19.06.2006.

PLIVANJE - Kćer i sin najeksplozivnijeg Samoborca državni šampioni u plivanju

Fantastični rezultati Nikoline i Nikole Koletića u plivanju!

PLIVANJE - Kćer i sin najeksplozivnijeg Samoborca državni šampioni u plivanju

Franjo Koletić, vlasnik Pirotehnike iz Mirnovca jedva da zna plivati, ali su zato njegova djeca, kćer Nikolina, učenica OŠ Bogumila Tonija i njen brat Nikola, srednjoškolac, pravi pravcati šampioni Hrvatske u plivanju!

Rezultat je to dugogodišnjeg vježbanja u PK Mladost u Zagrebu, isplivavanja i po 5-7 kilometara dnevno, ali i talenta za koji mnogi smatraju da će Koletićeve dovesti u sportski vrh i nerijetko Nikolinu uspoređuju s Nikom Fleiss. Za to ima i razloga, jer je ova mlada plivačica nositeljica državnog rekorda za kadete na 50 metara delfinovim stilom koji je oborila još 2004., nakon 14 godina, i to za čitavih 90 stotinki. Redovita je članica hrvatske reprezentacije, a sada se natječe u kategoriji juniora, dok je kao kadet osvojila čak 5 zlatnih medalja na državnim prvenstvima, kao i čitavo brdo priznanja na međunarodnim mitinzima!

Ostalo je gotovo nezamijećeno da je upravo Nikolina ove godine ostvarila najbolji rezultat među našim sportašima osnovnoškolcima, nastupajući na hrvatskom državnom prvenstvu za svoju školu. Osvojila je jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, čime je zasjenila mnoge ovogodišnje male laureate za sportska priznanja Grada.

Sestra i brat Koletić od ove su godine u prvom sastavu plivačke ekipe Mladosti, zajedno s Kožuljem, Puninskim i Franičevićem.

Kuriozitet je da su Koletići već sada u pregovorima s nekim američkim sveučilištima da se, nakon završene srednje škole u Hrvatskoj, na osnovu svojih plivačkih rezultata upišu na neki studij u dalekoj Americi.

I tamo ponesu ime svoga grada Samobora. I proslave ga, kao pariška pjesnikinja, porijeklom Samoborka, Janka Štahan, naša Nika Fleiss, kao i manje poznati sportaši iz davnije povijesti. Poput pok. Dušana Berića, koji je nastupio kao član gimnastičke repreztentacije tadašnje države na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine.

Drago Plečko

 
19.06.2006.

BRIDŽ - Nastup naših bridžista na Svjetskom prvenstvu u Veroni

Nikica Šver trenutačno u vodstvu

Nakon uspješnog nastupa naše ženske reprezentacije na Srednjeeuropskom kupu nacija u Samoboru (2. mjesto), naše su bridžistice krenule na Svjetsko prvenstvo u bridžu koje se održava u Veroni.

U momčadskoj konkurenciji naše su predstavnice dospjele do četvrtfinala, dok je u pojedinačnoj konkurenciji mješovitih parova Nikica Šver u paru s Pavom Marinkovićem zauzela 18. mjesto u konkurenciji 500 (!) parova. Zanimljivo je napomenuti da je na istom turniru igrao i Bill Gates, zauzevši poziciju oko 200. mjesta.

Na turniru ženskih parova, koje se igra posljednjih 7 dana, u ovom času nakon 3 dana igranja vodi naša sugrađanka Nikica Šver u paru s Marinom Pilipović, a u konkurenciji nekoliko stotina profesionalaca i amatera, u koju grupu spadaju i naše bridžistice.

Ivica Horvat

 
19.06.2006.

NOGOMET - 2. županijska liga zapad - 27. kolo

Rakitje – Dinamo 1:2 (0:1)

Ispustili bod

RAKITJE – Igralište Rakitja

Gledatelja 100

Sudac: Kožarec (Samobor)

Strijelci: 0:1 Pučić (10), 1:1 Kramarić (58), 1:2 Pavrlišak (80)

RAKITJE: Mihina, Nujić (od 63. K. Martinčević), Balaško (od 65. Jozić), Brnić, Hajdinjak, Hlevnjak (od 86. Novačić), Boras, Dorotić, Barun, D. Martinčević, Kramarić; Trener: Dragutin Stojanović

DINAMO: Grgec, M. Bužinec (od 71. Klepac), Papa, I. Bužinec, Kovač, Pucko, Solenički, Pučić, Pavrlišak, Kuš, Vrabec; Trener: Vlado Đunđek

Igrač utakmice: Krunoslav Pavrlišak (Dinamo)

Gosti iz Jakovlja su pobijedili i zasluženo osvojili naslov. Pučić je rano donio vodstvo Dinamu, a s tim je rezultatom okončan i prvi dio. U nastavku je Rakitje izjednačilo, ali je Pavrlišak u 80. minuti konačno slomio otpor domaćina.

