10.10.2005.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad - 7. kolo

Sloga Brezje – Bregana 1:1 (1:1)

Zasluženo svakom po bod

BREZJE – Igralište SC Brezje

Gledatelja 100

Sudac: Radišić (Zaprešić); Pomoćnici: Matić i Šimunić (oba iz Zaprešića)

Delegat: Mustapić (Samobor)

Strijelci: 1:0 K. Leopold (14), 1:1 Vlašić (27)

SLOGA: Brujić, Hajtok (od 85. Kapitan), Podnar, Maršanić, M. Leopold, Pavec, Jokić, Jankavić (od 56. Belić), Dejanović, Borak, K. Leopold; Trener: Jasmin Ganić

BREGANA: Herceg, Andabak, Celizić, Fauković (od 46. Sokolović), Letina, Dekalić, Kasalo, Barbić (od 82. Ažić), Vlašić, Jurković (od 46. B. Matijaščić), M. Matijaščić; Trener: Ivan Barbić

Crveni karton: Dejanović (78)

Igrač utakmice: Darko Podnar (Sloga Brezje)

Vrlo izjednačen susret u kojem su obje momčadi mogle pobijediti, ali je neodlučen ishod najrealniji. Iako su domaćinbi poveli, završnu priliku za pobjedu imali su gosti koji su posljednjih petnaestak minuta igrali s igračem više.

M.S.

BSK – Novaki 3:1 (1:0)

Domaći sigurno do pobjede

BRDOVEC – Igralište SRC Brdovec

Gledatelja 100

Sudac: Vujčec (Klinča Sela); Pomoćnici: Batušić (Cvetković) i Kelečić (Novo Selo)

Delegat: Butković (Kraj Donji)

Strijelci: 1:0 Debogović (10), 2:0 Šikač (80), 3:0 Debogović (81), 3:1 Jaklenec (83)

BSK: Stančin, Dujaković, Bilogrević (od 87. Brtan), Turković, Lovrentijev, Mihalinec, Valent (od 88. Hrnjak), Debogović, Pažin, Lulić, Šikač (od 90. Križić); Trener: Ivan Gilja

NOVAKI: Husak, Genus, Čović (od 16. Jaklenec), H. Struhak, Đumlija (od 75. Bukvić), Vrkić, I. Bungić, D. Struhak, Mlinar, T. Bungić, M. Bungić, Softić; Trener: Kristijan Cesarec

Igrač utakmice: Davor Debogović (BSK)

Domaćin je rano poveo i kontrolirao igru, a završni udarac uslijedio je u posljednjih deset minuta kada u dvije minute postižu dva pogotka. Novaki su uspjeli tek postići počasni pogodak.

M.S.

Nogometaši TOP-a svladali su u gostima momčad Krašića 1:0.

Na tablici vodi Pušća sa 18 bodova, slijedi Laduč sa 16 bodova, Sloga Brezje je treća sa 14 bodova, Bregana je četvrta sa 13 bodova, Novaki su šesti sa 12 bodova, dok je TOP sedmi sa 11 bodova.

 
10.10.2005.

NOGOMET - 1. HMNL - 1. kolo Sokoli – Gospić 0:4 (0:0)

Presudilo drugo poluvrijeme

SAMOBOR – Dvorana Bogumil Toni

Gledatelja 100

Suci: Novak i Franić (oba iz Varaždina)

Delegat: Grgona (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Tomičić (22), 0:2 Tomičić (28 – 6m), 0:3 Hajdarević (29), 0:4 Bešić (29)

SOKOLI: Kovačević, Sitar, Pušeljić, Batarilo-Čerdić, Perić, Batur, Morina, Kovač, Škarika, Halilović, Marković, Bastalić; Trener: Vladimir Čerkez

GOSPIĆ: Knez, Purgar, Smolčić, Podrug, Bešić, Hajdarević, Drndić, Tomičić, Ribičić, Papeš, Krstanović, Bajrušović; Trener: Mijo Rimac

Igrač utakmice: Nikola Tomičić (Gospić)

Sokoli su u prvoj utakmici nakon povratka u 1. HMNL odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali nisu uspjeli postići zgoditak. U nastavku Gospićani brzo dolaze do pogotka, a zatim u samo dvije minute postižu tri pogotka i dolaze do uvjerljive pobjede.

