31.01.2004.

KARATE - 5. KUP JADRANA - Split, 31. siječnja

Mala ali uspješna ekipa Samobor - Anindola

KARATE - 5. KUP JADRANA - Split,  31. siječnja

Odličan niz nastupa natjecateljki i natjecatelja karate kluba SAMOBOR-ANINDOL nastavljen je i u Splitu na 5. po redu tradicionalnom međunarodnom turniru Kup Jadrana.

Odlično organiziran trunir organizirao je karate klub SOKOL, a sudjelovallo je 515 natjecatelja iz 44 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Mladi Samoborci dali su svoj udio u kvaliteti natjecanja, te je njih petoro osvojilo ukupno 8 medalja . Naime, svi osim Ide Jandrečić i Zrina Pezera nastupili u svojoj dobnoj skupini, ali i u starijoj . Pokazali su da imaju odličnu kvalitetu, da rade školovan karate, te da je pred njima sjajna sportska karijera.

Ponovno je oduševio Nikola Šoić, koji svoje suparnike naprosto "melje", a i Ida Jandrečić nešto slično pokazuje u ženskoj konkurenciji. Haris Kovačević dokazuje iz turnira u turnir svoju svestranost (pobjeđuje u katama, osvaja odličja u borbama), dok je ugodno iznenadio Zrin Pezer, koji sigurnim koracima kreće prema vrhu kvalitete svoje dobne skupine.

Prva su mjesta na turniru osvojili Haris Kovačević (kate), Nikola Šoić (borbe, u dvije konkurencije), Ida Jandrečić (borbe) i Zrin Pezer (kate).

T.I.

 
31.01.2004.

KARATE - 13. Grand Prix Croatia

Odlična uvertira za velika natjecanja

KARATE - 13. Grand Prix Croatia

24. i 25. siječnja u Osnovnoj školi Bogumila Tonija po 13. se je put održao tradicionalni karate turnir Grand Prix Croatia, pod pokroviteljstvom Hrvatskog karate saveza i Ministarstva unutarnjih poslova.

Organizator natjecanja bio je Karate klub Samobor – Anindol, a na njemu su, osim naših sastava, nastupili klubovi i nacionalne momčadi iz 11 zemalja i to: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Makedonije, Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Austrije, Njemačke i Egipta. Ukupno je nastupilo 1012 natjecatelja što je vrlo respektabilna brojka. Natjecanje je okupilo i brojne uglednike, pa je tako natjecanje otvorio župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić, a uspješan turnir organizatorima i mnogo uspjeha natjecateljima poželjeli su samoborski gradonačelnik Žarko Adamek i predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan.

Ovaj je turnir karatistima poslužio kao odlična uvertira pred Europsko prvenstvo za kadete i juniore koje će se sredinom veljače održati u Rijeci. Seniori će se pripremati za proljetni dio sezone, a u svibnju i njih očekuje Europsko prvenstvo u Moskvi.

Karate klub Samobor – Anindol ostvaruje je značajne uspjehe već prvoga dana kada su prvo mjesto osvojili Ida Jandrečić u kategoriji kadetkinja do 50 kg i Dario Svetić u kategoriji juniori – seniori do 65 kg. Druga su mjesta ostvarili Vjekoslav Škreb u kategoriji juniori – seniori iznad 80 kg i Maja Jankvić u kategoriji juniorke – seniorke iznad 60 kg.

Drugoga su dana rezultati Samoboraca bili zaista impresivni. Prva su mjesta osvojili cicibani – kate ekipno, mlađi učenici – kate ekipno, učenice – kate ekipno, Maja Lenard (učenice – kate), mlađe kadetkinje – kate ekipno, Tomislav Stolar (mlađi kadeti – kate), Nikola Šoić (učenici – borbe do 52 kg) i Ana Lenard (učenice – borbe do 45 kg). Druga su mjesta osvojili Samobor - Anindol 2 (mlađi učenici – kate ekipno), mlađe učenice – kate ekipno, Haris Kovačević (učenici – kate), mlađi kadeti – kate ekipno i Samobor – Anindol 2 (mlađe kadetkinje – kate ekipno). Treća su mjesta osvojili cicibanke – kate ekipno, Haris Kovačević (mlađi učenici – kate), učenici – kate ekipno, Samobor – Anindol 2 (učenici i učenice – kate ekipno), Tomislav Stolar (učenici – kate) i Maša Herceg (učenice – kate).

Mladen Sirovica

 

KARATE - 5. KUP JADRANA - Split, 31. siječnja

KARATE - 13. Grand Prix Croatia

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002