22.09.2002.

Samoborski karataši uspješno nastupili na međunarodnom turniru

SLOVENIJA OPEN 2002.

U organizaciji Karate zveze Slovenije i Karate kluba Shotokan iz Kopra u subotu 21. rujna u Kopru je održan međunarodni otvoreni turnir SLOVENIJA OPEN.

Na natjecanje se odazvalo svega pet država, tako da se susjedi baš i nisu mogli pohvaliti uspješnim natjecanjem.

Zbog malog broja prijava po težinskim kategorijama, spajali su kategorije, tako da natjecanje nije bilo "realno", naročito kod mlađih kategorija gdje su razlike u težini ponekih natjecatelja iznosile i više od 12-13 kg što je u borilačkom sportu ipak dosta značajno.

Samoborci iz KK Samobor su se odazvali na turnir s tri natjecatelja, te postigli zapažen uspjeh.

Kod kadeta do 65 kg 3. je bio MARKO LENARD, iako se stekao dojam da je trebao biti u finalu. Prejako je kontaktirao svog protivnika u polufinalu, te ga je to koštalo finala.

MATIJA ŽUTI kod kadeta do 72 kg pokazao je iznimnu borbenost, pa je pokleknuo tek u finalnom meču protiv 4 godine starijeg protivnika.

ENES DEDIĆ je nastupio u katama seniorskog uzrasta, te premoćno osvojio 1. mjesto i tako nagovijestio odličnu sezonu.

Ove će subote (28.09.) petnaestak natjecateljki i natjecatelja nastupiti na prestižnom međunarodnom turniru BROD 2002. U u Slavonskom Brodu.

UPISI ZA POČETNIKE U KARATE KLUB SAMOBOR I DALJE TRAJU. POTREBNO JE DOĆI UTORKOM ILI ČETVRTKOM U 19,00 SATI U DVORANU ZA BORILAČKE SPORTOVE OŠ BOGUMIL TONI.

D.Š.

 
22.09.2002.

3. HNL središte - 5 kolo - Samobor - Karlovac 4:2

Pao lider!

Nogometaši Samobora u vrlo su dobroj utakmici svladali lidera dosadašnjeg tijeka prvenstva Karlovac i time dali do znanja da su na putu oporavka.

Vodili su Samoborci i s 4:1, a naleti gostiju rezultirali su samo smanjenjem u posljednjim sekundama utakmice.

Zgoditke za Samobor postigli su Goleš, Deak, Raić i Merkl.

S.S.

OSTALI REZULTATI 5. kola:

Ilovac - Mladost Regeneracija 1:1, Zagorec - Lokomotiva 1:0, Graničar - Trnje 0:0, Velika Mlaka - Vrbovec 1:0, Segesta - Lučko 0:3, ZET - Dragovoljac Hrašće 0:0 i Vrapče - Dugo Selo 2:1.

Na tablici vodi Karlovac s 12 bodova, a Samobor je na 4. mjestu s 9 bodova.

T.I.

 
22.09.2002.

Jedinstvena županijska liga - 7. kolo

Rezultati

Stupnik - Vinogradar 1:4, Jaska - Zrinski Tehnovent 2:3, Jelačić - Lonja 1:1, Sava (S) - Udarnik 2:3, Zaprešić - Strmec 4:0, Mladost (O) - Iskra Zelina 0:0, Klokočevac - Lukavec 2:0 i Rugvica - Radnik 1:4.

Na tablici vodi Udarnik s 18 bodova.

Stupnik je na 4. mjestu s 12 bodova, Sava je na 7. mjestu s 10, bodova, Zrninski-Tehnovent je 9. s 10 bodova, a Klokočevac je 12 s 9 bodova.

I.T.

 
22.09.2002.

Rudar završio pripreme

Na kraju - pobjeda!

Rudari su pobjedom nad karlovačkim Dobovcem završili seriju pripremnih utakmica za nastupajuću sezonu.