M.S.

 
10.10.2005.

TENIS - rezultati s posljednjih natjecanja

Izvrsni rezultati Samoboraca

ITF međunarodni turnir do 18 godina Mali Lošinj

U Malom Lošinju odigran je ITF međunarodni turnir na kojem je nastupilo više od 150 natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Rezultati su se bodovali za svjetsku rang listu, a samoborski su natjecatelji polučili izvrsne rezultate.

1. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji - ŠANČIĆ ANTONIO

1. mjesto u muškim parovima - ŠANČIĆ ANTONIO-KOVAČ BOJAN

Otvoreno prvenstvo Zagreba - Chromos do 16 godina

1. mjesto pojedinačno - dječaci: LUMPERT JANKO

2. mjesto pojedinačno - dječaci: LACKOVIĆ FILIP

3. mjesto pojedinačno - dječaci: ŠANČIĆ ANTONIO

3. mjesto pojedinačno - djevojčice: GABREK MARGARETA

Otvoreno prvenstvo Opatije do 12 godina

2. mjesto pojedinačno - djevojčice: FERJANIĆ MELITA

3. mjesto pojedinačno - dječaci: MOČAN EMANUEL

 
10.10.2005.

Trinaestogodišnji Borna Ban pobjednik natjecanja KENDO CUP SAMOBOR 2005

Samuraji u Samoboru

Trinaestogodišnji Borna Ban pobjednik natjecanja KENDO CUP SAMOBOR 2005

Trinaestogodišnjak Borna Ban, član Kendo kluba Agatsu iz Zagreba, najbolji je hrvatski kendoka među učeničkim zvanjima. Na prvom međunarodnom kendo natjecanju u Hrvatskoj, Kendo cup Samobor 2005, Borna Ban je potukao sve protivnike koji su uglavnom viši i stariji od njega. Na kraju natjecanja skromno je komentirao kako više nema mjesta za medalje u svom ormaru.

Jedini predstavnik domaćina, Vanja Turk iz Kendo kluba Samobor, natjecanje je završio vrlo uspješno - došao je do osmine finala. Pored kendo klubova Samobor, Agatsu i Yamaoroshi iz Zagreba, nastupili su članovi klubova Iss Hougai iz Slovenije, Ouka Sveučilište Zadar, te Kendo kluba Karlovac.

Na ovom osmosatnom natjecanju nastupilo je trideset dva borca i deset timova uz nazočnost sudaca Franka Jaehnea iz Njemačke te Radoša Vukovića iz Srbije.

- Ovo je prilika da vidite mali dio onoga kroz što smo mi prolazili ovih godina dok smo formirali prve natjecatelje po turnirima u inozemstvu - rekao je u pozdravnom dijelu osnivač Kendo kluba Samobor Vjekoslav Mataušić.

Pored Vjeke, nazočne su natjecatelje pozdravili osnivači kenda u Hrvatskoj Robert Krog i Goran Duplančić te im zaželjeli uspješne borbe.

Dva "reza" za pobjedu

Kendo je japanska borilačka vještina nastala uslijed potrebe samuraja za uvježbavanjem realne tehnike borenja samurajskim mačem. Kako se ne bi ozlijedili metalnim, izradili su mač od bambusa i zaštitni oklop. Kroz godine kendo je evoluirao i ustanovljena su pravila borenja i određene su bodovne zone: glava, šake, prsa i grlo. Pogodak u jednu od tih zona, odnosno rez bambusovim mačem, popraćen krikom, tzv. "kiai", te kratkotrajnom kontrakcijom, donosi jedan bod. Za pobjedu je neophodno osvojiti bar jedan bod u trajanju od pet minuta. Borba završava ako jedan od natjecatelja prije isteka pet minuta osvoji dva boda, što je konačni cilj borbe. Tri suca prate borbu u borilištu veličine 9 x 11 metara. Natjecatelj koji iskorači s jednom ili obje noge izvan borilišta dobija opomenu. Drugi izlazak iz borilišta znači bod, tzv. "ippon", za protivnika.

Ova su pravila relikt samurajskih vremena kada su dva reza samurajskim mačem značila sigurnu smrt. Iskorak s borilišta zapravo predstavlja situaciju gdje se samuraji bore na stijeni pa bi iskorak s nje značio pad u provaliju.

