07.07.2006.

Erbežnikovi puleni postigli najveći uspjeh do sada

Limači NK Samobor u finalu državnog prvenstva!

Erbežnikovi puleni postigli najveći uspjeh do sada

Tko to kaže, tko to laže, Erba nije najbolji! U završnim kvalifikacijama za momčad koja će u Splitu između 14. i 17. kolovoza zastupati Zagrebačku županiju na kraju su se sreli favorizirani Inter iz Zaprešića pojačan s nekoliko lokalnih klubova i limači Samobora. Utakmica je bila prepuna neizvjesnosti i preokreta, da bi na kraju mali Samoborci izborili plasman u najviši rang državnog ogleda s rezultatom 2:1. Stari je i neugodni protivnik konačno poražen.

Natjecanje se odvija pod nazivom Sportske igre mladih, niz je to različitih sportova, a u organizaciji nogometnog dijela sudjeluje i legendarni "bijeli šal" Ćiro Blažević. Kao obožavalac čokolade, Ćiro će lako naći zajednički jezik s mladim nogometašima. Najavi ovog jedinstvenog događaja u kojemu sudjeluju i gosti iz inozemstva pridružio se i Drugi program HRT-a koji će tjedno predstavljati sportove i sudionike, sve do početka takmičenja. Ekipa državne televizije već je snimila reportažu na samoborskim terenima.

Kruna je ovo rada na kraju nogometne sezone i velik uspjeh trenera Danijela Erbežnika, koji ni preko ljeta ne prestaje s treninzima. Volonterski održava satove nogometa na terenu, za sve one koji ne idu na more i dovoljno su "nabrijani" da imaju ambicije znojiti se po nesnosno sparnom vremenu. Službeno se tada već bivši limači okupljaju 1. kolovoza.

Na kraju treba reći i to da je grupa trenera mlađih uzrasta NK Samobora i NK Zrinskog doista pokazala da je među najboljima u Hrvatskoj. Dokazali su to brojni uspjesi i golem interes djece i roditelja. Pomogla je i uprava kluba, kao i gradske vlasti. Na kraju se pokazalo da i aktualni direktor NK Samobora i vrsni nogometni stručnjak Kižlin ima sluha za najmlađe, kojima je osigurao neke nužne pogodnosti kako bi mogli nastaviti sa serijom uspjeha koji su ponos čitavog našeg grada.

D.P.

 
07.07.2006.

U Stubičkim toplicama je od 19. do 29. svibnja organizirana škola plivanja za učenike 4. razreda osnovnih škola

Proplivali desetgodišnjaci

U Stubičkim toplicama je od 19. do 29. svibnja organizirana škola plivanja za učenike 4. razreda osnovnih škola

Svake godine Grad Samobor, točnije Upravni odjel za društvene djelatnosti i brigu za mladež, osigurava sredstva za školu plivanja svim neplivačima četvrtih razreda osnovnih škola na području grada. Tehnički organizator škole plivanja je ŠŠS Samobora i Sv. Nedelje koji je osigurao voditelje za školu plivanja. Voditelji su bili profesori i apsolventi Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Škola plivanja ove godine organizirana je na bazenima TRC Matija Gubec - Stubičke toplice u vremenu od 19. do 29. lipnja.

Učenici su na bazene dolazili autobusima u jutarnjim satima, a vraćali se oko 13,30 sati. Nakon dolaska u toplice učenici su podijeljeni u grupe ne veće od 14 učenika, a vodilo se računa i da su grupe homogenizirane. Svaka grupa u jednom danu imala je dva sata nastave, dok je ostalo vrijeme provela pod nadzorom učiteljica matične škole. Voda u bazenima bila je dosta topla pa tako nije bilo problema s dužim boravkom djece u bazenu. Vrijeme je svih osam dana bilo sunčano i pogodno za školu plivanja.

U školu plivanja upućeno je dvjestotinjak učenika četvrtih razreda, dok je nekolicina bila i iz viših razreda koji nisu uspješno završili školu plivanja protekle godine. Uz učenike osnovnih škola ove se godine projektu priključio i Centar Lug koji je u program uključio i nekoliko svojih učenika.

Na kraju je odrađeno testiranje znanja plivanja na kojemu su postignuti solidni rezultati. Učenici koji nisu proplivali za to će imati priliku sljedeće godine, dok su svi plivači stekli zvanje plivača i plivača početnika uz zasluženu diplomu.

Svi se skupa nadamo kako ćemo se u nekoj od sljedećih godina moći učiti plivanju i u vlastitim bazenima na Šmidhenu.

Tajnik ŠŠS

Zdravko Frajt

 
07.07.2006.

Šahovski turnir za osobe s invaliditetom u Strmcu

Najbolji Jelečević

Šahovski turnir za osobe s invaliditetom u Strmcu

Sekcija šaha Udruge invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja organizirala je 1. srpnja svoj prvi turnir u šahu za osobe s invaliditetom. Tako se u prostorijama Društvenog doma u Strmcu okupilo 20 igrača koji su imali svoje pomagače -volontere i tako ekipirani odigrali turnir do kasnih popodnevnih sati. Pobijedio je Jelečević iz HVIDRA-e Samobora i Svete Nedelje, drugi je bio Takač, a treći Rapčan, oba iz Šahovskog kluba Samobor.

Sudjelovale su osobe s invaliditetom Društva distrofičara Zagreba, Udruge invalida rada Zagreb, Šahovskog kluba Samobor i Udruge invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja. Turnir je svojim dolaskom uveličala i načelnica Općine Sveta Nedelja Ines Balint, a pokrovitelji turnira bili su Općina Sveta Nedelja, 40. brigada veze Samobor, Turistička zajednica Svete Nedelje, dok je supokrovitelj bio Caffe bar Ricco iz Strmca.

N.K.

 

Erbežnikovi puleni postigli najveći uspjeh do sada

U Stubičkim toplicama je od 19. do 29. svibnja organizirana škola plivanja za učenike 4. razreda osnovnih škola

Šahovski turnir za osobe s invaliditetom u Strmcu

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002