26.12.2006.

JUDO - Samoborski judaši sudjelovali na Božićnom kupu Duga Resa 2006.

6 prvih mjesta

JUDO - Samoborski judaši sudjelovali na Božićnom kupu Duga Resa 2006.

Već tradicionalni judaški Božićni kup održan je 16. prosinca, po peti puta, u Dugoj Resi. Nastupilo je 254 natjecatelja iz 23 kluba Hrvatske, Bih, Slovenije i Mađarske. Samoborski klub predstavljalo je 27 natjecatelja koji su osvojili čak 18 odličja. Rezultati su sljedeći:

1. mjesto osvojili su Marta Bortas, Marta Blažević, Dora Bogović, Maja Horvat, Dominik Jurković i Luka Jug.

2. su bili Ivan Šandrk, Arijana Hofer, Petra Leško, Katarina Vuković, Dora Bortas, Antonio Otmačić i Marino Lukenda.

Treća mjesta zauzeli su, Ivan Stanić, Nika Gregurić, Ivan Lovrić, Moran Čerkez i Jan Popović.

I ekipno je Samobor bio najbolji judo klub na ovom natjecanju (slijede klubovi iz Bihaća i Požege), a k tome smo imali i najuspješniju natjecateljicu - Doru Bogović, najmlađeg natjecatelja - Jana Bogovića i najboljeg trenera - Josipa Šančića.

N.B.

 
26.12.2006.

NOGOMET - Na izvanrednoj skupštini NK Samobor za novog predsjednika izabran Željko Doder

Marica Jelenić: Snađite se, gospodo!

NOGOMET - Na izvanrednoj skupštini NK Samobor za novog predsjednika izabran Željko Doder

Kao da se uobičajilo da svakih nekoliko mjeseci samoborski nogometni klub bira novog predsjednika. Stoga više niti vijesti o skupštini kluba nemaju onu težinu kao nekada. Druga izvanredna skupština kluba 18. prosinca donijela je nova imena na čelu kluba. Predsjednik će biti Željko Doder, zamjenik Ivica Jelčić, dopredsjednik Jurica Milečki, a članovi Izvršnog odbora bit će Marinko Boban, Božo Grgurić, Miroslav Jaić, Željko Stanec i Sveto Milovanović. Oni će imati tešku zadaću osigurati što više vlastitih prihoda, jer je na skupštini dogradonačelnica Marica Jelenić jasno rekla kako Grad nema novaca za dodatna ulaganja u klub, budući da ga čekaju velike dugogodišnje obveze.

Novo vodstvo mora izraditi program rada i prezentirati ga na redovnoj skupštini krajem siječnja. Tada će se i predstaviti članovima kluba, jer od osam novoizabranih čak četvorice nije bilo na skupštini zbog poslovnih obveza. To im se ubuduće neće smjeti događati, jer je i stari predsjednik Želimir Kodrić odstupio zbog nemogućnosti uspješnog vođenja posla i vođenja kluba. Rasprava na skupštini bila je živahna, a najšečće se spominjalo kako su jedni ulagali vlastiti novac za redovito poslovanje kluba, dok drugi nisu dali niti lipe. Iako je bilo pokušaja, nije dopunjen sastav Izvršnog odbora, jer u njega nisu ponovno htjeli Stjepan Bašić, Drago Marić, Tadija Orlović, a ni bivši predsjednik Kodrić.

Mato Šipuš

 
26.12.2006.

SKIJANJE - Unatoč nedostatku snijega, skijaška sezona je počela

Veliki krenuli, mali kreću

SKIJANJE - Unatoč nedostatku snijega, skijaška sezona je počela

Iako se po trenutačnom meteorološkom stanju i temperaturama to ne bi moglo zaljučiti, skijaška sezona je ipak pred vratima. Kako za turiste i rekreativce, tako i za natjecatelje.

"Veliki" su već započeli s natjecanjima (Amerika i Finska), a sada je red i na "malima" da pokažu što su naučili i kako su se pripremili za ovu sezonu.

Utrke Gorenje pokala za Prvenstvo Hrvatske i ove su sezone trebale započeti već tradicionalnom utrkom "Kriterij prvog snijega" koja se vozi u austrijskom Innerkremsu u organizaciji Ski kluba Zagreb. No, ove godine zbog nedostatka snijega neće biti održana u planiranom terminu 22. i 23. prosinca. Kada će se održati, još uvijek nije poznato.

Inače, natjecatelji Ski kluba Samobor su u pripremnom razdoblju od 6. mjeseca do sada sakupili više od 50 skijaških dana. To je brojka koja će, s mogućnošću treninga u Hrvatskoj, sigurno postati još veća, pa se u novoj sezoni sigurno mogu očekivati ponovno izvrsni rezultati. Podsjetimo samo na prošlogodišnjeg cicibanskog prvaka Hrvatske, Luku Krsmanovića koji je prošle sezone pomeo konkurenciju i postao prvak sa 67 bodova prednosti pred drugoplasiranim. Tu je, naravno, i naša reprezentativka Lucija Petreković koja je sezonu 2005./2006. završila na izvrsnom drugom mjestu u kategoriji mlađih djevojčica.

