15.10.2007.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 8. kolo

Rakitje – Igrišče 2:0 (1:0)

Izigrali goste

RAKITJE – Igralište Rakitja

Gledatelja 100

Sudac: Milašinčić

Pomoćnici: Kramarić (oba iz Jastrebarskog) i Gregorić (D. Desinec)

Strijelci: 1:0 G. Horvat(21), 2:0 G. Horvat(62)

RAKITJE: Mihina, Vrčković, K. Barun, Brnić (od 56. A. Martinčević), Petković, Kramarić (od 80. Novačić), Martinčević, Horvat (od 68. D. Martinčević), Nijić, Balaško (od 72. Čejvan), Čakanić

Trener: Borislav Perica

IGRIŠČE: Borovac, V. Vrabec (od 80. vdovec), Svetec, Đurđević, Borovčak (od 82. D. Tišljović), Kovačec, Špiček (od 67. Varnica), Pušelj, Curman (od 63. Kušur), I. Vrabec, E. Tišljarić

Trener: Dragutin Đurđević

Igrač utakmice: Goran Horvat (Rakitje)

Domaćini su rutinski pobijedili nemeoćne goste iz Igrišča. U svakom poluvremenu po jednom je precizan bio Horvat za sigurnih 2:0 s kojima se Rakitje za šestog pomaknulo na peto mjesto tablice.

M.M.

Mladost (KD) - Novaki 3:3 (2:3)

Bratska podjela

KRAJ DONJI – Igralište Bili Brig

Gledatelja 50

Sudac: Tirić

Pomoćnici: Špoljar (oba iz Bistre) i Grgurić (Brdovec)

Strijelci: 0:1 Pokrajčić(17), 0:2 Đumlija, 1:2 Košutić(24), 1:3 I. Marković(34), 2:3 Z. Sutlar(37), 3:3 Z. Sutlar(67)

MLADOST (KD): Ćorak, Dujmović, Juratovac (od 71. Cimpečak), Žagar (od 29. M. Sutlar), Šakanović, Drljača (od 52. Hudina), Antolić (od 71. Kuzančić), Rantek, Košutić, Merkl, Z. Sutlar

Trener: Vlado Jurković

NOVAKI: Vrkić, Orešković, Đumlija, D. Marković, Podnar, Egri (od 30. Jaklenec), Genus, Kladar, Pokrajčić, I. Marković, Nemet (od 61. Kristo)

Trener: Željko Košković

Igrač utakmice: Zdenko Sutlar (Mladost)

U sudaru Mladosti i Novaka napadači su bili raspoloženi posebno u prvih 45 minuta kada su gledatelji vidjeli čak 5 golova. Gosti su već do 20. minute u prednosti od dva gola, ali do kraja poluvremena domaćini to smanjuju na samo jedan (2:3). U 67. minuti Sutlar sa svojim drugim golom poravnava rezultat te do kraja ostaje podjela bodova, 3:3.

M.M.

Nakon osmog kola vodi Sava (D) s 22 boda, drugi je Dinamo (O) s 21, Rakitje je na petom mjestu s 13, dok su Novaki na sedmom mjestu s 11 bodova.

 
15.10.2007.

KARATE - Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore - Turska, Istanbul, 19. - 21. listopad

Let prema uspjehu

KARATE - Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore - Turska, Istanbul,  19. - 21. listopad

U ranim poslijepodnevnim satima 16. listopada u avion za Istanbul ukrcalo se i četvero sportaša Karate kluba Samobor-Anindol, koji će ovaj vikend nastupiti na prvenstvu svijeta za kadete i juniore. To su Ana Lenard, Maja Lenard, Matej Tomazin i Tomislav Stolar. S njima će put Istanbula i treneri Darko Šimunec i Davor Cipek, koji ujedno čine vodstvo delegacije Hrvatskog karate saveza.

Svi mladi sportaši Samobor-Anindola imaju svoj nastup u subotu, 20. listopada.

