18.10.2004.

2. HRL zapad, žene - 4. kolo Sloga – Samobor Era 15:26 (4:14)

Prvo poluvrijeme odlučilo

SAMOBOR – Dvorana Bogumil Toni

Gledatelja 100

Suci: Prpić i Szekeli (oba iz Zagreba)

Sloga: Križanić, Ivanković, A. Rudolf, Vidović 4(1), Nikl, J. Rudolf 4, Marzek, Hatičić 1(1), Leljak 4, Vandekar 1, Purgar 1, Šoštarić

Samobor Era: Žgela, Uzelac 1(1), Kuzmić 1, Štrkalj 1(1), Novak, Fofonjka 1, Plazina 7(1), Žilić 7, Maksić 1, Gorenc, Soldić 2, Ivić 1, Švabel 1, Mandić 3

Samoborke su u prvom dijelu zatvorile sve prilaze svojim vratima, te su već u tom razdoblju riješile pitanje pobjednika. U nastavku je igra bila ravnopravnija, ali pobjeda Samoborki nije dolazila u pitanje.

Mladen Sirovica

Na tablici vodi Trešnjevka sa 8 bodova, slijedi Zamet sa 7 bodova, Samobor Era je četvrti sa 6 bodova, a Sloga je na posljednjoj poziciji bez bodova.

 
18.10.2004.

1. županijska liga zapad - 7. kolo

Novaki – Vatrogasac 1:2 (0:1)

NOVAKI – Igralište SC Novaki

Gledatelja 50

Sudac: M. Kožarec (Domaslovec); Pomoćnici: Janković (Jagnjić Dol) i D. Kožarec (Domaslovec)

Delegat: Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 Softić (17), 1:1 Borak (61), 1:2 Andročec (86)

Novaki: Pervan, Markvić, Genus, Podnar, Kršćanski, Đumlija, H. Struhak, Škrapec, Ljubej (od 61. Bungić), D. Struhak, Borak; Trener: Kristijan Cesarec

Vatrogasac: Šarić, Stojić (od 76. Valek), Senčar (od 65. Muharemović), Horvat, Bura, Matić, Softić, Prskalo, Šimunić (od 57. Andročec), Bukvić, Čujko; Trener: Marijan Senčar

Crveni karton: Đumlija (88)

Igrač utakmice: Darko Bura (Vatrogasac)

Novaki su neplanirano izgubili bodove na domaćem terenu. Domaći nisu bili dovoljno koncentrirani u završnici susreta koji je odlučio rezervist gostiju Andročec.

Mladen Sirovica

Sava – Sloga Brezje 3:0 (0:0)

DRENJE – Igralište SRC Sava

Gledatelja 100

Sudac: Radišić (Zaprešić); Pomoćnici: Špoljar (Bistra) i Horvatić (Zaprešić)

Delegat: Špiček (Jablanovec)

Strijelci: 1:0 Jerković (53), 2:0 Luketić (63), 3:0 Žaohar (66 – 11m)

Sava: Kapusta, Jerković, Bakula, Šintić, Drenski, Španjol, Žaohar (od 79. Ražanj), Ivančić, Jurman (od 60. Vrbaški), Hadrović (od 75. Topol), Gerjević (od 46. Luketić); Trener: Damir Šintić

Sloga: Husak, Kapitan, Maršanić, Jokić, M. Leopold, Vojvodić, Jelinčić, Belić, K. Leopold (od 47. Čuljak), Mikec (od 60. Jankavić), Dejanović); Trener: Dražen Ivančević

Igrač utakmice: Hrvoje Žaohar (Sava)

Nakon propuštenih prilika u prvom dijelu, Sloga je potpuno pala u drugom kada su domaći postigli tri pogotka za manje od 15 minuta.

M.S.

Vrh – Klokočevac 0:3 (0:1)

KRALJEV VRH – Igralište Šumice

Gledatelja 100

Sudac: Hrenar (Zagreb); Pomoćnici: Bionda (Zaprešić) i Kurtović (Ivanja Reka)

Delegat: Krizmanić (Savski Marof)

Strijelci: 0:1 Salopek (36), 0:2 Salopek (53), 0:3 Šarić (64)

Vrh: Peremin, Šturlan, Da. Šimunić, Kraina, Devčić, Pucko, Dr. Šimunić (od 46. Premerić), M. Papa (od 46. Jedvaj), Pavrlišak, D. Papa, Granatir; Trener: Marijan Martinko

Klokočevac: Drvenkar, Bekiri, Regović, Janžić (od 72. Ramić), Husta, Kos, Petrić, Šarić (od 76. Bošnjak), Salopek, Horvat (od 73. Kamenčić), Nikl (od 76. Tesla); Trener: Ferdo Kamenčić

Igrač utakmice: Salopek (Klokočevac)

Klokočevac je ponovno glatko pobijedio, a utakmica je riješena početkom nastavka drugim Salopekovim pogotkom.