Osim spomenutih pravila borenja, tu je i obavezan način pristojnog ponašanja, točno propisan pravilima, tzv. "reiho". Pravila obuhvaćaju ulazak u borilište, poklon protivniku, ulazak u čučeću, tzv. "sonkyo" poziciju, nakon koje glavni sudac izdaje zapovijed za početak borbe riječima "hajime!" (započnite!). Borci ustaju iz čučećeg položaja i uz krikove započinju borbu. Po završetku borbe, uz obavezni poklon, natjecatelji izlaze iz borilišta.

Međutim, u kendo natjecanjima, ovdje priča o pristojnom ponašanju ne prestaje. Bilo je lijepo u subotu u sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija vidjeti kako poraženi borac odlazi čestitati pobjedniku, stisnuti mu ruku i zahvaliti na lijepoj borbi i prenesenom znanju. Duh starih ratnika živi i dalje upravo kroz ovakav odnos boraca. Jedna od najljepših osobina koje se razvijaju kroz prakticiranje kendo vještine je konstantno obračunavanje s vlastitim egom. Najbolji primjer za to su pobjednici koji su svojim suparnicima poslije borbe objašnjavali zašto i kako su ih pobijedili bez imalo potcjenjivanja. Tako su u Samoboru i poraženi otišli kući uzdignutih glava, s nezaboravnim iskustvom i još većom željom za treningom.

Organizacija na visokoj razini

Organizacijski, borbe na Kendo cup Samobor 2005 bile su podijeljene u dva dijela. Prvo su se borili pojedinci razvrstani u skupine po četiri borca. Iz svake skupine, proizišli prvoplasirani borci dalje su se borili s prvoplasiranima iz drugih skupina na isti način do finala. Sličan je princip bio i za borbe timova. Timovi od tri natjecatelja natjecali su se po sistemu "tko ima više pobjeda, ide dalje". Timovi su se također u prvom dijelu borili po skupinama, a poslije po knock-out sistemu natjecanja.

Svaki je natjecatelj, pored ukusnih sendviča, na poklon dobio maramu za glavu, tzv. "tenugui", sa simbolom Kendo kluba Samobor i natpisom Samobor cup 2005, poklon sponzora, korejske tvrtke "E-kendo". Medijski pokrovitelj ovog uspješnog natjecanja bio je Glasnik Samobora i Svete Nedelje. Većinu troškova natjecanja Vjekoslav Mataušić je pokrio vlastitim novcem. Kroz dvoranu je prodefiliralo više od sto gledatelja koji su s oduševljenjem uz navijanje i pljeskanje pratili ovo atraktivno natjecanje. Gosti iz Zadra i Slovenije spavali su u kući domaćina, a nakon natjecanja uslijedila je fešta i druženje do sitnih sati u kući Mataušića.

Pored subotnjeg natjecanja, hrvatska kendo reprezentacija, čiji je jedan od najuspješnijih članova Vjekoslav Mataušić, odradila je trening u petak navečer i nedjelju ujutro. Tako su uz nazočnost tehničkog direktora reprezentacije Franka H. Jaehnea i najbolji hrvatski kendo borci došli na svoje.

- Nadam se da je ovo samo početak te da će Kendo Cup Samobor

postati tradicija u našem gradu. Želja mi je da iduće godine pronađemo sponzore, kako bi kendo natjecanje došlo na višu kvalitativnu i kvantitativnu razinu, rekao je na kraju Vjekoslav Mataušić, osnivač Kendo kluba Samobor, glavni organizator i financijer natjecanja.

Denis Stošić

Rezultati - pojedinačno natjecanje:

1. mjesto – Borna Ban, Kendo klub Agatsu - Zagreb

2. mjesto - Josip Vidas, Kendo klub Agatsu - Zagreb

3. mjesto - Juraj Drnjević, Kendo klub Agatsu - Zagreb

2.-3. mjesto - Luka Popov, Kendo klub Agatsu - Zagreb

Nagrada Fighting spirith za najborbenijeg natjecatelja/icu pripala je Tei Vranek iz Kendo kluba Agatsu - Zagreb.

Rezultati - timsko natjecanje:

1. mjesto - tim Agatsu 1, u sastavu - Josip Vidas, Renata Belc Krog i Siniša Galar.