Najprije će na tatami izaći Tomislav Stolar, koji će u 9,00 sati nastupiti u konkurenciji najboljih svjetskih kata majstora. Tomislavu će ovo biti debitantski nastup na jednom tako velikom natjecanju, ali će sigurno ostaviti dobar dojam obzirom da je odlično pripremljen. Očekuje se njegov ulazak među osam najboljih svjetskih kadeta u katama.

U 13,30 sati na istanbulski tatami izlaze sestre Lenard. Ana nastupa u kategoriji do 57 kg, a Maja u najtežoj težinskoj kategoriji kadetkinja - preko 57 kg. Obje su vrlo dobro pripremljene i zasigurno su spremne umiješati se u borbu za sam vrh.

Matej Tomazin izlazi na borilište zadnji od naših kadeta, u 15,15 sati. Matej je kroz pripremno razdoblje pokazao najvišu razinu forme, a i samouvjerenosti, što je i jedan od osnovnih preduvjeta za uspjeh. Stoga se ne treba čuditi ukoliko upravo on bude taj koji će se umiješati u raspodjelu medalja najboljih svjetskih kadeta preko 75 kg.

S.S.

FOTO: Andrej Tomazin i Ana Lenard

 
15.10.2007.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 11. kolo

Zrinski Tehnovent – Sloga (B) 1:3 (0:1)

Triput poklenuli

FARKAŠEVAC – Igralište SC Zrinski Tehnovent

Gledatelja 100

Sudac: Župan (V. Gorica)

Pomoćnici: Lukšić (Gradići) i Bilić (V. Gorica)

Strijelci: 0:1 Kulašević(20 – 11m), 1:1 Šicl(54), 1:2 Ačkar(57), 1:3 Strugar(65)

ZRINSKI: Vitko, Bekiri (od 88. Beljak), Horvat, Celizić, Vrančić, Šicl, Žganjer (od 88. Sirovica), Radek, Krstanović, Hainešek (od 64. Jagodić)

Trener: Damir Dragozet

SLOGA: Vranjić, D. Strugar, Brico, Petričević (od 28. Budimir), Kereković (od 60. Serdar), Hunjak, T. Strugar, Ačkar, Kulašević, Ivančić (od 39. Mihoci), Kelava (od 70. Komljenović)

Trener: -

Igrač utakmice: Željko Ačkar (Sloga)

Domaćini su pred svojom publikom pokleknuli pred vodećom momčadi lige Sloge, koja je zasluženo pobijedila 1:3. Gosti dolaze do vodstva u 20 – toj minuti kada je s kreča precizan Kulašević. Domaćini su nakon primljenog gola bolja momčad, ali sve prigode odlaze u nepovrat sve dok u 54. minuti Šicl ne pogađa na Župančićevu asistenciju. No već nakon tri minute igre gosti ponovno dolaze do prednosti, a od 65. je visokih i nedostižnih 1:3.

M.M.

Bregana – Jelačić 1:4 (0:2)

Ne ide protiv bana

BREGANA – Igralište Bregane

Gledatelja 50

Sudac: Lafter (N. S. Okićko)

Pomoćnici: Kušer (Zaprešić) i Drkulec (Donja Purgarija)

Strijelci: 0:1 Musa(3), 0:2 Matković(23), 0:3 Mikulin(70), 0:4 Paviša(77), 1:4 Grdanjski(81)

BREGANA: Herceg, I. Andabak (od 37. Grdanjski), Nider, Dekalić, Ivančić, Sokolović, Jurković (od 80. Dumić), Šaldić (od 80. Mrzak), Otmačić (od 80. Kulašević), Beriša, Mršić

Trener: Nikola Tomić

JELAČIĆ: Grahovac, Jurčić, Kovačević, Musa, Matejčić (od 60. Barbarić), Maksimović, Rožić (od 46. Mikulin), Matković, Mirenić, Mikulinec (od 89. Burić), Paviša (od 78. Novosel)

Trener: Vlado Horvat

Igrač utakmice: Josip Musa (Jelačić)

Već od 3. minute gosti vode pogotkom Muse. U 20. minuti nakon pogođene grede i nesporazuma u domaćoj obrani gosti povećavaju prednost na dva gola razlike. Do poluvremena Bregana ima prilike preko Beriše, ali je Grahovac budan. U drugom dijelu gosti zapečačuju pobjedu sa još 2 gola, a počasni pogodak za domaćine koji ovim porazom padaju na zadnje mjesto postiže Grdanjski.

