06.12.2004.

2. HRL zapad, žene - 11. kolo

Sloga – Dubovac 17:20 (11:10)

Dosad najbliže bodovima

SAMOBOR – Dvorana Bogumil Toni

Gledatelja 50

Suci: Matić (Petrinja) i Zečević (Zagreb)

Sloga: Križanić, Nikl, Rudolf 1, S. Davidović 2, Kovačić 4, Markez, Hatičić 3(1), Purgar 7(6), Šoštarić, Lj. Davidović, Vandekar

Dubovac: Migalić, Ajvazi, Pešić 9(1), Lesar, Kraščić 2, Pavlović, Bridić 2, Lovrinović, Vuković 1, Brnadić 6

Odlična igra Sloge u prvom dijelu rezultirala je njihovim minimalnim vodstvom. Na početku nastavka su domaće još držale prednost, ali tada potpuno staju u napadu, o čemu dovoljno govori i podatak o samo šest postignutih pogodaka u drugome dijelu. Šteta zbog propuštene prilike za prvim bodovima koji bi sigurno bili veliki podstrek za Slogu u nastavku natjecanja.

Mladen Sirovica

Opatija RD – Samobor Era 26:19 (11:8)

Izgubile od boljih

OPATIJA – Dvorana Gorovo

Gledatelja 100

Sutkinje: Dodić i Trbović (obje iz Rijeke)

Opatija RD: Rajić, Gluhak 1, Šarčević 2, Gašparić 1, Tumas 1, Ribarić, Stakorić 4, Raković, Tubić 4, Sergo 9, Dundović, Janjanin 3, Dedić 1

Samobor Era: Gorenc, Žgela, Uzelac 1, Kuzmić, Švabel, Novak 3, Mandić 3, Plazina 1, Žilić 4, Maksić 3, Soldić 4, Ivić

Opatija je u ovom trenutku bolja momčad od Samobora i to je pokazala tijekom susreta. Na ovome vrućem terenu na kojem većina ekipa biva poražena, Samoborke nisu mogle bolje, pa će one bodove tražiti protiv sebi ravnijih sastava.

M. S.

Na tablici vodi Trešnjevka sa 20 bodova, slijedi Dugo Selo '55 sa 18 bodova, Samobor Era je deveti sa 8 bodova, dok je Sloga posljednja bez bodova.

 
06.12.2004.

3. HRL zapad, muški – 11.kolo

Rudari bez problema

Rukometaši Rudara bez većih su problema pobijedili u susretu 11. kola na domaćem terenu Novsku 37:29.

Na tablici vodi Jedinstvo Odema sa 17 bodova, slijede Dugo Selo '55, Medveščak Infosistem i Slavijatrans sa 16 bodova, dok je Rudar na sedmom mjestu sa 13 bodova.

M.S.

 
06.12.2004.

Nova priznanja automobilističkoj obitelji Laušin

Tona i Lana - zajedno do Zlatnog volana

Nova priznanja automobilističkoj obitelji Laušin

Za skijaše je sezona počela, a za automobiliste završila. I u protekloj je bilo mnogo utrka, što ne čudi budući da svaka nova sezona donosi sve više natjecanja. Ljubiteljima automobilizma na veselje, ali i mnogo više financijskih problema za natjecatelje.

Od ožujka do studenog ime Samobora ponovno je bilo često spominjano diljem Hrvatske, a razlog tome bili su odlični rezultati vozača samoborskog auto kluba.

Standardna posada, Tona i Lana Laušin, nije podbacila ni ovog puta, a uspješni su bili i mlađi u ovom športu: Hrvoje Utović i Damir Dražić, također članovi samoborskog kluba. Utović i Dražić vozili su autoslalom, a Tona uz slalom još i ocjenski rally zajedno s Lanom.

Posebno valja izdvojiti osvajanje drugog Zlatnog volana u obitelji Laušin, pa sada svatko, Lana i Tona, imaju svoj. Svojevrstan je fenomen i to da su ovakva dva velika automobilistička priznanja dospjela u mali grad i povrh toga na istu adresu. Trkaća obitelj Laušin, vozač i suvozačica, jedina je posada u Hrvatskoj koja posjeduje dva Zlatna volana.

