23.02.2004.

2. HRL zapad žene - 13.kolo Samobor – Dugo Selo 55 22:22 (9:10)

Moglo se i pobijediti

SAMOBOR – Dvorana Bogumil Toni

Gledatelja 50

Suci: Pavošević (Samobor) i Emanović (Sesvete)

Samobor: Gorenc, Pavlin, Novak 3, Kuzmić 2, Plazina 5, Uzelac, Kopljar 8(2), Soldić 2, Ivić, Švabel, Mandić 2, Žgela

Dugo Selo 55: Duraković, Grebenar, Vrdoljak 5, Vrbanić, Slišković, Oroz, Sadrić 1, Vidović 4, Baričević, Broz 5(4), Keser 3(2), Čule, Plašić 4, Škorić

Vrlo izjednačen susret u kojem prednost niti jedne ekipe nije iznosila više od nekoliko pogodaka. Gošće su na poluvremenu imale minimalnu prednost, a Samoborke su u nastavku igrale bolje u napadu. Ipak, nisu uspjele izboriti više od neodlučenog rezultata, iako su u posljednjim trenucima imale napad koji im je mogao donijeti pobjedu.

Na tablici vodi Hrvatski dragovoljac sa 23 boda, druga je Sloga sa 22 boda, a Samobor je na sedmom mjestu sa 11 bodova.

Mladen Sirovica

 
23.02.2004.

Skupština STK Samobor

Veliki planovi

U ponedjeljak, 23.02.2004. godine održana je u prostorijama Mjesnog doma Klokočevac godišnja Skupština Stolnoteniskog kluba Samobor 2003. Uz uobičajeni dnevni red, skupštinari su raspravljali o pokretanju škole stolnog tenisa za djecu osnovnoškolskog uzrasta, organiziranje 1. Otvorenog prvenstva Grada Samobora u listopadu mjesecu, nabavku robota, još jednog stola itd.

Financijski izvještaj s 3 kune u pozitivi, govori o maksimalno provedenom planu. U planove je na prvo mjesto postavljeno, nastavak škole i usmjeravanje polaznika k natjecanjima, organizaciju natjecanja i osiguravanje termina za rekreativno bavljenje stolnim tenisom. Od gostiju prisutne je pozdravio tajnik Samoborskog športskog saveza prof. Juro Horvat, čestitajući na prijemu kluba u članstvo Samoborskog športskog saveza i najavivši bezrezervnu podršku, poglavito u radu sa mladima. Predsjednik MO Klokočevac gosp. Dragutin Bošnjak, kao domaćin STKS 2003., poželio je dobar rad i daljnju uspješnu suradnju.

Dodijeljena su ovogodišnja priznanja za promicanja stolnoteniskog sporta i to: Poglavarstvu Grada Samobora i poduzeću Končar Ket iz Zagreba. Predsjednik kluba se još jednom zahvalio svima na podršci, osobito dobitnicima ovogodišnjih priznanja, Mjesnom odboru Klokočevac, Samoborskom športskom savezu, i pozvao mlade da se uključe u školu stolnog tenisa. O svemu više na www.stks2003.hr.

K. Znika

 
23.02.2004.

11. Trofej vjeverica

Slovenci najbolji!

11. Trofej vjeverica

Na Trgu kralja Tomislava otvoren je 20. veljače 11. Trofej vjeverica, tradicionalno FIS natjecanje u alpskom skijanju za dječake i djevojčice, koje je, kako je u Samoboru već običaj, završeno spektakularnim vatrometom. Mlade skijaše pozdravio je samoborski gradonačelnik Žarko Adamek koji je naglasio da je ovo skijaško natjecanje vrlo važno za Samobor, ali i za Hrvatsku, te je podsjetio da se i prva Vjeverica otvarala upravo na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, ali uz mnogo manje pompe. S nekoliko prigodnih riječi skijašima se obratio i zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić poželjevši svim natjecateljima sreću, a direktor Organizacijskog odbora Vjeverice Reno Fleiss izrazio je zadovoljstvo što je ovo natjecanje svake godine sve kvalitetnije i popularnije.

Zanimljivost otvorenja je bila u tome što su se predstavnici 21 zemlje sudionice Vjeverice obratili prisutnima s nekoliko riječi na domicilnom jeziku. Nakon toga je ovogodišnje izdanje Vjeverice otvorila samoborska skijašica Nika Fleiss, inače trostruka pobjednica ovog natjecanja i to 1996., 1997. i 1999. godine.

Samo nadmetanje će se održati na Sljemenu i to 21. i 22. veljače, a na njemu će se natjecati skijaši iz 21 zemlje u dvije discipline (slalom i veleslalom) i u dvije dobne kategorije – stariji skijaši (godište 1989/90.) i mlađi skijaši (godište 1991/92.).

