14.11.2005.

KYOKUSHIN KARATE - U Samoboru održan 10. memorijal Branka Bošnjaka

Puni kontakt - pun pogodak!

KYOKUSHIN KARATE - U Samoboru održan 10. memorijal Branka Bošnjaka

Memorijal Branka Bošnjaka međunarodno je natjecanje u kyokushin karateu, koji podrazumijeva puni kontakt bez zaštitne opreme, a ovogodišnji, deseti po redu, održan je 12. studenog u Samoboru. Memorijalni karate turnir održava se u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i dugogodišnjeg člana samoborskog Karate kluba Mladost Branka Bošnjaka, koji je život izgubio u Domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne jedinice policije PU Zagrebačke 'Alfa'.

Na memorijalu je sudjelovalo osam zemalja, a uz hrvatske predstavnike za pehare i medalje borili su se natjecatelji iz Francuske, Bugarske, Gruzije, Litve, Mađarske, Rumunjske i Švicarske. Natjecanje se odvijalo u šest različitih kategorija - tri muške i tri ženske težinske kategorije, po sistemu eliminacije i po pravilu "knock out – knock down".

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, u ime organizatora KK Mladost okupljene je pozdravio predsjednik hrvatskog Kyokushin karate saveza Milan Garašić, a potom su se u ime pokrovitelja memorijala kratko obratili zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i športa Dražen Harasin i izaslanik ministra unutarnjih poslova Stjepan Milković te zamjenica samoborskog gradonačelnika Marica Jelenić. Svi oni izrazili su potporu održavanju već tradicionalnog memorijala te su obećali i ubuduće pružati pomoć pri organizaciji ovog međunarodnog kyokushin karate natjecanja.

Publika koja je i ove godine u velikom broju došla pratiti turnir te bodriti hrvatske predstavnike imala je priliku uživati u vrhunskim borbama oko 70 natjecatelja, među kojima su bili i europski prvaci u pojedinim kategorijama kyokushin karatea.

Osvojivši tri brončane medalje u iznimno jakoj konkurenciji, hrvatski su se natjecatelji i ovaj put pokazali kao ravnopravni suparnici predstavnicima vodećih europskih zemalja u kyokushin karateu, najzahtjevnijem stilu karatea uopće. Krunoslav Garašić iz samoborskog KK Mladost osvojio je treće mjesto u muškoj teškoj kategoriji, Marija Bošković, također Samoborka, zauzela je treće mjesto u ženskoj lakoj kategoriji, a Dubravka Jugec iz zagrebačkog KK Elka osvojila je također treće mjesto u ženskoj srednjoj kategoriji.

Osim izvrsnih te iznimno teških borbi, publika je u prepunoj dvorani samoborske Osnovne škole Bogumila Tonija imala priliku uživati i u skupnim nastupima članova KK Mladost, među kojima su bili i oni najmlađi, kao i u atraktivnim demonstracijama pripadnika Specijalne policije i članova Bujinkan Seishin Dojoa (borilačka tehnika ninjutsu), a sudeći prema dosadašnjem odazivu te reakcijama publike i sudionika tog međunarodnog karate turnira, Memorijal Branka Bošnjaka nastavit će svoju hvalevrijednu tradiciju i ubuduće. Naime, nakon završetka memorijala čelništvo samoborskog KK Mladost i Kyokushin karate saveza primilo je niz pohvala za izvrsnu organizaciju, kao i zahvale sudionika za pruženo gostoprimstvo i dobrodošlicu, a nisu izostale ni pohvale hrvatskim natjecateljima koji su iskoristili i ovu priliku za promidžbu tog sporta, kao i Grada Samobora.

Marija Alvir

Snimio: Tomislav Brandt

FOTO: Članica KK Mladost Marija Bošnjak osvojila je treće mjesto u lakoj kategoriji za žene

 
14.11.2005.

Velik uspjeh članice KK Samobor-Anindol

Dijana Seleš okitila se broncom

Velik uspjeh članice KK Samobor-Anindol

Posljednjeg dana svjetskog prvenstva na Cipru puno radosti hrvatskoj sportskoj javnosti priredile su juniorka Petra Naranđa i Dijana Seleš.

Petra je u kategoriji do 60 kg osigurala broncu, a istom bojom se okitila i Dijana Seleš. Dijani je to uspjelo u kategoriji preko 60 kg čime je ponovila hrvatski uspjeh u istoj kategoriji od prije dvije godine naše Samoborke Maje Janković.

Posebno veseli Dijanin uspjeh, jer izlazi iz "karate radionice" Karate kluba Samobor-Anindol i trenera Darka Šimunca, koji unazad godinu dana vodi brigu o njenoj sportskoj karijeri.

Ovim rezultatima (pet osvojenih medalja) hrvatski karate sport opet se vinuo u sam vrh svjetske borilačke elite.

