24.02.2005.

U Hotelu Lavica svečano obilježena 10. obljetnica Nogometnog saveza Zagrebačke županije

Još ima šanse za Nogometni kamp u Samoboru

U Hotelu Lavica svečano obilježena 10. obljetnica Nogometnog saveza Zagrebačke županije

Svečanošću u samoborskom Hotelu Lavica Nogometni savez Zagrebačke županije obilježio je jubilarnu, desetu obljetnicu osnutka. Brojni uzvanici i nogometni djelatnici okupljeni u dvorani prisjetili su se vremena kad je formiran savez, te rada u proteklih 11 godina. Naime, Nogometni savez Zagrebačke županije formiran je 15. srpnja 1994. godine u Svetom Ivanu Zelini, što je u uvodu istaknuo i predsjednik županijskog saveza Ivan Brleković.

Županijski nogometni djelatnici su ponosni i na to što je prva nogometna utakmica u Zagrebačkoj županiji odigrana još 1908. godine i to upravo u Samoboru, a godinu dana kasnije utakmice su igrane i u ostalim gradovima Zagrebačke županije. Zanimljiv je podatak da od ukupno 8 gradova i 26 općina u samo dvije općine ne djeluje nogometni klub. Inače, 1997. godine ulaskom Velike Gorice, Zaprešića i Dugog Sela ustanovljen je ovakav županijski teritorijalni ustroj, što je automatski dovelo i do povećanja na 106 registriranih klubova u županijskom nogometnom savezu. U ovom je trenutku Zagrebačka županija druga u državi po broju klubova, a pri vrhu i u drugim vidovima nogometnog angažmana.

Brleković je na početku svog govora pozdravio uzvanike, predvođene predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem. Nazočne su potom pozdravili i čestitali im na uspješnom radu izaslanik župana Pavao Grom, samoborski gradonačelnik Žarko Adamek, predsjednik županijske zajednice športskih udruga i saveza Marijan Jurić, te predsjednik zagrebačkog nogometnog saveza Pero Šarić, a čestitke je prisutnima uputio i predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Na svečanosti su podijeljena i brojna priznanja klubovima i pojedincima. Zlatnu povelju za 75 godina djelovanja i rada primili su nogometni klubovi Iskra Zelina, Naftaš Ivanić, Turopolje, Dugo Selo, Vrbovec, Dubrava Vrbovečka, Jaska, Samobor, Savski Marof, Radnik, Jelačić, Inter Zaprešić i Sloga Križ. Povelju za 50 godina rada primili su nogometni klubovi Kloštar, Velika Mlaka, Bistra, Sava Strmec, Sloboda Gradec i Udarnik Kurilovec. Za dugogodišnju suradnju i pomaganje u razvoju nogometa povelju su dobili Hrvatski nogometni savez i Zagrebačka županija. Ukupno je 210 pojedinaca dobilo priznanja za rad i zasluge u promicanju ove sportske igre.

Sa samoborskog područja zlatne plakete još su dobili klubovi Zrinski Tehnovent i Bregana, srebrnu Stupnik, a brončane Sokoli, Galgovo i Novaki.

Na svečanosti je predstavljena i bogata monografija pod nazivom Nogomet u Zagrebačkoj županiji, koju je uredio Zdenko Vuković – Cena, a na kraju su uručena i posebna priznanja onima koji su život posvetili nogometu. Ta čast je pripala Ivanu Ljaljku, Vladi Modriću, Josipu Katuliću, Bruni Brebriću i Anti Pavloviću.

Na prigodnom domjenku goste je zabavljao KUD Oštrc, a predsjednik HNS-a Vlatko Marković iskoristio je priliku i u razgovoru s prisutnima potvrdio da je Samobor, odnosno Šmidhen, još uvijek "u igri" za izgradnju nogometnog kampa. No, "u igri" je i problem zbog kojeg je sve zapelo, a to su neriješeni imovinsko - pravni odnosi. Ako se oni riješe, nogometni kamp ipak bi mogao niknuti u Samoboru.

Mato Šipuš

 
24.02.2005.

Karate turnir Zagreb open, Podsused

Berba medalja u Podsusedu

Karate turnir Zagreb open, Podsused

U sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu održan je 10. po redu tradicionalni karate turnir pod imenom ZAGREB OPEN 2005, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Zagreb.

Turnir je organiziran za mlađe uzrasne kategorije od 7 do 16 godina starosti, uz sudjelovanje 387 mladih sportašica i sportaša Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije.

Samoborci su nastupili s dvadeset mladih karateka, te ostvarili odličan učinak - gotovo svi su osvojili medalju, tj. plasirali se među prva tri u svojoj kategoriji.

Briljirale su sestre Lenard koje su do finala "pomele" svoje suparnice, da bi u finalnom susretu ovog puta za nijansu bila bolja Ana.