M.M.

Sloga (K) – Klokočevac 0:0

Duspara izborio bod

KRIŽ – Igralište u Sportskom parku

Gledatelja 100

Sudac: Koprić (Potočec)

Pomoćnici: Pankretić (Velika Luka) i Gradinščak (Vrbovec)

SLOGA: Mandić, Podgorski, Vorel, Novak, Korman, Sokolić, Oković, Bosankić, Crnogaj (od 77. Kucelj), Pleteš, Karašić

Trener: Stjepan Pokupec

KLOKOČEVAC: Duspara, Vitko, Dam. Celizić, Janžić, Sokolović, Janjić, Dan. Celizić, Kos, Matijaščić, Šeperić, Salopek

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Marko Duspara (Klokočevac)

U utakmici neraspoloženih napadača gosti iz Klokočevca odnose bod iz Križa iako su domaćini gotovo cijelu utakmicu bili bolja momčad no prilike Karašića, Podgorskog i Kormana zaustavlja odlični Duspara dok je jedinu pravu priliku za goste propustio Kos.

M.M.

Klas – TOP 2:2 (0:1)

Domaćini se vraćali

VELIKA GORICA – Stadion Radnika

Gledatelja 50

Sudac: Kelečić (Repišće)

Pomoćnici: Pašalić (Zagreb) i Borković (Domagović)

Strijelci: 0:1 Pavec(42), 1:1 Celčić(79), 1:2 Jakopec(88), 2:2 Hlevnjak(90)

KLAS: Jančić, Brcković, Veldić (od 60. Lulić), Majdak, Tomina, Hlevnjak, Briševac, Caganić, Celčić, Roščić, Šulentić

Trener: Josip Rulek

TOP: Husak, Matus (od 86. Gurabić), Šimag, Maceković, Jakopec, Stunja, Vukas, Galić (od 90. Čamić), Biškupić, Pavec (od 80. Barić), Puntarec (od 88. Matulin)

Trener: Josip Galić

Igrač utakmice: Marko Hlevnjak (Klas)

U utakmici u kojoj je najuzbudljiviji dio bio zadnjih 15 minuta domaćini su se uspjeli 2 puta vratiti iz minusa od jednog gola te na kraju ostaju neporaženi. Prvi dio završava vodstvom gostiju (strijelac Pavec), a tu prednost domaćini anuliraju desetak minuta prije kraja. Kerestinčani ponovno dolaze u vodstvo u 88. minuti i kada se činilo da će otići punog ulova, u 90. minuti se ukazao Hlevnjak i donio radost domaćim navijačima.

M.M.

Nakon jedanaestog kola vodi Sloga (B) s 29 bodova, drugi je Jelačić s 24 koliko ima i treći TOP, Zrinski je na osmom mjestu s 16 bodova, Klokočevac na trinaestom s 14, doj je Bregana na osamnaestom s 5 bodova.

 
15.10.2007.

TENIS - Samobor ugostio najbolje hrvatske tenisačice i tenisače do 10 godina starosti na Masters cupu

Oba naslova u Dalmaciju

TENIS - Samobor ugostio najbolje hrvatske tenisačice i tenisače do 10 godina starosti na Masters cupu

Na zemljanim terenima Tenis kluba Samobor 1890, u organizaciji Teniskog saveza Zagrebačke županije i Međužupanijskog saveza Zagrebačke županije, 13. i 14. listopada odigran je Masters cup za djevojčice i dječake do 10 godina. U Samoboru su se okupili najbolje rangirani tenisači i tenisačice Zagrebačkog teniskog saveza i teniskih saveza Dalmacije, središnje Hrvatske, sjeverozapadne Hrvatske, Slavonije te Istre i Primorja.