M.S.

 
19.06.2006.

NOGOMET - 2. županijska liga zapad - 28. kolo

Igrišće – Bestovje 3:2 (2:1)

Drugo mjesto unatoč porazu

IGRIŠĆE – Igralište u Igrišću

Gledatelja 50

Sudac: Cikojević (Samobor)

Strijelci: 1:0 Špiček (9), 1:1 Bećirović (29), 2:1 Kovačec (32), 2:2 Jager (52), 3:2 Kovačec (67)

IGRIŠĆE: Mesec-Grabrovec (od 46. Borovec), Burić, M. Curman st., Vrabec, Špiček (od 67. M. Curman ml.), Grgec, Kovačiček, Kovačec, Svetec (od 52. V. Vdović), Pušelj (od 46. D. Vdović), D. Curman; Trener: Marijan Kovačec

BESTOVJE: Peršić, Biškupić (od 46. Kranjčec), Turčinović (od 46. Prigorec), Sabo, Milković, Kurtušić, Škrinjarić, Tenšek (od 13. Josipović), Horvat (od 36. Jedvaj), Jager (od 58. Vuković), Bećirović; Trener: Božidar Domitrović

Igrač utakmice: Nikola Kovačec (Igrišće)

Izjednačena utakmica u kojoj su domaćini stalno vodili, a gosti stizali prednost. Kovačec je sredinom nastavka svojim drugim pogotkom donio odlučujuću prednost Igrišće, koju Rakitje više nije uspjelo stići.

M.S.

Mladost – Rakitje 6:2 (2:2)

Debakl u završnici

LUKA – Igralište Mladosti

Gledatelja 50

Sudac: Škrlin (Bistra)

Strijelci: 0:1 Nujić (6), 1:1 M. Petek (7), 1:2 Knezić (22), 2:2 Horvat (45 – 11m), 3:2 Vitković (78), 4:2 M. Petek (80), 5:2 M. Petek (82), 6:2 Masnjak (84)

MLADOST: Ne. Cvok, Masnjak, Z. Petek (od 46. Vurić), Križić, Pavlinić, Ferenčak, Horvat, Tresk, M. Petek, Ni. Cvok, Vitković; Trener: Josip Vrabec

RAKITJE: Mihina (od 58. Duvnjak), Fujić, Hlevnjak, Čejvan, Brnić, Kovačić, Boras, Dorotić, Knezić, D. Martinčević (od 61. Vrčković), K. Martinčević; Trener: Dragutin Stojanović

Igrač utakmice: Mario Petek (Mladost)

Sve do zadnjih 15 minuta susreta Rakitje je bilo bolja momčad, a onda je u završnici uslijedio nevjerojatan pad u kojem je Mladost postigla četiri gola za samo šest minuta.

M.S.

Dinamo je prvak sa 52 boda, Bestovje je osvojilo drugo mjesto sa 42 boda, Rakitje je završilo na trećem mjestu sa 38 bodova, dok je Samoborski Otok posljednji sa 15 bodova.

 
19.06.2006.

KARATE - 10. OTVORENI EUROPSKI KUP, Bratislava, 17. lipnja

U Slovačkoj potvrđena kvaliteta

KARATE - 10. OTVORENI EUROPSKI KUP, Bratislava, 17. lipnja

Posljednje natjecanje u ovoj natjecateljskoj sezoni donijelo je puno veselja mladim karatekama Karate kluba Samobor - Anindol.

Dvanaest mladih nada najtrofejnijeg samoborskog sportskog kolektiva nastupilo je 17. lipnja u Bratislavi na 10. otvorenom europskom kupu za djecu i kadete.

Na ovom tradicionalnom sportskom okupljanju kvalitetnih karate nada Europe okupilo se 600 sportaša iz devet zemalja: Slovačke, Češke, Slovenije, Mađarske, Italije, Amerike, Austrije, Rusije i Hrvatske.

Svoj puni doprinos kvalitetnom nastupu hrvatskih natjecatelja dali su i mladi iz Samobor-Anindola te osvojili ukupno sedam medalja. Kada se to usporedi s prošlogodišnjim nastupom u Bratislavi, kada su osvojene dvije bronce, više je nego vidljiv napredak u kvaliteti. Obzirom da je i ove godine nastupilo najmanje 80-ak posto mladih karateka koji su sudjelovali i prošle godine, mora se izvući zaključak da su Samoborci vidno napredovali.