Najbolji su bili Leon Kovačić, Rebeka Smolčić, Ivana Karamatić, Haris Kovačević, Tomislav Stolar i Ana Lenard koji su se okitili zlatnim medaljama.

Idući vikend bit će posebno aktivan za samoborske karatiste, jer se odlazi u Tuzlu na TUZLA OPEN.

Samoborci će na ovom natjecanju nastupiti s petnaestak natjecatelja, te se očekuju odlični rezultati.

D.Š.

FOTO: nova nada samoborskih kataša Rebeka Smolčić

 
24.02.2005.

Godišnja skupština RK Rudar

Tako se to radi u Rudama

Skupština Rudara mogla bi postati ogledni primjerak budućih događanja takve vrste u gradu. Brzo, efikasno, uz multimedijalnu prezentaciju svih izvješća i materijala, skupština održana 19. veljače označila je i svojevrsni novi početak rada ovog kluba. Najčešće se i ovaj put spominjala sportska dvorana koja će biti izgrađena uz rudarsku školu, jer će ona značiti i podizanje kvalitete, ali i kvantitete rada. Dotad Rudari treninge i utakmice odrađuju u Samoboru.

Što se tiče aktivnosti u 2004. godini, tajnik kluba Andrej Prosoli istaknuo je da je kupljena neophodna sportska oprema, te popravljena ograda uz rukometno igralište, a klub je izvršio sve financijske obveze. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama i ispadanja u treću ligu, u suradnji s novim trenerom, profesorom Zlatkom Belančićem, igrački je kadar podmlađen. Namjera je stvoriti ekipu koja bi za dvije do tri godine ponovno bila u drugoligaškom društvu.

Na skupštini su istaknuti i uspjesi mlađih kategorija koje vode Kruno Hofer, te Vladimir i Josip Šujster. Primerice, kadeti su na prvom mjestu u Županijskoj ligi, a mlađi kadeti na drugom mjestu u Zagrebačkoj ligi. Nakon usvajanja izvješća razriješena je stara uprava, te odmah izabrana i nova, kojoj će i dalje na čelu biti predsjednik Stjepan Skendrović. Članove skupštine pozdravili su i predstavnici tamošnjeg mjesnog odbora, vatrogasaca i KUD-a Oštrc, a u ime Grada skupu je nazočio dogradonačelnik Željko Koščica.

Mato Šipuš

 
24.02.2005.

Proglašeni najbolji sportaši Općine Sveta Nedelja

Maja Kovačić i Vedran Čakanić

I Sveta Nedelja je, nakon Samobora, proglasila svoje sportaše 2004., a svečano proglašenje održano je u Društvenom domu u Strmcu. Najbolja svetonedeljska sportašica u protekloj godini bila je rukometašica Sloge Maja Kovačić, a najbolji sportaš nogometaš Save iz Strmca Vedran Čakanić. Najboljom ekipom proglašene su stolnotenisačice Svete Nedelje-Novaka, a najboljom momčadi juniori Nogometnog kluba TOP iz Kerestinca. Nagrađivalo se i mlade sportaše, pa je stolnotenisačica svetonedeljsko-novačkog kluba Martina Brglez nagrađena kao najbolja sportašica do 16 godina, kao i ribolovac Ivan Kontak iz Raka Rakitje u muškoj konkurenciji. Prema običaju, nagrađeni su i sportski radnici. Priznanja za svoj rad u 2004. primili su Antun Lepen iz Športske ribolovne udruge Štuka iz Strmca, Ivan Vidolin iz Stolnoteniskog kluba Sveta Nedelja-Novaki i Zvonko Samaržija iz Kyokushin karate kluba MassOyama iz Strmca. Za dugogodišnji rad u sportu Općine Sveta Nedelja priznanja su uručena dvojici nogometnih radnika, Slavku Klemenčiću iz kerestinečkog TOP-a i Željku Jambreušu iz strmečke Save. U ime nagrađenih zahvalio je Antun Lepen, podsjetivši svetonedeljske sportske radnike da su dužni pomagati u odgoju mladih sportaša da ne odu na stranputicu.

Marijan Jurić, predsjednik svetonedeljskog sportskog saveza, organizatora ovog proglašenja, istaknuo je značajan doprinos Općinskog poglavarstva razvoju sporta u Općini, jer se iz proračuna za tu djelatnost izdvaja 3,5% sredstava. To, doduše, rekao je Jurić, pokriva 50 posto potreba sportaša, ali je prema takvom izdvajanju, Općina Sveta Nedelja ne samo u županijskom, već i u državnom vrhu u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave. Izdvajanje za sport u ovoj je godini uvećano za 20% u odnosu na lanjsku – dodao je Jurić. San svetonedeljskih sportaša gradnja je sportske dvorane u Općini, o čemu se već godinama govori, a sada je tamošnji sportski savez u suradnji s Općinom intenzivirao aktivnosti na tom planu. Riječ je o jedinstvenom modelu, poznatom i u Europi, odnosno spoju privatne i društvene inicijative i interesa.

