21.03.2005.

Sve popularnija razbibriga Paintball razvija se u sport

Upucavanje bojom

Sve popularnija razbibriga Paintball razvija se u sport

Na igralištu srednjih škola održan je javni trenig novoosnovane samoborske udruge Igraona, koja promiče paintball i računalno igranje. Na turniru su nastupile momčadi DOMACHI (muški), PINK LADIES (žene) i ZZO.

Nastupio je i najstariji paintball klub Matrix iz Sesveta, a posebna atrakcija bilo je i sudjelovanje u igrama poznatih hip-hopera Nereda i generala Woo-a.

I.H.

 
21.03.2005.

Odigran tradicionalni veteranski rukometni turnir

Brođani najbolji, Samoborci četvrti

Rukometaši veterani okupili su se 19. ožujka u sportskoj dvorani Bogumila Tonija na trećem turniru koji je organizirao Veteranski rukometni klub Samobor. I ove godine na turnir je došlo osam ekipa koje su bile podijeljne u dvije grupe, igrajući svaki sa svakim. Na kraju su se najuspješniji iz grupe A, slovenski Črnomelj i pobjednik grupe B, Slavonski Brod, našli u finalu. Brođani su bili uspješniji 12:10.

U utakmici za treće mjesto Podsused je bio uspješniji od domaćina Samobora 9:8. Uz njih, na turniru su nastupili Petrinja, riječki Kvarner, Ogulin i Staro Petrovo Selo. Po završetku turnira, koji je obilježen velikom borbenošću i zalaganjem, za najboljeg igrača izabran je Blažević iz Slavonskog Broda, a iz te ekipe dolazi i najbolji strijelac Šimić. Za najboljeg golmana proglašen je Brekalo iz Samobora.

Atraktivna je bila i utakmica rukometnih veteranki Ogulina i Samobora, koja je završila pobjedom Ogulinki 9:5. Pokrovitelji turnira bili su Gradsko poglavarstvo i Samoborski športski savez, a medijski pokrovitelj Radio Samobor.

M.Š.

 
21.03.2005.

Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije, Zagreb, 19. ožujka

Četiri zlata Samoboru

Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije, Zagreb, 19. ožujka

U zagrebačkom sportskom centru Peščenica 19. ožujka održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije u borbama (učenici i učenice od 12 - 14 godina; mlađi kadeti i kadetkinje od 14 - 16 godina).

Natjecanje je održano u tehničkoj organizaciji Zagrebačkog karate saveza, a pod okriljem Hrvatskog karate saveza.

U izuzetno jakoj konkurenciji 372 natjecatelja iz 74 kluba Hrvatske mladi Samoborci i Samoborke pokazali su pravu vrijednost, ostvarili najavljeni rezultat, a time i nastavak uspješnosti karate sporta u našem gradu. Jednog dana kada prestanu s aktivnom sportskom karijerom Svetić, Mrzak, Janković, Škreb i drugi imat će dostojne zamjenike u ovoj mladoj generaciji.

Od ukupno 9 sudionika iz KK Samobor-Anindol do odličja je došlo njih čak 6, što je izuzetan uspjeh koji se priželjkivao, ali ipak s dozom opreza.

Dotadašnji rezultati na raznim turnirima i dobre pripreme najavljivali su dobar uspjeh u Zagrebu, ali državno prvenstvo je ipak kruna uspjeha mladog sportaša, naročito kada se zna da se svi spremaju za osvajanje medalje. Da je oprez potreban osjetio je Nikola Šoić, koji je na svim dosadašnjim natjecanjima bio među tri najbolja, a na Peščenici se okliznuo već "na prvoj stepenici" i tako ostao bez odličja.

Posebno treba istaknuti prvake koji su odlično odradili svoje mečeve, a to su Ida Jandrečić, Haris Kovačević, Matej Tomazin i Marko Kranjčec.

Ida je bila najdominantnija, te time samo potvrdila da njen izbor za najveću nadu samoborskog i županijskog sporta nije bio pogreška.

Haris je tituli najboljeg kataša Hrvatske dodao i titulu najboljeg borca i tako postao najsvestraniji mladi karatista Hrvatske.

D.Š.

 

Sve popularnija razbibriga Paintball razvija se u sport

Odigran tradicionalni veteranski rukometni turnir

Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije, Zagreb, 19. ožujka

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002