05.02.2007.

KUGLANJE - 3. liga centar, 15. kolo Samobor KWSO - ELTO 6:2 (3183:3147)

Rutinom do pobjede

Nakon dva poraza, kuglači Samobora KWSO nisu više smjeli dopustiti iznenađenja. Stoga su u 15. kolu kontrolirali svoje protivnike i srušili dovoljno čunjeva za novu pobjedu. Zanimljivo, u dva prethodna kola ukupno su srušili više čunjeva i izgubili, a sada su ukupno srušili nešto manje i pobijedili. Ali, i to je sport. Najvažnije je da su se naši kuglači vratili u staze pobjede, što ujedno znači i zadržavanje vodeće pozicije u trećoj ligi centar s istim brojem bodova kao i Lokomotiva. Ponovno je najraspoloženiji među Samoborcima bio Matija Mance, a u ovom susretu Ivana Katića zamijenio je Juraj Horvat kojem će trebati još vremena za privikavanje na stazu u Sutinskim vrelima.

Samobor KWSO – Stjepan Trkeš 518, Damir Mance 551, Zlatko Beljak 522, Miroslav Noršić 535, Matija Mance 575, Juraj Horvat 482

M.Š.

 
05.02.2007.

Judo klub Samobor uspješno nastupio na međunarodnom turniru u slovenskoj Lendavi

Gotovo stopostotni

Judo klub Samobor uspješno nastupio na međunarodnom turniru u slovenskoj Lendavi

Članovi Judo kluba Samobor uspješno su nastupili na 9. Pokalu borilnih veščin Lendava 2007. Nastupilo je 197 boraca od 6 do 12 godina starosti iz 24 kluba Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske. Samoboraca je bilo 15, a osvojili su ukupno 14 medalja. U ekipnoj konkurenciji Samoborci su s 31 bodom slavili ispred domaćina i Ljutomera, a pojedinačno su do prvih mjesta stigle Ivana Stanić u konkurenciji djevojčica godište 1997. i mlađe do 30 kg te Dora Bogović kod djevojčica do 34 kg.

Kod dječaka Josip Garašić je slavio u kategoriji do 38 kg godište 1998. i mlađi, dok je kod dječaka godište 96/97. zlato pripalo Lovri Lackoviću.

Maja Horvat kod djevojčica do 50 kg osvojila je srebro, baš kao i Karlo Sklepić u konkurenciji do 47 kg. Leo Folnović osvojio je drugo mjesto kod dječaka iznad 55 kg, a Luka Jug i Ivan Šandrk kod dječaka godište 93/94. u kategorijama do 50 kg odnosno iznad 60 kg.

Bronce su osvojili Ivan Stanić u kategoriji do 60 kg, Ivan Lovrić kod dječaka iznad 55 kg, Marino Lukenda do 38 kg, Borna Crnković do 28 kg i Dominik Jurković u kategoriji dječaka godište 98. i mlađi do 30 kg. Spomenimo i da je David Jurković osvojio peto mjesto.

K.S.

 
05.02.2007.

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 12. kolo Samobor - Dugo Selo 86:66 (33:42)

I atrakcije za kraj

Samoborci su ušli u utakmicu nekako uspavano. Gostima je odgovarao usporeni ritam te preko preciznih centara ostvaruju u prvom poluvremenu prednost od desetak razlike. U tom razdoblju Samoborci vrlo teško prolaze kroz zonsku obranu gostiju, a i šut izvana im je posve zatajio. Početkom drugog poluvremena petorka Samoboraca Močan, Ceraj, Peris, Kutija i Ćorić odigrala je odlično presing na svojoj polovici i serijom pogodaka od 15:2 preokrenula rezultat u svoju korist. Ista petorka i početkom zadnje četvrtine izvrsno odigrava obranu i sa serijom pogodaka iz kontranapada od 18:2 odlaze na dvadesetak razlike.

Do kraja utakmice Samoborci smireno, uz nekoliko atraktivnih proigravanja, privode utakmicu kraju s još jednom visokom i vrijednom pobjedom. Kod Samoboraca istakli se učinkovitošću Ćorić s 25, Močan s 21 i Ceraj sa 16 poena. U obrani je briljirao Kutija s 13 skokova i 5 blokada.

