05.03.2007.

NOGOMET - 3. HNL zapad - 18. kolo Samobor - Lučko 0:0

Iščupali bod

SAMOBOR - Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Radić (Kastav)

Pomoćnici: Crnković (Zabok) i Haban (Zlatar Bistrica)

SAMOBOR: Mičić, Skoko (od 88. Čavar), Oroz (od 65. Koreja), Kunštek, Komar, Radoš (od 65. Grabušić), Puškarić, Antunović, Raić, Brujić, Bencalić

Trener: Tomislav Pisačić

LUČKO: Hannich, Fabek (od 60. Galić), Kurelja, Bandalo, Zeljković, Buden, Maslač, Muhek, Golub (od 89. Hovorka), Brčić, Čorić

Trener: Valentin Barišić

Igrač utakmice: Marko Hannich (Lučko)

Prva utakmica proljetnog dijela sezone odigrana u Hebrangovoj ulici pružila je dobar nogomet kojem su samo nedostajali zgodici. Samoborci su bili bolja momčad i samo zbog izvrsne predstave gostujućeg vratara Hannicha i nedostatka iskustva mladih domaćina Lučko odnosi bod iz Samobora. Nekoliko propuštenih prigoda Raića, Bencalića i Antunovića gosti pred kraj utakmice nisu kaznili iz svojih prilika, no samo i s ovim osvojenim bodom Samoborci imaju težak put do ostvarenja svog cilja - ostanka u ligi.

M.M.

Nakon osamnaestog kola vodeći su Vinogradar i Rudar iz Labina s 36 bodova, dok je Samobor na sedamnaestom mjestu sa 14 bodova.

 
05.03.2007.

KUGLANJE - 19. kolo 3. kuglačke lige centar Samobor KWSO – Medvedgrad 2:6 (3084:3113)

Neugodan poraz

Kad se ponajmanje to očekivalo, kuglači Samobora poraženi su od prosječnog Medvedgrada. Bio je to zapravo loš dan samoborskih kuglača koji su podbacili, osobito u prve tri staze. To su onda iskoristili gosti iz Zagreba i došli do bodova. Poraz je neugodan, jer dolazi u završnici prvenstva pa umjesto da se odvoje od konkurencije, Samobor KWSO sada je prepustio prvu poziciju zagrebačkoj Lokomotivi. Srećom, imaju samo bod manje, ali i dva susreta manje koji ponovno mogu vratiti vodu na samoborski mlin. Sljedeće kolo donosi susret protiv solidne ekipe Hrabri, a 16. ožujka na redu je veliki derbi Samobora i Lokomotive koji bi mogao i presuditi u borbi za prvo mjesto 3. lige centar.

Samobor KWSO – Trkeš 482, D. Mance 500, Beljak 483, Noršić 531, M. Mance 535, Katić 553.

M.Š.

 
05.03.2007.

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 16. kolo Žorona - Samobor 80:72 (41:43)

Suci "zaštopali" Samoborce

Samoborci su došli na utakmicu bez svoja dva centra, pa su protiv mnogo više ekipe iz Karlovca izabrali taktiku zonskog presinga po cijelom terenu. Ta agresivna igra im se isplatila, tako da na poluvremenu vode dva razlike, a početkom drugog poluvremena vode najviše 5 razlike. Do kraja treće četvrtine domaćini izjednačuju. Zadnju četvrtinu Samoborci igraju prenervozno, gube bez razloga previše lopti, kao i tokom cijele utakmice, ali i uz pomoć sudaca koji gotovo nijedan očiti prekršaj na ziceru protivnika ne kažnjavaju prekršajima. Domaćini rade seriju od 7:0, a Samoborci do kraja utakmice bezuspješno pokušavaju dostići taj zaostatak.

Uz to, odmah nakon tog vodstva domaćina, počelo se u nekoliko navrata gubiti po pola minute na semaforu, a suci na prigovore Samoboraca vraćaju tek po desetak sekundi svaki puta, tako da je na kraju zadnjih 7 minuta vrijeme "štopao" delegat iz Zagreba, jer vjerujemo da bi utakmica inače završila mnogo ranije od normalnog završetka.