M. S.

TOP je u Kerestincu poražen od Mladosti iz Kraja Donjeg rezultatom 3:2.

Na tablici vodi Klokočevac sa 19 bodova, slijedi Laduč sa 16 bodova, Novaki su peti sa 10 bodova, Sloga Brezje je osma sa 8 bodova, a TOP je deveti sa 7 bodova.

 
18.10.2004.

3. HNL središte - 11. kolo

Samobor – Karlovac 1:3 (0:0)

Pali u nastavku

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Gulin (Zagreb); Pomoćnici: Klarić i Vrabec (oba iz Zagreba)

Delegat: Ivić (Sisak)

Strijelci: 0:1 Štefančić (52), 0:2 Rac (71), 1:2 Kutleša (80), 1:3 Rac (86)

Samobor: Radoš, Kovač (od 70. Dolić), Makarun, Drenški, Jozinović, Šarić, Kutleša, Hodalj, Markanović (od 80. Maras), Cindrić, Fuček (od 46. Mazarekić); Trener: Stjepan Bašić

Karlovac: Skočibušić, Žitko, Mesarić, Bučinski, Barišić, Antić, Gajčević (od 59. Bošnjak), Vrbanić, Rac, Gjon, Štefančić; Trener: Stipe Kedžo

Igrač utakmice: Mario Rac (Karlovac)

Prvo poluvrijeme nije bilo osobito sadržajno, no gosti su u drugom sjajno koristili kontranapade, u čemu je prednjačio Rac koji je s dva pogotka riješio susret. Obrana Samobora nije djelovala sigurno kao u nekim prijašnjim utakmicama, pa su Karlovčani nanijeli Samoboru prvi domaći poraz ove sezone.

Mladen Sirovica

Na tablici vodi Moslavina sa 25 bodova, slijede Vinogradar, Karlovac i Lučko sa 20 bodova i utakmicom manje, dok je Samobor dvanaesti sa 10 bodova i utakmicom manje.

 
18.10.2004.

Jedinstvena županijska liga - 10. kolo

Zrinski Tehnovent – Mladost 1:1 (0:0)

FARKAŠEVAC – Igralište SC Zrinski Tehnovent

Gledatelja 100

Sudac: Matoc (Zaprešić); Pomoćnici: Dermišek (Kloštar) i Novak (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Hainešek (50), 1:1 Kuhar (90)

Zrinski Tehnovent: Vitko, Mužević, Murić, Radek, Celizić, Markić, Dragišić (od 70. Nuić), Župančić, Hainešek, Tomljenović (od 37. Šicl, od 87. Husta), Karamatić; Trener: Ivo Jelavić

Mladost: Rebernišak, Sopina, Kuhar, Kadabec, Vinetić, Posavec, Trupčević (od 58. Šprajc), Peduišić, Skukan (od 80. Masnec), Vučilovski, Šop; Trener: Vlado Benšak

Igrač utakmice: Mario Hainešek (Zrinski Tehnovent)

Iako je utakmica bila prilično izjednačena, Zrinski može više žaliti, jer je prokockao pobjedu u posljednjim trenucima.

Mladen Sirovica

Strmec – Sava Strmec 1:0 (0:0)

BEDENICA – Igralište Čret

Gledatelja 250

Sudac: Mihalj (Velika Mlaka); Pomoćnici: Kovač (Velika Mlaka) i Mijić (Mićevac)

Delegat: Marinčević (Mićevac)

Strijelac: 1:0 Krnjak (70)

Strmec: Beko, T. Benko, Kožić, D. Benko, Krnjak, Antolić, Tuković, Da. Mahnet (od 87. Paravina), Miličević (od 66. Kranjec), Dr. Mahnet (od 81. Majdak), Bedeković; Trener: Marijan Glavica

Sava: Pintar, Petković, Skenderović, Ešegović, Šenjug, V. Čakanić, T. Čakanić, Jordan, Bertol, Krnić (od 72. Mamić), Šurbek; Trener: Miroslav Orsag

Igrač utakmice: Tomislav Krnjak (Strmec)

Sava je mogla i bolje proći, a domaćin je inicijativu iz drugog dijela uspio pretvoriti u jedan pogodak vrijedan tri boda.

M. S.

Na tablici vodi Radnik sa 28 bodova, slijedi Iskra Zelina sa 23 boda, Sava Strmec je deveta sa 12 bodova, a Zrinski Tehnovent je petnaesti sa 8 bodova.