T.I.

FOTO: Glavni tajnik HOO-a Josip Čop, Dijana Seleš i Darko Šimunec

 
14.11.2005.

MALI NOGOMET - HMNL - 6. kolo - Sokoli – Petrinjčica 3:5 (1:4)

Kasno buđenje

SAMOBOR – Dvorana Bogumil Toni

Gledatelja 50

Suci: Volf i Jurić (oba iz Pazina)

Delegat: Cvitković (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Trklja (5), 0:2 Bartolović (8), 0:3 Kajić (13), 1:3 Perić (14), 1:4 Ružić (18), 2:4 Halilović (26), 3:4 Kovač (32), 3:5 Kovač (32 – autogol)

SOKOLI: Kovačević, Sitar, Pušeljić, Batarilo-Čerdić, Perić, Goluska, Morina, Kovač, Marijan, Halilović, Marković, Vuleta; Trener: Vladimir Čerkez

PETRINJČICA: Bartolić, Gršić, Kajić, Kantar, Bobinac, Jandrić, Ružić, Bartolović, Sanader, Jurčević, Trklja, Čarapina; Trener: Josip Šeperac

Igrač utakmice: Ivan Bobinac (Petrinjčica)

Vrlo slabo izdanje Sokola u prvom dijelu u kojem su gosti došli do značajne prednosti od tri pogotka. Ipak, u nastavku domaćin bolji, smanjuje na samo pogodak prednosti, ali tada Kovač pogađa vlastitu mrežu i pobjednik je odlučen.

M.S.

Na tablici vode Mejaši sa 16 bodova, slijedi Kijevo sa 12 bodova, dok su Sokoli na desetom mjestu sa 3 boda.

 
14.11.2005.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad - 12. kolo

Sloga Brezje – Mladost 5:0 (1:0)

Petarda u režiji Kapitana

BREZJE – Igralište SC Brezje

Gledatelja 50

Sudac: Batušić (Cvetković); Pomoćnici: Kramarić (Jastrebarsko) i Školjak (Beter)

Delegat: Jagodić (Sveta Jana)

Strijelci: 1:0 Belić (34), 2:0 Jankavić (55), 3:0 Kapitan (72), 4:0 Kapitan (75), 5:0 Kapitan (80)

SLOGA: Brujić, Hajtok, Podnar, Mikec, Leopold, Pavec, Jankavić, Belić, Kapitan, Borak, Karabelj; Trener: Jasmin Ganić

MLADOST: Legan, Gačarić, Hudina (od 76. Križanović), Grilec, Adamić, Ibrahimović, Merkl (od 61. Pranjić), Haramina, Košutić (od 61. Sutlar), Morović, Barukčić; Trener: Vladimir Turković

Crveni karton: Adamić (60)

Igrač utakmice: Kapitan (Sloga Brezje)

Domaćin je igrao vrlo dobro, postigao pogotke u prvom i na početku drugog dijela. Nakon što je isključen gostujući igrač Adamić, posao je završio Kapitan koji je u samo osam minuta bio strijelac čak tri puta.

M.S.

Bregana – TOP 4:3 (3:1)

Domaći bolji, utakmica odlična

BREGANA – Igralište Bregane

Gledatelja 100

Sudac: Radišić (Zaprešić); Pomoćnici: Marčetić (Rugvica) i Matić (Zaprešić)

Delegat: Komerički (Klokočevac)

Strijelci: 0:1 Petrić (13), 1:1 Kasalo (20), 2:1 Matijaščić (25), 3:1 Jurković (30), 4:1 Matijaščić (77), 4:2 Kremenović (82), 4:3 Blagojević (90)

BREGANA: Herceg, Grdanjski, Vlahović (od 65. Fučkar), Andabak, Letina, Dekalić, Sokolović (od 60. Brajković), Kasalo (od 46. Barbić), Vlašić, Jurković (od 85. Klisurić), Matijaščić (od 85. Ažić); Trener: Ivan Barbić

TOP: Vlašić, Mateković, Klemenčić (od 75. Puntarec), Bencetić, Hršak, Zlački, Škrapec (od 46. Kremenović), Domjančić (od 46. Čamić), Jakopec (od 56. Gašpert), Vršek, Petrić (od 75. Blagojević); Trener: Zlatko Horjan

Igrač utakmice: Mladen Matijaščić (Bregana)

Odlična utakmica u kojoj gosti rano dolaze do prednosti, ali je na poluvremenu već bilo 3:1 za domaće. Nakon što je petnaestak minuta prije kraja Bregana povisila prednost činilo se da je sve riješeno, ali je TOP preko dvojice rezervista neugodno zaprijetio. Ipak, Bregana je uspjela sačuvati važnu pobjedu.

M.S.

