03.02.2007.

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA UTAKMICA Zrinjevac - Samobor 82:99 (53:61)

Samoborci opet bolji

Samo tjedan dana nakon visokog poraza ekipi A2 ligaša Zrinjevac pružena je prilika za uzvrat. Ovaj put obje ekipe su nastupile kompletne i viđena je mnogo borbenija, a na momente i prežestoka utakmica. Tijekom prve tri četvrtine seniori Zrinjevca zaostajali su za svega nekoliko poena i to prvenstveno zahvaljujući svojem najboljem pojedincu Tešanoviću, koji je odigrao više nego dobro s učinkom od 36 poena.

Ipak, u zadnjoj četvrtini usamljeni Tešanović bez prave potpore drugih suigrača posustaje te na kraju Samoborci zasluženo i uvjerljivo pobjeđuju. U više nego dobroj i zanimljivoj utakmici, s dosta atraktivnih dodavanja i proigravanja, ali i blokada s obje strane, Samoborci su imali više razigranih pojedinaca, što im je i donijelo prevagu u njihovu korist.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Ćorić i Juraj sa po 19 te Ceraj s 18 poena, ali i Kutija u obrani s 11 skokova.

T.I.

 
03.02.2007.

Održana sjednica Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

Još brže, još više, i još jače

Održana sjednica Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije održala je 31. siječnja svoju sjednicu. U prostorijama gradske vijećnice Svete Nedelje okupili su se članovi Skupštine kako bi raspravili rad u prošloj godini te donijeli program javnih potreba u sportu Zagrebačke županije za tekuću godinu. Kako je istaknuo tajnik Zajednice Juro Horvat, Zagrebačka je županija lider i po pitanju sporta, odmah iza Zagreba - kako po financijama, brojnosti klubova, sportaša, tako i rezultata. Predsjednik Zajednice Marijan Jurić naglasio je pak da se u prošloj godini raspolagalo s 3,5 milijuna županijskih kuna namijenjenih sportu u maniri dobrih gospodara.

Ove godine Zajednici se to vratilo 29 postotnim povećanjem proračunskih sredstava, tako da je u 2007. za županijski sport na raspolaganju 4,5 milijuna kuna. Tim novcem namirit će se 11 granskih saveza, odnosno 85 klubova, bit će praćeno 49 velikih sportskih priredbi, četiri priredbe od posebnog značaja, 16 stipendija, edukacija sportskih djelatnika, rad Zajednice, manifestacije...

Tajnik Horvat posebno je istaknuo činjenicu da je donesen novi Zakon o športu. Sukladno tomu Zajednica je na ovoj sjednici prihvatila izmjene svog Statuta, a isto će morati učiniti svi savezi i sportske udruge kako bi i dalje mogli računati na proračunska sredstva. Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije dobila je i novog člana - od ove sjednice njihov punopravni član je i Taekwondo savez Zagrebačke županije.

Kruno Solenički

FOTO: Zamjenik predsjednika Davor Štuban, predsjednik Marijan Jurić, tajnik Juro Horvat

 
03.02.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u nogometu za osnovnoškolce

Pobjednici učenici ŠŠK Lob Osnovne škole Bogumila Tonija

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u nogometu za osnovnoškolce

Nogometaši osnovnoškolci odmjerili su snage na još jednom u nizu gradskih natjecanja 27. siječnja u dvorani Osnovne škole Bogumila Tonija. Prikazan je kvalitetan nogomet, a u fer i sportskom nadmetanju najbolji su bili članovi ŠŠK Lob koji su na domaćem terenu ostvarili dvije pobjede i jedan remi. Drugo mjesto zauzela je ekipa ŠŠK Vihor Osnovne škole Milana Langa iz Bregane s dva remija i jednom pobjedom, dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠŠK Žabac Osnovne škole Sveta Nedelja s dva neriješena rezultata i jednim porazom. Na četvrtom mjestu, posljednjeplasirana bila je ekipa ŠŠK Stražnik Osnovne škole Samobor.

Pobjednička ekipa: ŠŠK Lob Osnovne škole Bogumila Tonija. Nastupili: Ivan Mihelčić, Kristijan Mihelčić, Dominik Stanec, Matija Stanec, Filip Škvorc, Matija Škvorc, Krunoslav Bedeničić, Franjo Kotarski, Filip Brdarić, Zoran Lovrić, Mihael Hržić, Vjekoslav Tadić.

Voditelj ekipe: Vladimir Čerkez, prof.

Zdravko Frajt, prof.