 
18.10.2004.

Vikend pripreme seniorske karataške selekcije u Samoboru

Iz Samobora u Mexico

Ovog vikenda u Samoboru su se održale pripreme seniorske muške selekcije pred svjetsko prvenstvo koje će se održati od 18. do 21. studenog u Mexicu.

Idući vikend najbolji karatisti Hrvatske ponovno će se okupiti u našem gradu, te ih još čeka nastup na vrlo jakom turniru CROATIA OPEN u Samoboru 30. listopad, a na kraju završne sedmodnevne pripreme na Bjelolasici.

Putnici za Mexico su poznati, a među njima su i članovi karate kluba SAMOBOR-ANINDOL. U otvorenoj (apsolutnoj) kategoriji seniorki boje naše zemlje braniti će Maja Janković, Dario Svetić bit će predstavnik u kategoriji seniora do 65 kg, a Davor Mrzak će nas zastupati u otvorenoj kategoriji seniora. Hrvatski karate savez očekuje od naših predstavnika velike rezultate koji, vjerujemo, neće izostati.

D.Š.

 
18.10.2004.

Karate turnir za najmlađe u Daruvaru

Samobor-Anindol po starom

Karate turnir za najmlađe u Daruvaru

Kao što je to i uobičajeno najmlađi karate kluba SAMOBOR-ANINDOLA ne vraćaju se sa niti jednog natjecanja bez povećeg broja medalja. Tako je to bilo i u subotu, 16. listopada u Daruvaru, gdje su mladi Samoborci nastupili na tradicionalnom 4. po redu memorijalnom turniru Slavko Krivski.

Natjecanje je organizirao karate klub Termal, a nastupilo je tristotinjak mladih iz 31 kluba.

Samoborci su nastupili samo u katama, i to sa 10 mladih, a u sklopu priprema pred prvenstvo Hrvatske koje će se održati 13. studenog u našem gradu.

Ponovno su blistale sestre Lenard, Magdalena Kralj, Tomislav Stolar kao i kata timovi učenika (Rajković, Rozić, Kovačević), mlađih kadeta (Rozić, Stolar, Kovačević) i mlađih kadetkinja (Ana i Maja Lenard, Habljak), koji su bili dominatn,i te na kraju i pobijedili sve svoje suparnike.

D.Š.

FOTO: Sestre Lenard

 
18.10.2004.

Vrijedno priznanje došlo u prave ruke

Maji Janković medalja Grada Samobora

Maji Janković, članica Karate kluba Samobor-Anindol ovogodišnja je dobitnica Medalje Grada Samobora.

Maji se spomenuta nagrada dodijeljuje zbog izuzetnih sportskih rezultata i promicanja Grada Samobora u Hrvatskoj i svijetu.

Pojedinačna bronca sa juniorskog prvenstva svijeta, te ekipna bronca s juniorskog prvenstva Europe iz prošle godine bili su dovoljan razlog za jednoglasnu odluke samoborskih vijećnika.

Predlagatelj Poglavarstvu bio je Samoborski sportski savez, a na temelju raspisanog natječaja.

Maji je medalja uručena u obliku posebnog priznanja na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a biti će joj uplaćena i novčana nagrada u iznosu od 4000 kn.

R.Š.

 
18.10.2004.

Međunarodni turnir za kadete i juniore, Plzen 2004.

Tomislav dogurao Hrvatsku do zlata

U češkom gradu najpoznatijem po pivi, Plzenu, 16. listopada održao se veliki međunarodni turnir za kadete i juniore. Na turniru su nastupili natjecatelji iz čak 12 zemalja.

Boje naše države Tomislav Rašidagić.

Marko, na žalost, nije uspio doći do visokog plasmana, ali je to sve nadoknadio Tomislav, koji je sigurno i suvereno ušao u finale kategorije preko 70 kg. U finalnom susretu je nesretno i nespretno izgubio u produžecima borbe, očevici kažu nezasluženo.

Tomislav je nastupio i u momčadskim mečevima, a na kraju je Hrvatska osvojila najsjajnije odličje. Tomislav je dao značajan doprinos du tom velikom uspjehu hrvatskih karateka.

D.Š.

 

2. HRL zapad, žene - 4. kolo Sloga – Samobor Era 15:26 (4:14)

1. županijska liga zapad - 7. kolo

3. HNL središte - 11. kolo

Jedinstvena županijska liga - 10. kolo

Vikend pripreme seniorske karataške selekcije u Samoboru

Karate turnir za najmlađe u Daruvaru

Vrijedno priznanje došlo u prave ruke

Međunarodni turnir za kadete i juniore, Plzen 2004.

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002