18.05.2006.

2. županijska liga zapad - 24. kolo

Bestovje – Samoborski Otok 2:1 (0:0)

Domaći teže od očekivanog

BESTOVJE – ŠC Bestovje

Gledatelja 100

Sudac: Cikojević (Bregana); Pomoćnici: Dubić (Samobor) i Šimrak (Bistra)

Strijelci: 1:0 Tenšek (47), 2:0 Bećirović (60), 2:1 B. Vitko (74)

BESTOVJE: Golubiček, Sabo, Turčinović (od 85. Vuković), Milković, Jager, Prigorec, Žerjav, Škrinjarić, Tenšek, Repinec, Bećirović; Trener: Božidar Domitrović

SAMOBORSKI OTOK: Blažević, M. Noršić, Koletić, Horvat, Runtas, Ž. Vitko, Husta, Obranić, Franec (od 60. B. Vitko), A. Noršić, Grdović (od 67. Rožić); Trener: Miro Šoštarić

Igrač utakmice: Darko Tenšek (Bestovje)

Vrlo neizvjesna utakmica koju su domaćini uspjeli prelomiti u prvih petnaest minuta nastavka kada su postigli dva pogotka. No, uporni gosti se ni tada ne predaju, promašuju jedanaesterac u 70. minuti i onda tek golom Vitka postižu počasni pogodak.

M.S.

Nogometaši Rakitja bili su uspješni na gostovanju u Pojatnom gdje su pobijedili Croatiju 2:0.

Na tablici vodi Dinamo sa 43 boda, slijedi Rakitje sa 38 bodova, Bestovje je na trećem mjestu sa 36 bodova, dok je Samoborski Otok posljednji sa 12 bodova.

 
18.05.2006.

KOŠARKA - KADETI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 7. kolo - Vrbovec - Samobor 103:95 (45:46)

Izrešetao ih Popović

Samoborci dobili prvo poluvrijeme zahvaljujući odličnom skoku Šabana pod oba koša te vrlo dobroj realizaciji Levanića, Gionechettija i Sablje. U drugom poluvremenu razigrao se nezadrživi bek domaćih Popović pogodivši do kraja utakmice čak 64 poena.

Dvije minute prije kraja utakmice kod rezultata 97:93 za domaće, Samoborci promašuju 2 čista zicera i čak 7 slobodnih bacanja. To, ali i loše šutiranje trica u drugom poluvremenu rezultiralo je porazom od ekipe podjednake kvalitete, ali s jednim izrazito raspoloženim strijelcem Popovićem. Kod Samoboraca istakli su se Levanić s 36 poena i Šaban s 11 poena i 17 skokova.

T.I.

 
18.05.2006.

12. sindikalni sportski susreti u Zatonu kod Zadra

Pune ruke zlata

12. sindikalni sportski susreti u Zatonu kod Zadra

Na nedavno održanim 12. sportskim susretima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske održanim od 10. do 14. svibnja ove godine u Zatonu kod Zadra, na kojima je sudjelovalo više od 1200 sudionika iz svih krajeva naše zemlje, nastupili su i predstavnici Zagrebačke županije, službenici i namještenici državnih i lokalnih tijela uprave iz Zaprešića, Stupnika, Vrbovca, Ivanić Grada, Jastrebarskog i Samobora. Sportska natjecanja su održana u više disciplina, a naši predstavnici su ove godine polučili više nego dobre rezultate. Pobjednički pehari osvojeni su u disciplinama: stolni tenis žene, kuglanje ekipno žene i ulična košarka muškarci, a dobri rezultati su ostvareni i u streljaštvu ekipno muški (7. mjesto) te u istoj disciplini za žene (10. mjesto). Od uspješnijih pojedinačnih rezultata treba spomenuti ostvareno 3. mjesto u disciplini kuglanje pojedinačno žene te 8. mjesto u pikadu pojedinačno muškarci.

Najveći obol uspjesima naše ekipe dale su među ženama predstavnice Općinskog suda u Zaprešiću, a od muškaraca poseban doprinos dali su zaposlenici Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji. Ostvarenim rezultatima predstavnici naše županije uvrstili su se među najuspješnije sudionike ovogodišnjih sportskih susreta i na najbolji mogući način predstavili našu sredinu.

Međutim, Zagrebačka županija nije bila primjereno zastupljena samo na sportskom polju: zahvaljujući agilnosti naših sindikalaca u restoranu Jabuke i kruške u Zatonu organizirano je uspješno predstavljanje turističke ponude naše sredine i podijeljeno više stotina primjeraka promidžbenog materijala, a pored toga je upriličena i degustacija proizvoda PIK-a Vrbovec te izvrsnih vina poznatih jaskanskih proizvođača. Time je, uz nezaobilazni samoborski "štimung" i glazbenu podlogu, zaokružen ukupan dobar dojam koji su naši predstavnici ostavili na ovogodišnjim susretima.

Z.P.

 
18.05.2006.

Održan autoslalom u organizaciji AK Zrinski Čabar

Laušin prvi i u Delnicama

Proteklog vikenda održan je autoslalom u Delnicama u organizaciji AK Zrinski Čabar. Na natjecanju, na kojem je nastupilo 97 vozača, organizacija je bila relativno dobra i u granicama uobičajenog, osim što se je malo kasnilo u odnosu na satnicu. Staza je u Delnicama, po običaju, bila postavljena tehnički vrlo zahtjevno, s puno vratiju, što je od vozača zahtijevalo više znanja i punu koncentraciju. Bila su i dva izlijetanja, srećom bez ozljeda za vozače.

Tona Laušin osvojio je prvo mjesto u svojoj klasi i četvrto mjesto u grupi serijskih automobila. Za sada ima iza sebe tri prva mjesta i jedno drugo mjesto, što znači da je u prvom dijelu sezone vodeći u klasi i drugi u grupi.

Iduće natjecanje autoslaloma održat će se na kartodromu Mičevec. Do sada ima 127 prijavljenih natjecatelja pa postoji i velika mogućnost da će se održati kvalifikacijske vožnje. Natjecanje će se bodovati za Prvenstvo Centralne Europske Zone, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Zagreba. Na ovom natjecanju uz Tonu Laušina, na stazi će biti i njegova kćer Lana i zajedno će braniti boje SAK Samobora, svatko u svojoj Hondi. Na rallyju su teško pobjediva i dostižna posada, a na autoslalomu su oštra konkurencija. No, u ovom je slučaju konkurencija ipak možda preteška riječ, obzirom da se tata Tona tjedan prije natjecanja više bavi Laninim autom, nego svojim.

Tri vikenda nakon ovog razdvojenog pothvata, ponovo ćemo ih imati priliku gledati kao posadu na rallyju u Omišu.

Ivica Horvat

 

2. županijska liga zapad - 24. kolo

KOŠARKA - KADETI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 7. kolo - Vrbovec - Samobor 103:95 (45:46)

12. sindikalni sportski susreti u Zatonu kod Zadra

Održan autoslalom u organizaciji AK Zrinski Čabar

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002