17.09.2005.

Hrvatski kyokushin karate savez proveo ljetnu školu na Rabu

30 godina punog kontakta

Hrvatski kyokushin karate savez proveo ljetnu školu na Rabu

U organizaciji Hrvatskog kyokushin karate saveza od 28. kolovoza do 3. rujna provedena je ljetna škola u Suhoj Punti na otoku Rabu na kojoj su sudjelovali članovi Saveza, a voditelj je bio shihan Furko Kalman 6. dan iz Mađarske. Kao i prethodnih godina, i ovo su ljeto polaznici škole naporno trenirali te su tijekom svakog dana održana po tri treninga, počevši u ranim jutarnjim satima, pa sve do večeri, te u svim vremenskim uvjetima, a na kraju su održani i ispiti za više pojaseve koje je uspješno položila većina kandidata.

Ljetna škola Hrvatskog kyokushin karate saveza tradicija je duga više od 30 godina, a to je ujedno izvrsna priprema svih članova za predstojeću sezonu. Nakon uspješno provedene ljetne škole, tijekom koje su hrvatski kyokushin karatisti još jednom dokazali da ne zaostaju za europskim standardima u tom borbenom sportu, svi klubovi u sastavu Saveza nastavljaju s uobičajenim treninzima te se na narednim natjecanjima očekuju i dobri rezultati.

Marija Alvir

 
17.09.2005.

U Litvi održana Godišnja skupština Europske kyokushin karate organizacije

Počele pripreme za Memorijal Branka Bošnjaka

Godišnja skupština Europske kyokushin karate organizacije ove je godine održana 10. rujna u Vilniusu u Litvi, a na njoj je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog kyokushin karate saveza Milan Garašić. Tijekom Skupštine podnesena su izvješća svih komisija, a raspravljalo se i o novom statutu te o planovima rada u narednom razdoblju.

Uz aktivno sudjelovanje u radu te organizacije, Hrvatski kyokushin karate savez priprema se i za brojne aktivnosti koje im predstoje te najavljuju nastup na turniru u Szegedu u Mađarskoj, na kojem će ujedno provjeriti spremnost za najvažniji predstojeći turnir – Memorijal Branka Bošnjaka. Taj već tradicionalni međunarodni turnir održat će se 12. studenog u Samoboru, a do sada je svoje gostovanje najavilo nekoliko stranih zemalja među kojima su i one najjače u kyokushinu, poput Bugarske, Mađarske i Litve. Taj vrhunski sportski događaj organizira Karate klub Mladost iz Samobora u suradnji s Udrugom veterana jedinice Specijalne policije Alfa, čiji je pripadnik bio i poginuli hrvatski branitelj Branko Bošnjak. Najavljen je još jedan tradicionalni međunarodni turnir, koji bi se trebao održati u prosincu u organizaciji Karate kluba Elka iz Zagreba, a u planu je i turnir za mlađe uzraste.

Marija Alvir

 
17.09.2005.

NOGOMET - 3. HNL srediste - 4. kolo Vrapče – Samobor 1:0 (1:0)

Rani pogodak presudio

ZAGREB – Igralište Vrapča

Gledatelja 100

Sudac: Petreković (Kutina); Pomoćnici: Valešić i Krznarić (oba iz Kutine)

Strijelac: 1:0 Simić (5)

VRAPČE: D. Cigrovski, Matić (od 76. Kutleša), Kovačević, Rahmanović, Simić, Grgić, Skoko, A. Cigrovski, Maruna, Panza (od 50. Eršek), Zeljković (od 60. Mraković); Trener: Denis Bezer

SAMOBOR: Radoš, I. Horvat (od 46. D. Horvat), Kitanović, Drenški, Jozinović, Šarić, Marijan, Hodalj, Deak, Brujić (od 46. Bojadžija), Pek; Trener: Stjepan Bašić

Igrač utakmice: Radoš (Samobor)

Domaćin je već na samom početku došao do prednosti, a na kraju se ispostavilo da je početni pogodak Vrapču donio tri boda. Samobor je ponovno igrao prilično jalovo u fazi napada, a na kraju ih je vratar Radoš spasio od težeg poraza. Napomenimo da Samoborci već treću utakmicu zaredom nisu postigli pogodak.

M.S.

Na tablici vode Moslavina i Lučko sa po 12 bodova, dok je Samobor na osmom mjestu sa 4 boda.

 

Hrvatski kyokushin karate savez proveo ljetnu školu na Rabu

U Litvi održana Godišnja skupština Europske kyokushin karate organizacije

NOGOMET - 3. HNL srediste - 4. kolo Vrapče – Samobor 1:0 (1:0)

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002