18.05.2007.

Mladi samoborski sportaši potpisali stipendijske ugovore s Gradom

Pomoć sportskim nadama

Mladi samoborski sportaši potpisali stipendijske ugovore s Gradom

Nakon Nike Fleiss, Daria Svetića, Maje Janković, Davora Mrzaka, Vjekoslava Škreba, Edina Jusufagića, Nenada Vukobrata, Tee Mošmondor, Tomislava Rašidagića i Antonia Šančića, još je pet mladih samoborskih sportaša postalo stipendistima Grada Samobora. Zaslužili su to svojim rezultatima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, ispunjavajući kriterije zadane u internom natječaju koji je proveo Samoborski športski savez.

Potpise na stipendijske ugovore za prvu kategoriju stavili su Andrija Lisjak iz Judo kluba Samobor i Tomislav Stolar iz Karate kluba Samobor Anindol. Oni će primati po tisuću kuna mjesečno. U drugoj kategoriji, koja će primati po 750 kuna mjesečno, su Leo Martinović iz Skijaškog kluba Samobor, Ivona Štrkalj iz Rukometnog kluba Samobor Mercator te Jurica Marović iz Motocros kluba TRP Marović.

No, da bi ugovori bili pravovaljani, na njima su potpisi roditelja te samoborskog gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca. On je rekao kako je Gradu čast što mladi sportaši mogu pronositi ime Samobora na natjecanjima, a osim što je poželio da to i dalje čine, poželio je i da propagiraju svoj sportski stil života i rada među svojim vršnjacima. Obećao je i da će im Grad izlaziti u susret kada god to bude potrebno. U sličnom tonu podršku im je dao i pročelnik za društvene djelatnosti i brigu za mladež Damir Fabek.

- Kad postoji rad, volja i talent sve je moguće ostvariti - zaključila je službeni dio svečanosti zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić. O postignutim rezultatima, s kojima su zaslužili stipendije, govorili su predsjednik i tajnik Samoborskog športskog saveza, Darko Šimunec i Juro Horvat. Novim stipendistima kao obveza ostaje i prezentacija svog sporta u samoborskim vrtićima i školama.

M.Š.

 
18.05.2007.

Županijski školski športski savez na Velikom dolu održao sjednicu svog upravnog odbora i pokrenuo inicijativu za uređenjem tamošnjeg planinarskog doma

Dajte nam krov nad glavom!

Županijski školski športski savez na Velikom dolu održao sjednicu svog upravnog odbora i pokrenuo inicijativu za uređenjem tamošnjeg planinarskog doma

Školski športski savez Zagrebačke županije odlučio je prvu sjednicu svojeg novog upravnog odbora učiniti drugačijom od ostalih. Umjesto suhoparnog kancelarijskog okupljanja, predsjednik ŽŠŠS-a Krsto Mesić pozvao je predstavnike županijskih ogranaka u Planinarski dom Ivica Sudnik na Velikom dolu. Ne bez vraga, pokazalo se na sjednici, jer je jedna od inicijativa koja je potekla s tog okupljanja u petak, 18. svibnja, upravo bila vezana uz mjesto održavanja.

- Smatram da nam je dužnost ukazati javnom mnijenju da treba završiti jedan objekt koji je započet još prije 20 godina i dignut praktički do pod krov. Sramota je da to stoji 20 godina i moramo barem probati pokrenuti stvari. Zato ćemo uputiti inicijativu Samoboru i Zagrebačkoj županiji da se taj objekat završi i bude na dobrobit školske djece – objasnio je Krsto Mesić ideju iza sastanka na Velikom dolu.

Naime, uz već postojeći planinarski dom koji od nedavno nosi ime Ivice Sudnika, svojedobno (negdje koncem 80-tih) se počelo s radovima na izgradnji dodatka domu. Bila su osigurana i sredstva da se stvar kompletira, međutim, kako to obično biva u ovim krajevima, novac je negdje "iscurio" i sve je ostalo na zidovima i prvoj betonskoj deki. Želja je Županijskog školskog športskog saveza, pojasnio je Mesić, da se konačno podigne krov i prostorije urede na način da se zadovolje primjereni uvjeti za prijem djece. - - Želimo imati gdje dovesti našu djecu, da mogu na zimovanje ovdje, a ne u Italiju ili Austriju, što neki roditelji mogu priuštiti svojoj djeci, dok neki ne mogu. Mi trebamo osigurati da svi mogu na zimovanje, ali i da se mogu provoditi programi HNOS-a, dakle terenske nastave, boravka u prirodi... – rekao je Krsto Mesić pojašnjavajući kako bi uređenjem aneksa bio omogućen boravak 100-tinjak djece. Trenutno planinarski dom može primiti 30-ak učenika, u što su se uvjerili samoborski školarci koji su ove zime uživali u jednotjednim snježnim radostima po cijeni od 500 kuna.

