenik Luka Ećimović koji je ugodno iznenadio stručni stožer samoborskog kluba.

Treba spomenuti i odlične cicibane (Luka Meštrović, Toni Vuković i Luka Komes) koji su za dlaku ostali bez medalje izgubivši susret za treće mjesto, ali i dobar nastup druge ekipe mlađih učenica u sastavu Mirna Imprić, Barbara Doračić i Iva Tomaško.

Potrebno je reći da je konkurencija bila izuzetno jaka te da su kate doživjele velik razvoj u cijeloj Hrvatskoj, a to je zasigurno garancija svijetloj budućnosti. Veseli da u tome s velikim postotkom participiraju i samoborski mladi sportaši iz Karate kluba Samobor-Anindol.

S.S.

FOTO: Tomislava Celižić, Ivana Karamatić i Magdalena Kralj

 
09.11.2007.

RUKOMET - 3. HRL središte, 7. kolo RK Dugo Selo - RK Rudar 29:43 (10:25)

Revija pogodaka

Rukometaši Rudara gostovali su u sedmom kolu u Dugom Selu. Od samog početka utakmice nametnuli su svoju igru i ritam. Ozbiljnim pristupom nisu niti u jednom trenutku dopustili mladoj ekipi Dugog Sela dovođenje utakmice u bilo kakvu neizvjesnost. Naime, već u 15. minuti rezultat na semaforu pokazivao je 15:4 za Rudare, što je praktički značilo da je utakmica odlučena. U nastavku je trener Darijo Gaća dao priliku svim igračima, a utakmica je na trenutke, zbog dobrih poteza, više izgledala kao revijalna nego prvenstvena. Postigavši 43 gola igrači iz Ruda dodatno su ojačali epitet najefikasnije momčadi lige.

Kod Rudara bolji od ostalih bili su Goran Višić s 9, Josip Štajnkler sa 7 i Sandro Šujster s 5 postignutih golova. Ovom pobjedom Rudari su se probili na drugo mjesto s 11 bodova. Pred njima je sada derbi protiv trećeplasiranog Zaprešića, koji također ima 11 bodova. Utakmica se igra u subotu, 10. studenoga, u dvorani škole Bogumila Tonija, a početak je u 19 sati i 30 minuta.

M.Š.

 
09.11.2007.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 14. kolo

Samobor – Bistra 0:0

Zamutili ih Bistrani

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Bizjak

Pomoćnici: Bogović i Bontempo (svi iz Siska)

SAMOBOR: Fabijan, Kasalo, Oroz (od 65. Grgečić), Čakanić, Ivanišević, Jordan, Novak, Štefković (od 46. Bencalić), I. Raić, Ašanin (od 80. Kovačević), Kovačić

Trener: Albert Pobor

BISTRA: Grabušić, Babić, Šimunić (od 65. Đurđević), Kakša, Stipković, Drenski, Škreblin, Ramy, Poljski, Pejčinović (od 85. Kovačiček), Vučković (od 86. Eršek)

Trener: Stjepan Bašić

Igrač utakmice: Tihomir Čakanić (Samobor)

Debi Alberta Pobora na domaćoj, odnosno Stjepana Bašića na gostujućoj klupi te Ašanina na igralištu protekao je bez previše prilika na obje strane te je završio s nepopularnih 0:0. U prvom dijelu gosti dobri u obrambenom dijelu te Samoborci nisu imali priliku opasnije ugroziti Grabušića. U drugom poluvremenu sudac Bizjak ne dosuđuje prekršaj u gostujućem 16 – tercu, a najbliže vodstvu domaćini su bili kada udarac Kovačića završava na okviru vratiju. Pred kraj utakmice gosti pokušavaju doći do punog plijena iz kontri, ali ipak ostaje najrealnija podjela bodova.

M.M.

Banovac - Sava 0:1 (0:0)

Murić za tri boda!

GLINA – Igralište SRC Banovac

Gledatelja 50

Sudac: Malbašić (Dugo Selo)

Pomoćnici: Budić (Vrbovec) i Planinić (Nova Kapela)

Strijelci: 0:1 Murić(58)

BANOVAC: Tolušić, Kezić, Tica, Zagorac, Marović (od 76. N. Martinović), Komar, Vojković (od 62. Toljan), Ceković, I. Ištek, Dvorneković, Mileković

Trener: Željko Išek

SAVA: Mohler, Kočnar, Čakanić, Franjković (od 85. Karamarko), Milečki, Bajan, Golemović, Šurbek (od 90. Dujmović), Pečarić, Dodig, Murić

Trener: Zoran Smiljanec

Igrač utakmice: Ivan Mohler (Sava)

Teže od očekivanog Strmčani su došli do pobjede protiv zadnjeplasiranog Banovca. U početnom dijelu utakmice domaćini kojima bodovi trebaju za bijeg iz opasne zone imaju dvije prilike Milekovića i Cekovića, no u oba navrata Mohler je spreman. Za goste je pogotku najbliže bio Šurbek u 35. minuti no lopta pogađa samo gredu. U drugom dijelu gosti preuzimaju inicijativu i bolje igraju te im se to isplaćuje u 58. minuti kada je Murić precizan za 0:1 koji su se na kraju pokazali dovoljni za sva tri boda.

