26.03.2002.

Nogomet: Druga liga - 24. kolo - Segesta - Samobor 0:0

Po bod za neefikasnost

SISAK, Gradski stadion. Gledatelja 100, vrijeme prohladno, sunčano. Teren pogodan za igru.

Sudac: Mario Mlinar (Zagreb). Pomoćnici: Renato Blažeković (Zagreb) i Tvrtko Jureša (Zagreb). Četvrti sudac: Dražen Kovjanić (Bedekovčina). Dalegat: Bruno bernobić (Tar).

SEGESTA: Staneković, Dodić, Bizjak, Gavranović, Buinac, Galić, Bleškić, Dobranić (od 58. Štefančić), Pek (od 73. Radanić), Šeparac, Piškor (od 46. Sitar).

SAMOBOR: Fabijan, Kereković, Goleš (od 52. Mišić), Jordan, Željković, Kordić, Jambrečina (od 46. Merkl), Galić, Uzelac, Kovačić, Raić (od 57. Sabljić).

OCJENA IGRE: 5,5; ŽUTI KARTONI: Uzelac (17), Pek (27), Jordan (58), Gavranović (68), Sitar (87), Sabljić (89); CRVENI KARTON: -.

IGRAČ UTAKMICE: Drago Željković.

U utakmici u kojoj su bodovi za jednu i drugu momčad bili bodovi spasa, što će biti i u svakoj narednoj utakmici, velika nervoza kao da je sputala aktere susreta. Ipak, više je inicijative pokazala momčad Segeste, te je u nekoliko navrata opasnije priprijetila Fabijanu.

No, i jedni i drugi će se morati zadovoljiti sa po bodom, a hoće li im on pomoći u borbi za opstanak u drugoligaškom društvu pokazat će vrijeme.

OSTALI REZULTATI 24. KOLA:

GOŠK - TRNJE 1:1, MOSOR - ULJANIK 3:1, ISTRA - VRBOVEC 2:1, ŽMINJ - ORIJENT 2:1, INKER - NOVALJA 2:1, CRO. SESVETE - SOLIN GRAĐA 0:0, USKOK - IMOSKI 3.1

Na prvenstvenoj ljestvici vodi Istra s 51 bodom, ispred Uljanika sa 46 bodova. Posljednji, 16. je Vrbovec s 20 bodova. Samobor je na 14. mjestu i ima 25 bodova.

U 25. kolu Samobor igra u Samoboru, a u goste mu dolazi Žminj.

T.I.

 
26.03.2002.

MALI NOGOMET - Uskršnji turnir Samobor 2002.

Pobjednik Komunalac

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH - Podružnica Samobor i ove je godine, po peti puta za redom, bio organizator malonogometnog Uskrsnog turnira Samobor koji se dana 21. i 22.03.2002. održao u sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija. Na turniru je nastupilo 16 ekipa čije je boje branilo oko 160 natjecatelja, zaposlenika radnih kolektiva našega grada i šire, a sudionici ovogodišnjeg turnira bili su: Chromos, Dom zdravlja Samobor, Grad Samobor, HEP-Munjara, Komunalac 1997., Linde, Policijska postaja Samobor, Radio Samobor, Restoran Mirna, Saki, Samoborka, Samoborski športski savez, Šoićeva kuća, Vodoopskrba i odvodnja, Vojarna Taborec i Zagrebačka županija.

U dva natjecateljska dana, na parketu najveće samoborske sportske dvorane viđeno je obilje dobrog nogometa, nije nedostajalo neizvjesnosti i uzbuđenja, a na kraju se najboljom pokazala mlada momčad Komunalca 1997. koja je u finalnom dvoboju sa 2:0 savladala ekipu Samoborskog športskog saveza koju su pretežito predstavljali veterani NK Samobora. U borbi za treće mjesto ekipa Policijske postaje Samobor više je nego uvjerljivo pobijedila umorni Grad Samobor s visokih 13: 0, no i pored toga, plasman poražene momčadi iz ovog dvoboja najveće je iznenađenje ovogodišnjeg 5. jubilarnog Uskrsnog turnira '02. Pored ekipa, proglašeni su i najbolji pojedinci turnira, a to su kao najbolji igrač Dragutin Kereković iz Komunalca 1997. kojemu je pored prigodnog pehara poduzeća Saki iz Samobora pripao i mobilni telefon tvrtke VIP, dok su najbolji golman Božidar Domitrović iz Samoborskog športskog saveza i najbolji strijelac Stipo Karamatić iz Policijske postaje Samobor (13 golova) nagrađeni prigodnim poklon-paketima poduzeća Auto-Peba. Treba istaći da je natjecanje proteklo u izuzetno korektnim nastupima svih natjecatelja, čemu je svakako pridonijelo kvalitetno dijeljenje pravde od strane renomirane sudačke trojke Branka Kožarca, Slavka Ivanca i Matea Vučkovića.