Članovi upravnog odbora jednoglasno su podržali ideju pa je formiran i inicijativni odbor koji je zadužen za dogovore s Gradom i Županijom. Na žalost, ovom prilikom na Velikom dolu nije se ukazao nitko od najavljenih predstavnika Grada, ali je zato nazočan bio županijski pročelnik za kulturu i sport Miroslav Burić koji je podržao inicijativu i najavio pomoć Županije ukoliko Samobor bude pristao na financiranje projekta uređenja planinarskog doma. Naime, Planinarski dom Ivica Sudnik u vlasništvu je Grada Samobora. Hoće li biti zainteresirani za prihvaćanje inicijative Školskog športskog saveza pokazat će možda već skori rebalans proračuna, a sasvim sigurno najava proračuna za 2008. godinu.

Kruno Solenički

Sportske igre mladih

Na sjednici ŽŠŠS podneseno je i kratko izvješće o sudjelovanju škola na državnim natjecanjima te su najavljene Sportske igre mladih 2007. Osnovne i srednje škole Zagrebačke županije izborile su nastupe na državnoj završnici početkom svibnja u Rovinju u 9 sportova. Najuspješnije su bile djevojčice OŠ Sveta Nedelja, koje su bile najbolje u stolnom tenisu te djevojčice OŠ Dugo Selo koje su slavile na rukometnom turniru. Dugoselski srednjoškolci osvojili su srebro u stolnom tenisu, gimnastičarke OŠ Bogumila Tonija broncu, a njihove kolegice iz OŠ Mihaela Šiloboda bile su 4. Plivači i plivačice OŠ Bogumila Tonija bili su 6. odnosno 9., djevojčice OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića osvojile su 4. mjesto u tenisu, dok su djevojčice iz OŠ Vukovina bile 6. u šahu.

Sportske igre mladih i ove godine počinju čim završi nastava. Zainteresirani učenici se za izlučna natjecanja mogu prijaviti telefonom ili putem interneta, a Samobor će biti domaćin natjecanja u nogometu, košarci, vaterpolu, odbojci i tenisu.

 
18.05.2007.

KYOKUSHIN KARATE - Natjecanje u katama Domenica 2007.

Pobijediti zamišljenog protivnika

KYOKUSHIN KARATE - Natjecanje u katama Domenica 2007.

U organizaciji KKK Domenice, u sportskoj dvorani Osnovne škole Sveta Nedelja održano je u subotu, 15. svibnja, kyokushin karate natjecanje u katama za djecu i odrasle. Nastupila su 43 natjecatelja iz 6 klubova s područja Hrvatske: Moslavina Kutina, Fortis Domaslovec, Mladost Samobor, Bregana DIV, Dugo Selo, Maksimir Zagreb i domaćin Domenica Sveta Nedelja. Riječ je o drugom natjecanju ove sezone koje se održava pod okriljem Hrvatskog kyokushin karate saveza.

Kate, odnosno zadane forme spoj su različitih elemenata borilačke vještine, koji u zadanom redoslijedu i načinu izvedbe čine cjelinu. Može se reći da je kata zapravo borba sa zamišljenim protivnikom, a cilj je tu borbu izvesti na najbolji način pred očima sudaca i publike. Uz natjecanja u slobodnim borbama, kate čine spojivi dio kyokushin karate borilačke vještine i prilika su za iskazivanje tehničke sposobnosti svakog natjecatelja.

Svaki natjecatelj izvodi po jednu zadanu katu u prvome krugu natjecanja. Oni najbolji iz prvog kruga ulaze u drugi krug natjecanja, u kojem sami izabiru jednu od zahtjevnijih kata koju će izvoditi. Zbrojem ocjena sedam prisutnih sudaca dobije se prosječna ocjena za svaki krug, a njihov zbroj određuje i konačnog pobjednika.

I.H.

