13.12.2004.

Ekipno prvenstvo Hrvatske u borbama za seniore i seniorke, Čakovec, 11.12.2004

Muški zlatni, djevojke srebrne!

Ekipno prvenstvo Hrvatske u borbama za seniore i seniorke, Čakovec, 11.12.2004

U subotu 11. prosinca je u Čakovcu održano seniorsko ekipno prvenstvo Hrvatske u borbama.

U konkurenciji seniorki prvo mjesto po četvrti puta za redom osvojila je ekipa Karate kluba RiCroatie iz Rijeke, dok su u konkurenciji muškaraca naslov obranili seniori Karate kluba Samobor-Anindol, te time peti puta za redom postali pobjednici u najprestižnijoj konkurenciji karate klubova Hrvatske.

Ovakvu dominaciju u konkurenciji seniorskih momčadi teško će netko moći ponoviti. U momčadi samoborskog kluba nakupilo se iskustvo, mladost, htijenje, motivacija i, naravno, odlična priprema koja se provodi kroz višegodišnji intenzivni trening okosnice momčadi.

Ono što posebno veseli je odlično drugo mjesto ženske postave na čelu s Majom Janković. Samoborke je pojačala studentica iz Rijeke, reprezentativka Hrvatske, Dijana Saleš, koja od mjeseca rujna i trenira pod paskom trenera Darka Šimunca. Za sastav Samoborki je još "radila" i mlada Iva Sučić, koja se svojski trudila i opravdala povjerenje koje je zadobila. Cure su nakon slobodnog pretkola pobijedile sastav splitkog Sokola 2:0, a u finalu izgubile od Riječanki 1:2.

U svakom slučaju u hrvatskom ženskom karateu pojavila se još jedna jaka ekipa - ekipa Karate kluba Samobor-Anindol.

Kruna natjecanja najboljih hrvatskih karate klubova u Čakovcu svakako je bio finalni meč Samobor-Anindola i Hrvatskog dragovoljca iz Zagreba. Izuzetno "nabrijane" momčadi pokazale su fantastičan meč kojeg su krasili atraktivnost, borbenost, neizvjesnost, ali i korektnost - kako samih natjecatelja, tako i sudačkog zbora koji gotovo nije pogriješio, što je prava rijetkost u ovakvim mečevima.

Na kraju je slavila ipak bolja ekipa iz Samobora, a stisak ruke trenera Hrvatskog dragovoljca Ante Čuture treneru Samobor-Anindola Darku Šimuncu bio je sportski čin priznanja dominacije na tatamiju. Obje momčadi su vrlo kvalitetne, u svom sastavu imaju standardne reprezentativce, tako da se i očekivao "gusti" rezultat. Konačni skor i pobjeda Samoboraca 3:2 u potpunosti je zaslužena, a ova peta uzastopna titula najboljeg hrvatskog seniorskog kluba ima posebnu draž i posebno mjesto u zbirci trofeja.

U eliminacijama su pobijeđene vrlo jake momčadi Trešnjevke 3:1 i zagrebačke Croatie 3:1. Iako ovaj potonji rezultat govori o čistoj pobjedi, stanje na tatamiju bilo je dosta teško i napeto, s obzirom da su Zagrepčanci iskusna i dobra momčad.

Za Karate klub Samobor-Anindol su nastupili Davor Mrzak, Vjekoslav Škreb, Alen Zamlić, Dario Svetić, Goran Živković, Saša Bjegović i Tomislav Udovčić.

Poredak – žene

1. mjesto: RiCroatia – Rijeka

2. mjesto: Samobor-Anindol

3. mjesto: Sokol – Split i Globus – Čakovec

Poredak – muškarci

1. mjesto: Samobor-Anindol

2. mjesto: Hrvatski dragovoljac - Zagreb

3. mjesto: Tempo - Zagreb i Croatia - Zagreb

FOTO: Samobor-Anindol - Najuspješnija ekipa Prvenstva Hrvatske

 

Ekipno prvenstvo Hrvatske u borbama za seniore i seniorke, Čakovec, 11.12.2004

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002