Na ovogodišnjem Trofeju vjeverica nastupile su osim reprezentacije Hrvatske i vrste Velike Britanije, Norveške, Danske, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Latvije, Ukrajine, Argentine i Čilea. Dvije potonje zemlje su pokazatelj da se Trofej vjeverica proširio i van europskog kontinenta.

Najviše uspjeha imali su natjecatelji iz Slovenije, koji su osvojili gotova sva prva mjesta u svim kategorijama, dok će naši mladi skijaši i skijašice, uz naporan rad i treninge, čekati neku bolju priliku za dokazivanje svoje kvalitete.

Mladen Sirovica

 
23.02.2004.

Prvenstvo Europe za juniore i kadete - Rijeka, 13.-15.02.2004.

Maji nisu dali i više!

U Rijeci je od 13. do 15. veljače održano prvenstvo Europe za juniore i kadete na kome je sudjelovalo nešto manje od 700 sportaša iz 42 države.

Najbolja samoborska sportašica u 2003. godini, brončana svjetska juniorka Maja Janković ponovno je blistala – ovog puta više u ekipnoj konkurenciji dok je u pojedinačnoj kategoriji za bod ostala bez kolajne.

Maja je sa svojom kolegicama iz reprezentacije osvojila ekipnu broncu. Djevojke su pobijedile Španjolke, Turkinje i Engleskinje.

Nakon već proglašene pobjede u polufinalu protiv reprezentacije B i H dogodilo se nešto što do sada još nije razjašnjeno, te su za zelenim stolom pobjedu dodijelili reprezentaciji B i H.

Maja je sve svoje protivnice pobijedila, te bila veliki oslonac izborniku Makovcu na putu do medalje. Morala je i u borbi kapetena raditi meč protiv Turkinje koji je zasluženo dobila te donjela svojoj reprezentaciji pobjedu.

Na žalost, sve to je ostavilo traga na Maji, te joj je ponestalo snage da u pojedinačnoj konkurenciji ostvari ono što smo svi očekivali. Uz osjetan umor iz ekipnog djela Maja se morala nositi i s vrlo nekorektnim sucima koji su od prvog njenog meča odlučili da joj ne dopuste izlazak na pobjedničko postolje.

Maja je izgubila od predstavnice BiH (kasnije prvakinje), da bi u repasažnim borbama pobijedila Slovenku i Njemicu.

U meču protiv Njemice Maja se dodatno iscrpila jer je morala raditi protiv suparnice i protiv sudaca koji jednostavno nisu dopuštali pobjedu naše Samoborke. Maksimalnim angažmanom, sa dva odlična udarca nogom u glavu Maja je ipak uspjela, ali u borbi za treće mjesto protiv Ruskinje je ipak ponestalo snage.

I ovdje suci naklonjeni ruskoj predstavnici nisu dosuđivali Majine bodove, tako da na kraju rezultat 4 : 5 nije realan i pošten.

Na žalost Maja je ostala bez pojedinačne medalje, ali ponovno je pokazala da je spremna za najveće pothvate.

Ekipna bronca, te pojedinačno 5. mjesto ipak je veliki rezultat.

I.T.

 
23.02.2004.

ZAGREB OPEN 2004, Podsused, 21.02.2004.

Stopostotni učinak Samoboraca

ZAGREB OPEN 2004, Podsused, 21.02.2004.

U sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu održan je 9. po redu tradicionalni karate turnir pod imenom ZAGREB OPEN 2004, a u tehničkoj organizaciji karate kluba Zagreb.

Turnir je organiziran za mlađe uzrasne kategorije od 7 do 16 godina starosti uz sudjelovanje 430 mladih sportašica i sportaša HR, Slovenije i BiH.

Samoborci su nastupili sa osam mladih karateka, te ostvarili stopostotni učinak - svi su osvojili medalju, tj. plasirali se među prva tri u svojoj kategoriji.

Najbolji su bili Haris Kovačević, Tomislav Stolar, Maja Lenard i Nikola Šoić koji su se okitili zlatnim medaljama.

Idući vikend biti će posebno aktivan za samoborske karatiste jer se odlazi u Tuzlu na TUZLA OPEN te u Viroviticu gdje se također održava jaki međunarodni turnir.

Samoborci će na ova dva natjecanja nastupiti sa oko tridesetak natjecatelja. te se očekuju odlični rezultati.

T.I.

 

2. HRL zapad žene - 13.kolo Samobor – Dugo Selo 55 22:22 (9:10)

Skupština STK Samobor

11. Trofej vjeverica

Prvenstvo Europe za juniore i kadete - Rijeka, 13.-15.02.2004.

ZAGREB OPEN 2004, Podsused, 21.02.2004.

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002