Mladostašima četiri medalje

Mladostaši su na tom turniru sudjelovali sa šest natjecatelja te osvojili četiri medalje: u kategoriji juniora Romana Vrančić osvojila je prvo mjesto, među limačima najbolji je bio Fran Lukšić, trećeplasirani je David Fabek, a četvrto i peto mjesto osvojili su Dominik Kralj i Dino Šeketa, svi iz KK «Mladost», dok je njihov klupski kolega Ivan Andrašić osvojio peto mjesto u kategoriji kadeta. Uz radost najmlađih, i vodstvo kluba izrazilo je zadovoljstvo takvim uspjehom, a u tijeku su i pripreme za iduće natjecanje - Cup Dugog Sela, koji će se održati 2. lipnja u organizaciji KK Dugo Selo, na kojem će Samoborci također sudjelovati, u nadi da im predstoji još jedno uspješno natjecanje u kyokushinu.

FOTO: Treneri KK "Mladost" Samobor s najmlađim članovima kluba, koji su osvojili ukupno četiri medalje

REZULTATI NATJECANJA:

PINAN KATE : Juniori / Seniori

Romana Vrančić (Mladost)

Vjekoslav Mezdić (Fortis)

Leon Paljušić (Moslavina)

Ana Katanica (Bregana DIV)

PINAN KATE: Kadeti

Luka Sekelj (Fortis)

Josip Benković (Bregana DIV)

Dino Matijaščić (Bregana DIV)

Dorian Delić (Bregana DIV)

TAIKYOKU KATE: Stariji kadeti (1992. – 1994. g.)

Nikola Rajaković (Dugo Selo)

Petra Božić (Fortis)

Marko Blažic (Domenica)

Dora Stepanić (Maksimir)

TAIKYOKU KATE: Mlađi kadeti (1995. godište)

Filip Mihelić (Fortis)

Luka Han (Maksimir)

Jurica Korade (Fortis)

Ivan Mihaljević (Maksimir)

TAIKYOKU KATE: Mlađi kadeti (1996. godište)

Lovro Kovačić (Bregana DIV)

Doria Štibić (Bregana DIV)

Dora Korade (Fortis)

Matija Živoder (Fortis)

TAIKYOKU KATE: Limačice (1997. – 1998. g.)

Karla Živoder (Domenica)

Marina Mihaljević (Maksimir)

Lucija Sekelj (Fortis)

TAIKYOKU KATE: Limači (1997. – 1998.g.)

Fran Lukšić (Mladost)

Tomislav Koren (Fortis)

David Fabek (Mladost)

Dominik Kralj (Mladost)

 
18.05.2007.

GIMNASTIKA - U Rovinju održano državno gimnastičko prvenstvo

Naše brončane!

GIMNASTIKA - U Rovinju održano državno gimnastičko prvenstvo

Gimnastičarke ŠŠK LOB nastupile su 13. svibnja na državnom prvenstvu koje je održano u Rovinju.

U iznimno jakoj konkurenciji naše su djevojčice zauzele treće mjesto i nastavile niz uspjeha samoborske gimnastike.

S.S.

FOTO: Nina Fresl, Lucija Kirschenheuter, Lara Šelj i Elena Tančak.

 
18.05.2007.

KARATE - Postojna Open 2007, Postojna, 12. svibnja

Četiri zlata, srebro i dvije bronce za Samoborce

KARATE - Postojna Open 2007, Postojna, 12. svibnja

Protekli vikend je u slovenskom gradiću Postojna održan 6. tradicionalni karate turnir Postojna Open.

Na turniru je nastupilo 630 natjecatelja iz 68 klubova i 5 država (Slovenija, Njemačka, Italija, Engleska i Hrvatska).

Turnir je poslužio kao dobra provjera forme i za mlade snage Karate kluba Samobor-Anindol. Tako su Samoborci nastupili s 12 članova i osvojili ukupno 7 medalja.

Leon Kovačić (ml. učenici -35 kg), Ana Lenard (kadetkinje -57 kg), Nikola Šoić (kadeti -70 kg) i Matej Tomazin (kadeti +75 kg) su pokazali najviše i osvojili prva mjesta.

Maja Lenard je u konkurenciji kadetkinja +57 kg osvojila treće mjesto, dok se posebno treba istaknuti Saru Sirovicu koja je nastupila u dvije kategorije i osvojila dvije medalje. Tako je u svojoj kategoriji učenica (+55 kg) osvojila treće mjesto dok je u konkurenciji mlađih kadetkinja (-60 kg) osvojila odlično drugo mjesto.