Među rukometašima samoborskog drugoligaša vrijedi istaći Maglića i Štibuhara, koji su postigli 9, odnosno 6 pogodaka.

I.T.

 
22.09.2002.

Rudar nastavlja s pripremama za sezonu

Dobova - Rudar 30:22

Kako se približava prvenstvo, rukometaši Rudara odigravaju jednu pripremnu utakmicu za drugom. Nedavno su gostovali u Sloveniji, u Dobovi, kod istoimenog slovenskog drugoligaša.

Rudari se nisu proslavili, poraženi su s 30:22, a iz momčadskog sivila izdvojio se jedino Miroslav Maglić. Gosti iz Ruda opravdanje mogu potražiti u neigranju kapetana Hrvoja Štibuhara, a zaigrali su svi igrači koji će biti u konkurenciji u nastupajućoj sezoni. tako se trener Gaća mogao uvjeriti s kakvim "materijalom" raspolaže.

nadamo se da je to bio samo loš trenutak i da su u subotnjoj utakmici protiv Dubovca iz Karlovca Rudari pokazali bolju igru.

T.I.

 
22.09.2002.

Međunarodni karate turnir Međimurje open

Karataši uspješni kao i obično

Vrijedan međunarodni karate turnir održan je 14. rujna u Murskom Središću. Radilo se o 6. Međimurje openu, sada već tradicionalnom turniru koji je ove godine okupio oko 500 karateka iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Njemačke.

Samoborci, članovi karate kluba Samobor ponovili su dobre rezultate i time potvrdili stabilnost i postojanost svog statusa u hrvatskom karateu.

Maja Lenard i Tomislav Stolar pobijedili su u katama u konkurenciji učenika, dok je Ana Lenard u toj konkurenciji bila vrlo dobra druga.

U konkurenciji mlađih učenika Marko Lenard i Haris Kovačević osvojili su treća mjesta. Lovro Carić bio je treći u katama - kadeti, a Enes Dedić drugi u konkurenciji seniora.

Uspješno je bilo i u borbama.

Marko Lenard i Matija Žuti pobijedili su u konkurenciji mlađih kadeta do 64, odnosno 69 kilograma. Ida Jandrečić osvojila je 2. mjesto u kategoriji mlađih učenica do 45 kilograma.

Dario Svetić osvojio je treće mjesto u borbama seniora do 65 kilograma.

A.J.

 
22.09.2002.

Cjelodnevni ženski rukometni turnir

Najbolja - Lokomotiva!

U subotu, 14. rujna odigran je u samoborskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Bogumila Tonija cjelodnevni rukometni turnir. Ovo okupljanje rukometnih ženskih ekipa bilo je međunarodnog karaktera, a sudjelovale su rukometašice iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Za pobjednički se pehar natjecalo 6 ekipa, a pobijedila je zagrebačka Lokomotiva koja je u finalu nadigrala ZV McDonalds iz Wiener Neustadta 27:17. U utakimici za 3. mjesto Gramiz Kočevje pobjedio je Olimpiju iz Ljubljane 25:21, što je među promatračima proglašeno iznenađenjem turnira. Osim njih, na turniru su nastupile i ekipe Slavonijatransa iz Slavonskog Broda, te domaće Samoborke.

Najbolji strijelac na turniru bila je mlada rukometašica Lokomotive Maida Arslanagić. Svoja je vrata najuspješnije branila Elena Galkina, dok je sveukupno najboljom igračicom proglašena Svitlana Pasičnik. Sve su one članice Lokomotive iz Zagreba.

Valja pohvaliti napore rukometnih entuzijasta koji su samoborskim rukometnim zaljubljenicima priuštili jedan lijep sportski i rukometni dan.

T.I.

 
22.09.2002.

