24.03.2006.

U Poreču uručene nagrade Lani i Antunu Laušinu

Laušini rezultatima razveselili Reščića

U Poreču uručene nagrade Lani i Antunu Laušinu

Krajem prošle sezone najavljivan je drugačiji sustav podjele priznanja najboljim automobilistima Hrvatske. Umjesto jednog proglašenja, na kojem su se nagrađivala prva trojica najboljih iz svake discipline auto sporta, organizirano je proglašenje pod nazivom Večer državnih prvaka i nekoliko manjih proglašenja za svaku disciplinu posebno, na kojima su se nagrađivali drugo i trećeplasirani u Hrvatskoj.

Večer državnih prvaka održana je 18. veljače u Poreču, u hotelu Diamant, a zadani cilj - viša razina podjele priznanja prvacima brzinskih i tehničkih disciplina i kartinga, u potpunosti je uspio. Među najboljima je i samoborska posada - Tona i Lana Laušin. Laušini su u 2005. godini obranili naslov prvaka države u klasi 2 i u ukupnom redoslijedu svih posada koje su se natjecale. Osim navedenih nagrada, posebnu, a ujedno i najprestižniju nagradu, Zlatni volan, po drugi puta je u karijeri dobio Tona Laušin.

Razloga za slavlje imao je i Ivica Reščić, vlasnik tima Ferotrans Samobor, jer su Laušini zajedno s još dvije posade Ferotransu donijele već treću godinu zaredom prvo mjesto u konkurenciji timova.

Planovi za iduću sezonu su veliki i raznoliki. U ocjenskom rallyu Tona i Lana će i dalje biti posada i s Hondom Civic pokušati obraniti još jedan naslov najboljih. U autoslalomu Tona s Hondom CRX kreće u borbu za sam vrh, nada se da su sve dječje bolesti s autom iza njega i da će se moći više posvetiti vožnji i rezultatima. Novost je i to da će autoslalom početi voziti i Lana i to za početak s Hondom Civic s kojom voze rally. Obzirom na to da taj auto u slalomu nije konkurentan, ne treba si postavljati baš prevelike ciljeve.

Tona Laušin ove će godine još više vremena provoditi u garaži i u pripremanju automobila. Nakon nedavno operirane kralježnice puno više se boji zdravstvenih problema i, naravno, onih financijskih.

Sredinom ožujka počinje i službeno nova sezona auto utrka. Već tradicionalno sezona počinje autoslalomom na Preluci pokraj Rijeke. Od ožujka pa do studenog više neće biti predaha, tempo će biti paklen, a natjecanja su svaki vikend u drugom gradu.

Stjepan Stanić

Možda i jurilica Auto Zubaka

Lana je najavila da jedva čeka početak sezone, ali da ju više od nekonkurentnog auta brine nedostatak vremena. Nada se da će uspjeti uskladiti putovanja na inozemne utrke na kojima radi kao sudac, pisanje novinarskih reportaža i diplomskog rada, posao suvozača, a sada i vozača i, naravno, ono što odnosi najviše vremena - posao u Auto Zubaku. Kaže da je do sada na poslu bilo razumijevanja za njene sportske izostanke, a kad govori o svom autu za slalom, u planu je i neka jurilica iz Auto Zubaka.

S.S.

 

U Poreču uručene nagrade Lani i Antunu Laušinu

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002