09.02.2007.

Proglašeni najbolji sportaši i sportašice Grada Samobora u 2006. godini

Nika, Ivona i 4 puta karate

Proglašeni najbolji sportaši i sportašice Grada Samobora u 2006. godini

U američkom stilu, pjevanjem himne, počelo je proglašenje najboljih samoborskih sportašica i sportaša u 2006. godini, a cijela manifestacija u Hotelu Lavica slijedila je svjetske trendove predstavljanja i proglašenja najboljih. Tome su pridonijele i video projekcije kojima su se predstavljali nominirani sportaši, ekipe i momčadi. I u tom letimičnom pregledu ponovno se moglo zaključiti da samoborski sportaši i sportašice ostvaruju iznimne rezultate u hrvatskim i međunarodnim okvirima.

Potvrdio je to i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, rekavši i zanimljiv podatak da je od hrvatske samostalnosti na raznim natjecanjima svjetskog i europskog karaktera u zemlju stiglo 769 zlatnih medalja, što znači da se svaki tjedan diljem svijeta negdje vijorila hrvatska zastava i svirala naša himna. Također, gotovo svaki drugi dan hrvatski su sportaši ostvarili plasman na jedno od prva tri mjesta. To je to čudo hrvatskog sporta, zbog toga je on neponovljiv, rekao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop i dodao da krovna hrvatska sportska organizacija predlaže i provodi nove razvojne programe. Čestitavši samoborskim sportašima na uspjesima, pozvao je da se nastavi sa sustavnom brigom za sport.

Uz brojne uglednike iz sportskih krugova, na proglašenju su bili i gradski čelnici, gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, dogradonačelnica Marica Jelenić i predsjednik Gradskog vijeća Boris Makarun, ujedno i u ulozi zamjenika predsjednika Samoborskog športskog saveza.

No, ovog su puta ostali u drugom planu, jer su zvijezde večeri bili nagrađeni. Za dugogodišnji doprinos samoborskom sportu nagrađeni su Ivan Glazer, Mladen Vlahović, Juraj Milečki, Željko Haramina i Ivan Katić. Najboljim mladim sportašima do 15 godina starosti proglašeni su članica ŽRK Samobor Mercator Ivona Šrtkalj i karataš Tomislav Stolar. U konkurenciji ženskih ekipa i muških momčadi naslovi su otišli u Karate klub Samobor Anindol. I najbolji sportaš dolazi iz tog kluba - Tomislav Rašidagić, dok je najbolja sportašica treću godinu zaredom, ukupno po sedmi put postala skijašica Nika Fleiss.

Po prvi put dodijeljena su i posebna priznanja za praćenje i promicanje samoborskog sporta, a ona su pripala Glasniku Samobora i Svete Nedelje te Radio Samoboru.

U ime nagrađenih zahvalio je Mladen Vlahović istaknuvši ulogu medija i sponzora u popularizaciji, odnosno podršci sportu te doprinos Samoborskog športskog saveza i njegovog tajnika u daljnjem razvoju.

Mato Šipuš

 
09.02.2007.

KARATE - Europsko prvenstvo za kadete i juniore - Izmir, 09.-11.2007.

Očekuju se medalje

KARATE - Europsko prvenstvo za kadete i juniore - Izmir, 09.-11.2007.

Nakon održanih završnih priprema u Svetom Martinu na Muri te konačnog „glancanja“ forme u klubu – put turskog Izmira otputovalo je petoro reprezentativaca, članova karate kluba Samobor-Anindol.

Ana Lenard braniti će boje Hrvatske u konkurenciji kadetkinja do 57 kg te pokušati u svom debitantskom nastupu na prvenstvu Europe doći do visokog plasmana. Ana je u odličnoj formi te ima velike šanse za osvajanje medalje iako će i ulazak među osam najuspješnijih kadetkinja Europe biti dobar rezultat.

Ana na tatami izlazi u subotu u 12,45 sati.

Od Nikole Šoića, iako debitira kao i Ana, očekuje se medalja u konkurenciji kadeta do 70 kg. Takav optimističan stav stručnog stožera Hrvatskog karate saveza zasnovan je na prošlogodišnjim i ovogodišnjim rezultatima na kontrolnim turnirima gdje je Šoja pobjeđivao prošlogodišnje medaljaše sa EP. Sve će ovisiti o „glavi“ i staloženosti mladog reprezentativca u odlučnim situacijama najvažnijih mečeva u Izmiru. Do sada je Nikola pokazao vrlo veliku psihološku stabilnost, ali prvenstvo Europe je ipak nešto sasvim drugo tako da su prognoze nezahvalne.

Nikola nastupa u subotu u 11,15.

