12.02.2005.

U Hotelu Lavica proglašeni najbolji sportaši, sportašice i sportske ekipe Grada Samobora u 2004. godini

Najbolji Nika Fleiss i Dario Svetić

U Hotelu Lavica proglašeni najbolji sportaši, sportašice i sportske ekipe Grada Samobora u 2004. godini

Samoborski športski savez po deseti je put za redom organizirao proglašenje najboljih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i momčadi Grada Samobora. U Hotelu Lavica okupio se velik broj sportaša, javnih djelatnika i ljubitelja sporta, a razloga za zadovoljstvo bilo je, prema mišljenju organizatora, i više nego dovoljno.

Voditelj Mislav Maroević već je u najavi spomenuo Niku Fleiss iz Ski kluba Samobor, Daria Svetića iz Karate kluba Samobor-Anindol, Marka Tumbrija iz Moto kluba Samobor, Antonija Šančića iz Teniskog kluba Samobor 1890, te brojne gimnastičare, judaše, sportske plesače, rukometašice, bicikliste i mnoge druge koji su u prošloj godini postizali izvrsne rezultate.

Inače, u Samoborski športski savez udruženo je 46 sportskih klubova u 20 sportova i registrirano je nešto više od 2500 aktivnih sportaša. U realizaciju programa uključeno je preko 300 trenera, sudaca i delegata, a sportska djelatnost se ostvaruje na dvadesetak sportskih objekata. Pored toga, u raznovrsnim sportskim programima sudjeluje i velik broj rekreativaca i školske mladeži.

Samoborski su sportaši prošle godine ostvarili zavidne sportske rezultate, nastupali su za državnu reprezentaciju na svjetskim i europskim prvenstvima, sudjelovali na mnogim velikim europskim turnirima i osvajali medalje na prvenstvima Hrvatske.

Ove je godine prvi puta u nagrađivanju obuhvaćena i kategorija mladih sportaša za koje je vidljivo da posjeduju velik sportski potencijal.

Za najveće nade, sportašice do 15 godina, u ženskoj su konkurenciji nominirane Lucija Momić – Športski plesni klub Samobor, Ivona Bratanić – Ski klub Samobor, Margareta Gabrek - Teniski klub Samobor 1890, Gabrijela Tušinec – Karate klub Bregana, Anamarija Fofonjka – Ženski rukometni klub Samobor i pobjednica u toj konkurenciji Ida Jandrečić iz Karate kluba Samobor-Anindol.

U kokurenciji za najveću mušku nadu bilo je 10 kandidata: Tomislav Stolar – Karate klub Samobor-Anindol, Janko Lumpert – Teniski klub Samobor 1890, Noa Noršić – Gimnastički klub Samobor, Leo Martinović – Ski klub Samobor, Jurica Marović – Moto cross klub Marović, Andrija Lisjak – Judo klub Samobor, Nikola Brdarić – Športski plesni klub Samobor, Matej Levanić – Košarkaški klub Samobor, Domagoj Stanec – Nogometni klub Samobor i Marko Tumbri – Moto klub Samobor. Pobijedio je posljednji nominirani, Marko Tumbri.

Za najbolju žensku ekipu proglašene su viceprvakinje Hrvatske iz Karate kluba Samobor-Anindol, u sastavu Maja Janković, Iva Sučić i Diana Saleš.

Najboljom muškom ekipom proglašena je momčad Teniskog kluba Samobor 1890, koja je u prošloj sezoni izborila prvoligaški status, u sastavu: Boris Turkić, Antonio Šančić, Goran Pleše, Tomislav Prpić, Ivan Beroš, Tomislav Trčak, Davor Mihaldinec, Andrija Šančić i Tvrtko Ševčešin.

Najuspješnijom sportašicom proglašena je skijašica Nika Fleiss, a osim nje nominirane su i Maja Janković iz Karate kluba Samobor-Anindol, Rebeka Tandarić iz Judo kluba Samobor, Nikolina Horvat iz Teniskog kluba Samobor 1890, Maja Gorenc iz Ženskog rukometnog kluba Samobor i Lana Laušin iz Športskog auto kluba Samobor.

Za najboljeg sportaša izabran je karataš Dario Svetić, a nominirani su i Antonio Šančić iz Teniskog kluba Samobor 1890, Matija Frlić iz Judo kluba Samobor, Matija Baron iz Gimnastičkog kluba Samobor i Dragutin Marović iz Moto cross kluba Marović.

Svečanost proglašenja najboljih sportaša svirkom je popratio Žagar bend, a nakon njega upriličen je i prigodni domjenak.

Mihael Beloša

 

U Hotelu Lavica proglašeni najbolji sportaši, sportašice i sportske ekipe Grada Samobora u 2004. godini

Arhiva 2005

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002