2. mjesto – tim Agatsu 2, u sastavu – Borna Ban, Juraj Drljević i Domagoj Nobilo.

3. mjesto – tim Ouka 1, Sveučilište Zadar, u sastavu - Marko Lukić, Jurica Hrelić.

2.-3. mjesto – tim Agatsu 2, u sastavu – Luka Popov, Slavko Rast i Toni Stošić.

Nagrada Fighting spirith za naborbenijeg natjecatelja pripala je Karlu Uhliru iz tima Yamaoroshi - Zagreb.

 
10.10.2005.

Hrvatski boksači predvođeni Dragom Plečkom otputovali u Tunis

S Plečkom do medalje

Hrvatski boksači predvođeni Dragom Plečkom otputovali u Tunis

Već smo pisali o imenovanju našeg sugrađanina i stalnog kolumnista Glasnika Drage Plečka direktorom hrvatske boksačke reprezentacije. Nakon tog velikog priznanja uslijedila je i prva reprezentativna akcija - u nedjelju, 9. listopada, otišli su na pripreme u Tunis. Tamo bi naši reprezentativci trebali skupljati snagu te odrađivati tehničko - taktički dio priprema za odlazak na svjetsko prvenstvo u Kini.

Nadamo se da će naši boksači, predvođeni trenerom Perom Tadićem i našim Dragom, izboriti barem jednu medalju.

S.S.

FOTO: Naša boksačka ekspedicija prije polijetanja za Tunis

 
10.10.2005.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga - 9. kolo

Zrinski Tehnovent – Velika Mlaka 1:2 (0:0)

Izgubili od direktnog konkurenta

FARKAŠEVAC – Igralište SC Zrinski Tehnovent

Gledatelja 50

Sudac: Malbašić (Dugo Selo); Pomoćnici: Pajvot (Vrbovec) i Planinčić (Novaki)

Delegat: Kralj (Donje Orešje)

Strijelci: 0:1 Tušek (65), 1:1 Hainšek (67), 1:2 Čaić (77)

ZRINSKI TEHNOVENT: Fabijan, Jurinec, Markić, Murić, Vrančić, Mužević (od 80. Husta), Dolić, Tomljenović (od 46. Beljak), Jagodić, Hainešek, Beloša (od 80. Binički); Trener: Mladen Vlahović

VELIKA MLAKA: Cudeković, Bevanda, Topić, Tušek, Cindrić, Mihalj, Čaić (od 81. Grbac), Kurilovčan, Miličević, Maković, Fijala (od 46. Živković); Trener: Vlado Mihalj

Igrač utakmice: Ivan Čaić (Velika Mlaka)

U dvoboju dvije momčadi s najmanjim brojem bodova uspješniji su bili gosti. Utakmica je bila ravnopravna, ali su gosti bili precizniji u realizaciji. Iako ne treba prejudicirati stvari, treba reći da će Zrinski teško dobivati ostale suparnike, ukoliko mu to nije uspjelo sa skromnom momčadi Velike Mlake.

M.S.

Stupnik – Klokočevac 2:0 (0:0)

Igra bolja od rezultata

STUPNIK – Igralište Stupnika

Gledatelja 100

Sudac: Čunčić (Kuče); Pomoćnici: Kovač (Velika Mlaka) i Mustapić (Velika Gorica)

Delegat: Petrac (Gornja Lomnica)

Strijelci: 1:0 Vujčec (47), 2:0 Trgovčević (82)

STUPNIK: Šlogar, Hodak (od 59. Vukas), Anić, Kovačić, Bosnar, Fabek, Bed (od 46. Budiščak), Vujčec, Kurtagić (od 51. Debak), Trgovčević, Dlačić (od 46. Musa); Trener: Stjepan Mikac

KLOKOČEVAC: Drvenkar, Bekiri, Celizić (od 68. Komerički), Janžić, Antunović, Kos, Vitko, Horvat, Tesla (od 60. Salopek), Šeperić, Nikl; Trener: Ferdo Kamenčić

Igrač utakmice: Davor Bosnar (Stupnik)

U prvom je poluvremenu Klokočevac pružao vrlo dobar otpor domaćinu, ali je Stupnik ipak poveo početkom nastavka. Gosti su u drugom dijelu propustili nekoliko poluprilika, a utakmica je definitivno riješena drugim pogotkom domaćina osam minuta prije kraja.

