23.02.2002.

U subotu, 2.ožujka, počinje drugo proljetno nogometno kolo drugoligaša

Uljanik u Samoboru

Nogometaši Samobora nisu se proslavili u prvom proljetnom kolu drugoligaša. Pojačani s pet novih igrača i novim trenerom Franjom Pužinom u Novalji na Pagu su ostali bez bodova. Domaća Novalja je s 1:0 nadvisila Samoborce koji su, po pruženoj igri i propuštenim prigodama, zaslužili jedan bod.

Ove subote, 2. ožujka, u Hebrangovoj ulici stiže drugoplasirani Uljanik iz Pule. Za pulene trenera Pužina postoji samo jedna opcija – tri boda. Bilo koji drugi ishod Samoborce udaljuje od mjesta koji im garantira ostanak u Drugoj ligi.

- Druge nam nema. Samo pobjeda nas ostavlja u igri. Puljani spadaju među kvalitetnije momčadi, znam da dolaze u Samobor po tri boda, međutim, vjerujem u svoje igrače, nadam se da će nam proraditi napad i da ćemo se veseliti nakon utakmice – kaže Franjo Pužin.

Podrška s tribina bit će nogometašima nužna, a kako je cijena ulaznica popularna, gledatelja ne bi smjelo izostati. Utakmica se igra u subotu, na SRC Samobor, s početkom u 15 sati.

U preostalim utakmicama sastaju se: Istra – Mosor, GOŠK – Inker, Žminj – Uskok, Segesta – Vrbovec, Croatia Sesvete – Imotski, Solin Građa – Novalja, Orijent – Trnje.

 
23.02.2002.

Proglašeni najbolji sportaši Svete Nedelje

Anita Kadežabek i Tihomir Čakanić

Sportski savez Općine Sv. Nedelje bio je organizator proglašenja najuspiješnih sportaša, sportašica i kolektiva s područja Sv. Nedelje za 2001. godinu. Kod sportašica do 16 godina najbolja je atletičarka ŠŠK Žabac Ivana Grgić, a kod dječaka Elvis Šinko (ŠRD Rak Rakitje). Kod seniorki je najbolja rukometašica Anita Kadežabek (ŽRK Sloga), a kod seniora Tihomir Čakanić, nogometaš NK Save iz Strmce. Najbolja momčad za proteklu godinu je NK Sava iz Strmca, dok kod ekipa Rukometni klub Sloga.

Priznanja za uspješan rad u sportu primili su Zlatko Novačić (ŠRD Rak Rakitje), Lidija Marković (ŽRK Sloga) i Zoran Lipić (ŠŠK Žabac). Nagrade za doprinos u razvoju sporta Sv. Nedelje i ostalih mjesta općine primili su: Drago Lipić (NK TOP) i Marijan Lenard (NK Rakitje), a posebnim nagradama nagrađeni su Ana Lenard (Karate klub Samobor) i Tomislav Petravić (SD Končar-Zagreb 1786), jer je riječ o spotašima koji su ponikli u Sv. Nedelji a nastupaju za druge klubove.

 
23.02.2002.

Mali nogomet

Sokoli "progutali" sedmicu

U subotu, 16. veljače, odigrano je 12. kolo Prve hrvatske malonogometne lige. U Samoboru je gostovao lider lige, Split Gašperov, i unaprijed se znalo da će samoborska momčad Sokoli teško doći do boda, pogotovo što je istrčala na parket dvorane OŠ B. Tonija u šarenom sastavu. Splićani su seriju pogodaka otvorili već u 10. minuti da bi posljednjim sučevim zviždukom krajnji ishod glasio: Sokoli – Split Gašperov 0:7.

Splićani tako i dalje vode mrtvu trku za vrh s Petrom RKM, dok Sokoli zauzimaju 10. poziciju s isto toliko bodova. Momčad trenera Marijana Lenarda igrala je u sastavu: Kovačević, Kiseljak, Batur, Makarun, Šarić, Kos, Duvančić, Brlek, Marković, Kelava, Goluska, D. Kiseljak.

Rezultati 12. kola: Kaštela – Porto Tolero 4:5, Petrinjčica – Square 3:6, Split Ship Management 7:3, Sokoli – Split Gašperov 0:7, Orkan Zagreb – Petar RKM 4:8, Croatia – Uspinjača Segafredo 2:2.

 

U subotu, 2.ožujka, počinje drugo proljetno nogometno kolo drugoligaša

Proglašeni najbolji sportaši Svete Nedelje

Mali nogomet

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003