27.06.2007.

KARTING - Svetonedeljski karting vozači svojim rezultatima sve više privlače pažnju auto zajednice

Svetonedeljska oktanska petorka

KARTING - Svetonedeljski karting vozači svojim rezultatima sve više privlače pažnju auto zajednice

Vjerojatno mnogi ne znaju da u Svetoj Nedelji živi prvak Hrvatske u kartingu, a čak petero Svetonedeljčana bavi se ovim sportom - Miroslav Šajnić i Borna Vlašić iz Bestovja, Drago Prahin i Samir Smailagić iz Svete Nedelje i Tomislav Pavlić iz Brezja. Iako se ovim sportom ne bave dugo, iza njih su već jako dobri rezultati. Na prošlogodišnjem Prvenstvu Hrvatske Šajnić je osvojio prvo mjesto, a Smailagić je bio drugi. Vlašić je osvojio treće mjesto u svojoj klasi i ujedno je i prvak Grada Zagreba. Prahin je bio debitant u najjačoj klasi i na kraju završio na osmom mjestu, dok je Pavlić prošlu sezonu odvozio par trening utrka. Uzimajući u obzir činjenicu da Borna i Tomislav imaju samo 13 godina, ovi rezultati puno govore.

Svaki od njih vozi za drugi klub, no to ne umanjuje njihovu izvanrednu suradnju u svakom pogledu. Tokom godine natječu se na već spomenutom Prvenstvu Hrvatske i na Sport Stil kupu u Sloveniji. Sport Stil se inače vozi u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i u Beogradu. Evo i izvještaja sa zadnjih nekoliko utrka.

Sandra Starjački

svetanedeljalive.com

Karting utrka u Portorožu

Po prvi puta su na ovoj stazi vozili i naši "dečki iz susjedstva", Borna Vlašić i Tomislav Pavlić u klasi Rotax junior. U iznimno teškoj konkurenciji Borna je osvojio izvanredno četvrto mjesto, dok je Tomislav bio jako dobar deveti.

Karting utrka u Italiji

U Italiji se vozio Sport Stil kup. Miro Šajnić vozio je po prvi puta u klasi Rotax max, a do sada je vozio u klasi 6 Ekokart. Razlika je bitna, jer je brzina duplo veća, preko 150 km/h. Iako je imao 4. startno vrijeme i polovicu utrke vozio na trećem mjestu, dva puta je bio izguran sa staze te je utrku na kraju završio na 8. mjestu. Ostvario je izvanredan rezultat i imao jako dobru vožnju. Ova se utrka ujedno bodovala i za Cro-cup, a Šajnić je osvojio 1. mjesto, s obzirom da je bio najbolje plasirani Hrvat u utrci. U klasi Rotax junior Borna Vlašić završio je na 9. mjestu, dok je Tomislav Slavko Pavlić bio 10.

Karting utrka u Čakovcu

U Belici pokraj Čakovca vozilo se prvenstvo Hrvatske i Beta Rotax Kup, a u svakoj su se klasi vozile po dvije utrke. U klasi Rotax junior Borna Vlašić je u prvoj utrci bio 3., a u drugoj je fenomenalnom vožnjom došao do 2. mjesta. Njegov napredak u vožnji bio je očit. Tomislav Pavlić je u istoj klasi bio četvrti u obje utrke. U klasi Rotax senior Miro Šajnić imao je četvrto startno vrijeme, a na kraju je u obje utrke bio treći. Samir Smailagić je u prvoj vožnji bio sedmi, dok je u drugoj završio peti.

Karting utrka u Krškom

Utrka u Sport Stil kupu u Krškome vožena je u subotu, 9. lipnja. Sudjelovalo je više od 100 vozača i vozačica. Najbolje rezultate u svojim karijerama napravili su Svetonedeljčani Borna Vlašić i Miroslav Šajnić. Naravno da se radi o prvim mjestima, svatko u svojoj klasi.

Ova će sezona mladome Borni sigurno ostati u dobrom pamćenju. Do sada je ostvarivao jako dobre rezultate i svaku utrku sve više napreduje. U klasi Rotax Junior u Krškome je startao s 1. mjesta i bez prevelike borbe s ostalim natjecateljima. Ostavio ih je daleko iza sebe i uvjerljivo osvojio 1. mjesto. Tomislav Pavlić utrku je u istoj ovoj klasi završio na 10. mjestu. No, to ne umanjuje njegov dobar uspjeh i izvanrednu vožnju cijelu sezonu, uzimajući u obzir da vozi tek godinu dana.

Miroslav Šajnić je u klasi Rotax Max startao s 2. mjesta i, za razliku od Borne, cijelu je utrku vodio borbu s ostalim natjecateljima, zatvarao se i pokušavao do kraja zadržati prvo mjesto, što mu je i uspjelo. On je, osim pehara u Sport Stil kupu, osvojio i onaj za prvo mjesto u Cro cupu, kao najbolje plasirani Hrvat u utrci. Iduća utrka vozi se u srpnju u Italiji.

 

KARTING - Svetonedeljski karting vozači svojim rezultatima sve više privlače pažnju auto zajednice

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002