Gošće turnira i ove godine bile su izvanredne Samoborske mažoretkinje kojima je organizator dodijelio i posebnu zahvalnicu za njihov 3. nastup na ovoj manifestaciji.

Također, na prigodnoj svečanosti u Restoranu Mirna, pored proglašenja pobjednika, svim učesnicima i sponzorima turnira dodijeljene su prigodne zahvalnice, a povodom 5. jubileja organizator je dodijelio i više posebnih zahvalnica i priznanja kolektivima i pojedincima zaslužnima za opstojnost ovog natjecanja. U tom smislu valja posebno istaći ulogu poduzeća Saki proizvodnja kristala Samobor, Restorana Mirna i Gradskog poglavarstva Grada Samobora među kolektivima, te Franju Sinu Gluščića i Miju Noršića od pojedinaca koji su kroz svih pet godina trajanja Uskrsnog turnira Samobor pomagali njegovo održavanje.

Ovogodišnje natjecanje uvršteno je u kalendar turističkih zbivanja Zagrebačke županije, a kao i dosad njegov pokrovitelj bilo je Gradsko poglavarstvo Grada Samobora, uz supokroviteljstvo Zagrebačke županije i Samoborskog športskog saveza, dok su medijsko pokroviteljstvo potpisali Radio Samobor i Jutarnji list. Turnir su i ove godine svojim sponzorstvima podržali i pridonijeli njegovom uspjehu brojni renomirani sponzori kao što su Samoborka, Linde, Restoran Mirna, Komunalac 1997., Saki, VIP, Jamnica, Auto Peba, Pivovarna Laško, a usluge realizaciji turnira pružili su i Foto-Samoborček, PB diskont, Prehrana trgovina , Tiskara Samobor i Umjetnička brusionica kristala Tuk.

Z.P.

REZULTATI

Parovi:

RADIO SAMOBOR - KOMUNALAC 1997 0:3

SAKI - HEP-MUNJARA 3:2

SAMOBORKA - GRAD SAMOBOR 1:3

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA - DOM ZDRAVLJA 4:3

RESTORAN MIRNA - ŠOIĆEVA KUĆA 2:3

CHROMOS - SAMOBORSKI ŠPORTSKI SAVEZ 1:4

VOJARNA TABOREC - LINDE 4:1

VODOOPSKRBA I ODVODNJA - POLICIJSKA POSTAJA 1:4

Četvrtzavršnica:

KOMUNALAC 1997 - SAKI 4:0

GRAD SAMOBOR - ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 5:4

ŠOIĆEVA KUĆA - SAMOBORSKI ŠPORTSKI SAVEZ 0:3

VOJARNA TABOREC - POLICIJSKA POSTAJA 3:2

Poluzavršnica:

KOMUNALAC 1997 - GRAD SAMOBOR 7:2

SAMOBORSKI ŠPORTSKI SAVEZ - POLICIJSKA POSTAJA 3:1

Za treće mjesto:

GRAD SAMOBOR - POLICIJSKA POSTAJA 0:13

Za prvo mjesto:

KOMUNALAC 1997 - SAMOBORSKI ŠPORTSKI SAVEZ 2:0

 
26.03.2002.

MALI NOGOMET Sokoli - Porto Tolero 2:6

Sokoli bez šanse

U 16. kolu Prve hrvatske malonogometne lige Sokoli su kao domaćini ugostili Porto Tolero. Krenulo je loše po igrače iz Samobora i poslije tridesetak minuta gosti su vodili s 3:0. Tada je došlo do izražaja iskustvo i dobra taktička pripremeljenost Porto Tolera, pa nenadahnuti nogometaši Sokola nisu imali pravu šansu za eventualni preokret.