M.M.

Nakon četrnaestog kola vodi Metalac s 32 boda, druga je Zelina s 27, na četvrtom je mjestu Samobor s 25, dok je Sava na osmom s 21 bodom.

 
09.11.2007.

RUKOMET - 2. HRL zapad, 6. kolo Samobor Mercator – Izgradnja Zaprešić 22:23

Kad nema sreće

Na kraju utakmice možda bi najrealniji bio neriješen rezultat, ali Samoborke u zadnjoj minuti nepotrebno forsiraju šut s devet metara 40 sekundi do kraja utakmice, da bi tri sekunde do kraja Zaprešićanke iz slične pozicije pogodile. Tu se najbolje vidjelo neiskustvo mlade ekipe Samoborki, jer bi ostale ekipe znale da se u tim trenucima ne smije dopustiti šut prema golu pa i po cijeni isključenja. Tako je palo u vodu stizanje vodstva gošći koje su imale 21:17, ali su domaće igračice uspjele doći do 22:22 i onda sve prosuti. No, uzrok poraza ne treba tražiti samo u zadnjem napadu, već u pomanjkanju koncentracije i sreće. Tijekom utakmice sedam puta su gošće uspjele presjeći napad i u kontri pogoditi, a kada se uzme u obzir da se Samoborkama dva puta lopta od prečke odbila na samu liniju gola, ali ne i u njega (uz još 3-4 vratnice), onda se zbilja može zaključiti da nije bilo te ponekad itekako potrebne sreće. Plazina sa 7, Šilobod s 5 te Fofonjka i Kuzmić sa po 4 gola bile su najefikasnije Samoborke. Prigoda za vađenje je gostovanje protiv Dubovca u Karlovcu, jer bi ta pobjeda znatno olakšala poziciju Samoborki u prvenstvu.

M.Š.

 
09.11.2007.

RUKOMET - MLAĐI KADETI Drugi krug natjecanja 1. HMKRL RK Rudar – RK Rovinja 23:11 RK Rudar – RK Umag 35:7

Rudari uz bok Croatia osiguranju

Nakon što su u prvom krugu pobijedili Mladi Rudar iz Labina, Matulje i pulsku Arenu, u drugom krugu natjecanja 1. hrvatske mlađe kadetke rukometne lige mladi su Rudari nastavili svoj niz napobjedivosti. S dvije uvjerljive pobjede, koje su ostvarili protiv Umaga i Rovinja, zadržali su drugo mjesto na tablici, s maksimalnih 10 bodova, kao i vodeća ekipa Zagreb Croatia osiguranja, koja ima nešto bolju gol razliku. Mladi su kadeti Rudara opet pokazali lijepu i dopadljivu igru u kojoj su do izražaji došli uigranost sastava i njihovo zajedništvo. U utakmici protiv Umaga igrom i golovima istaknuli su se Jagodić i Trčak sa po 10 golova, a pratio ih je Štajkler sa 7. Protiv Rovinja bolji od ostalih bili su Štajkler s 8, E.Fresl s 5 i Trčak sa 4 gola.

Rudari su nastupili u sljedećem sastavu: A.Guliš, J.Fresl, F.Kovačić, J.Lehpamer, D.Jagodić, D.Trčak, M.Štajnkler, E.Fresl, V.Lehpamer, M. Ašanin.

M.Š.

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 11. kolo

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 14. kolo

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u katama - Virovitica, 4. studenoga

RUKOMET - 3. HRL središte, 7. kolo RK Dugo Selo - RK Rudar 29:43 (10:25)

NOGOMET - 4. HNL središte B – 14. kolo

RUKOMET - 2. HRL zapad, 6. kolo Samobor Mercator – Izgradnja Zaprešić 22:23

RUKOMET - MLAĐI KADETI Drugi krug natjecanja 1. HMKRL RK Rudar – RK Rovinja 23:11 RK Rudar – RK Umag 35:7

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002