Kod gostiju najviše su pokazali Kamenjašević sa 17 i Jurković sa 14 poena.

T.I.

 
05.02.2007.

KOŠARKA - JUNIORI – III. HRL – 3. kolo Samobor - Hermes Analitica 92:66 (42:25)

Šilobod dominirao

Čvrstom obranom i brzom igrom u napadu Samoborci stvaraju dobre prilike za siguran šut i već polovicom druge četvrtine vode s dvadesetak razlike. Drugo poluvrijeme igraju nešto slabije u obrani, ali vrlo precizno u napadu te na kraju visokom pobjedom dobivaju goste iz Zagreba.

Kod Samoboraca treba pohvaliti Šiloboda koji je dominirao pod oba koša skupivši 18 skokova te brzinom probijao protivničku obranu šutiravši iz svih pozicija s učinkom od 42 poena. Vrlo dobro mu je asistirao play Peld sa 17 poena.

Kod gostiju najbolji je bio Čubra s 19 poena.

T.I.

 
05.02.2007.

KOŠARKA - KADETI – II. HRL – 16. kolo Samobor - Dugo Selo 37:98 (19:57)

Bez Levanića - katastrofa

Protiv fizički mnogo snažnije ekipe iz Dugog Sela, koja se bori za sam vrh lige, a bez svojeg najboljeg igrača Levanića, Samoborci su izgledali pomalo izgubljeno i preplašeno, naročito u prvoj četvrtini kada su uspjeli ubaciti tek tri poena iz igre. Gosti igraju vrlo dobro zonu te iz kontranapada postižu lagane poene za visoku i zasluženu pobjedu.

Kod Samoboraca najviše je ubacio Plečko s 12 poena, ali i uz dosta promašenih zicera.

Kod gostiju istakli su se Vranić s 24, Poldrugač s 23 i Frljak s 20 poena.

Ovim porazom kadeti Samobora su zauzeli tek predzadnje, osmo mjesto, ali u prilično jakoj konkurenciji, koje je moglo biti i nešto bolje da se nije dogodilo par kikseva protiv lakših protivnika.

T.I.

 
05.02.2007.

Održana izborna Skupština STK Samobor 2003

Znika novi - stari predsjednik

Održana izborna Skupština STK Samobor 2003

3. veljače održana je u dvorani društvenog doma u Klokočevcu Izborna skupština STK Samobor 2003. Jednoglasno je izabrano novo rukovodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje. Novi stari predsjednik je Krunoslav Znika, dopredsjednik je Marijan Lehpamer, tajnik Davorin Marić, u Nadzorni odbor su izabrani Božidar Petrić, Dražen Librić i Dražen Pavlin, a članovi Disciplinske komisije su Frančesko Glasnović i Marijan Šarić. Skupštinu je pozdravio i Bernard Brglez iz STK Sv. Nedelje, koji je iznio svoja iskustva kao trenera i čelnika jednog uspješnog kluba. Osvrtom na prošlogodišnji rad koji je bio realiziran kroz školu stolnog tenisa, registracijom kluba, igrača i igračica kod HSTS-a, uključivanjem u trećeligaški sustav natjecanja Hrvatske, regija srednja Hrvatska, koji u jesenskom djelu završavaju na dobrom 6. mjestu od 12 ekipa. Tu je i organizacija 4. međunarodnog otvorenog prvenstva Grada Samobora u stolnom tenisu koji je ocijenjen kao vrlo jak turnir sa 150 natjecatelja te igranje turnira i veteranskih natjecanja kroz SOKAZ ligu. Planovi su veliki, ali se naglašava da je prijeko potrebno poboljšati uvjete rada, jer, kao što se vidjelo na prošlogodišnjem obilježavanju 40 godina aktivnog bavljenja stolnim tenisom u Gradu Samoboru, kvaliteta postoji.

I.H.

FOTO: Marijan Lehpamer, Krunoslav Znika i Davorin Marić

 
05.02.2007.

Redovna skupština Samoborskog športskog saveza

Legalizirati sve sportske objekte

Redovna skupština Samoborskog športskog saveza

Pitanja na kraju sjednice i govori gostiju donijeli su najzanimljivije informacije na skupštini Samoborskog športskog saveza. Prvi dio odrađen je zaista ekspresno, kada su bez rasprave prihvaćena i sva izvješća. U samoborski je savez udruženo 49 sportskih udruga i klubova u 29 sportova, registrirano je više od 2.500 sportaša te oko 300 trenera, delegata i sudaca.