Vatrogasac – Novaki 3:0 (1:0)

Novaki bez šanse

ZDENCI – Igralište Vatrogasca

Gledatelja 100

Sudac: Filipčić (Ključ Brdovečki); Pomoćnici: Pašalić (Zagreb) i Matoc (Zaprešić)

Delegat: Pintarić (Jablanovec)

Strijelci: 1:0 Stiperski (36), 2:0 Čujko (48), 3:0 Debogović (68)

VATROGASAC: Šarić (od 46. Čović), Bura, Pranjić, Šimunić (od 10. Stiperski), Prskalo, Jakobašić, Matić, Valek, Debogović, Čujko, Žulj (od 75. Sremić); Trener: Marijan Senčar

NOVAKI: Husak (od 46. Tujec), Bungić, Genus, Egri, Čović, Đumlija, D. Struhak, Avsec, Mlinar, H. Struhak, Jaklenec (od 46. Vrkić); Trener: Marijan Šajcer

Igrač utakmice: Ivica Čujko (Vatrogasac)

Sjajna predstava domaćih, dok su se Novaki prikazali u blijedom izdanju. Posebno lijep bio je pogodak Čujka u 48. minuti škaricama.

M.S.

Na tablici vodi Laduč sa 27 bodova, slijede Sloga Brezje i Pušća sa po 26 bodova, Bregana je na četvrtom mjestu sa 25 bodova, Top je šesti sa 18 bodova, dok su Novaki na desetom mjestu sa 13 bodova.

 
14.11.2005.

Seminar o sportskoj pripremljenosti sportaša

Za sport spremni!

Seminar o sportskoj pripremljenosti sportaša

U organizaciji tajništva Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Samoborskog športskog saveza u utorak 15. studenoga je u maloj dvorani Hrvatskog doma održan seminar o sportskoj pripremljenosti sportaša. Osim predavanja, s okupljenim sportašima, trenerima, profesorima tjelesnog odgoja, članovima sportskih udruga, sportskim djelatnicima održana je i radionica. Da najnovije znanstvene spoznaje mogu unaprijediti proces sportske pripreme, sportaše i sportske djelatnike uvjerio je predavač mr. sc. Mladen Marinović.

Teme njegovog predavanja su bile tehnologija pripreme sportaša, planiranje i programiranje treninga, doziranje opterećenja, dostupne mjere oporavka, dostupnost najnovijih spoznaja o sportskoj pripremi i dijagnostika treniranosti. Na kraju vrlo zanimljivog predavanja uslijedila su mnoga pitanja iz vrlo bogate prakse samoborskih sportskih djelatnika. Svakako na kraju treba spomenuti agilnog Juru Horvata, glavnog tajnika Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije koji je, kao i uvijek do sada, i na ovom predavanju uspio okupiti zavidan broj slušatelja.

Tomislav Marvar

 
14.11.2005.

RUKOMET - 2. HRL zapad - žene - 8. kolo - Samobor ERA - Lokomotiva II 47:25

Sreća prati hrabre

Poslovica "sreća prati hrabre" nabolje se ovaj put može primijeniti na rukometašice Samobora Ere. Naime, što zbog ozljeda, a što zbog privatnih obveza pojedinih igračica, na treninzima i na utakmicama šefica stručnog stožera Dubravka Tunjić do kraja polusezone može računati na samo osam igračica, te dvije golmanice. Unatoč pehovima koji su ih pratili u posljednje vrijeme, Samoborkama se malo osmjehnula sreća, jer druga momčad zagrebačke Lokomotive na utakmicu osmog kola druge lige zapad nije stigla u najjačem sastavu. Čini se da je zakazala koordinacija kod "lokosica" pa su Zagrepčanke najvećim dijelom u momčadi imale kadetkinje. Osam igračica Samobora nije se opustilo već je ozbiljno ušlo u susret što je i rezultiralo s konačnih 47:25 za Samobor Eru. Odličnu realizaciju imale su Plazina i Novak zabivši po 9 golova, Uzelac i Fofonjka po 7 te Kuzmić i Žilić po 6 zgoditaka.

S ova nova dva boda Samoborke su krenule prema sredini ljestvice te su sada sedme sa šest bodova. No, prvenstveni cilj im je konsolidacija redova za drugi dio prvenstva, kada će moći registrirati igračice koje već i formalno treniraju s njima, ali i pokušati dovesti što kvalitetnije igračice za pojedine pozicije. Kako su nam rekle tajnica kluba Sandra Novak i trenerica Dubravka Tunjić, na početku sezone zbilja nitko nije mogao predvidjeti ovakav razvoj situacije i splet niza okolnosti (ozljede, promjene posla, odustajanje od rukometa), ali zato će sada sve preostale igračice pokušati dati maksimum. Iako bi se mogli pokrpati nadarenim kadetkinjama, ne žele riskirati kako se ne bi ozbiljnijom ozljedom protiv fizički jačih igračica dovelo u pitanje njihov daljnji rukometni razvoj.