Nakon ždrijebanja i susreta prvog kola pobjednici su otišli u glavni turnir, dok su ostali igrali u utješnom dijelu natjecanja. Na koncu, do finala Masters cupa stigli su u konkurenciji dječaka Marino Alpeza iz Dalmatinskog saveza i Domagoj Bilješko iz Zagrebačkog saveza. Slavio je Alpeza, i to nakon tie breaka, sa 7:6. Naime, turnir je igran na jedan osvojeni set. Treće mjesto osvojio je Ivan Tomaš iz Teniskog saveza Dalmacije.

Kod djevojčica završni susret su igrale Marija Kelava iz Slavonskog teniskog saveza (jedina u glavnom turniru djevojčica koja nije bila iz Teniskog saveza Dalmacije) i Ana Konjuh, koja je na koncu i slavila sa 6:3. U susretu poraženih polufinalistica do trećeg mjesta na turniru stigla je Mirta Mlikotić. U utješnom dijelu turnira pobjede su odnijeli David Samardžija i Mirijam Šiljić iz Zagrebačkog teniskog saveza.

K.S.

 
15.10.2007.

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 1. kolo Sveti Petar - Samobor 65:84 (28:46)

Ponizili novake

Na samom startu prvenstva Samoborci su odlično otvorili utakmicu sa čvrstom obranom čovjeka i preciznim napadima. Novaci u B1 ligi Sveti Petar još se nisu ni snašli, a već su gubili dvadesetak razlike.

U drugom poluvremenu pokušali su domaćini zaustaviti Samoborce klasičnom zonom, ali najbolji pojedinac Samobora Ćorić sa 6 uzastopnih trica potpuno je razbio domaću zonu i Samoborci odlaze na visokih 27 razlike u svoju korist.

U samoj završnici suci su potpuno snizili kriterij za dosuđivanje prekršaja na štetu Samoboraca tako da domaći postižu polovicu svojih poena iz slobodnih bacanja te na kraju nešto smanjuju uvjerljivu pobjedu Samoboraca.

Kod Samoboraca istakao se igrom bek Ćorić s 32 poena, od čega 7 trica, te snažni centar Hrvoj s ukupno 19 poena.

Kod domaćina najbolje je odigrao bek Vrkljan s 27 poena od kojih je čak 21 postigao iz slobodnih bacanja.

T.I.

 
15.10.2007.

KOŠARKA - PRVENSTVO SPORTSKIH ŠKOLA – 2. HRL – 1. kolo Samobor - Rudeš 55:19 (29:5)

Najmlađi krenuli pobjednički

I najmlađi košarkaši Samobora odlično su startali u prvom kolu svoje lige uvjerljivo svladavši ekipu Rudeša. Očigledna je bila razlika u tehnici i preciznosti u korist igrača Samobora, koji već nekoliko godina treniraju u istom sastavu tako da se očekuju i dalje dobre igre i protiv jačih ekipa od slabog Rudeša.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Levanić s 13, Imbert s 12 te Mandalinić, Džimbeg i Vlahović s po 8 poena.

Kod Rudeša najbolji pojedinac je bio Buljan s 8 poena.

T.I.