Dakle, može se reći da je glavni uzrok poraza Samoboraca olako izgubljena čak 31 lopta, ali i jednostrano suđenje kod prekršaja u korist domaćina od 10:21.

Kod Samoboraca najviše je pokazao Močan s 25 poena.

Kod domaćina najbolje su odigrali Barković s 23, Jelavić s 22 i Gažić s 20 poena.

T.I.

 
05.03.2007.

KOŠARKA - JUNIORI – III. HRL – 7. kolo Auctor - Samobor 45:112 (32:47)

Triple double Šiloboda

Odličnom obranom čovjeka i učinkovitim napadom Samoborci rješavaju prvu četvrtinu s visokih 25:5. Drugu četvrtinu Samoborci bez najboljih Šiloboda i Levanića igraju opuštenije u obrani, tako da domaćini na svoje iznenađenje dobivaju tu dionicu s 27:22.

Drugo poluvrijeme Samoborci u najjačem sastavu igraju "turbo" u obrani i još brže u napadu, te preko raspoloženih Levanića i Šiloboda dolaze do visoke pobjede.

Kod Samoboraca istakao se igrom i učinkovitošću Levanić s 32 poena. Ali svakako je najbolji igrač na terenu bio Šilobod ostvarivši triple double s 28 poena, 17 osvojenih lopti i 11 skokova, a sve to začinio je s tri prekrasna zakucavanja koja se rijeko viđaju na juniorskim utakmicama.

Kod domaćina najbolje je odigrao Capek s 12 poena.

T.I.

 
05.03.2007.

KOŠARKA - NAJAVE

SENIORI – B1 LIGA – 17. kolo

Samobor - Podsused

U nedjelju, 11. ožujka, u 17,20

ŠD Bogumila Tonija u Samoboru

JUNIORI – III. HRL – 8. kolo

Samobor - Zabok

U nedjelju, 11. ožujka, u 15,20

ŠD Bogumila Tonija u Samoboru

 
05.03.2007.

NOGOMET - Direktor NK Samobor Marijan Kižlin govori o stanju u klubu

Vjerujem da ćemo osigurati ostanak

NOGOMET - Direktor NK Samobor Marijan Kižlin govori o stanju u klubu

Počelo je nogometno proljeće u trećoj ligi ili, kako bi to rekli sportski komentatori, nogometna lopta ponovno je krenula s centra. U prvoj utakmici nastavka sezone nogometaši Samobora ugostili su drugoplasirano Lučko i nakon dobre igre odigrali 0:0. I taj bod će im biti važan za osiguranje ostanka u ligi, jer trenutno zauzimaju predzadnje mjesto. No, pitanje koje se svima nametalo prije utakmice bilo je tko će zasjesti na mjesto predsjednika kluba. O tome smo prije utakmice razgovarali s direktorom kluba Marijanom Kižlinom.

- Kakva je situacija u klubu? Sportski dio funkcionira, ali bez predsjednika kluba, jer izvanredna skupština nije održana.

- Obzirom da se aktualni predsjednik nije pojavljivao u klubu (Želimir Doder, op.a.), na sjednici Izvršnog odbora kluba 16. veljače dogovoreno je da se ponovno sazove izborna skupština. Zajednički smo dogovorili i kandidata za novog predsjednika – to je bio član Izvršnog odbora i jedan od većih sponzora kluba Božo Grgurić. Svi članovi su bili za to, a on je pokazivao velik interes i entuzijazam u vođenju kluba, napravljen je i raspored kako će i što funkcionirati u klubu te je dogovoreno da se skupština održi 23. veljače. On je predložio da se na nju pozovu i članovi navijačke skupine Fanatici, da se s njima dogovori kupnja majica, okupljanje oko kluba i nabava kontejnera za pomoćno igralište. Međutim, tog 23. veljače ujutro stigao je telefax g. Grgurića u kojem nas obavještava da nije u mogućnosti prihvatiti kandidaturu za predsjednika nogometnog kluba zbog obveza u svojem poduzeću. To nas je sve šokiralo te je skupština otkazana, a ja mogu iskazati samo da mi je žao što je do toga došlo. No, klub i dalje funkcionira, jer potpredsjednik Juraj Milečki prema Statutu kluba zamjenjuje predsjednika.