Mato Šipuš

 
14.11.2005.

RUKOMET - DJEČACI 92 - 8. kolo - Rudar - Karlovac 28:25 (12:8)

Dokazali kvalitetu

U osmom kolu MŽRL središte kadeti Rudara uspješno su svladali još jednu prepreku pobijedivši kadete Karlovca rezultatom 28:25. U lijepoj i dinamičnoj utakmici, tijekom koje su domaćini imali stalnu prednost od tri – četiri pogotka razlike vidjeli smo rukomet koji je kvalitetom premašio ovaj uzrast. Prikazanom igrom igrači trenera Vlade Šujstera još jednom su dokazali da u svom uzrastu spadaju u sam vrh, te da osvojeno peto mjesto na državnom prvenstvu u Čakovcu nije bio slučaj.

Nakon osam kola kadeti Rudara zajedno s ekipama Dugog Sela i Zagreb Badela 1862 zauzimaju vrh ljestvice s jednakim brojem bodova.

T.I.

 
14.11.2005.

RUKOMET - DJEČACI 94 - ŽRL - 5. kolo - Rudar - Polet 27:24 (14:11)

Slabiji, mlađi, ali bolji!

Mlađi kadeti Rudara ostvarili su novu pobjedu u 5. kolu prvenstva ŽRL. Dječaci trenera Krune Hofera prikazanom igrom oduševili su velik broj gledatelja koji su u nedjeljno popodne odvojili vrijeme i došli pogledati mladost Rudara. Iako fizički znatno slabiji, a i godinama mlađi, mali Rudari prikazali su za svoj uzrast lijep i dopadljiv rukomet.

Uz prikazanu igru, raduje i činjenica da je mladih rukometaša sve više i da ekipu ne čine samo dječaci iz Ruda, već je gotovo polovina igrača iz Samobora i okolnih mjesta.

Nakon petog kola mlađi kadeti Rudara zauzimaju vrh ljestvice s jednakim brojem bodova kao i ekipa Rugvice.

I.T.

 
14.11.2005.

RUKOMET - U RK Rudar osnovana ženska ekipa

Krenule i male Rudarice

RUKOMET - U RK Rudar osnovana ženska ekipa

U Rukometnom klubu Rudar osnovana je i ženska ekipa koja okuplja dvadesetak djevojčica od osam do jedanaest godina starosti. Ekipa je na okupu od svibnja mjeseca, a s djevojčicama vrlo uspješno radi Ivan Prosoli.

Male Rudarice do sada su odigrale nekoliko kontrolnih utakmica mini - rukometa s vršnjakinjama iz Svete Nedelje i prvi rezultati pokazuju da će se ravnopravno uključiti u takmičenje na razini županijske lige mini – rukometa.

I.T.

 
14.11.2005.

RUKOMET - 3. HRL ZAPAD 1 - 8. kolo - Zagreb Badel 1862 III - Rudar 23:27 (12:9)

Rudari i dalje uspješno

Rukometaši Rudara nastavljaju s dobrim igrama i nizom od osam utakmica bez poraza sasvim zasluženo drže visoko drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

U 8. kolu Rudari su bili gosti kod ekipe Zagreb Badel 1862 III i nakon osrednje igre uspjeli su upisati nove bodove, te su time povećali izglede za visok plasman. Utakmica protiv mladih Zagrebaša igrana je u 10 sati ujutro i taj neobični termin bio je najveći protivnik ekipi Rudara. Čitavo prvo poluvrijeme trebalo je Rudarima da se razbude i da počnu igrati kako znaju i mogu. U nastavku sasvim druga slika na terenu. Rudari kreću furiozno i za svega šest minuta okreću rezultat u svoju korist i vode s tri pogotka razlike 16:13. Do kraja utakmice vodila se žilava borba u kojoj su nešto iskusniji igrači Rudara uspjeli sačuvati stečenu prednost i zasluženo pobijediti. I na ovoj utakmici Rudar je nastupio nekompletan. Uz već ranije ozlijeđenog Cvetkovića, zbog obveza na radnom mjestu ovaj put je izostao ponajbolji igrač obrane Saša Štajnkler.

Ekipa Rudara nastupila je u sljedećem sastavu: P. Fresl, N. Šujster, P. Fresl 3, J. Kerepčić, G. Prosoli 4, S. Šujster 1, V. Skendrović 4, I. Prosoli 4, Z. Fabeković 5, S. Štajnkler 2, V. Šoić, J. Štajnkler 4, D. Fabeković, V. Radošević.

Utakmicu 9. kola protiv ekipe Metalca Rudari igraju kao domaćini u subotu 19.11.2005., s početkom u 19.30 sati.

T.I.

 
14.11.2005.