 
15.10.2007.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 11. kolo

Samobor – Strmec 3:1 (1:0)

Raić i opet Raić

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Malikinušić (Osekovo)

Pomoćnici: Novak (Kraj Donji) i Grgurić (Brdovec)

Strijelci: 1:0 I. Raić(24), 2:0 I. Raić(46), 3:0 Kasalo(70), 3:1 Antolković(71)

SAMOBOR: F. Štefković, Mišura (od 60. Makarun), Čakanić, Novak (od 82. Mamić), Jordan, I. Raić, Horvat, S. Raić, Kasalo, Deak (od 77. I. Štefković), Kovačić

Trener: Slađan Ašanin

STRMEC: Priščan, Benko (od 21. Krnjak), Kožić, Benko, Majdak, Mahnet (od 56. Nizek), Majić, Vitković, Horvat, Bedeković, Antolković (od 72. Šimunović)

Trener: Marijan Glavica

Igrač utakmice: Igor Raić (Samobor)

Na krilima raspoloženog Igora Raića Samoborci su došli do šeste prvenstvene pobjede. U prvih 20 minuta gosti iz Bedenice imaju dvije prilike, ali Antolković nije precizan. U 24. minuti Raić je najviši u skoku nakon ubačaja Kovačića s desne strane. Par minuta kasnije Priščan dva puta sjajno brani udarce Raića te domaćini na poluvrijeme odlaze samo s jednim golom prednosti, ali odmah početkom drugog opet je Raić najviši u skoku i nakon malog biljara (obrana pa stativa) lopta se vraća njemu te se rezultat na semaforu mijenja na 2:0. U 70. Kasalo rješava pitanje pobjednika, a gosti su minutu kasnije nakon greške mladog Štefkovića uspjeli postići samo počasni pogodak.

M.M.

Laduč – Sava 4:0 (0:0)

Potop u Laduču

LADUČ – Igralište Laduča

Gledatelja 300

Sudac: Petrac (V. Buna)

Pomoćnici: Budić (Vrbovec) i Planinić (N. Kapela)

Strijelci: 1:0 Žitković(56), 2:0 Žitković(61), 3:0 Čičko(75), 4:0 Žitković(88)

LADUČ: Legan, Boch (od 67. Jakolić), Marković, Čičko, Krznović, Leskovar, Valenčak (od 72. Bernardić), Merkl, Žitković, Žlebački, Lozar (od 84. Šintić)

Trener: Renato Jurčec

SAVA: Mohler, Dodig, Žižić (od 62. Gavran), Drenški, Čakanić, Bajan, Karamarko (od 64. Šurbek), Golemović, Pečarić, Murić (od 60. Končar), Petravić

Trener: Zoran Smiljanec

Igrač utakmice: Tomislav Žitković (Laduč)

Iako je 56 minuta rezultat bio 0:0, domaćini iz Laduča su uvjerljivo savladali Savu. Igrač odluke bio je raspoloženi Žitković koji je imao svoje prste u sva četiri gola domaćina, tri puta je bio strijelac, a u 75. minuti je uspio asistirati Čičku. Najbolju priliku za goste iz Strmca je propustio Žižić u početku utakmice (tko zna kako bi utakmica razvijala s rezultatom 0:1...) pa se Strmčani bez bodova vraćaju kući.

M.M.

Nakon jedanaestog kola vodi Metalac s 26 bodova, Samobor je na drugom mjestu s 21, dok je Sava na osmom mjestu s 17 bodova.

 
15.10.2007.

RUKOMET - 2. HRL zapad, 3. kolo Rovinj – Samobor Mercator 21:20

Tako je malo trebalo

Najmlađa ekipa 2. lige zapad i dalje dobro igra, ali ne ubire bodove. Dakako, riječ je o ekipi Samobora, koja je u Rovinju minimalno poražena 21:20. Iako nekompletne (nedostajala Maja Gorenc) i s igračicama koje nisu do kraja zaliječile ozljede, Samoborke su hrabro odigrale ovaj susret i u zadnju minutu ušle s 20:20. Tada je opet proradilo domaćinsko suđenje kada pola minute prije kraja utakmice isključenje dobija Marija Plazina za vodstvo domaće ekipe, a ista se situacija s druge strane na kraju utakmice ne sudi. U redovima Samobora najviše golova, po 6, dale su Plazina i Fofonjka.