Matej Tomazin nastupiti će u konkurenciji kadeta preko 75 kg, a vizu za Izmir ostvario je u zadnjem kontrolnom turniru u Zagrebu. Matej nikada nije bio spremniji i odlučniji da napravi dobar rezultat. U dosadašnjim nastupima je pokazao dosta veliku psihološku nestabilnost koja je vrlo bitna na velikim natjecanjima. Da li će u Izmiru biti drugačije, vidjet će se uskoro. Tomazin također debitira na EP, a njegov nastup započinje u subotu u 14,00 sati.

Tomislav Rašidagić je prošlogodišnji juniorski viceprvak Europe (kategorija do 75 kg) te za sobom ima iskustvo sa nekoliko velikih natjecanja (Zlatna liga, prvenstvo svijeta za juniore, prvenstvo svijeta za seniore, europsko klupsko prvenstvo). Posljednji nastupi pokazali su da je Tomislav u odličnoj formi te da od njega ponovno možemo očekivati visoki plasman. Uz malo sreće Rašo može na najvišu stepenicu.

Rašidagić na tatami izlazi prvi , u petak u 11,15 sati.

Za juniorsku momčad Hrvatske nastupiti će Marko Lenard koji će sa svojim kolegama pokušati braniti prošlogodišnje osvojeno srebro. Koliki će doprinos uspjehu hrvatske karate vrste podariti naš Marko, viditi će se u nedjelju u 11,00 sati kada su na rasporedu momčadski susreti.

FOTO: Matej Tomazin i Ana Lenard

 
09.02.2007.

RUKOMET - 10. turnir državnog rukometnog prvenstva kadetkinja Samobor Mercator – Koka 30:31 Samobor Mercator – Podravka 20:23

Vidljiv napredak

Iako se u sportu kao glavno mjerilo uzimaju rezultati, ipak se mora priznati da i druge kriterije treba uzeti u obzir. Osobito se ova formulacija odnosi na mlađe uzrasne kategorije. Primjerice, nastup kadetkinja Samobor Mercatora na 10. turniru državnog prvenstva u Dugom Selu rezultatski nije bio uspješan, ali je stručni stožer veselio napredak u igri pojedinih igračica koje sve više pokazuju svoju kvalitetu. Napredak je vidljiv i u činjenici da su još prošle godine protiv istih protivnica s kojima su igrale na 10. turniru znale gubiti i s više od 10 golova razlike, a sada su sve do zadnjih trenutaka držale izjednačen rezultat. Da na svoj konto nisu upisale i pokoji bod treba okriviti ponovno i ljude u crnom koji, nažalost, ove djevojčice već od malih nogu uče da se u sportu igre ne odvijaju samo na terenu.

U utakmici protiv Koke najefikasnija je bila Ivona Štrkalj s 10 postignutih golova, a tri manje dala je Anamarija Fofonjka. Lorena Kovačić i Matea Lustek su pridodale još po 4, Monika Šilobod 3, a Ines Šoić 2 gola.

Protiv Podravke Štrkalj je postigla 8 zgoditaka, a po 4 puta mrežu su pogodile Fofonjka, Kovačić i Šilobod.

Posljednji turnir kadetkinje Samobora igraju u svojoj dvorani 18. veljače protiv Đurđevca i Tvina. Nakon odigravanja svih utakmica znat će se koje su se ekipe plasirale u završnicu državnog prvenstva. Ako ostvare pobjede na posljednjem turniru i naše igračice imaju realne izglede naći se među najboljim kadetkinjama u državi.

M.Š.

 
09.02.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Srednjoškolski rukometni turnir pripao strukovnjacima i gimnazijalkama

Mladost i Sokol izborili prolaz

ŠKOLSKI SPORT - Srednjoškolski rukometni turnir pripao strukovnjacima i gimnazijalkama

Srednjoškolci su gradsko natjecanje u rukometu odrađivali 3. veljače u dvorani OŠ Bogumila Tonija. Ambicija svih sudionika bila je odlazak na županijsko natjecanje, a u konkurenciji momaka najveće šanse za osvajanje prvog mjesta davane su "strukovnjacima", koji su došli kao favoriti.

Tijekom natjecanja pokazalo se da su pretpostavke bile opravdane. Vrlo lako i bez većih napora predstavnici ŠŠK Mladost 1957 ostvarili su dvije lake i uvjerljive pobjede. Kako je prvo mjesto bilo već rezervirano, velika borba vodila se za drugo mjesto. U toj utakmici nešto su se boljima pokazali predstavnici ŠŠK Samoborac, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, dok su poraženi gimnazijalci s dva poraza zauzeli treće mjesto.

U konkurenciji djevojaka, u srazu ekonomistica i gimnazijalki bolje su ovoga puta bile gimnazijalke, koje su tijekom cijele utakmice vodile i kontrolirale rezultat. Tako na županijsko natjecanje ide ekipa ŠŠK Sokol. Najbolji strijelci turnira bili su Domagoj Jagodić iz Srednje strukovne škole s 10 golova i Ivana Štrkalj iz Gimnazije A.G. Matoša sa 7 postignutih golova.

