04.03.2007.

SKIJANJE - Počela su i skijaška natjecanja

Bravo za Lukicu Pukicu

SKIJANJE - Počela su i skijaška natjecanja

Svjedoci smo da ova zima baš i nije po ukusu ljubitelja skijanja i zimskih sportova, pa su utrke kupa Gorenje pokal, umjesto na domaćim skijalištima, održane u Austriji, u Weinebenu.

Sezona je startala 16. veljače slalomom za djevojčice i dječake (djeca rođena 1992.-1995. godine).

Natjecatelji Ski kluba Samobor taj dan nisu imali uspjeha. Od tri natjecatelja (Luka Olivari, Lucija Petreković i Dora Hipša) samo je Dora uspjela završiti obje vožnje slaloma i osvojiti svoje prve bodove u ovoj disciplini. Na kraju je bila više nego solidna 7.

Luka Olivari je natjecanje završio već u prvom "laufu", kada je pred samim ciljem izletio iz jedne vrlo nezgodno postavljene vertikale.

Još veći peh doživjela je Lucija Petreković, prva nakon prve vožnje, koja je u drugoj "haklala" 5. vrata prije cilja.

Drugi dan se vozio veleslalom. Prvi su startali djevojčice i dječaci. Postignuti su sljedeći rezultati: Dora Hipša 8., Lucija Petreković 3., a Luka Olivari 6.

Nakon njih su cicibani vozili svoju prvu utrku. Naš Luka Krsmanović je, da podsjetimo, prošlogodišnji prvak Hrvatske u kategoriji mlađi cicibani. I to vrlo uvjerljivi pobjednik - sedam pobjeda i tri druga mjesta. Ove sezone su očekivanja bila malo skromnija, jer Luka prelazi u stariju konkurenciju (djeca rođena 1996.-1997. godine), gdje je jedan od najmlađih natjecatelja.

No, Lukica ne samo da se nije prepao starijih dečkiju, već im je odlučio očitati lekciju. Pobjedio je u prvom veleslalomu u sezoni 2006./07. Bravo, Lukica Pukica!

Leon Prevendar, kojem je ovo prva sezona u skijanju, završio je prvu utrku na odličnom 8. mjestu između 35 konkurenata.

Cicibanke Nika Hipša i Dora Krsmanović su također postigle zapažene rezultate. Nika je bila 10., a Dora, kojoj je to također bila prva utrka u životu, je bila 17.

21. veljače na istom mjestu se vozio slalom Kup graditelj Bohaček, u organizaciji SK Jaska. Napokon se posrećilo našim slalomašima. Dora Hipša je bila 8., Luka Olivari 4., a Lucija Petreković je slavila svoju prvu pobjedu u sezoni.

22. veljače, u veleslalomu "Elma Kurtalj", također SK Jaska, postignuti su sljedeći rezultati: Dora Hipša 11., Lucija Petreković 2. i Luka Olivari 4.

Isti dan vozili su i cicibani veleslalomsku utrku "Kup Rossignol", u organizaciji SK Mrkopalj. Luka Krsmanović je završio 3., Leon Prevendar 12., dok su cure bile 13. (Nika Hipša) i 16. (Dora Krsmanović). Ne pretjerano uspješan nastup za cicibane.

No, drugi dan je bilo puno bolje. Vozio se Memorijalni veleslalom Zdenka Mahmeta u organizaciji SK Medveščak.

Na odlično postavljenoj stazi od 23 vrata ponovno je pobjedu odnio naš Luka Krsmanović. Leon Prevendar je zauzeo 11. mjesto (samo 2 stotinke(!) za devetim i nepune 3 sekunde za Lukom). Nika Hipša je osvojila diplomu za 9. mjesto, a Dora Krsmanović je završila 18.

Ukupno, SK Samobor trenutačno zauzima 5. mjesto od 19 klubova u Hrvatskoj. Plasman je utoliko bolji kada se zna da za klub nastupa samo 7 natjecatelja (za usporedbu: klubovi kao što su Rijeka, Medveščak ili Mladost imaju od 20-40 natjecatelja). To je definitivno pokazatelj velikog broja dana na snijegu i, naravno, dobrog rada s natjecateljima.

