08.01.2006.

KOŠARKA - SENIORI – 7. kolo Zapruđe - Samobor 79:85 (32:46)

Zonskim presingom i kontrama do pobjede

Glavni konkurent Samoborcima za prvo mjesto pokleknuo je na svom terenu prepustivši čelnu poziciju lige do sada jedinoj neporaženoj ekipi Samobora. Prvu četvrtinu Samoborci su odigrali agresivni zonski presing po cijelom terenu, oduzeli mnogo lopti, precizno šutirali iz svih pozicija i krajem četvrtine vodili s visokih 19 poena razlike. Tada su se bez potrebe malo opustili, što kažnjava do tada dobro čuvan Grgin s dvije uzastopne trice, smanjivši na trinaest razlike.

U nastavku Samoborci i dalje igraju zonski presing po cijelom terenu, što domaćinu, pogotovo njihovim dobrim šuterima nije odgovaralo i stalno su u vodstvu. Deset sekundi pred kraj utakmice domaćini po prvi puta uspijevaju tricom s pola igrališta doći na svega tri razlike. Ali već u sljedećem napadu Samoborci pogocima Marovića i Pavšeka potvrđuju zasluženu pobjedu. U prvom dijelu, dok se stvarala razlika, kod Samoboraca odlično su odigrali Rađenović sa 16, Šitum s 10, Vlah s 8 i Matečić sa 14 poena i čak 10 skokova. U nastavku vrlo dobri Špiček i Grgečić sa po 8 poena.

Kod domaćina najbolji je bio Pezelj s 25 poena, postigavši sve svoje koševe na ziceru kod probijanja zonskog presinga Samoboraca, te precizni Grgin s pet trica i ukupno 17 poena.

NASTAVAK PRVENSTVA 22.01.2006

SENIORI – 8. kolo

Samobor - Dvor

Nedjelja, 22.01. u 18,20

U ŠD Bogumila Tonija

KADETI – 10. kolo

Samobor - Bosco

Nedjelja, 22.01. u 20,20

U ŠD Bogumila Tonija

 
08.01.2006.

Međunarodni streličarski turniri u Ilirskoj Bistrici

Samoborci najbolji

Na Međunarodnom streličarskom turniru održanom 7. siječnja u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji članovi Streličarskog kluba Samobor postigli su izvrsne rezultate.

U konkurenciji seniorki, složeni luk, Lana Koller osvojila je prvo mjesto. Isto tako uspješan bio je i Goran Villi, koji je također osvojio zlato u konkurenciji seniora sa složenim lukom.

D.K.

 
08.01.2006.

Hrvatski reprezentativci Lana Koller i Goran Villi pokrenuli novi klub

Osnovan Streličarski klub Samobor

Hrvatski reprezentativci Lana Koller i Goran Villi pokrenuli novi klub

U svrhu popularizacije streličarstva, iznimno atraktivnog, ali u Hrvatskoj još nedovoljno popularnog sporta, članovi hrvatske streličarske reprezentacije Lana Koller i Goran Villi su krajem prošle godine osnovali u Samoboru streličarski klub.

Prvi članovi već su počeli trenirati u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem, gdje Goran i Lana vode treninge. Neki članovi kluba već se od prije bave streličarstvom i trenutno se pripremaju za državno prvenstvo, koje će se održati krajem ožujka. Za početnike je pripremljen program Škole streličarstva.

Program Škole streličarstva želi potaknuti školsku djecu na bavljenje sportom i ponuditi im jedan novi sport na području Samobora – streličarstvo.

Organizacijom Škole streličarstva, Streličarski klub Samobor omogućit će djeci bavljenje streličarstvom uz vodstvo licenciranih voditelja streličarstva, vrhunskih sportaša i reprezentativaca. Škola streličarstva krenut će uskoro i trajat će 6 mjeseci. Treninzi će se održavati dva puta tjedno u poslijepodnevnom turnusu. Za sada Streličarski klub Samobor organizira promocije streličarstva u osnovnim školama na području Samobora i okolice.

Osim treniranja tehnike gađanja lukom i strijelom, program Škole streličarstva sadrži i teoretski dio, u kojem polaznici uče o povijesnom razvoju streličarstva i streličarske vještine, vrstama lukova i ostale opreme, sigurnosnim aspektima streličarstva, pravilima, podešavanju opreme te fizičkoj pripremi streličara. Po završetku šestomjesečnog tečaja polaznici mogu nastaviti trenirati u Samoborskom streličarskom klubu i uključiti se u natjecanja.

Cijena Škole streličarstva je 240 kuna mjesečno, a uključuje treninge od po dva školska sata dva puta tjedno (16 sati mjesečno) i korištenje natjecateljskog olimpijskog luka s pripadajućom sportskom i zaštitnom opremom.

Sve informacije o Školi streličarstva u Samoboru možete dobiti na mob.: 098/313-390

Stjepan Stanić

Goran Villi rođen je 1978. godine u Zagrebu. Apsolvent je Visoke škole za ekonomiju poduzetništva Vern u Zagrebu. Član je natjecateljskog komiteta Svjetske streličarske asocijacije FITA. Streličarstvom se aktivno bavi od 1993. godine. Višestruki je prvak Hrvatske u disciplinama vanjsko kolo i dvorana te nositelj većine državnih rekorda.