M.S.

Zaprešić – Sava Strmec 0:3 (0:1)

Ubojitim kontrama do pobjede

KUPLJENOVO – Igralište Zaprešića

Gledatelja 150

Sudac: Lafter (Novo Selo Okićko); Pomoćnici: Rožić (Buševec) i Čunović (Zdenčina)

Delegat: Čvenk (Ivanić Grad)

Strijelci: 0:1 Petravić (15), 0:2 Šurbek (55), 0:3 Karamarko (59)

ZAPREŠIĆ: Starman, Dibena, Žižić (od 64. Brlek), Pšeničnjak, Hanžek, Majdandžić, Štoos, Mejdančić, Begić, Zovko (od 75. Pehar), Šiško (od 60. Zbukvić); Trener: Zdravko Zbukvić

SAVA: Pintar, Katušić (od 78. Vlašić), Skendrović, Husta, T. Čakanić, V. Čakanić, Đurđević (od 46. Šurbek), Jordan, Mamić (od 56. Grgić), Karamarko (od 80. Blažičko), Petravić (od 52. Kršćanski); Trener: Miroslav Orsag

Igrač utakmice: Mario Šurbek (Sava Strmec)

Sava je rano došla do prednosti, a sjajnu je stvar učinio strateg gostiju Orsag uvevši na poluvremenu u igru Šurbeku. Naime, Šurbek je najprije poentirao za 2:0, a nekoliko minuta kasnije i asistirao za treći pogodak Save i kraj svake nade domaćina da bi mogao ostvariti povoljan rezultat.

M.S.

Na tablici vodi Radnik sa 24 boda, slijedi Iskra Zelina sa 20 bodova, Sava Strmec je sedma sa 14 bodova, Klokočevac je trinaesti sa 8 bodova, dok je Zrinski Tehnovent posljednji s 1 bodom.

 
10.10.2005.

SKIJAŠKA VIJEST 3

Zimovanje u Nassfeldu

Skijaški klub Samobor i ove sezone organizira zimovanje za članove i prijatelje kluba sa školom skijanja u Nassfeldu od 7. do 14. siječnja 2006. godine.

Zimovanje organiziramo s turističkom agencijom Studio EDA iz Samobora, Šmidhenova 3, gdje možete uplatiti apartmane koji su osigurani u Nassfeldu (Rogner Sonnleiten) s direktnim pristupom skijaškim stazama. Rezervaciju i uplatu akontacije možete izvršiti do 31. listopada 2005. godine na tel.: 3366 761 - Studio EDA.

Ostale informacije možete dobiti u Skijaškom klubu utorkom ili četvrtkom od 18 do 20 sati ili na tel.: 3324 415.

 
10.10.2005.

SKIJAŠKA VIJEST 2

Dođite na Skijašku noć

Ski klub Samobor 18. studenog 2005. godine organizira tradicionalnu Skijašku noć za sve članove i prijatelje kluba u Samoborskoj pivnici, Šmidhenova 3. Uz dobru glazbu i izvrsne domaće specijalitete pripremit ćete se za predstojeću skijašku sezonu.

Za informacije se možete obratiti na telefon Ski kluba Samobor 3324 415 ili mobitel 098/841 141, gdje ćete moći kupiti ulaznice za večeru i zabavu.

 
10.10.2005.

SKIJAŠKA VIJEST 1

Platite članarinu

U uredovne dane Ski kluba Samobor možete uplatiti (ukoliko niste) članarinu koja iznosi 200 kn za cijelu obitelj godišnje. Također se možete učlaniti u klub. Uplatom članarine imate popust kod servisiranja skija kod Ivice Franjka.

 
10.10.2005.

Na Vugrinščaku odigrano 5. kolo regije Sjever Hrvatske regionalne paintball lige

Hellboys iz Karlovca po prvi put pobjednici!

Na Vugrinščaku odigrano 5. kolo regije Sjever Hrvatske regionalne paintball lige

U subotu, 8. listopada, odigrano je na terenima Sportsko-rekreacijskog centra Vugrinščak peto, posljednje kolo regije Sjever Hrvatske regionalne paintball lige.