KOŠARKA - SENIORI – C1 LIGA – 2. KOLO - Samobor - Moslavina 91:64 (43:34)

Moslavina kao bosa po trnju

U drugom kolu natjecanja C1 lige Samoborci su doslovno pregazili solidnu ekipu iz Kutine, prošlogodišnjeg B1 ligaša. Ovaj rezultat ostvaren je prvenstveno odličnom obranom tj. zonskim presingom po cijelom terenu i čestim izmjenama igrača. U vrlo dobroj momčadi Samoboraca za nijansu više dao je Pavšek sa 6 skokova i 11 osvojenih lopti.

Najbolja dionica utakmice bila je početkom drugog dijela utakmice, kada gosti više od 6 minuta ne uspijevaju doći do poena, a Samoborci serijom odlaze na visokih dvadesetak razlike. U drugom poluvremenu rutiniranom igrom Samoborci povećavaju prednost za zasluženu pobjedu. Valja spomenuti blokade i prekrasne akcije sa zakucavanjima Rađenovića i Perisa, što je publiku podiglo sa sjedala.

Nažalost, u trećoj četvrtini povrijedio se u jednom sudaru glavama dotad najučinkovitiji igrač Vlah sa 16 poena, te mu je slomljen nos.

Kod Samoboraca najprecizniji je bio Marović s 19 poena, a kod gostiju Bervida sa 16 poena.

T.I.

 
14.11.2005.

KOŠARKA - JUNIORI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 4. KOLO - Samobor - Fortuna 63:78 (23:39

Obrana kako tako - napad nikako

Samoborci su se u obrani iznimno trudili i bilo je podosta blokiranih šuteva, ali su u napadu najiskusniji Bukvić, Petković i Šilobod totalno podbacili u šutu za dva poena. S druge strane, gosti iz Zaprešića s velikom su preciznošću iz svih pozicija pogađali koš, te zasluženo odnijeli dva boda iz Samobora.

Kod Samoboraca učinkovit je bio Hetler s 18 poena, a kod gostiju Nemec sa 22 poena.

T.I.

 
14.11.2005.

KOŠARKA - KADETI – III HRVATSKA REGIONALNA LIGA - Samobor - Fortuna 89:68 (43:29)

Zver kao zver!

Još jedna odlična igra u nizu samoborskih kadeta, te zaslužena visoka pobjeda protiv kadeta iz Zaprešića. Ovaj put je glavna perjanica i pokretač Samoboraca bio Zver s postignutih 37 poena, ali i odličnom obranom s čak 12 osvojenih lopti. Uz njega u obrani vrlo dobar Šikanić s 10 skokova i 10 osvojenih lopti, a u napadu se iskazao Ferjanić sa 21 poenom.

Kod gostiju daleko najkorisniji je bio Markotić s 28 poena.

T.I.

 
14.11.2005.

KOŠARKA - PRVENSTVO SPORTSKIH ŠKOLA – 1. HRL – 9. KOLO - Zrinjevac - Samobor 70:22 (30:13)

Dotučeni skokom i kontrom!

Protiv daleko ujednačenije i kvalitetnije ekipe Zrinjevca, od Samoboraca su donekle mogli parirati samo Popijač s postignutih 6 poena i Bencek sa 7 poena.

Domaćini snažniji u skoku proigravaju brze kontranapade preko najboljeg pojedinca Mužića s 18 poena, te lagano dolaze do pobjede.

T.I.

 
14.11.2005.

KOŠARKA - NAJAVE UTAKMICA

SENIORI – C1 LIGA – 3. kolo

Bosco - Samobor

Nedjelja, 20.11. u 16,30

u ŠD M.Gubec u Zagrebu

JUNIORI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 5. KOLO

Univers HKA - Samobor

Nedjelja, 20.11. u 18,00

U ŠD OŠ Bogumila Tonija

KADETI – III HRL – 5. KOLO

Vučići II - Samobor

Subota, 19.11. u 12,00

U ŠD Tekstilna škola u Zagrebu

PRVENSTVO SPORTSKIH ŠKOLA – 1. HRL – 10. KOLO

Dubrava - Samobor

Subota, 19.11. u 09,00

U ŠD Boćarski dom u Zagrebu

 
14.11.2005.