Prvi je na tatami stupio Tomislav Stolar u katama te već na startu nagovijestio da će to biti dan uspjeha samoborskog karatea. Tomi je superiorno ušao u finale te na kraju u finalnom susretu i pobijedio svog suparnika iz Amerike.

Zlatnim nizom nastavio je Haris Kovačević (uzrast 14-15 godina, do 50 kg) koji je konačno "proradio" te najavio svoju uspješnu karijeru kadetskom izborniku. Haris je mudro nadvisio sve svoje protivnike, iako baš i nije imao naklonjeno suđenje.

Maja Lenard nakon niza bronci konačno je uspjela uvjeriti samu sebe da ima izuzetnu kvalitetu te da joj je mjesto na samom vrhu. Maja je superiorno pobijedila u svojoj kategoriji (14-15 godina, +55 kg), dok je u istoj kategoriji sestra Ana uhvatila broncu, nakon prema njoj vrlo nesklonog suđenja.

Uz ova tri zlata brončana odličja su osvojili Nikola Šoić i Matej Tomazin u konkurenciji natjecatelja 14-15 godina, kategorija preko 65 kg. Veliko i ugodno iznenađenje napravio je Martin Komes koji je brončanim odličjem (16-17 godina, do 65 kg) pokazao veliki napredak u odnosu na prošlo natjecanje. Martin je srčanim borbama nagovijestio uspješnu jesensku sezonu koja će započeti početkom rujna.

Svoje susrete za treće mjesto izgubili su vrlo dobri Sara Sirovica i Filip Kolarec.

Dobri su bili i ostali - Tomislava Celižić, Renato Brković i Lorelai Prahin, ali ovog puta nisu uspjeli stati na pobjedničko postolje.

Ivica Horvat

 
19.06.2006.

STOLNI TENIS - Stolnoteniski susret djece STK Svete Nedelje – Novaki i STK Samobor

Klinci na pingaču

U subotu 17. lipnja 2006. godine u prostorijama STK Samobor 2003 u Društvenom domu u Klokočevcu održan je prijateljski stolnoteniski susret između djece STK Sveta Nedelja-Novaki i STK Samobor 2003. Nastupilo je 9 natjecatelja/ica. Za STK Sveta Nedelja-Novaki igrale su Lucija Mamić, Lucija Mandić, Anita Duvančić i Lucija Ljubej, a za STK Samobor 2003. Ivona Jakopač, Barbara Andričević, Marko Žitković, Katarina Žitković i Dora Fotak. Najuspješnije su bile Lucija Mamić, Lucija Mandić i Ivona Jakopač.

Ovakvim susretima djeca se u opuštenoj atmosferi bolje upoznaju, razvija se sportski duh, a opet, svatko daje najbolje od sebe. Do ponovnog susreta!

N.N.

 
19.06.2006.

GIMNASTIKA - Održano 10. proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

Lucija Kirschenheuter najbolja

GIMNASTIKA - Održano 10. proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

10. proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor, održano 3. lipnja u maloj dvorani OŠ B. Tonija, bilo je svojevrsna predigra 1. kolu Kupa Hrvatske u ženskoj i muškoj športskoj gimnastici. To je natjecanje regije sjever održano 10. lipnja u organizaciji GK Samobor. Uz domaće gimnastičarke u četiri turnusa natjecali su se vježbači raznih dobnih kategorija u C i B programu iz ZDT Hrvatski sokol iz Zagreba, GK Novi Zagreb, GK Vindija iz Varaždina, GK Zadravec Marijan Macan iz Čakovca i domaćini.

Domaće su gimnastičarke pokazale punu formu te u kategoriji kadetkinja i pojedinačno osvojile 1. mjesto. Najbolja pojedinka bila je Lucija Kirschenheuter, odmah njoj uz rame Ivan Stepić, a uz njih dvije prvoplasiranu su ekipu činile još Nina Fresl, Rebeka Meglić, Ana Biondić i Dora Živković. Juniorke, nažalost, nisu imale konkurencije doli međusobne, kao ni gimnastičari.

k.k.

 
19.06.2006.