Na našu veliku žalost u klubu više nema, prošle godine trećeplasirane u kategoriji mlađih djevojčica, iznimno brze Ivone Bratanić. Podsjetimo, Ivona je trenirala u Ski klubu Samobor od svoje 5. godine i gotovo svaku sezonu završavala kao najbolja u konkurenciji. Ako već nije bila prvakinja, onda je bila vrlo blizu vrhu. Razlozi prekida su, nažalost, kao i obično u ovom sportu, uglavnom financijske prirode.

Ovim putem želimo sreću i našem novopečenom "fisovcu" (juniorska konkurencija, 15+ godina) Leu Martinoviću koji je prošle godine završio svoju dječju karijeru u skijanju pod okriljem reprezentacije i sada "slavu" ide tražiti u samostalnom angažmanu. Naravno, Ski klub Samobor je tu da ga prati, kako profesionalno (trenizima) tako i moralno (bodrenjem) u nastavku karijere.

Osvrnimo se malo i na vrlo perspektivnog mladog skijaša Ivana Olivarija kojemu je, nažalost, ove sezone reprezentacija i Hrvatski skijaški savez okrenuo leđa proglasivši ga viškom, što je bila velika pogreška i nepravda. Ali, protiv odluke se nije moglo. No, velika volja i upornost koju je pokazao kada mu je bilo najteže, bili su prepoznati od strane njemu najbližih, pogotovo od oca Romana Olivarija koji je uložio (i još uvijek ulaže) velike napore da mu omogući nastavak karijere. Želimo im puno sreće i da izdrže do kraja.

Ivica Horvat

Nassfeld 2007.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za skijanje u vrijeme zimskih praznika da se jave u Ski klub Samobor.

I ove godine klub organizira obiteljsko skijanje u Nassfeldu s mogućnošću pohađanja hrvatske škole skijanja za male i velike. Smještaj je u preslatkim apartmanima na samom skijalištu (Sonnleiten).

Dođite ili nazovite: 098/841 141 (Slavko Rudolf) ili Turistička agencija Studio Eda 01/3366 761. Mjesta još ima!

 
26.12.2006.

KLIZANJE - Mirna Librić otvorila vrata prema svjetskim i olimpijskim natjecanjima u umjetničkom klizanju

Nova samoborska sportska zvijezda

KLIZANJE - Mirna Librić otvorila vrata prema svjetskim i olimpijskim natjecanjima u umjetničkom klizanju

Odličnim nastupom i osvojenim 1. mjestom na državnom natjecanju u umjetničkom klizanju u juniorskoj kategoriji mlada Samoborka Mirna Librić (rođena 20.01.1992.) otvorila je vrata prema svjetskom juniorskom prvenstvu u ovom sportu, koje će se održati u Oberstdorfu u Njemačkoj od 26. veljače do 4. ožujka 2007. godine ili Olimpijadi mladih koja se pak održava u Jacci, Andora, od 18. do 22. veljače sljedeće godine.

Klizačica koja dolazi iz grada bez ijedne, makar i male, ledene površine, svojim velikim zalaganjem i marljivim radom u Klizačkom klubu Leda, pod budnim okom trenera i naše prve seniorke Idore Hegel, Rusa Saše Rožina i trenerice Ivane Jakupčević, dosegla je državni vrh u jakoj juniorskoj konkurenciji.

Osvajanju državnog prvenstva prethodila su natjecanja na grand prixevima pod pokroviteljstvom ISU-a (međunarodne klizačke organizacije) u Budimpešti (Mađarska) i Ciuku (Rumunjska), te na natjecanju u Meranu (Italija). U Celju je osvojila 4. mjesto, a isti rezultat ponovila je i na Zlatnom medvjedu koji je održan prošli mjesec u Zagrebu. Ako znamo da je na tom natjecanju naša klizačica "gledala u leđa" Mađarici američkog podrijetla Katarini Hardford, 6. na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti, možemo zaključiti da Mirnino 4. mjesto na ovako jakom natjecanju predstavlja vrhunski rezultat.

Bravo Mirna i puno sportske sreće na daljnjim natjecanjima!

Stjepan Stanić

 

JUDO - Samoborski judaši sudjelovali na Božićnom kupu Duga Resa 2006.

NOGOMET - Na izvanrednoj skupštini NK Samobor za novog predsjednika izabran Željko Doder

SKIJANJE - Unatoč nedostatku snijega, skijaška sezona je počela

KLIZANJE - Mirna Librić otvorila vrata prema svjetskim i olimpijskim natjecanjima u umjetničkom klizanju

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002