15.01.2007.

ŠKOLSKI SPORT - Oko tisuću učenika sudjelovalo je na zimskom Odmorku

Odmorili se i naigrali

ŠKOLSKI SPORT - Oko tisuću učenika sudjelovalo je na zimskom Odmorku

Dobar običaj organiziranja sportskih aktivnosti tijekom zimskih praznika nastavljen je i ove godine u samoborskim osnovnim i srednjim školama. Zimski je Odmorko, prema riječima tajnika Školskog športskog saveza, prof. Zdravka Frajta, okupio oko tisuću učenika, čime su u savezu vrlo zadovoljni. Cilj im je i bio pružiti prigodu učenicima da se maknu iz kuća, potakne njihova fizička aktivnost i međusobno druženje, dok je samo natjecanje čak bilo i u drugom planu.

Najmasovniji je bio malonogometni turnir za kojeg je vladao velik interes pa je na njemu sudjelovalo 40-ak ekipa u nekoliko kategorija. On je okupio oko 450 učenika osnovnih i oko 170 učenika srednjih škola. Osim nogometa, održavala su se natjecanja u košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, šahu, badmintonu, u svim dvoranama samoborskih škola.

Zdravko Frajt otkriva i da se ne staje na tome, već se do kraja školske godine svake subote tijekom veljače i ožujka nastavljaju aktivnosti u ovim športovima na gradskim natjecanjima, s kojih će najbolji ići kasnije na županijsko te na državno natjecanje. Posebno je istaknuo i da će u travnju krenuti odbojkaška liga za djevojčice kako bi se i one što više potaknule i uključile u programe samoborskog Školskog športskog saveza.

Kruna svega bit će i ove godine tradicionalna Noćna trka u mjesecu svibnju. Ali, u planovima je i start ljetnog Odmorka, jer se želi osigurati što više sportskih sadržaja za mlade. Realizacija tog programa ovisi, naravno, i o novčanim sredstvima, koja su zasad dostatna za ovu razinu provođenja programa, ali će se morati osigurati dodatna ne bi li se program obogatio i unaprijedio.

Tajnik samoborskog Školskog športskog saveza, Zdravko Frajt, zahvalio je i svim nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture na angažmanu tijekom zimskog Odmorka te na njihovom sudjelovanju u svim sljedećim programima.

M.Š.

Rezultati nogometnog turnira

Turnir 3. i 4. razreda

Bile su prijavljene dvije momčadi, a u finalu je Vatreni Okić iz OŠ Mihaela Šiloboda pobijedio Big Bang iz OŠ Milana Langa Bregana 2:1. Za pobjednike su nastupili Zlatko Šolčić, Ivan Razum, Dino Terihaj, Bruno Razum, Petar Konosić, Luka Kozlina, Antonio Fabekovec, Valentino Makarun, Filip Mihočinec i Ivan Ložnjak.

Turnir 5. i 6. razreda

Prijavilo se 17 ekipa, a svaka škola imala je po dva nositelja. Na kraju, četvrti je bio Bananko team iz Sv. Martina, treći Vatreni iz Bogumila Tonija, dok su u finalu Killers iz Svete Nedelje pobijedili Zenga Fenix iz Bregane 6:0. Najbolji strijelac turnira bio je Filip Šolčić sa 7 golova. Za pobjednike su nastupili Marin Holetić, Ivor Herceg, Luka Bakula, Domagoj Barać, Marin Luketić, Stipo Čičak, Josip Krajačić, Mario Kapus, Antonio Žitković i Marko Jurinec.

Turnir 7. i 8. razreda

Na ovoj se turnir prijavilo 19 momčadi, s tim da je svaka škola imala po dva nositelja. Nakon odigravanja svih utakmica četvrto mjesto pripalo je Anti-talentima iz Bogumilca, treća je bila Škvadra s Jankića, a u finalu su odlučivali sedmerci. Nakon 1:1 bilo je na kraju 7:6 za Turbo boyse iz Sv. Nedelje protiv ekipe Bregana Bronx. Za pobjednike su igrali Dražen Budiš, Karlo Briševac, Ivan Bešlić, Karlo Kalman, Ivan Golubić, Zvonimir Zlodi, Slaven Barać, Tomislav Golubić, Martin Pocrnja i Filip Juričić.

FOTO: Turbo boys, pobjednici u konkurenciji 7. i 8. razreda

 
15.01.2007.

KUGLANJE - 3. liga centar, 12. kolo Samobor KWSO – Zanatlija 6:2 (3178:3104)

Pobjednički u drugi dio sezone

Nakon blagdanske stanke kuglači Samobora KWSO ponovno su na stazama. I to pobjedničkim. Srećom, nisu izgubili naviku pobjeđivanja, a prema broju srušenih čunjeva u 12. kolu moglo bi se zaključiti da su i preko blagdana marljivo trenirali. Nastavak prvenstva donio im je neugodnog suparnika koji ih je pobijedio na početku prvenstva. No, Samoborci su ovaj put bili uvjerljivi protiv izravnog konkurenta za prvo mjesto, Zanatlije, srušivši 74 čunja više od protivnika. Jako dobru večer imali su Miroslav Noršić i Matija Mance, a pobjede su još ostvarili Trkeš i Beljak. Našim kuglačima ide u prilog i poraz Lokomotive pa su sada čvrsto na vrhu tablice treće lige centar sa 4 boda prednosti ispred izravnih konkurenata. Već 19. siječnja u prigodi su nastaviti pobjedničku seriju, jer su domaćini ekipi Centra i to na kuglani Sutinska vrela u Podsusedu. Samobor vodi s 20 bodova, a slijede ga Harmica i Lokomotiva sa po 16 bodova.

Samobor KWSO – Stjepan Trkeš 531, Damir Mance 515, Zlatko Beljak 513, Miroslav Noršić 563, Matija Mance 562, Ivan Katić 494

M.Š.

 
15.01.2007.

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA UTAKMICA Samobor - Gorica 88:72 (49:31)

Briljirao Ćorić

Obje ekipe nastupile su trenutno u svojim najjačim sastavima. U prvoj četvrtini Samoborci su krenuli silovito, čvrsto u obrani i precizno u napadu. U toj dionici briljirao je Samoborac Ćorić s 18 poena, pogodivši tri trice bez promašaja, te pet puta efektno poentirao na ziceru iz dribliga ili brzih kontranapada.

Samoborci i dalje igraju odlično u obrani i već početkom treće četvrtine vode s 27 razlike, što uspješno čuvaju do polovice zadnje četvrtine, kada vidno zadovoljan trener Samoboraca Milan Ličina u igru ubacuje rezerve. Gosti to koriste te uspijevaju smanjiti svoj, ipak neočekivani, poraz na pristojniju razliku.

Sve čestitke Samoborcima koji su u potpunosti deklasirali vodeću ekipu B1 lige seniora. Kod naših daleko najbolji igrač bio je Ćorić, koji je odigrao svega 20 minuta, s učinkom od 26 poena te odigrao vrlo dobro u obrani.

Kod gostiju iz Gorice najbolji su bili bivši prvoligaški igrači Ucović s 19, Perica s 13 i Brlobuš s 9 poena.

T.I.

 

ŠKOLSKI SPORT - Oko tisuću učenika sudjelovalo je na zimskom Odmorku

KUGLANJE - 3. liga centar, 12. kolo Samobor KWSO – Zanatlija 6:2 (3178:3104)

KOŠARKA - SENIORI – PRIJATELJSKA UTAKMICA Samobor - Gorica 88:72 (49:31)

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002