Ostali rezultati 16. kola: Split Gašperov - Osijek 13:0, Croatia - Split Ship Managmant 3:3, Square - Uspinjača Segafredo 3:2, Kaštela - Orkan Zagreb 5:6 i Petrinjčica - Petar RKM 7:4.

Na tablici vodi Split Gašperov sa 40 bodova, ispred Petra RKM sa 39. bodova. Nogometaši Sokola su 9. sa 14 bodova. Posljednja su Kaštela sa 9 bodova.

A.J.

 
26.03.2002.

RUKOMET 2.HRL - rukometašice

Rukometašice Samobora bile su slobodne.

 
26.03.2002.

RUKOMET 2.HRL - rukometaši

Rudar - Pećine 25:24

Iako su tijekom cijelog susreta u vodstvu bili gosti, rukometaši Rudara u posljednjim su trenucima uspjeli izjednačiti, a zatim i pobijediti.

Na ljestvici vodi Senj sa 25 bodova. Rukometaši Rudara su 8. sa 16 bodova.

A.J.

 
26.03.2002.

Nika prva na Otvorenom prvenstvu Njemačke!

Ispred Martine Ertl

Iako su se u ponedjeljak, 25. ožujka u jutro, a na osnovi pisanja Večernjeg lista, Samoborom proširile alarmantne vijesti po kojima je Nika Fleiss u nedjelju teško ozlijedila koljeno, već je u podne stigla dobra vijest: Nika je tog dana pobijedila u slalomskoj utrci na Otvorenom prvenstvu Njemačke!

Pri tom je iza sebe ostavila i čuvenu njemačku skijašicu Martinu Ertl i to za 27 sekundi.

Sada zbilja možemo požaliti što je skijaška natjecateljska sezona pri kraju, budući da posljednji rezultati svjedoče o Nikinoj spremnosti za ulazak u prvu slalomsku skijašku ligu.

A.J.

 
26.03.2002.

JŽL - 20. kolo: Lonja - Klokočevac 0:0

Domaće spasio golman

Jak vjetar kao da je primirio i umrtvio igrače obiju momčadi, ali dojam je da su gosti ipak pružili više. Zahvaljujući ponajvećma golmanu domaćih Čoligu gosti su se kući vratili samo s bodom, a prema igri mogli su i do sva tri.

A.J.

 
26.03.2002.

JŽL - 20. kolo: Udarnik - Sava 2:0

Uz i niz vjetar

U nogometnoj predstavi u kojoj je treći akter bio vjetar, prvo je poluvrijeme proteklo, uz njegovu pomoć, u premoći gostiju. U drugome su se, sa promjenom strana, uloge promijenile. No, trebalo je pričekati sam kraj utakmice da bi s dva zgoditka domaći spomenutu premoć i realizirali.

STRIJELCI: 1:0 - Modlic (87), 2:0 - I. Jančić (90).

I.T.

 
26.03.2002.

JŽL - 20. kolo: Zrinski Tehnovent - Lomnica 1:0

Ipak s bijele točke

U utakmici u kojoj gosti nisu pokazali posebne ambicije, a domaćini posebnu moć, pobjeda je ipak zasluženo pripala Zrinskom. U nepovoljnim vremenskim uvjetima igrači očito nisu bili raspoloženi za igru, pa je presudio jedanaesterac dosuđen početkom drugog poluvremena. Siguran realizator bio je Škrobot.

STRIJELAC: 1:0 - Škrobot (48).

S.S.

 
26.03.2002.

Nogomet: Druga liga - Samobor - Istra 1:2

Poraz iz jedanaesterca

SAMOBOR, Gradski stadion. Gledatelja 100, vrijeme oblačno, prohladno i vjetrovito. Teren pogodan za igru.

Sudac: Jozo Certa (Kaštel Stari). Pomoćnici: Marin Ivanković (Split) i Mario Jandrijević (Glavice). Četvrti sudac: Danijel Janošević (Zagreb). Dalegat: Davor Bjelanović (Sisak).

