27.12.2004.

Malonogometni turnir 43. trofej Grada Samobora – Migra centar

Dodatne kvalifikacije

Malonogometni turnir 43. trofej gGrada Samobora – Migra centar punom parom ide dalje. Kao što se već zna, nakon odigranog pretkola, poražene momčadi dobile su kroz repasaž još jednu prigodu za proboj u daljnji tijek natjecanja. Te dodatne kvalifikacije donijele su dodatno uzbuđenje u dvorani Bogumila Tonija, jer su pobjednički pogoci padali u posljednjim sekundama, a u dva susreta odlučivali su sedmerci. Kadeti Kerestinca na taj su način svladali ekipu Fuchs maziva, a Zrinski Tehnovent ekipu Scouta. U prvo kolo plasirao se i Stenjevec pobjedom 9:4 nad Severinom, momčad Deda Vrapče pobijedila je Kazablanku 1:0, Barki vrag je s 3:1 bio bolji od Karate kluba Samobor Anindol, dok su golom dvije sekunde prije kraja Motorke pobijedile Heda Titan 4:3.

Utakmicama repesaža turnir se nastavlja 28. prosinca, u 17,30. Prvi na parket izlaze Autoservis Mravunac i Crna legija, poslije njih MB Auto i ZIZ gradnja, te AS Tahograf i Grafika Grafoprint. Od 19,15 sastaju se SRT i Caffe bar Astek, a od 19,50 Caffe bar Golubica i Caffe bar Keglić.

m.š.

 
27.12.2004.

Skupština NK Samobor

Na 7 utakmica prodano 100 karata!

Na skupštini Nogometnog kluba Samobor prihvaćena su sva izvješća i program rada u narednom razdoblju. No, na četverosatnoj sjednici bilo je i polemičnih tonova. Predsjednik kluba Slavko Hala detaljno je upoznao članove skupštine sa situacijom otkad je preuzeo klub prije 175 dana. U tom razdoblju počela je sanacija terena i njegovo navodnjavanje, te uređenje prvog pomoćnog igrališta. Osim toga, kompletno je izrađeno drugo pomoćno igralište s umjetnom travom i rasvjetom. Svi ti radovi, napomenuo je Hala, morali su ići ubrzanim tempom zbog vegetacije i klimatskih razloga, a za te radove je utrošeno gotovo dva milijuna kuna. No, neke stavke su i dalje otvorene i zato je klub tražio kreditna sredstva. Posebna priča bilo je okupljanje momčadi za ovu sezonu, budući da je klub u zadnji tren uskočio u trećeligaški vlak.

Za rad s najmlađima je angažiran novi stručni kadar, pa su treneri podnijeli izvješća o radu svih kategorija. Budući da su nekoliko puta Grad i Samoborski športski savez bili apostrofirani kao čimbenici koji koče daljnji razvoj, reagirao je tajnik Športskog saveza Juro Horvat, odbacivši optužbe za opstrukciju razvoja NK Samobor.

Horvat je odmah na početku sjednice zatražio da se na dnevni red uvrsti izvješće Nadzornog odbora, upitavši tko je uopće naručio radove u kompleksu gradskog stadiona.

Do kraja skupštine još se nekoliko puta potezalo pitanje koliko je uloženo i tko je izdvajao sredstva, a zapravo je osnovno pitanje o titularu vlasništva, to jest nesređenim imovinsko - pravnim odnosima. S druge strane, jesenska je dionica dobila zadovoljavajuće ocjene, a najavljeno je da će Nogometni klub Samobor na proljeće biti još jači. Smanjit će se igrački kadar, a u klub se vjerojatno vraćaju neki igrači. Izabrana su dva nova člana Izvršnog odbora. To su Anto Ivanković i Mirko Nemet. Inače, članarina je povećana na 150 kuna, pa će se i tako namaknuti dodatna sredstva. Slavko Hala je naznačio da se u budućnosti planira osnovati trgovačko društvo ili javna ustanova, a drugo pomoćno igralište bi se rentalo bar 5 sati dnevno.

No, nad podatkom da je za ukupno sedam utakmica na domaćem terenu prodano tek stotinjak ulaznica, trebali bi se zamisliti svi koji donose odluke o financiranju tog, navodno, najpopularnijeg sporta. No, vodstvo kluba misli da će se zainteresiranost publike nastojati pobuditi osloncem na domaće, samoborske igrače.

Mato Šipuš

 

Malonogometni turnir 43. trofej Grada Samobora – Migra centar

Skupština NK Samobor

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002