- Zbog brojnih odlazaka igrača postoji skepsa u mogućnost osiguranja ostanka u ligi. Može li to ova ekipa učiniti?

- U zimskoj stanci okupili smo i novu igračku ekipu, sukladno mogućnostima kluba, ali jaču od one jesenske i vjerujem da ćemo osigurati opstanak u 3. HNL – zapad, kao što smo to i prošle godine učinili u proljetnom dijelu sezone. Moram reći da smo mi ipak amaterski klub, sa sponzorima koji ga potpomažu sukladno svojim mogućnostima. Opterećeni smo i dugoročnim kreditom zbog gradnje igrališta s umjetnom travom, ali ostvarujemo i znatne prihode od iznajmljivanja tog igrališta. Prvi zadatak cijelog Izvršnog odbora je naći kandidata za mjesto predsjednika.

- Ali, kako do Izvršnog odbora?

- Moram odati priznanje potpredsjedniku kluba Milečkom i svim članovima Izvršnog odbora, jer zajednički pokušavamo riješiti sve probleme. Prošle godine smo proslavili 80. godišnjicu rada i postojanja, izdali smo i prigodnu monografiju, osigurali ostanak u ligi, riješili sva prijašnja dugogodišnja dugovanja, prije svega nogometnim trenerima nižih uzrasnih kategorija, dugovanja koja smo naslijedili od bivših predsjednika unatrag nekoliko godina. Stoga smatramo da je prošla godina bila vrlo uspješna, jer smo u 2007. ušli bez ikakvih dubioza što se tiče dugovanja. Klub normalno funkcionira na sportskom polju i samo treba naći čovjeka koji će preuzeti predsjedničku funkciju i ekipirati sastav Izvršnog odbora.

M.Š.

 
05.03.2007.

KARATE - Samoborci osvojili 11 medalja na turniru TUZLA OPEN 2007, 3. i 4. ožujka

Dobra forma pred prvenstvo Hrvatske

KARATE - Samoborci osvojili 11 medalja na turniru TUZLA OPEN 2007, 3. i 4. ožujka

Karate savez BiH i Karate klub Tuzla-Sinbra bili su organizatori i domaćini tradicionalnog 8. po redu međunarodnog turnira pod nazivom Tuzla Open 2007.

Turnir se odvijao u sportskoj dvorani Mejdan, a okupio je oko 1000 sportaša iz 8 zemalja - BiH, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Turske, Makedonije i Hrvatske.

Hrvatska je na turnir poslala proširenu seniorsku nacionalnu selekciju kojoj je ovo bio jedan od niza provjernih turnira pred europsko prvenstvo koje će se održati u svibnju u Bratislavi, ali i izbornicima prilika za uvid u trenutnu formu reprezentativaca.

Samoborci su imali predstavnike u reprezentativcima Dariu Svetiću, Edinu Jusufagiću, Nenadu Vukobratu, Davoru Mrzaku, Tomislavu Rašidagiću, Maji Janković i Diani Saleš i svi su, osim povrijeđene Diane Saleš, osvojili medalju, te tako napravili mali bodovni odmak pred drugima za odabir reprezentacije za europsko prvenstvo.

Ovo je bila i odlična najava za prvenstvo Hrvatske koje će se održati za tri tjedna u Čakovcu.

Osim odličnih seniora u Tuzli su se pokazali i dokazali i oni najmlađi. Od njih ukupno sedam četvero ih je osvojilo medalju, a pokazali su i visoku razinu forme.

I.H.

 

NOGOMET - 3. HNL zapad - 18. kolo Samobor - Lučko 0:0

KUGLANJE - 19. kolo 3. kuglačke lige centar Samobor KWSO – Medvedgrad 2:6 (3084:3113)

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 16. kolo Žorona - Samobor 80:72 (41:43)

KOŠARKA - JUNIORI – III. HRL – 7. kolo Auctor - Samobor 45:112 (32:47)

KOŠARKA - NAJAVE

NOGOMET - Direktor NK Samobor Marijan Kižlin govori o stanju u klubu

KARATE - Samoborci osvojili 11 medalja na turniru TUZLA OPEN 2007, 3. i 4. ožujka

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002