Lana Koller rođena je 1980. godine u Zagrebu. Maturirala je na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna i apsolventica je Ekonomskog fakulteta u Splitu. Streličarstvom se aktivno bavi od 2004. godine. Članica je hrvatske streličarske reprezentacije od 2005. godine. Ostvarila je status vrhunskog sportaša 2. kategorije HOO-a, s pripadajućom stipendijom.

 
08.01.2006.

Samobor-Anindol proglašen za najbolju momčad Hrvatskog karate saveza u 2005. godini

Sjelo i 5.000 kunića!

Samobor-Anindol proglašen za najbolju momčad Hrvatskog karate saveza u 2005. godini

U zagrebačkom Hotelu Holiday Hrvatski karate savez proglasio je svoje najuspješnije sportašice, sportaše te kolektive za 2005. godinu. Priznanja su dobili i najuspješniji treneri i suci koji su svojim uspješnim rezultatima na međunarodnoj razini u prošloj godini zadužili hrvatski karate sport.

Seniorska ekipa Karate kluba Samobor-Anindol proglašena je najboljom muškom ekipom u 2005. godini te je tom prilikom na žiro račun kluba "sjelo" 5.000 kn nagrade, a police kluba će krasiti i prekrasna plaketa.

Za izuzetne rezultate na međunarodnoj razini plakete su primili i sportaši Tea Mošmondor, Tomislav Rašidagić, Davor Mrzak, Vjekoslav Škreb, Nenad Vukobrat te njihov trener Darko Šimunec.

Nakon svečane podjele nagada i priznanja od strane Stjepana Čelana, predsjednika HKS-a, uspješni sportaši prionuli su čišćenju stolova prepunih raznovrsne hrane.

I.H.

 
08.01.2006.

U Luxoru proglašeni najbolji karataši Karate kluba Samobor-Anindol

Toga nema nigdje!

U Luxoru proglašeni najbolji karataši Karate kluba Samobor-Anindol

Temeljem kriterija - rezultata na 4 najvažnija natjecanja, Karate klub Samobor-Anindol je proglasio svoje najbolje sportaše u 2005. godini. Svečanost se održala 23. prosinca u diskoteci Luxor, čiji su vlasnici izašli u susret karatistima Samobor-Anindola te im besplatno dali prostor na uporabu.

U uvodnom govoru je istaknuto 28 državnih medalja u svim uzrasnim kategorijama što klub svrstava na visoko prvo mjesto u Hrvatskoj. Za usporedbu, drugi klub po uspješnosti osvojio je tek 15 državnih medalja. Osvojene su 3 medalje na prvenstvu Europe (Mošmondor, Škreb, Mrzak) te jedna svjetska (Rašidagić). U ovom trenutku klub ima osam kategoriziranih vrhunskih sportaša temeljem kategorizacije i kriterija Hrvatskog olimpijskog odbora (jednog I. kategorije, pet II. kategorije, te dva III. kategorije). Ovakvim zbirom se ne može pohvaliti nijedan karate klub u Hrvatskoj, ali i niti jedan sportski kolektiv na području Zagrebačke županije.

Svi proglašeni su dobili plakete, a oni najbolji i najuspješniji su nagrađeni s praktičnim poklonima.

Najbolji sportaš kluba je Davor Mrzak, najbolji sportaš u mlađim uzrasnim kategorijama je Tomislav Stolar, a najsvestranijim sportašem kluba je proglašen Haris Kovačević.

Proglašeni su i najbolji u svakoj uzrasnoj kategoriji.

To su: Luka Ećimović (ciciban), Rebeka Smolčić (cicibanka), Andriano Rajković (mlađi učenik), Monika Smolčić (mlađa učenica), Haris Kovačević (učenik), Tomislava Celižić (učenica), Tomislav Stolar (mlađi kadet-kate), Petra Vrbančić (mlađe kadetkinje-kate), Nikola Šoić (mlađi kadeti i kadeti-borbe), Ana Lenard (mlađa kadetkinja-borbe), Ida Jandrečić (kadetkinja-borbe), Tomislav Rašidagić (junior-borbe), Tea Mošmondor (juniorke-borbe), Davor Mrzak (seniori-borbe) i Maja Janković (seniorke-borbe).

Sve nazočne je ispred Samoborskog športskog saveza i Saveza športova Zagrebačke županije pozdravio tajnik Juro Horvat te im poželio sve najbolje povodom Božića i puno uspjeha u 2006. godini.

Darko Šimunec

FOTO: V. Škreb s pulenima

 

KOŠARKA - SENIORI – 7. kolo Zapruđe - Samobor 79:85 (32:46)

Međunarodni streličarski turniri u Ilirskoj Bistrici

Hrvatski reprezentativci Lana Koller i Goran Villi pokrenuli novi klub

Samobor-Anindol proglašen za najbolju momčad Hrvatskog karate saveza u 2005. godini

U Luxoru proglašeni najbolji karataši Karate kluba Samobor-Anindol

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002