STRIJELCI: 0:1 - Šehić (20), 1:1 - Jambrečina (44), Androšić (58 - 11 m).

SAMOBOR: Fabijan, Kereković, Mišić, Jordan, Zeljković, Kordić, Jambrečina, Uzelac, (od 58. Kužilek), Sablić, Kovačić, Merkar (od 46. Popović).

ISTRA: Horvat, Stošić (od 78. Ostojić), Marić, Pauletić, Budicin, Androfić, Halilović, Dimitrijević, Šehić (od 52. Rivić), Šuran, Petek (od 75. Nouken).

OCJENA IGRE: 6; ŽUTI KARTONI: Horvat (46), Uzelac (50), Zeljković (58), Jordan (63), Kordić (66), Pauletić (74); CRVENI KARTON: -.

IGRAČ UTAKMICE: Dalibor Pauletić.

Desetak minuta nakon što je Kovačić propustio lijepu priliku za vodstvo domaćina, snalažljivi Dimitrijević iskoristio je neodlučnost samoborske obrane i asistirao Šehiću za vodstvo - 0:1. Izjednačenje je stiglo u posljednjim minutama prvog dijela utakmice. Loptu precizno ubačenu od Kerekovića Jambrečina je smireno sproveo u mrežu.

U drugom su se dijelu očekivali jači naleti domaćina, a Jambrečina i Kovačić su u nekoliko navrata prisilili vratara gostiju na dobre intervencije.

No, za nogometaše Samobora pokazala se kobnom 58. minuta, kad je u kaznenom prostoru, po mišljenju suca Certe nepropisno, srušen Halilović. Protesti su bili uzaludni, a Androšić je s bijele točke bio precizan.

Igrači Samobora krenuli su na sve ili ništa, a Jambrečina se u nekoliko navrata mogao proslaviti, ali je loptu zaustavljala vratnica ili bi odlazila preko gola. Tako Istra ostaje na čelu ljestvice, a nogometaše Samobora i njihovog novog - starog trenera Ivana Đalmu Markovića čekaju teški dani.

T.I.

Na prvenstvenoj ljestvici vodi Istra sa 45 bodova, ispred Uljanika sa 42 boda. Posljednji su Trnje i Vrbovec sa po 17 bodova. Samobor je na 12. mjestu i ima 23 boda.

 
26.03.2002.

Nogomet - kadeti - Nike premier cup 2002.

Pobijedili kadeti Zagreba

U Samoboru je održano izlučno natjecanje za Nike premier cup 2002. Sudjelovale su kadetske momčadi Zagreba, Radnika, Samobora, Lokomotive, Inkera, Hrvatskog dragovoljca, Zrinski Tehnoventa i Croatia Sesvete, podijeljene u dvije skupine. Igralo se na igralištima u Samoboru i Farkaševcu, sistemom svaki sa svakim, utakmicama u trajanju dva puta po 15 minuta. Svaka od skupina dala je pobjednika (Zagreb i Hrvatski dragovoljac), a njihov je neposredni sraz iznjedrio pobjednika turnira. Bila je to momčad Zagreba, koja je s 1:0 svladala Hrvatski dragovoljac, te će 6. travnja nastupiti na finalnom turniru u Zagrebu.

Mladi su samoborski nogometaši postigli sljedeće rezultate:

Samobor - Zagreb 0:2

Radnik - Samobor 3:0

Lokomotiva - Samobor 0:1.

T.I.

 

Nogomet: Druga liga - 24. kolo - Segesta - Samobor 0:0

MALI NOGOMET - Uskršnji turnir Samobor 2002.

MALI NOGOMET Sokoli - Porto Tolero 2:6

RUKOMET 2.HRL - rukometašice

RUKOMET 2.HRL - rukometaši

Nika prva na Otvorenom prvenstvu Njemačke!

JŽL - 20. kolo: Lonja - Klokočevac 0:0

JŽL - 20. kolo: Udarnik - Sava 2:0

JŽL - 20. kolo: Zrinski Tehnovent - Lomnica 1:0

Nogomet: Druga liga - Samobor - Istra 1:2

Nogomet - kadeti - Nike premier cup 2002.

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003