NOGOMET - 3. HNL središte - 14. kolo - Rudeš – Samobor 0:2 (0:0)

Pobjeda na teškom gostovanju

RUDEŠ – Igralište Rudeša

Gledatelja 200

Sudac: Borojević (Kutina); Pomoćnici: Valešić i Krznarić (oba iz Kutine)

Strijelci: 0:1 Deak (49), 0:2 Bojadžija (90)

RUDEŠ: Curać, Herek, Smoljan (od 58. Antunović), Vučemilović-Grgić, Budimir, Ivanjko, Petričević, Salihović, Matić, Marjanović, Marinšek; Trener: Ivan Knežević

SAMOBOR: Radoš, Anušić, Makarun, Drenški, Jozinović, Šarić, Horvat, Hodalj, Deak (od 90. Bojadžija), Brujić, Pek; Trener: Stjepan Bašić

Igrač utakmice: Tomislav Makarun (Samobor)

Vrlo važna i pomalo iznenađujuća pobjeda Samobora na gostovanju kod Rudeša koji kod kuće vrlo rijetko prosipa bodove. Nakon neodlučenog rezultata u prvom dijelu, Samoborci dolaze do prednosti u 49. minuti poslije vrlo dobre akcije Makaruna i Deaka. Najzanimljivije stvari dogodile su se u posljednjoj minuti, kada najprije Rudeš ne dolazi do izjednačenja nakon što je Matić pogodio vratnicu, a zatim Samobor u trećoj minuti sudačke nadoknade postiže drugi pogodak i dolazi do zaslužene pobjede.

M.S.

Na tablici vodi Ogulin sa 33 boda, slijedi Lučko sa 31 bodom, dok je Samobor na sedmom mjestu sa 22 boda.

 
14.11.2005.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga - 14. kolo

Zrinski Tehnovent – Zaprešić 1:1 (0:0)

Zamalo do prve pobjede

FARKAŠEVAC – Igralište SC Zrinski Tehnovent

Gledatelja 50

Sudac: Njegovec (Vrbovec); Pomoćnici: Pajvot (Vrbovec) i Bencetić (Zdenčina)

Delegat: Gambiroža (Križ)

Strijelci: 1:0 Jagodić (46), 1:1 Begić (87)

ZRINSKI TEHNOVENT: Fabijan, Beljak, Herman, Dolić, Vrančić, Markić, Radek (od 75. Binički), Šicl, Jagodić, Hainešek (od 86. Potarić), Jurinec; Trener: Juraj Pavlin

ZAPREŠIĆ: Gelo, Zrinjan, Dibena, Šeničnjak, Hanžek, Majdandžić, Sidono, Horvat, Valenčak (od 46. Pavičević), Zovko, Begić; Trener: Ivan Rihter

Samo su tri minute dijelile Zrinski od prve ovosezonske pobjede. Ipak, prednost stečena u prvoj minuti nastavka neutralizirana je pogotkom Begića u 87. minuti. Ipak, pozitivna stvar za domaćine je što su nakon dugačkog niza poraza izborili neodlučen rezultat.

M.S.

Strmec – Klokočevac 2:0 (0:0)

Nisu izdržali

BEDENICA – Igralište Čret

Gledatelja 150

Sudac: Rožić (Buševec); Pomoćnici: Kovač (Velika Mlaka) i Bilić (Velika Gorica)

Delegat: Žilec (Velika Gorica)

Strijelci: 1:0 Majdak (68), 2:0 Mahnet (88)

STRMEC: Pavičić, M. Šimunović (od 63. Horvat), Benko, Kožić, Ravnjak, T. Krnjak, Majdak, Bijelonić (od 83. Palinkaš), I. Krnjak, Miličević (od 80. L. Šimunović), Bedeković (od 63. Mahnet); Trener: Mario Kuljak

KLOKOČEVAC: Duspara, Bekiri (od 82. Salopek), Celizić, Rako (od 78. Tesla), Horvat, Kos, Vitko, Vego, Ramić, Šeperić, Nikl (od 78. Kamenčić); Trener: Ferdo Kamenčić

Igrač utakmice: Krunoslav Ravnjak (Strmec)

Strmec je bio bolji većim dijelom susreta, ali se Klokočevac uspješno branio sve do 68. minute kada domaćin dolazi u vodstvo preko Majdaka. Tada se Klokočevac postavlja otvorenije, što je rezultiralo još jednim pogotkom domaćina u završnici susreta.

M.S.

Velika Mlaka – Sava Strmec 0:5 (0:4)

Sve riješeno za pola sata

VELIKA MLAKA – Igralište Velike Mlake

Gledatelja 50

Sudac: Horvatić (Zaprešić); Pomoćnici: Rešetar (Samobor) i Čunović (Donja Zdenčina)

Delegat: Kozlovac (Jastrebarsko)

Strijelci: 0:1 Đurđević (13), 0:2 Đurđević (22), 0:3 Biškupić (24), 0:4 Jordan (28), 0:5 Petravić (65)

VELIKA MLAKA: Cundeković (od 55. Jakuš), Bevanda (od 74. Bosanac), Topić, Tušek, Maković, Mihalj (od 64. Živković), Kurilovčan, Cindrić, Miličević, Čaić (od 60. Smolec), Fijala; Trener: Vlado Mihalj

SAVA: Pintar, T. Čakanić (od 70. Katušić), Skendrović (od 65. Grgić), Stepinac, Husta, V. Čakanić (od 82. Kršćanski), Raić (od 80. Božičko), Jordan (od 46. Petravić), Biškupić, Karamarko, Đurđević; Trener: Miroslav Orsag

Igrač utakmice: Pero Đurđević (Sava Strmec)

Sjajno izdanje Save u prvih pola sata donijelo je čak četiri pogotka u mreži domaćina. Nakon toga su gosti iz Strmca zaigrali opuštenije, pa su do kraja, unatoč očitoj razlici u kvaliteti, postigli tek jedan pogodak preko rezervista Petravića.