 
03.02.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u košarci za mladiće – srednje škole

Gimnazijalci s(p)retno do prvog mjesta

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u košarci za mladiće – srednje škole

Gradsko natjecanje u košarci za mladiće srednjih škola održano je 18. siječnja u dvorani Osnove škole Bogumila Tonija. Na natjecanju su sudjelovale sve tri srednjoškolske ekipe, koje su ponudile jedan od najneizvjesnijih turnira do sada. Najujednačenija i u ovom trenutku najspremnija ekipa bila je ekipa ŠŠK Sokol, Gimnazije A.G. Matoša, koja je s dvije tijesne pobjede zauzela prvo mjesto. Drugoplasirana je bila ekipa ŠŠK Samoborac, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, koja je s pola koša pobijedila trećeplasiranu ekipu ŠŠK Mladost 1957, Srednje strukovne škole. Tako je pravo nastupa na županijskom natjecanju u Jastrebarskom ostvarila ekipa ŠŠK Sokol, Gimnazije A.G. Matoša.

Za ŠŠK Sokol nastupili su:

Matej Levanić, Maksimilijan Ferjanić, Bruno Oroz, Tomislav Sabljo, Julijan Žarković, Petar Koščak, Davor Mišić, Luka Kovač, Ivan Mahović, Petar Paar, Loren Čajdo.

Voditeljica ekipe: Vera Kumerički, prof.

 
03.02.2007.

RUKOMET - 9. turnir državnog rukometnog prvenstva kadetkinja Samobor Mercator – Split 16:16 Samobor Mercator – Cetina 22:27

Bod iz Splita

Na svojoj koži kadetkinje Samobor Mercatora osjetile su nedosljednosti u propisima Hrvatskog rukometnog saveza. Naime, HRS traži da se turniri ne igraju kasno popodne kako se ekipe u svoj grad ne bi vraćale tijekom noći (primjer je bio turnir u Samoboru kada su gostovale ekipe iz Dalmacije), ali nisu definirali što je s jutarnjim terminima. Tako su mlade samoborske rukometašice morale na turnir u Split krenuti u 4 sata ujutro što, uz duže putovanje, svakako djeluje na njihovo psihofizičko stanje. Unatoč tome, u prvoj su utakmici protiv Splita dale sve od sebe i osvojile bod. No, zbog tijeka utakmice i osobito posljednjih minuta ostala je mala gorčina nakon susreta. Uzrok su i ovaj put nepoznati domaći suci koji su vodu na mlin vukli na splitsku stranu. U posljednjim minutama isključili su dvije igračice pa su znatno olakšali Splićankama da postignu izjednačujući gol. U ovoj utakmici Fofonjka je postigla 6, Štrkalj 5, a Šilobod 3 gola.

Odmah je igrana i druga utakmica u kojoj je bio vidljiv umor od puta pa su igračice Cetine zasluženo stigle do pobjede. One su prošle godine bile treće u državi te su i ove godine u krugu kandidata za osvajanje naslova. Od samoborskih igračica Fofonjka je postigla 7 golova, a slijedile su je Kovačić s 5, Štrkalj sa 4 te Šilobod s 3 gola. Nakon 9 odigranih turnira kadetkinje Samobor Mercatora drže 11. mjesto. Predzadnji turnir igra se već u nedjelju 4. veljače, a s druge strane bit će ekipe Koke i Podravke.

M.Š.

 
03.02.2007.

KUGLANJE - 3. liga centar, 14. kolo Zagrebačka pivovara - Samobor KWSO 6:2 (3459:3298)

Pivari raspoloženiji

Kuglači Samobora KWSO u 14. su kolu reprizirali trinaesto. Iako su srušili 3298 čunjeva (daleko više nego preostalih deset ekipa u ovom kolu), ipak su izgubili, jer su protivnici imali svoj dan. Primjerice, Mladen Ljubić je ostvario odlična 642 srušena čunja, a Samoborac Matija Mance tek jedan manje. Mance je osvojio bod za svoju ekipu, a drugi je osigurao Zlatko Beljak. I ostali su bili dobri, ali protivnici još bolji. Nakon ovog poraza kuglači Samobora KWSO u sljedećem kolu jednostavno moraju pobijediti ekipu EL-TO ako žele zadržati vodeće mjesto. Na vrhu je sada vrlo izjednačeno, jer Samobor i Lokomotiva vode s 20 bodova, a samo dva manje imaju Harmica i Zanatlija.

Samobor KWSO – Stjepan Trkeš 523, Damir Mance 529, Zlatko Beljak 587, Miroslav Noršić 522, Matija Mance 641, Ivan Katić 490

M.Š.

 

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA UTAKMICA Zrinjevac - Samobor 82:99 (53:61)

Održana sjednica Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u nogometu za osnovnoškolce

ŠKOLSKI SPORT - Gradsko natjecanje u košarci za mladiće – srednje škole

RUKOMET - 9. turnir državnog rukometnog prvenstva kadetkinja Samobor Mercator – Split 16:16 Samobor Mercator – Cetina 22:27

KUGLANJE - 3. liga centar, 14. kolo Zagrebačka pivovara - Samobor KWSO 6:2 (3459:3298)

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002