Na turniru je sudjelovalo 19 ekipa, od toga 14 u konkurenciji i 5 gostujućih. Odigrano je puno izuzetno kvalitetnih utakmica i vidljiv je veliki skok kvalitete od prvog turnira u Čakovcu.

Turnir je zasluženo osvojila ekipa Hellboys iz Karlovca. Karlovčanima treba čestitati, jer su cijelu sezonu igrali odlično i stvarno su zaslužili osvojiti (barem) jedan turnir.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Flusax II, a treći su bili Flusax I, obje ekipe PK Matrix iz Sesveta. Četvrti su bili MAXS Matrix iz istog kluba.

Nagradu za fair play osvojila je ekipa PK Crikvenica i to sasvim zasluženo, jer su cijeli turnir odigrali sa samo dva igrača!

Turnir je prošao, a nakon njega je održan i uobičajeni players party. Organizatori zahvaljuju svima koji su pomogli da jedan paintball turnir dođe i u Samobor.

Nysa tours d.o.o. iz Samobora osigurala je nagradu za pobjednike turnira (vikend na Bjelolasici), MAXS Croatia paintball shop nagrade u obliku kartona kuglica za 3 najbolje ekipe i za fair play, kao i dva covera za neobično popunjenu sredinu terena.

Medijski pokrovitelji bili su Glasnik Samobora i Svete Nedelje i Radio Samobor Happy station. Slavoluk d.o.o. iz Samobora sponzorirao je domaću ekipu Kamgecam i sudjelovao u organizaciji turnira, a Kamen inženjering d.o.o. iz Samobora izradio je bannere za dead-man zone.

Valja izdvojiti i djelatnike SRC Vugrinščak i Nakusa d.o.o. koji su ustupili prostore i opremu na Vugrinščaku i pomagali u pripremama za turnir.

Članovi Flmske autorske grupe Enthusia Planck cijeli su turnir snimali i sve ekipe koje su sudjelovale na turniru moći će dobiti kopiju DVD-a s turnira.

Za sve koji o paintballu i takmičenjima u HRPL žele znati više, neka otiđu na www.igraona.hr.

Stjepan Stanić

 
10.10.2005.

NOGOMET - 3. HNL središte - 9. kolo Samobor – Tondach 3:0 (1:0)

Povratak pobjedničkim navikama

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Gulin (Zagreb); Pomoćnici: Dobrović i Čavlina (oba iz Zagreba)

Strijelci: 1:0 Pek (8), 2:0 Makarun (80), 3:0 Bojadžija (90)

SAMOBOR: Radoš, Puškarić (od 46. D. Horvat), Makarun, Anušić, Jozinović, Drenški, I. Horvat, Hodalj, Deak, Brujić (od 77. Marijan), Pek (od 40. Bojadžija); Trener: Stjepan Bašić

TONDACH: Grabušić, Gregurić, Glogoški, Jurina, Benčić, Čehulić, Fio, Biškup, Vukić, Dajak, Škrlec (od 68. Tisanić); Trener: Zoran Vukelić

Igrač utakmice: Mario Makarun (Samobor)

Visoka pobjeda Samobora, iako je dvoboj bio neizvjestan sve do 10 minuta prije kraja i pogotka Makaruna. Treba istaći da su Samoborci igrali vrlo dobro i da su kontrolirali veći dio susreta.

Mladen Sirovica

Na tablici vodi Lučko sa 24 boda, slijedi Ogulin sa 23 boda, dok je Samobor na sedmom mjestu sa 13 bodova.

 
10.10.2005.

12. memorijalni karate cup Brod 2005, 8. listopad

Šoić, Svetić i Lenard pobjednički

12. memorijalni karate cup Brod 2005, 8. listopad

Karate klub Slavonski Brod bio je domaćin i organizator 12. po redu međunarodnog memorijalnog turnira koji se u subotu, 8. listopada, održao u gradskoj sportskoj dvorani u Slavonskom Brodu.

Ovaj turnir spada u naša najkvalitetnija karate natjecanja, kako po organizaciji tako i po kvaliteti natjecatelja koji su ovog puta došli iz Slovačke, BiH, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Sve navedene države došle su s kadetskim i juniorskim reprezentacijama, a bio je nazočan i velik broj seniorskih reprezentativaca spomenutih zemalja.