Individualni poredak:

CICIBANI:

Nika Hipša 12. (16 bodova)

Dora Krsmanović 18.

Luka Krsmanović 1. (65 bodova)

Leon Prevendar 10. (17 bodova)

DJEČACI I DJEVOJČICE:

Dora Hipša 9. (30 bodova)

Luka Olivari 6. (34 bodova)

Lucija Petreković 2. (60 bodova)

Ovaj vikend SK Samobor putuje u Austriju, na skijalište Turacher Hohe, gdje će se održati još dva cicibanska veleslaloma. Zaželimo im sreću.

Marko Petrović

 
04.03.2007.

JUDO - U Splitu održano kadetsko prvenstvo Hrvatske

Andrija Lisjak obranio naslov državnog prvaka

Nakon prošlogodišnje titule osvojene u Zagrebu i na državnom kadetskom prvenstvu održanom 10. veljače u Splitu mladi samoborski judaš Andrija Lisjak osvojio je prvo mjesto. Naslov je obranio u kategoriji do 66 kilograma. Još dva člana Judo kluba Samobor ostvarila su odlične rezultate. Nikola Matešić ostao je tek stubu ispod pobjednika u kategoriji do 90 kilograma, ali i srebrna medalja je veliki uspjeh. Isto se to može reći za broncu Tibora Lackovića u kategoriji do 60 kilograma.

M.Š.

 
04.03.2007.

JUDO - 16. međunarodni turnir Kup Samobora 2007.

Ukupno drugo mjesto za samoborske judaše

JUDO - 16. međunarodni turnir Kup Samobora 2007.

Tradicionalno već krajem veljače mladi se judaši okupljaju na natjecanju u Samoboru. I ove godine članovi samoborskog Judo kluba pokazali su se kao izvrsni organizatori, jer su bez ikakvih poteškoća ugostili predstavnike 73 kluba iz devet zemalja u dvorani Bogumila Tonija. Predsjednik kluba Nikola Bućan kaže da je trebalo stići još i više od 803 djevojčica i dječaka, kadetkinja, kadeta, juniorki i juniora, ali su zbog gripe otkazi stizali u posljednji tren. Ukupno su samoborski judaši osvojili drugo mjesto, a prvo im je pobjeglo za svega 4 boda. Naime, Bežigrad je osvojio 99 bodova, Samobor 95, na trećem mjestu ukupnog poretka je Judokan s 94, a na petom Puljanke s 93 boda.

Trener Josip Šančić zadovoljan je ostvarenim rezultatima, osobito što je pet pulena samoborskog kluba osvojilo zlatnu medalju. To su Dominik Jurković, Josip Garašić, Marino Lukenda, Marta Bortas i, prema očekivanjima, Andrija Lisjak. Srebro su zaslužili Roko Adamec, Krešo Stropnik, Luka Jug, Katarina Vuković, Maja Horvat, Matej Tandarić i Matija Frlić. Na trećem mjestu na postolju našli su se Moran Čerkez, Ante Vukres, Karlo Krupski, David Jurković, Filip Gundić, Roberta Šoić, Dora Bogović, Rebeka Tandarić, Tibor Lacković i Nikola Matešić.

Ove godine na otvorenje je stigao i dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Stojko Vranković koji je svim natjecateljima zaželio uspjeh, kako na ovom turniru tako i u daljnjim natjecanjima. U dvorani Bogumila Tonija otvorenju su nazočili samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, predsjednik i tajnik Samoborskog športskog saveza Darko Šimunec i Juro Horvat te ostali uglednici.

Za nekoliko dana slijedi i opširniji razgovor s čelnim ljudima Judo kluba Samobor.

M.Š.

 

SKIJANJE - Počela su i skijaška natjecanja

JUDO - U Splitu održano kadetsko prvenstvo Hrvatske

JUDO - 16. međunarodni turnir Kup Samobora 2007.

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002