Inače, za Laušine je ovo bila jedna od stresnijih sezona, jer osvojiti i drugi Zlatni volan činilo se jako daleko, da bi tijekom sezone cilj ipak postao dohvatljiv. U veljači će, na svečanom proglašenju najboljih automobilista Hrvatske, tako taj prestižni trofej biti uručen i Lani, jednoj od rijetkih pripadnica "ljepšeg spola" u svijetu brzine i povišenog adrenalina.

Iako su u automobilizmu osvojili više od bilo koje hrvatske posade, prvaci su Zagreba i prvaci Hrvatske već duži niz godina uzastopno. Volje imaju, a ostalo ovisi o raspletu financijske strane priče do početka sezone. U rallyju će nastaviti voziti istom Hondom Civic kao i do sada, ali Tona je za slalom kupio jaču, bržu i, nada se, konkurentniju Hondu CRX, na kojoj treba još mnogo toga doraditi, a konačni rezultat ovisi o financijskim mogućnostima.

Ove sezone Laušini su vozili za samoborski tim Ferotrans Samobor, zajedno s još dvije zagrebačke posade: Šroler-Rajković i Vuković-Đukić. Svi su oni zajedno osvojili prvo mjesto i time opravdali očekivanja i ulaganja vlasnika tima Ivice Reščića.

Treba još spomenuti da je Tona Laušin u drugoj disciplini koju vozi - autoslalomu, osvojio drugo mjesto u klasi i četvrto mjesto u grupi. On je jedan od rijetkih vozača koji je s istim autom u dvije različite discipline ostvario rezultat među trojicom najboljih.

Vrijeme između dvije sezone nije i vrijeme odmora. Sada se rade press clippinzi, obilaze sponzori i počinju pripremati automobili. Na njima se rade zahvati koji su običnim "šoferima" nezamislivi. I tako do naredne sezone, pa onda opet utrke...

No, za dobre rezultate zaslužni su i sponzori. Bez njih ne bi bilo ni rezultata, a Laušini se nadaju njihovoj pomoći i u narednoj sezoni. Ove su ih godine financijski poduprli Samoborski športski savez, Samobor Turist, Poglavarstvo Grada Samobora, Pekarnica Zemljič, Fuchs, Ferotrans Samobor, Auto shop Mustafić, Radionica Stjepana Kleščića, automehaničarska radionica Zorana Slavića i Vlado Rupčić, vlasnik tvrtke ARMKO.

Stjepan Stanić

 
06.12.2004.

Veliki uspjesi hrvatskog i samoborskog bridža na Olimpijadi u Istambulu i turniru u Puli

Nikica Šver najuspješnija

Veliki uspjesi hrvatskog i samoborskog bridža na Olimpijadi u Istambulu i turniru u Puli

Od 23. listopada do 6. studenog ove godine u Istambulu je održana 12. olimpijada za bridž timove. Hrvatska je sudjelovala u muškoj i ženskoj konkurenciji. Muška reprezentacija završila je na 10. mjestu u svojoj skupini od 18 zemalja, a ženska se reprezentacija izvrsno borila i zauzela 4. mjesto od 22 zemlje u svojoj skupini.

Nažalost, naše su igračice izgubile odlučni meč protiv Švedske u knock-out sistemu i tako propustile šansu za još bolji plasman. Na kraju turnira uspoređuju se rezultati svih natjecatelja, odnosno parova, pojedinačno. S ponosom ističemo da je par iz Hrvatske, Nikica Šver i Marina Pilipović, u konkurenciji 123 svjetska para osvojio fantastično 6. mjesto.

Naša sugrađanka Nikica Šver, profesorica engleskog i njemačkog u Školi stranih jezika Littera u Samoboru, u posljednje vrijeme ostvarila je još jedan vrijedan rezultat. Naime, na Međunarodnom bridž festivalu u Puli (11. - 22.09.2004.) u konkurenciji od 420 igrača iz 27 zemalja proglašena je najuspješnijom igračicom cijelog turnira, osvojivši nagrade u svim kategorijama s različitim partnerima.

Nikica igra bridž od svoje trinaeste godine i danas je državna reprezentativka koja osvaja brojna natjecanja u zemlji i inozemstvu u ženskoj, mješovitoj i ekipnoj konkurenciji.

Ivica Horvat

 

2. HRL zapad, žene - 11. kolo

3. HRL zapad, muški – 11.kolo

Nova priznanja automobilističkoj obitelji Laušin

Veliki uspjesi hrvatskog i samoborskog bridža na Olimpijadi u Istambulu i turniru u Puli

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002