Rudari bolji i u uzvratu

KTC - Rudar 23:27

Treća pripremna utakmica igrača Rudara bila je ona uzvratna protiv momčadi KTC-a. Drugoligaš iz Križevaca uzvratio je gostoprimstvo Rudarima, a konačan rezultat bio je 27:23 za goste. Posebno su se istakli braća Ivan i Goran Prosoli, te Vladimir Šujster i Miroslav Maglić. Ova su dvojica posljednjih svaki sa po 5 pogodaka najviše pridonjela pobjedi.

 
22.09.2002.

Nova kriza potresa NK Samobor

Maroević ostao sam!

Samoborski nogometni klub kao da je uklet! Poharan i zadužen od samoborskih i pridošlih hohštaplera godinama je išao iz ruke u ruku, istovremeno klizivši sve niže i niže. Povremene financijske injekcije iz gradskog proračuna samo su odlagale suočenje s istinom. "Ekipe" koje su ga preuzimale dolazile bi pune entuzijazma i zamisli, a odlazile pognute glave, ostavljajući ga s novim teretom na blagajni.

Ova posljednja također je obećavala. Dapače, činilo se da su stvari posložene na zdravim temeljima. Ali, ne zadugo. 12. rujna kompletan je Izvršni odbor, na čelu s predsjednikom Borisom Kuštom, podnio ostavku. Mijo Novak, Miroslav Jaić, Damir Fabek i Darko Kupres, te članovi Nadzornog odbora, Ljerka Duvnjak i Ivo Jednačak više neće s Mislavom Maroevićem, direktorom s čijom se koncepcijom i načinom vođenja kluba nitko nije slagao. Dapače, Boris Kušt, inače direktor Komunalca, spominje u svom obraćanju javnosti i Maroevićev "politički folklor" u kojem on, Kušt, više ne želi sudjelovati. Dakle, ovaj su put igre oko nogometa i samoborskog nogometnog kluba obogaćene i politikom. Podsjetimo, Mislav Maroević je gradski vijećnik DC-a, a većina je članova Izvršnog odbora također politički angažirana. Kao u dobra stara vremena! Nema tu gospodarstvrenika ni ljudi iz sporta i nogometa, ali ima, odnosno bilo je, "političkog folklora".

Što će se riješiti na izvanrednoj Skupštini kluba vidjet će se, ali teško je očekivati neke pomake. Kriza samoborskog nogometnog kluba duboka je i teško prebrodiva.

Stjepan Stanić

 
22.09.2002.

Počinju upisi u karate školu

Budući karataši, navalite!

Od 17. rujna Karate klub Samobor upisuje nove članove u svoju karate školu.

Svi se zainteresirani mogu javiti u dvoranu za borilačke sportove u Osnovnoj školi Bogumila Tonija. Upisi su utorkom i četvrtkom, od 19 sati. Karate školu vode karate majstori i školovani treneri Davor Cipek i Dario Svetić.

Dodatne informacije na telefone: 3365-555 i 091-500-7851.

 
22.09.2002.

Škola košarke u Samoboru

ŽELITE LI BITI KOŠARKAŠ?

Ukoliko želite naučiti sve ono što ne znate o košarci i zaigrati za Košarkaški klub Samobor, te ukoliko ste rođeni 1989. godine ili kasnije, javite se u klub i upišite u košarkašku školu.

Školu vode vrhunski košarkaški treneri, a upisati se možete utorkom, od 18,30 do 20 sati u dvorani Bogumila Tonija.

Budući košarkaši, dođite i zaigrajte!

 

Samoborski karataši uspješno nastupili na međunarodnom turniru

3. HNL središte - 5 kolo - Samobor - Karlovac 4:2

Jedinstvena županijska liga - 7. kolo

Rudar završio pripreme

Rudar nastavlja s pripremama za sezonu

Međunarodni karate turnir Međimurje open

Cjelodnevni ženski rukometni turnir

Rudari bolji i u uzvratu

Nova kriza potresa NK Samobor

Počinju upisi u karate školu

Škola košarke u Samoboru

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003