No, neki su još u čekaonici te bi željeli ući u program javnih potreba, što bi značilo i dobivanje financijskih sredstava. Stoga je i Igor Kupres, predstavnik vijeća novoformiranih sportskih udruga pitao koliko godina treba proći i koliko se djece treba upisati da bi udruga ili klub ušao u taj program te je li uopće to određeno statutom ili propisima.

Tajnik saveza Juro Horvat odgovorio je da su postavljeni jasni kriteriji od strane Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog olimpijskog odbora u kojima se precizira koliko je pojedini sport važan, raširen i zastupljen. Dakle, bit će priznati one udruge i klubovi koje priznaju MOO, HOO i nacionalni savezi. Naime, ima primjera da se neki klubovi osnuju i nikad ne jave u nacionalni savez, niti imaju svoj prostor ili stručno osoblje.

Bila je ovo i prigoda da zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić naglasi kako je Grad svjestan velikih potreba obzirom na obim i kvalitetu samoborskog sporta. Ni ovogodišnje 5 postotno povećanje proračuna vjerojatno neće zadovoljiti sve potrebe, no takve su okolnosti, jer Grad i dalje daje velika sredstva za investicije u sportske objekte, istaknula je Marica Jelenić. I ona i pročelnik Damir Fabek upozorili su da je jedan od prioriteta legalizacija svih objekata, tj. prikupljanje svih potrebnih papira, jer se tome u prošlosti nije posvećivala prevelika pažnja. Sada Grad neće dopustiti gradnju ili dogradnju bez valjane dozvole, naglasio je pročelnik Fabek.

Članovima skupštine Samoborskog športskog saveza rekao je i da će nova dvorana biti spremna primiti prve korisnike početkom sljedeće školske godine. U njoj će igrati košarkaši i odbojkašice, dok će prema podjeli rukomet i mali nogomet ostati u dvorani Bogumila Tonija. Druga faza dvorane je, prema svemu sudeći, na čekanju, iako se i to želi što prije završiti. Dogradonačelnica Marica Jelenić najavila je razmatranje modela javno-privatnog partnerstva.

Mato Šipuš

 
05.02.2007.

STOLNI TENIS - Samoborski stolnotenisači poraženi od susjeda STK Samobor 2003. - STK Svete Nedelje 0:4

Četiri laka komada

STOLNI TENIS - Samoborski stolnotenisači poraženi od susjeda
STK Samobor 2003. - STK Svete Nedelje 0:4

U subotu, 3. veljače, odigrano je 7. kolo 3. hrvatske stolnoteniske lige, Regija srednja Hrvatska. Ekipa STK Samobora 2003. u sastavu Hrvoje Mihalić, Martin Kovačić i Matko Ladović glatko je izgubila od jesenskih prvaka STK Svete Nedelje 0:4.

Sljedeće 8. kolo se igra 24. veljače, a STK Samobor kao domaćin u 10 sati dočekuje STK Veliku Goricu 2 i u 17 sati STK Dugo Selo 2.

T.I.

FOTO: Luka Kantoci, Martin Sučić, Ivan Žlimen (STK Sv. Nedelja), Hrvoje Mihalić, Martin Kovačić i Matko Ladović (STK Samobor 2003.)

 

KUGLANJE - 3. liga centar, 15. kolo Samobor KWSO - ELTO 6:2 (3183:3147)

Judo klub Samobor uspješno nastupio na međunarodnom turniru u slovenskoj Lendavi

KOŠARKA - SENIORI – B1 LIGA – 12. kolo Samobor - Dugo Selo 86:66 (33:42)

KOŠARKA - JUNIORI – III. HRL – 3. kolo Samobor - Hermes Analitica 92:66 (42:25)

KOŠARKA - KADETI – II. HRL – 16. kolo Samobor - Dugo Selo 37:98 (19:57)

Održana izborna Skupština STK Samobor 2003

Redovna skupština Samoborskog športskog saveza

STOLNI TENIS - Samoborski stolnotenisači poraženi od susjeda STK Samobor 2003. - STK Svete Nedelje 0:4

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002