Zdravko Frajt, prof.

FOTO: Za ekipu ŠŠK Mladost 1957 Srednje strukovne škole nastupili su:

Dario Cikojević, Ivan Lehpamer, Domagoj Jagodić, Stjepan Razum, Petar Fabeković, Josip Lehpamer, Nikola Guliš, Martin Drešar, Bruno Škiljan, Bruno Prodanović, Ivan Pukšar, Marko Jelenić, Valentino Lukinec

Voditelj ekipe: Zdravko Frajt, prof.

 
09.02.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaši OŠ Milana Langa iz Bregane najbolji na gradskom turniru

Vihor prema županijskom natjecanju

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaši OŠ Milana Langa iz Bregane najbolji na gradskom turniru

Odbojkaški turnir za učenike osnovnih škola odigran je 3. veljače pod domaćinstvom OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem. Na turnir u organizaciji Školskog športskog saveza Samobora i Svete Nedelje prijavile su se tri ekipe, a sve su utakmice igrane u tri seta, što potvrđuje izjednačenost u kvaliteti. U vrlo dramatičnom i neizvjesnom natjecanju najspretniji i najkoncentriraniji bili su predstavnici ŠŠK Vihor OŠ Milana Langa iz Bregane s dvije tijesne pobjede, koji su tako izborili nastup na županijskom natjecanju. Drugoplasirana je bila ekipa ŠŠK Žabac OŠ Sveta Nedelja s jednom pobjedom, dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠŠK Okić iz škole domaćina.

Pripremio:

Zdravko Frajt, prof.

FOTO: Filip Kovačić, Maik Fresl, Filip Celizić, Matej Tržić, Ivan Kostelac, Ivan Bilić.

Voditelj ekipe: Igor Kupres

 
09.02.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Natjecanje u stolnom tenisu za osnovnoškolce prošlo u dominaciji Svetonedeljčana

Žapci pomeli konkurenciju

ŠKOLSKI SPORT - Natjecanje u stolnom tenisu za osnovnoškolce prošlo u dominaciji Svetonedeljčana

Gradsko natjecanje u stolnom tenisu za osnovnoškolce okupilo je 31. siječnja u sportskoj dvorani OŠ Sveta Nedelja učenike iz četiri osnovne škole, dok su u kategoriji djevojčica sudjelovale tri osnovne škole. Najbolji dojam ostavili su članovi ŠŠK Žabac, OŠ Sveta Nedelja koji su u obije kategorije pomeli konkurenciju i s maksimalnim brojem bodova završili turnir. U kategoriji dječaka za pobjedničku ekipu igrali su Matej Jagušt, Tomislav Turk i Stjepan Brglez, a voditelj ekipe bio je Zoran Lipić. U kategoriji djevojčica za pobjedničku ekipu igrale su Ivana Tubikanec, Josipa Zajec i Martina Brglez, a voditeljica ekipe bila je Ivana Rodić.

U konkurenciji dječaka drugo mjesto osvojili su članovi ŠŠK LOB, OŠ Bogumila Tonija iz Samobora ispred ŠŠK Rovi OŠ Rude i ŠŠK Vihor OŠ Milana Langa iz Bregane. U kategoriji djevojčica drugoplasirana je bila ekipa ŠŠK Vihor OŠ Milana Langa, a na trećem mjestu bila je ekipa ŠŠK LOB OŠ Bogumila Tonija.

Zdravko Frajt, prof.

 
09.02.2007.

KOŠARKA - NAJAVE

SENIORI – B1 LIGA – 13. kolo

Duga Resa - Samobor

U subotu, 10. veljače, u 18,00 sati

ŠD Vladimir Nazor u Dugoj Resi

JUNIORI – III. HRL – 4. kolo

Samobor - Zrinjevac

U nedjelju, 11. veljače, u 14,20 sati

ŠD Bogumila Tonija u Samoboru

 

Proglašeni najbolji sportaši i sportašice Grada Samobora u 2006. godini

KARATE - Europsko prvenstvo za kadete i juniore - Izmir, 09.-11.2007.

RUKOMET - 10. turnir državnog rukometnog prvenstva kadetkinja Samobor Mercator – Koka 30:31 Samobor Mercator – Podravka 20:23

ŠKOLSKI SPORT - Srednjoškolski rukometni turnir pripao strukovnjacima i gimnazijalkama

ŠKOLSKI SPORT - Odbojkaši OŠ Milana Langa iz Bregane najbolji na gradskom turniru

ŠKOLSKI SPORT - Natjecanje u stolnom tenisu za osnovnoškolce prošlo u dominaciji Svetonedeljčana

KOŠARKA - NAJAVE

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002