Sljedeću utakmicu Samoborke igraju protiv Orijenta i to u utorak, 23. listopada od 19,30 sati, budući da se predstojećeg vikenda u našem gradu održava Croatia kup, a samoborski je klub službeni organizator tog reprezentativnog okupljanja.

M.Š.

 
15.10.2007.

STOLNI TENIS - 3.liga, Regija srednja Hrvatska, 4. kolo Samobor 2003 – Duga Resa 1:4 Samobor 2003 – Jaska 2:4

Dan za poraze

STOLNI TENIS - 3.liga, Regija srednja Hrvatska, 4. kolo
Samobor 2003 – Duga Resa 1:4
Samobor 2003 – Jaska 2:4

U subotu, 13. listopada, odigrana su dva meča 3. hrvatske stolnoteniske lige, Regija srednja Hrvatska. STK Samobor 2003 je u prijepodnevnom terminu igrao protiv STK Duge Rese, a u poslijepodnevnom sa STK Jaskom. U oba susreta zabilježili su poraze. Jedinu pobjedu protiv Duge Rese ostvario je Ladović, ukupno je bilo 1:4, dok je konačni rezultat potiv Jaske bio 2:4, a pobjedili su Librić i Koščica.

Sljedeće, 4. kolo, igra se u subotu 24. studenog, a STK Samobor 2003 igra u gostima protiv STK Molo i STK Industrogradnje 2.

I.H.

 
15.10.2007.

KARATE - Tradicionalni međunarodni turnir - Darfest, Daruvar, 13. listopada

Rebeka obranila naslov

KARATE - Tradicionalni međunarodni turnir - Darfest, Daruvar, 13. listopada

Devetoro mladih kata natjecatelja Karate kluba Samobor-Anindol nastupilo je u subotu, 13. listopada, na tradicionalnom daruvarskom međunarodnom karate turniru.

Na natjecanju je sudjelovalo čak 502 mladih karateka iz 45 klubova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Od mladih Samoborki i Samoboraca najviše se istaknula Rebeka Smolčić, koja je u konkurenciji cicibanki (7-9 godina) osvojila zlatnu medalju te time obranila osvojenu titulu prošle godine.

Zlatnu medalju je osvojila i u ekipnim nastupima mlađih učenica sa svojim kolegicama Nolom Jandrečić i Lucijom Razum.

Brončanim odličjem se okitila sve bolja mlađa kadetkinja Tomislava Celižić, kao i Magdalena Kralj kojoj je to uspjelo u konkurenciji učenica.

Još su dvije bronce "pale" i u ekipnoj konkurenciji kata timova, a to je uspjelo cicibanima u sastavu Meštrović, Vuković i Komes te mlađim kadetkinjama u sastavu Karamatić, Celižić i Kralj.

U svakom slučaju, nastup u Daruvaru dobra je najava za prvenstvo Hrvatske u katama koje će se održati 4. studenog u Virovitici.

I.H.

FOTO: Kata team cicibana: (slijeva) Meštrović, Vuković, Komes

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 8. kolo

KARATE - Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore - Turska, Istanbul, 19. - 21. listopad

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 11. kolo

TENIS - Samobor ugostio najbolje hrvatske tenisačice i tenisače do 10 godina starosti na Masters cupu

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 1. kolo Sveti Petar - Samobor 65:84 (28:46)

KOŠARKA - PRVENSTVO SPORTSKIH ŠKOLA – 2. HRL – 1. kolo Samobor - Rudeš 55:19 (29:5)

NOGOMET - 4. HNL središte B – 11. kolo

RUKOMET - 2. HRL zapad, 3. kolo Rovinj – Samobor Mercator 21:20

STOLNI TENIS - 3.liga, Regija srednja Hrvatska, 4. kolo Samobor 2003 – Duga Resa 1:4 Samobor 2003 – Jaska 2:4

KARATE - Tradicionalni međunarodni turnir - Darfest, Daruvar, 13. listopada

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002