28.06.2005.

XV. MEDITERANSKE IGRE, Almeria, 2005.

Samoborci bez medalje

XV. MEDITERANSKE IGRE, Almeria, 2005.

Usprkos najavama i velikim očekivanjima u Samobor su se iz Almerije vratili Maja Janković i Dario Svetić s Mediteranskih igara bez osvojenog odličja.

Maja je izgubila od višestruke europske i svjetske prvakinje Turkinje Aras Yildiz, a kako je turska predstavnica ušla u finale, Maja je imala mogućnost popravka u repasažu.

Nažalost, ni tu nije uspjela, te je svoju repasažnu borbu izgubila od Italijanke Grete Vitelli preglasavanjem sudaca nakon odrađenog produžetka kod neriješenog rezultata. Inače, radi se o protivnici koju je Maja s lakoćom pobijedila na svjetskom juniorskom prvenstvu u Marseillesu prije dvije godine kada je osvojila broncu.

Ništa bolje nije prošao ni Dario Svetić, koji je izgubio od tuniskog predstavnika Kanounon Hassiba, a ovaj je zaustavljen u polufinalu, te je time misija MI za Daria završila.

- Odlično sam se osjećao, bio sam aktivniji borac u susretu s Tunižaninom, ali svoju premoć nisam pretvorio u bodovnu prednost. Jako mi je žao što se nisam vratio s medaljom u Samobor – rekao je Svetić nakon borbe.

Inače, konkurencija je bila "stravična", s obzirom da je mediteranski bazen u karateu najjači u svijetu. Tu su Španjolci, Italijani, Turci, Tunižani, Srbi, Bosanci i sve bolji Arapi.

D.Š.

FOTO: Hrvatska karate delegacija u Almeriji na otvaranju

Slijeva na desno: Dario Svetić, Petra Naranđa, Dragutin Galina (izbornik-žene), Goran Lučin, Jelena Kovačević, Maja Janković (iza Jelene), Alen Zamlić, Zdenko Horvat (izbornik-muški)

 
28.06.2005.

Izvrsni rezultati mlađih kadeta Rudara

Peti u Hrvatskoj

Izvrsni rezultati mlađih kadeta Rudara

Mladi rukometaša Rudara, mlađi kadeti, dječaci rođeni 1992. i mlađi, pod vodstvom trenera Vladimira Šujstera, osvojili su peto mjesto na završnici državnog prvenstva koje je proteklog vikenda održano u Čakovcu. Mladi su Rudari u grupi pobijedili vršnjake Bjelovara 9:8, Đakova 17:12 i Hrvatskog dragovoljca 14:12, da bi u četvrtfinalu izgubili od Matulja 14:8.

U razigravanju od petog do osmog mjesta prvo su pobijedili Slatinu 16:10, a u borbi za peto mjesto pulsku Arenu 17:16. Prvo mjesto na turniru pripalo je podmlatku Rukometnog kluba Zagreb. Ovaj povijesni uspjeh za klub dokaz je odličnog rada u mlađim kategorijama, jer su Rudari uvjerljivo ispred mnogih prvoligaških sredina.

Tu treba dodati i odličan plasman "limača" u međužupanijskoj ligi. Rudari su imali dvije ekipe koje su na kraju zauzele peto, odnosno šesto mjesto u konkurenciji 14 momčadi. "Limače" vodi Kruno Hofer.

Sljedeća akcija mladih rukometaša iz Ruda je nastup na turniru u Italiji.

M.Š.

 
28.06.2005.

Paintball turnir u Jagnjić Dolu

Upucaj me muški!

Paintball turnir u Jagnjić Dolu

U subotu, 25. lipnja, na Dan državnosti, održano je međunarodno natjecanje za 4. kolo 2LAND hrvatsko – slovenske paintball lige. Turnir, nazvan Santa Domenica 2005, održan je na terenima Paintball centra Xtreme u Jagnjić Dolu, koji je ujedno i organizator događanja. Nastupilo je pet slovenskih, osam hrvatskih i jedna austrijska ekipa.

Prva tri mjesta osvojili su timovi iz Hrvatske: Ghostbusters, Banditos i Fast fingers force, a nagradu za fair play je osvojila ekipa Plan B iz Pule. Domaćin, paintball tim Highlander iz Jagnjić Dola, osvojio je peto mjesto.

Paintball se igra s pneumatskim puškama i s mecima koji bojaju pogođene protivnike. Igrači započinju igru iz startnih baza, a jedini im je cilj eliminirati suparničke igrače, te njihovu zastavicu prenijeti iz njihove u vlastitu startnu bazu.

Pokrovitelji ove simulacije bitke u zatvorenom, organiziranom i za to pripremljenom prostoru, su Općinsko poglavarstvo, Turistička zajednica Svete Nedelje, Paintball centar Xtreme, Topaz, Hotel Babilon, Limarija Sebastijan, Zama i Caffe bar Harvest, a medijski pokrovitelj bio je Radio Samobor.

Nenad Kobasić

 

XV. MEDITERANSKE IGRE, Almeria, 2005.

Izvrsni rezultati mlađih kadeta Rudara

Paintball turnir u Jagnjić Dolu

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002