24.01.2005.

Lijep uspjeh mladog samoborskog tenisača

Antonio Šančić doprvak Hrvatske

Samoborski mladi tenisač Antonio Šančić postao je doprvak Hrvatske za igrače do 18 godina. U finalu državnog prvenstva izgubio je od Marija Jukića iz Medveščaka 7:6, 6:3 u drugom setu. Bio je to vrlo izjednačen susret u kojem je Antonio Šančić izgubio tek jedan svoj servis, ali i to je bilo dovoljno vrlo dobrom Jukiću da osvoji naslov. No, i s ovim rezultatom, Antonio će na novoj listi vrlo vjerojatno preuzeti prvo mjesto na rang listi u svojoj kategoriji.

m.š.

 
24.01.2005.

14. karate turnir GRAND PRIX CROATIA

7 medalja ostaje u Samoboru

14. karate turnir GRAND PRIX CROATIA

U Samoboru se 22. i 23. siječnja održao 14. po redu tradicionalni karate turnir GRAND PRIX CROATIA pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog karate saveza, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor-Anindol.

U dva dana je na natjecanju sudjelovalo rekordnih 1108 sportaša iz 94 kluba iz 10 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Srbije i Crne Gore, Austrije, te Ukrajine.

Turnir je otvorio izaslanik ministra unutarnjih poslova Zdravko Janić, zapovjednik specijalne policije MUP-a RH.

Želja organizatora turnira bila je da osigura najboljim karatistima ove regije kvalitetne kontrolne mečeve, a kadetima i juniorima dobru provjeru forme pred europsko prvenstvo koje će se održati u Grčkoj (Thessaloniki) od 11. do 13. veljače. U tim se nastojanjima u potpunosti uspjelo.

Bilo je odličnih i atraktivnih mečeva koje je publika sa zadovoljstvom nagradila gromovitim pljeskom.

Prvog dana, 22. siječnja (subota), na tatami samoborske sportske dvorane OŠ Bogumil Tonija izašlo je 620 sportaša, dok je drugog dana, 23. siječnja (nedjelja), na tatamiju bilo 488 karateka mlađih uzrasnih kategorija.

U oba dana najuspješniji su bili predstavnici klubova iz Hrvatske, što je bilo i za očekivati s obzirom da su bili i najbrojniji, dok su ugodno iznenadili predstavnici Ukrajine, uz tradicionalno odlične natjecatelje BiH, Slovačke, te Srbije i Crne Gore. Ove potonje uz našu zemlju su i značajne karate sile koje redovito sudjeluju u razdiobi medalja na prvenstvima Europe i svijeta, tako da njihov uspjeh nije neočekivan.

Od Samoboraca treba izdvojiti rezultate Maje Janković, koja je osvojila prvo mjesto, druga mjesta Ane Lenard i Nikole Šoića i treća mjesta Ide Jandrečić i Tomislava Rašidagića, te treće mjesto ekipno mlađih kadeta Samobor-Anindola. Dakle, osvojeno je ukupno 7 medalja u žestokoj međunarodnoj konkureniciji što ulijeva dodatnu dozu optimizma pred velika međunarodna natjecanja.

Organizator turnira dodijelio je vrijedne nagrade za najučinkovitije (natjecatelji s najviše osvojenih bodova) seniorke i seniore. Ta laskava titula pripala je reprezentativki BiH Mirsadi Suljkanović, dok je Oliveru Mandariću iz Širokog Brijega pripala nagrada za najučinkovitijeg seniora.

Drugog dana je proglašen i najuspješniji mladi natjecatelj turnira. Ta titula je nadmoćno pripala mladom domaćem natjecatelju Harisu Kovačeviću koji se dokazao i kao najsvestraniji karateka - bio je pobjednik u borbama, a drugi u katama, te pobjednik u katama ekipno sa svojim timom Samobor-Anindol.

Na kraju ovog velikog karate turnira stizale su riječi pohvale i čestitke organizatoru sa svih strana, te su svi najavili svoj dolazak i naredne godine na jubilarni, 15. Grand prix Croatia. Domaćin se obvezao na još bolju i kvalitetniju organizaciju.

Valja spomenuti i one bez kojih ne bi bilo ovog velikog sportskog događaja. To su sponzori: Anindol, Silicon Master, Euroherc osiguranje, O-tours i Fitness aerobic centar Samobor.

Natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Samobora i Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Medijski pokrovitelji bili su Radio Samobor, Glasnik Samobora i Svete Nedelje i Budo internacional.

Ivica Horvat

 

Lijep uspjeh mladog samoborskog tenisača

14. karate turnir GRAND PRIX CROATIA

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002