Samoborske boje branili su natjecateljice i natjecatelji Karate kluba Samobor-Anindol koji su po običaju bili jedni od najistaknutijih sportaša.

Posebno se istaknuo Nikola Šoić koji je pobijedio u svojoj uzrasnoj i težinskoj kategoriji (mlađi kadeti), ali i bio odličan u starijoj - kadetskoj konkurenciji, gdje ga je pobijedio brončani s posljednjeg prvenstva Europe Marko Lučić. Takvim nastupom Šoja je nagovijestio sjajnu kadetsku karijeru.

Odličan je bio i Dario Svetić koji je dominirao u svojoj seniorsko-juniorskoj kategoriji, a naročito u finalu gdje je svog protivnika deklasirao za svega 30 sekundi s tri vrlo efektna udarca nogom u glavu.

Ana Lenard je pobijedila u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kg dok je sestra Maja osvojila broncu u težoj kategoriji do 60 kg.

Davor Mrzak je također "radio" u finalu seniora-juniora do 80 kg, ali je, nažalost, izgubio taj meč zbog prejakog udarca koji su suci opravdano kaznili, te je ostao samo na srebru.

Još su nastupili Lovro Carić, koji je izgubio borbu za broncu, ali i ostavio dobar utisak, te Matej Tomazin, koji je ovog puta podbacio, baš kao i Marko Kranjčec.

D.Š.

FOTO: Nikola Šoić

 
10.10.2005.

Marko Lenard s juniorskom reprezentacijom sudjelovao na turniru u Makedoniji

Poraz zahvaljujući sucima

Marko Lenard je u sklopu juniorske hrvatske selekcije sudjelovao 8. listopada u Skopju na tradicionalnom, 23. po redu, turniru pod nazivom Grdanovski Nikola-Nike.

Na natjecanju su sudjelovale seniorske selekcije Slovenije, BiH, Bugarske, Grčke, Makedonije te naša juniorska selekcija.

Marko nije uspio pobijediti predstavnika domaćina, te je svoj nastup izgubio 4:5. Suđenje je bilo loše i sklono domaćem natjecatelju, tako da ovaj poraz nije realan.

U svakom slučaju, Marku je ovaj turnir poslužio za stjecanje neophodnog međunarodnog iskustva.

d.š.

 
10.10.2005.

Karataš Samobor-Anindola s reprezentativcima u Španjolskoj

Tomislav Rašidagić na Ibizu

Nakon fantastičnih rezultata naše ženske i muške juniorske selekcije na posljednjem prvenstvu Europe u Solunu u veljači ove godine, na adresu Hrvatskog karate saveza stigao je poziv iz Španjolske.

Španjolski savez pozvao je naše reprezentativce na Ibizu o svom trošku, a predviđeni su zajednički treninzi, te prijateljski susret Hrvatska – Španjolska, sve u sklopu priprema pred skorašnje prvenstvo svijeta koje će se održati na Cipru (10 - 13. studeni 2005.).

Na Ibizu je otputovao i Tomislav Rašidagić, član juniorske selekcije Hrvatske i Karate kluba Samobor-Anindol.

Tomislavu će biti ovo dobra prilika da učvrsti svoje mjesto u hrvatskoj selekciji, ali i da nešto nauči od španjolskih trenera, budući da je Španjolska jedna od svjetskih karate velesila.

d.š.

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad - 7. kolo

NOGOMET - 1. HMNL - 1. kolo Sokoli – Gospić 0:4 (0:0)

TENIS - rezultati s posljednjih natjecanja

Trinaestogodišnji Borna Ban pobjednik natjecanja KENDO CUP SAMOBOR 2005

Hrvatski boksači predvođeni Dragom Plečkom otputovali u Tunis

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga - 9. kolo

SKIJAŠKA VIJEST 3

SKIJAŠKA VIJEST 2

SKIJAŠKA VIJEST 1

Na Vugrinščaku odigrano 5. kolo regije Sjever Hrvatske regionalne paintball lige

NOGOMET - 3. HNL središte - 9. kolo Samobor – Tondach 3:0 (1:0)

12. memorijalni karate cup Brod 2005, 8. listopad

Marko Lenard s juniorskom reprezentacijom sudjelovao na turniru u Makedoniji

Karataš Samobor-Anindola s reprezentativcima u Španjolskoj

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002