NOGOMET - U Dječjem vrtiću Grigor Vitez već drugu sezonu djeluje Mala škola nogometa pod nazivom Buba mara

Novi Ronaldino rađa se u Samoboru

NOGOMET - U Dječjem vrtiću Grigor Vitez već drugu sezonu djeluje Mala škola nogometa pod nazivom Buba mara

Počelo je to u Samoboru i prije ove nogometne euforije. Zahvaljujući dvojici zaljubljenika u nogomet pokrenuta je škola nogometa za klince vrtićke dobi. Tako uz Zagreb i samoborska vrtićka djeca imaju mogućnost razvijati svoj nogometni talent čak prije nego što nauče pisati, a sve zahvaljujući nogometnom entuzijazmu Maria Makaruna. Ovaj mladi nogometni trener iz Galgova već drugu godinu u Dječjem vrtiću Grigor Vitez vodi malu školu nogometa nazvanu Buba mara. Povoda za razgovor i previše.

- Što je Buba mara, gdje i kako radi?

- Nogometna škola Buba mara postoji već tri godine i zamišljena je da radi samo u vrtićima. U Samoboru smo sada drugu godinu. Prošle godine smo imali uvodni program koji smo ove godine nadogradili. Voditelj škole s profesionalnom licencom za treniranje nogometa je Stipe Tokić koji je na sebe preuzeo Zagreb, dok sam ja glavni trener za Samobor.

- Koje su vaše trenerske reference?

- Završavam šesti stupanj trenerske škole na DIF-u, s čime ću i ja dobiti pro-licencu s kojom mogu voditi bilo koji klub, pa čak mogu voditi i djecu do četvrtog razreda.

- Plaća li se trening nogometa?

- To je izvanvrtićka aktivnost koja se plaća mjesečno 150 kuna. Treninzi su dva puta tjedno po sat vremena i sada imamo 28 malih igrača.

- Kako izgledaju treninzi?

- Na treningu igramo nogomet, pucamo po golu, uglavnom učimo osnove nogometa. Imamo i vježbe razgibavanja, a čak smo ubacili i neke vježbe fleksibilnosti stopala, ali, naravno, sve primjereno dječjoj dobi.

- U kojoj se dobi djeca mogu uključiti u rad škole nogometa?

- Djeca mogu početi trenirati već s 3 i pol do četvrte godine života.

- Vide li se rezultati?

- Svakako. Evo, zadnje smo osvojili ovaj pehar na Prvenstvu Zagreba, a u ovoj sezoni od zapaženijih rezultata osvojili smo dva druga mjesta na 5. olimpijskom festivalu dječjih vrtića, prvo u Samoboru, a zatim kao jedini predstavnici naše županije i u Varaždinu. Svi su klinci odlični, ali imamo među malim igračima i jednog dječaka koji je stvarno iznimno nadaren. Mihael Klemenčić je po mom, ali i ne samo mom sudu, jedan od najboljih nogometaša njegove dobi, možda čak i u Hrvatskoj. Već je proglašen za najboljeg igrača na prvenstvu Hrvatske, na Dječjoj olimpijadi u Varaždinu i na Prvenstvu Zagreba gdje je sudjelovalo dvadesetak ekipa iz zagrebačke regije. O Mihaelu će se tek čuti.

- Imate li u planu primati i cure na treninge?

- Kad bi se prijavio dovoljan broj curica, dapače, bilo bi nam jako drago da zaživi i ženski nogomet od vrtićke dobi.

Nenad Kobasić

 
19.06.2006.

SPORTAŠI - INVALIDI - 7. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom

Naši izvrsni 2.!

Ovogodišnji 7. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom, održan 11. lipnja u Čakovcu, za samoborske sportaše - invalide završio je visokim 2. mjestom u sveukupnom plasmanu, u konkurenciji od 12.

Dokaz je to da se sportom može mnogo učiniti i treba samo razvijati svijest naših sugrađana da su osobe s invaliditetom jednake svima drugima. Zato je podrška uvijek dobrodošla.

I.H.

 

PLIVANJE - Kćer i sin najeksplozivnijeg Samoborca državni šampioni u plivanju

BRIDŽ - Nastup naših bridžista na Svjetskom prvenstvu u Veroni

NOGOMET - 2. županijska liga zapad - 27. kolo

NOGOMET - 2. županijska liga zapad - 28. kolo

KARATE - 10. OTVORENI EUROPSKI KUP, Bratislava, 17. lipnja

STOLNI TENIS - Stolnoteniski susret djece STK Svete Nedelje – Novaki i STK Samobor

GIMNASTIKA - Održano 10. proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

NOGOMET - U Dječjem vrtiću Grigor Vitez već drugu sezonu djeluje Mala škola nogometa pod nazivom Buba mara

SPORTAŠI - INVALIDI - 7. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002