Haris Kovačević, Renato Brković, Filip Kolarec, Magdalena Kralj, Ivana Karamatić i Tomislava Celizić ovaj put su ostali bez medalja.

Sve u svemu, treneri Darko Šimunec i Davor Mrzak koji su ovaj put bili s natjecateljima mogu biti zadovoljni viđenim.

T.I.

FOTO: Nikola Šoić, sestre Lenard, Matej Tomazin

 
18.05.2007.

NOGOMET - Osnovan Ženski nogometni klub Sloga Orešje

Cure, zaigrajte nogomet!

Nogometni klub Sloga iz Orešja provodi selekciju djevojaka koje žele naučiti i igrati nogomet u Ligi ženske mladeži, pod vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza, a već u prvenstvenoj sezoni 2007/2008. godine.

Mogu se prijaviti učenice od četvrtog do osmog razreda, bez obzira na mjesto stanovanja.

Treninzi su svake subote u 10 sati i svaku srijedu u 9 ili u 17 sati (zavisno od škole), na igralištu ŠRC Orešje, pokraj jezera u Orešju.

Potrebno je ponijeti laganu sportsku odjeću i sportske tenisice (može i kopačke).

Dodatne informacije kod voditelja nogometne škole Željka Krsnika (tel.: 4610-410 i 098/1868-359).

 
18.05.2007.

NOGOMET - 3. HNL zapad – 30. kolo Karlovac – Samobor 6:2 (4:1)

Šest lakih komada

KARLOVAC – Stadion Branko Čavlović - Čavlek

Gledatelja 100

Sudac: Kozina (Zagreb)

Pomoćnici: Fiolić i Bujan (oba iz Zagreba)

Strijelci: 1:0 Trbušić(10), 2:0 Veselić(20), 3:0 Kovačić(24), 3:1 Puškarić(29), 4:1 Trbušić(36), 4:2 Jovanović(63), 5:2 Mesarić(70), 6:2 Vrbanić(90)

KARLOVAC: Vucelić, Kunert, Pinturić, Žitko, Vrbanić, Miljković, Brifić, Kovačić, Trbušić (od 60. Radošević), Mesarić, Veselić

Trener: Igor Pamić

SAMOBOR: Mičić, Horvat, Radoš (od 46. Ivanišević), Skoko, Komar, Kunštek, puškarić, Antunović (od 62. Jovanović), Čavar, Brujić, Grgečić (od 46. Pavlović)

Trener: -

Igrač utakmice: Mario Vrbanić (Karlovac)

Još jedna loša predstava Samoboraca koje još samo čista matematička drži u trećoj ligi. U slijedeća četiri kola trebali bi ostvariti sve pobjede, a jedini suparnik za opstanak Radnik nebi smio osvojiti više od tri boda. Karlovčani nakon 24. minute već vode 3:0, a na poluvrijeme se odlazi sa 4:1, jedini pogodak za goste je Puškarićevo djelo. U drugom dijelu prvo Jovanović smanjuje na 4:2, a do kraja utakmice domaćini postižu još dva gola visokih 6:2.

M.M.

Nakon 30. kola vodi Vinogradar sa 60 bodova, druga je Segesta s 55, dok je Samobor na sedamnaestom mjestu s 24 boda.

 
18.05.2007.

KOŠARKA - NAJAVE

JUNIORI – III. HRL – 17. kolo

Zabok - Samobor

Subota, 19. svibnja, u 16,00

U ŠD "Zabok" u Zaboku

KADETI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 4. kolo

Fortuna - Samobor

Subota, 19. svibnja, u 12,00

U ŠD Ban Jelačić u Zaprešiću

 

Mladi samoborski sportaši potpisali stipendijske ugovore s Gradom

Županijski školski športski savez na Velikom dolu održao sjednicu svog upravnog odbora i pokrenuo inicijativu za uređenjem tamošnjeg planinarskog doma

KYOKUSHIN KARATE - Natjecanje u katama Domenica 2007.

GIMNASTIKA - U Rovinju održano državno gimnastičko prvenstvo

KARATE - Postojna Open 2007, Postojna, 12. svibnja

NOGOMET - Osnovan Ženski nogometni klub Sloga Orešje

NOGOMET - 3. HNL zapad – 30. kolo Karlovac – Samobor 6:2 (4:1)

KOŠARKA - NAJAVE

Arhiva 2007

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002