M.S.

Na tablici vodi Radnik sa 33 boda, slijede Polet, Bistra i Mraclin sa po 30 bodova, Sava Strmec je na petom mjestu sa 26 bodova, Klokočevac je dvanaesti sa 12 bodova, dok je Zrinski Tehnovent posljednji sa 2 boda.

 
14.11.2005.

KOŠARKA - SENIORI – C1 LIGA – 2. KOLO - Samobor - Moslavina 91:64 (43:34)

Moslavina kao bosa po trnju

U drugom kolu natjecanja C1 lige Samoborci su doslovno pregazili solidnu ekipu iz Kutine, prošlogodišnjeg B1 ligaša. Ovaj rezultat ostvaren je prvenstveno odličnom obranom tj. zonskim presingom po cijelom terenu i čestim izmjenama igrača. U vrlo dobroj momčadi Samoboraca za nijansu više dao je Pavšek sa 6 skokova i 11 osvojenih lopti.

Najbolja dionica utakmice bila je početkom drugog dijela utakmice, kada gosti više od 6 minuta ne uspijevaju doći do poena, a Samoborci serijom odlaze na visokih dvadesetak razlike. U drugom poluvremenu rutiniranom igrom Samoborci povećavaju prednost za zasluženu pobjedu. Valja spomenuti blokade i prekrasne akcije sa zakucavanjima Rađenovića i Perisa, što je publiku podiglo sa sjedala.

Nažalost, u trećoj četvrtini povrijedio se u jednom sudaru glavama dotad najučinkovitiji igrač Vlah sa 16 poena, te mu je slomljen nos.

Kod Samoboraca najprecizniji je bio Marović s 19 poena, a kod gostiju Bervida sa 16 poena.

T.I.

 
14.11.2005.

NOGOMET - 2. županijska liga zapad - 11. kolo

Rakitje – Bestovje 1:0 (0:0)

Iz jedanaesterca do pobjede

RAKITJE – Igralište Rakitja

Gledatelja 100

Sudac: Gvozdenović (Jastrebarsko); Pomoćnici: Rešetar (Samobor) i Kuljanec (Strmec)

Delegat: Belak (Farkaševac)

Strijelac: 1:0 Vrčković (58 – 11m)

RAKITJE: Mihina, Barun, Balaško (od 77. Boras), Hajdinjak, Hlevnjak, Brnić, Vrčković, K. Martinčević (od 64. Dobrotić), Jozić, D. Martinčević, Kramarić; Trener: Dragutin Stojanović

BESTOVJE: Peršić (od 71. Škunca), Sastić, Turčinović, Šantalab, Jager, Žerjav, Kurtušić, Repinec (od 76. Škrinjarić), Tenšek, Sabo (od 84. Jedvaj), Bećirević (od 64. Vukić); Trener: Božidar Domitrović

Igrač utakmice: Dalibor Brnić (Rakitje)

Krajnje izjednačena i neizvjesna utakmica koju je odlučio iskorišteni kazneni udarac domaćina u 58. minuti. Obje momčadi su imale nekoliko prilika, ali su napadači zakazali.

M.S.

Samoborski Otok – Igrišće 4:1 (1:1)

Domaćinu derbi začelja

SAMOBORSKI OTOK – Igralište Samoborskog Otoka

Gledatelja 50

Sudac: Munić (Bregana); Pomoćnici: Vušković (Samobor) i Kakuk (Rakitje)

Delegat: Ferjan (Kraj Donji)

Strijelci: 0:1 Novačec (13), 1:1 T. Grdović (34), 2:1 Bošnjak (60), 3:1 Bošnjak (74), 4:1 M. Koletić (87)

SAMOBORSKI OTOK: Blažević, Frkanec, Noršić (od 86. M. Grdović), Telišman, Runtas, Vitko (od 84. N. Koletić), Gorišek, T. Grdović (od 68. M. Koletić), Bošnjak, Jantolić, Gluščić; Trener: Jurica Stanec

IGRIŠĆE: Borovec, Borovčak, Oremuš, Vdović (od 83. Mesec-Grabrovec), Šipek (od 38. Curman), I. Grgec, M. Grgec, Kovačec, Svetec, Pušelj, Burić; Trener: Marijan Kovačec

Crveni kartoni: Oremuš, Bošnjak (80)

Igrač utakmice: Mario Bošnjak (Samoborski Otok)

Gosti su pogotkom otvorili susret, ali je ostatak bio u znaku Samoborskog Otoka. Jedan pogodak do kraja poluvremena i čak tri u nastavku, od toga dva vrlo dobrog Marija Bošnjaka.

