12.07.2005.

Samoborski gimnastičari nakon nastupa u 2. kolu Hrvatskog kupa za sjevernu regiju putuju na morske pripreme

Na Silbu po odmor i snagu

Samoborski gimnastičari nakon nastupa u 2. kolu Hrvatskog kupa za sjevernu regiju putuju na morske pripreme

U drugom kolu Hrvatskog kupa za sjevernu regiju, održanom potkraj lipnja u Zagrebu, samoborske gimnastičarke i gimnastičari ostvarili su manji uspjeh no u prvom kolu kojemu su bili domaćini. U dvorani Hrvatskog tjelovježbenog društva Hrvatski sokol nastupilo je sedamdesetak natjecatelja iz četiri kluba - Vindije iz Varaždina, Samobora, Novog Zagreba i domaćina Hrvatskog sokola.

Samoborka Anja Biondić bila je prva u B programu juniorki, Lara Šelj deseta u B programu kadetkinja, a Helena Kovačić šesta u B programu djevojčica. U C programu su Samoborke bile brojnije. Kod juniorki Andrea Saik je osvojila prvo mjesto, u konkurenciji kadetkinja najbolja Samoborka bila je Tara Glaser na drugom mjestu, a slijede je Leona Bortas na trećem, Lucija Kirschenheuter na petom, Nina Fresl na šestom, Ivana Stepić na sedmom i Ana Biondić na desetom mjestu. Kod djevojčica Ana Marić je zauzela deveto mjesto, Emanuela Adrović dvanaesto, Karla Kovačić petnaesto, Dorotea Golubić šesnaesto, a Tena Šelj sedamnaesto mjesto.

Među gimnastičarima nije bilo Samoboraca.

Treće kolo kupa održat će se na jesen. U međuvremenu je klub nastavio s treninzima u dvorani za borilačke sportove pri Osnovnoj školi Bogumila Tonija, koji su okončani 9. srpnja. Nakon kraće stanke 18. srpnja kreće se na Silbu na prvi dio dvotjednih priprema za jesenski nastavak sezone. Ove godine na Silbi će se, uz gimnastičare još nekih klubova, pripremati 11 samoborskih gimanstičarki, a vodit će ih trenerice Nives Krošnjar i Martina Bublić. Prema riječima prof. Krošnjar trenirat će se triput dnevno, raditi uglavnom na stjecanju snage, a vježbat će se i na spravama koje će i ove godine ponijeti na put. Preostali dio dana proticat će u aktivnom ljetnom odmoru, ponajprije kupanju. Povratak sa Silbe je 1. kolovoza, a samoborski dio priprema nastavlja se 17. kolovoza. Nastavak gimnastičke sezone za samoborski klub uslijedit će u listopadu.

Edi Kirschenheuter

FOTO: Samoborski i osječki gimnastičari – sudionici ovogodišnjeg otvorenog klupskog prvenstva – prijatelji i izvan gimnastičke dvorane

 
12.07.2005.

Završen malonogometni turnir u Brezju

Pobjednik Favis Rakovica

Malonogometna momčad Favis Rakovica osvojila je tradicionalni turnir u Brezju. U finalnoj utakmici svladali su momčad PlayBox s 4:2. Treće mjesto pripalo je Mišo Gradni, pobjedom nad Bistroom Bačvice od 4:1.

Titulu najboljeg strijelca turnira ponio je Tomislav Župančić iz Mišo Gradne, a najboljim vratarom proglašen je Štibuhar iz pobjedničke momčadi.

I.H.

 
12.07.2005.

Završila teniska sezona

Tenisači Samobora posljednji

Tenisači Samobora ovu su sezonu prve lige završili na posljednjem mjestu.

Nažalost, konkurencija je ovaj put bila prejaka, pa Samoborci nisu ubilježili niti jednu pobjedu. Prvaci su tenisači Zagreba.

I.H.

 
12.07.2005.

Međunarodni streličarski turnir u Sofiji

Lani Koller bronca u Bugarskoj

Na međunarodnom streličarskom turniru održanom ovoga vikenda u Sofiji u Bugarskoj, članica hrvatske reprezentacije, Samoborka Lana Koller, osvojila je brončanu medalju.

U konkurenciji dvjestotinjak natjecatelja iz 27 zemalja, Lana Koller je u polufinalu pobijedila Ruskinju Svetlanu Kondračenko, treću u svjetskom poretku.

U muškoj konkurenciji je član hrvatske reprezentacije Goran Villi osvojio 5. mjesto.

Diana Koller

 

Samoborski gimnastičari nakon nastupa u 2. kolu Hrvatskog kupa za sjevernu regiju putuju na morske pripreme

Završen malonogometni turnir u Brezju

Završila teniska sezona

Međunarodni streličarski turnir u Sofiji

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002