21.02.2005.

Održana Skupština samoborskog športskog saveza

Grad Samobor osigurao 2.650.000 kuna

Sredinom veljače održana je Skupština samoborskog športskog saveza na kojoj je prihvaćen Program javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2005. godini i kojim je izvršena i raspodjela sredstava sportskim klubovima.

Iako je predsjednik Samoborskog športskog saveza Darko Šimunec na početku skupštine zaželio da tekst sa sjednice bude pozitivan i obilježen lijepim stvarima, ipak je skup obilježila rasprava Mladena Vlahovića iz Nogometnog kluba Zrinski Tehnovent. On je postavio nekoliko pitanja i iznio niz primjedbi na kriterije pri raspodjeli sredstava klubovima. Reakcija je uslijedila nakon što je tajnik sportskog saveza Juro Horvat obrazložio Program javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2005. godini. Vlahović je rekao da je šokiran zbog neistina i kontradiktornih informacija. Rekao je da se jedne godine prema kriterijima smanjuju sredstva, a ove za isti slučaj ostaju ista. Pitao je i financira li se isključivo podmladak ili i seniori, te zašto su im umanjena sredstva za održavanje objekta. Tajnik Horvat odgovorio je da su programi detaljno razrađeni i da se u njima financira isključivo podmladak. Potom su se otvarala pitanja građevinskih dozvola, broja selekcija i njihovih uspjeha, što je izazvalo reakciju predstavnika Klokočevca i Samobora. Predsjednik Šimunec tada je pozvao nogometne djelatnike da se međusobno dogovore, a istu su poruku uputili i predstavnici ostalih sportova, ističući da tako i tako pet nogometnih klubova uzima gotovo trećinu sredstava. Na kraju je program prihvaćen, uz glas protiv Mladena Vlahovića.

Inače, u uvodnom obrazloženju tajnik športskog saveza Juro Horvat rekao je da se program temelji na Zakonu o športu i pravilnicima Hrvatskog olimpijskog odbora, te je usuglašen s financijskim izdvajanjima Grada, koji je u proračunu za sport predvidio dva milijuna i 650 tisuća kuna. Izvršni je odbor na osnovi izvješća klubova odredio raspodjelu sredstava, a klubovi su uglavnom dobili nešto više novaca u odnosu na prethodnu godinu. Na sjednici je jednoglasno i bez rasprave usvojeno izvješće o radu i finacijsko izvješće za 2004. godinu.

Na početku je sportske djelatnike pozdravio i čestitao im na uspjesima gradonačelnik Žarko Adamek, koji je istaknuo da će gradnjom nove sportske dvorane samoborski sport doživjeti novi kvalitativni pomak.

Na kraju sjednice predsjednik Samoborskog športskog saveza Darko Šimunec mogao je tek konstatirati da su se skupštinari trebali više posvetiti uspjesima samoborskih sportaša, jer to vrijedi više od bilo kojeg proračuna.

Možda sljedeće godine doživimo i takvu sjednicu, pa će i izvješće biti ljepše i pozitivnije.

Mato Šipuš

 

Održana Skupština samoborskog športskog saveza

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002