Edi Kirshenheuter

 
24.02.2005.

14. međunarodni kup Grada Samobora u judu

Rebeka Tandarić najbolja juniorka

U Samoboru je održan 14. međunarodni kup Grada u judu za mlađe dobne kategorije. Ukupno je nastupilo 612 natjecatelja iz 60 klubova devet europskih zemalja. U momčadskom dijelu najviše bodova skupila je ekipa Judokana iz Požege, drugo mjesto pripalo je Trudbeniku iz Beograda, a treće Mladosti iz Zagreba. Najbolji pojedinac natjecanja je Luka Leško iz zagrebačke Dubrave, a naslov najbolje judašice pripao je Austrijanki Stricler. Od predstavnika samoborskog Judo kluba najbolji rezultat ostvarila je Rebeka Tandarić osvojivši prvo mjesto u kategoriji juniorki do 60 kilograma.

m.š.

 
24.02.2005.

Kuglanje

Jedini bod Gojčete

Odigrano je 16. kolo Druge kuglaške lige – centar. Kuglaši Samobora Kvarner Wiener Stedische osigranja izgubili su od zagrebačkog Oglasnika 7:1, a jedini bod osvojio je Neven Gojčeta. Unatoč porazu, naši kuglaši drže solidno osmo mjesto s 12 bodova.

s.s.

 
24.02.2005.

Mali nogomet

Sokoli pobijedili Telekom

U osmom kolu natjecanja Druge malonogometne lige – sjever, samoborski Sokoli slavili su protiv zagrebačkog Telekoma rezultatom 8:3. Čak polovicu samoborskih golova dao je Brlek. Sokoli su i dalje vodeći s maksimalnim učinkom.

i.h.

 
24.02.2005.

Rukometaši Rudara pobijedili Dugo Selo 26:24

Pobjeda Rudara

U 16. kolu natjecanja Treće lige – zapad, rukometaši Rudara pobijedili su Dugo Selo 26:24. Igrom i golovima istaknuli su se Goran Prosoli sa 6 i mladi Josip Štajnkler sa 4 gola. Vrlo dobro je branio Petar Fresl.

i.h.

 
24.02.2005.

Rukometašice Ere pobjeđuju

Samobor Era - Mladost Kaštelir 23:21

U 13. kolu Druge lige – zapad rukometašice Samobora Ere pobijedile su ekipu Mladosti Kaštelira 23:21. Najbolji strijelac bila je Sandra Novak postigavši 9 golova, Marija Plazina dala ih je 5, a Žilić i Maksić po tri. S ovom pobjedom Samoborke i dalje drže sredinu ljestvice, a do novih bodova pokušat će doći na gostovanju kod ekipe Hrvatskog dragovoljca.

m.š.

 
24.02.2005.

Kup Hrvatske u standardnim i latinskoameričkim plesovima

Nikola Car i Iva Horvat drugi

Na Kupu Hrvatske u standardnim i latinskoameričkim plesovima, održanom u Dugom Selu, nastupili su i plesači Športskog plesnog kluba Samobor. U kategoriji mlađe mladeži drugi su bili Nikola Car i Iva Horvat, među jačim parovima kod osnovaca drugo je mjesto pripalo Josipu Dankiću i Teni Štengl, a po prvi put su se u kategoriji osnovaca ogledali Filip Jakopec i Iva Brdarić koji su osvojili treće mjesto, te Zvonimir Ibrišević i Sara Kuhar koji su bili četvrti od ukupno šest parova.

e.k.

 
24.02.2005.

Rukomet - kadeti

Mladi Rudari uspješni

Mlađi kadeti Rukometnog kluba Rudar nastupaju u Zagrebačkoj ligi i to s vrlo zapaženim rezultatima. Na domaćem parketu slavili su protiv vršnjaka iz Maksimir Pastele 35:15. Nakon devet kola Rudari imaju osam pobjeda i samo jedan poraz.

m.š.

 

U Hotelu Lavica svečano obilježena 10. obljetnica Nogometnog saveza Zagrebačke županije

Karate turnir Zagreb open, Podsused

Godišnja skupština RK Rudar

Proglašeni najbolji sportaši Općine Sveta Nedelja

14. međunarodni kup Grada Samobora u judu

Kuglanje

Mali nogomet

Rukometaši Rudara pobijedili Dugo Selo 26:24

Rukometašice Ere pobjeđuju

Kup Hrvatske u standardnim i latinskoameričkim plesovima

Rukomet - kadeti

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002