M.S.

Na tablici vodi Dinamo sa 20 bodova, slijede Bestovje i Rakitje sa po 18 bodova, dok je Samoborski Otok na šestom mjestu sa 8 bodova.

 
14.11.2005.

Velik uspjeh hrvatskih mladih karataša na Svjetskom juniorskom i kadetskom prvenstvu

Hrvatska - svjetska karate sila

Velik uspjeh hrvatskih mladih karataša na Svjetskom juniorskom i kadetskom prvenstvu

Nakon velikog uspjeha u veljači ove godine kada su hrvatske juniorske selekcije (juniorke zlatne, juniori srebrni) ostvarile na prvenstvu Europe senzacionalan rezultat u ekipnim nastupima, nitko nije mogao vjerovati da se takvo nešto može ponoviti i na svjetskom prvenstvu.

Na ciparskoj Larnaki se od 11. do 13. studenog održalo Svjetsko kadetsko i juniorsko prvenstvo na kojem je nastupila i kompletna hrvatska selekcija.

Već prvog dana natjecanja održao se ekipni dio natjecanja u borbama i katama na kome su hrvatski juniori i juniorke pokazali svu moć hrvatskog karatea.

Juniori su redom savladali sve svoje protivnike - Portugal, Makedoniju, Tunis i Egipat, da bi u finalnom susretu za dlaku bili lošiji od Turske. Nakon rezultata od 2:2 zbirom osvojenih bodova Turci su slavili te time osvojili titulu svjetskih prvaka. Hrvatska je sa srebrom cijelom svijetu pokazala svu raskoš hrvatskog karatea.

U momčadi vice prvaka svijeta nastupao je i Tomislav Rašidagić, član Karate kluba Samobor-Anindol čime je klupsku arhivu obogatio za još jednu vrlo vrijednu medalju.

Djevojke su bile za stepenicu slabije, te su osvojile broncu, iako se upravo od njih očekivao najveći uspjeh. Osvojeno treće mjesto također je izuzetan uspjeh koji je došao nakon sigurne pobjede protiv selekcije BiH, nakon kojeg smo nepošteno izgubili od favoriziranih Japanki. U repasažu djevojke su pobijedile Rusiju, te u borbi za 3. mjesto odlične Engleskinje.

Za juniorsku selekciju nastupa Dijana Saleš, djevojka koja zadnju godinu svakodnevno trenira u Karate klubu Samobor-Anindol, ali nastupa za KK TAD iz Rijeke.

Darko Šimunec

FOTO: Tomislav Rašidagić

 

KYOKUSHIN KARATE - U Samoboru održan 10. memorijal Branka Bošnjaka

Velik uspjeh članice KK Samobor-Anindol

MALI NOGOMET - HMNL - 6. kolo - Sokoli – Petrinjčica 3:5 (1:4)

NOGOMET - 1. županijska liga zapad - 12. kolo

Seminar o sportskoj pripremljenosti sportaša

RUKOMET - 2. HRL zapad - žene - 8. kolo - Samobor ERA - Lokomotiva II 47:25

RUKOMET - DJEČACI 92 - 8. kolo - Rudar - Karlovac 28:25 (12:8)

RUKOMET - DJEČACI 94 - ŽRL - 5. kolo - Rudar - Polet 27:24 (14:11)

RUKOMET - U RK Rudar osnovana ženska ekipa

RUKOMET - 3. HRL ZAPAD 1 - 8. kolo - Zagreb Badel 1862 III - Rudar 23:27 (12:9)

KOŠARKA - SENIORI – C1 LIGA – 2. KOLO - Samobor - Moslavina 91:64 (43:34)

KOŠARKA - JUNIORI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 4. KOLO - Samobor - Fortuna 63:78 (23:39

KOŠARKA - KADETI – III HRVATSKA REGIONALNA LIGA - Samobor - Fortuna 89:68 (43:29)

KOŠARKA - PRVENSTVO SPORTSKIH ŠKOLA – 1. HRL – 9. KOLO - Zrinjevac - Samobor 70:22 (30:13)

KOŠARKA - NAJAVE UTAKMICA

NOGOMET - 3. HNL središte - 14. kolo - Rudeš – Samobor 0:2 (0:0)

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga - 14. kolo

KOŠARKA - SENIORI – C1 LIGA – 2. KOLO - Samobor - Moslavina 91:64 (43:34)

NOGOMET - 2. županijska liga zapad - 11. kolo

Velik uspjeh hrvatskih mladih karataša na Svjetskom juniorskom i kadetskom prvenstvu

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002