04.04.2017.

Pročelnik Hrvoje Frankić najavljuje 13. Samoborski proljetni sajam

Mnogo razloga za ugodan vikend u Samoboru

Pročelnik Hrvoje Frankić najavljuje 13. Samoborski proljetni sajam

Samoborski proljetni sajam iz godine u godinu dokazuje svoj potencijal i kvalitetu, a niti gospodarska kriza tijekom proteklih godina nije omela njegovo održavanje. A, kako ističe pročelnik za gospodarstvo Grada Samobora Hrvoje Frankić, interes za nastupom i izlaganjem svake godine je sve veći.

Krizna vremena su poalo za nama, pa se čini se da je ove godine još i značajnije održavanje Samoborskog proljetnog sajma, kao mogućnosti da naši gospodarstvenici pokažu što sve i kako rade?

Grad Samobor, kao organizator Samoborskog proljetnog sajma, uz logističku podršku suorganizatora: Poduzetničkog centra Samobor, Udruženja obrtnika Samobor, Pučkog otvorenog učilišta i Komunalca d.o.o. Samobor, kroz sadržajniji program sajma pruža direktnu potporu samoborskim gospodarstvenicima.

Naime, opći cilj organizacije sajma je izložbeno-prodajna prezentacija samoborskih proizvođača autohtonih gastronomskih proizvoda, starih tradicijskih zanata, proizvođača suvenira i ostalih sudionika sajma, te njihovo poslovno povezivanje s potencijalnim kupcima i partnerima radi proširivanja tržišta i razvoja.

Imajući u vidu ekonomske uvjete gospodarenja, Grad Samobor je ove godine oslobodio izlagače od naknade plaćanja troškova kotizacije za izlagački prostor. Na taj način je olakšao njihov položaj na sve zahtjevnijem gospodarskom tržištu. Također, uzeta je u obzir činjenica da je Samoborski proljetni sajam najznačajnija sajamska proljetna manifestacija, koja omogućuje distribuciju proizvodnog i uslužnog asortimana malih i srednjih poduzetnika, posebno starih zanata te proizvođača poljoprivrednih i gastronomskih proizvoda.

Ovogodišnji proljetni sajam održat će se u subotu, 8., i nedjelju, 9. travnja, na Trgu kralja Tomislava u Samoboru od 9 do 19 sati. Do sada je izvršen veći dio posla na pripremi i organizaciji istog, a značaj manifestaciji, kao i obično, daje pokrovitelj, Zagrebačka županija. Medijski pokrovitelji sajma su, već uobičajeno, Radio Samobor i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Na sajmu će sudjelovati više od 70 izlagača (trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, banke, mjesni odbori) s tradicijskim obrtima i gastronomskom ponudom s područja Samobora, robne marke Zagrebačke županije, gosti Udruge Zlatna šajba i Udruženja obrtnika Samobor.

Izložbeni prostor za izlagače na Trgu kralja Tomislava bit će opremljen izložbenim štandovima i natkriven šatorom, a na trgu kod pošte izložbenim drvenim kućicama.

Glavni "štih" Proljetnog sajma i dalje je obrtništvo i malo gospodarstvo. Dakle, i ove godine nastavljamo s uhodanim konceptom, koji njegujemo od početaka Samoborskog proljetnog sajma: promovirati gospodarstvo, posebno obrtništvo, gastronomiju, turizam i kulturu. Iz tog razloga smo zadržali društvene institucije, škole, vrtiće i slične ustanove, udruge i organizacije, kao sudionike sajma. Napominjem da je za najuspješnije izlagače organizirana dodjela priznanja i nagrada za nastup, odnosno za najljepše uređeni izložbeni prostor na sajmu. Sve će to popratiti i prigodan glazbeni program.

Ipak, na sajmu postoje i dodatni sadržaji...

Tako je. Sajam će, kao i svake godine, biti popraćen dodatnim sadržajima. Ove godine se po prvi puta na trgu kod samoborske pošte predstavlja program Dječjeg proljetnog sajma, s ciljem razvoja poduzetničkog duha među mladima. Na ovom događanju predstavit će se samoborski dječji vrtići i osnovne škole sa svojim izložbenim i kulturno-umjetničkim programom te će na taj način obogatiti ponudu ovogodišnjeg Samoborskog proljetnog sajma. Također, u nedjelju, 9. travnja, održat će se Dan otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba, gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino.

Posjetitelji sajma imat će priliku degustirati i buduću robnu marku - Samoborsku češnofku, prilagođenu sajamskom događanju pod nazivom "Češnofka To Go". Ovaj kulinarski specijalitet nudi se u organizaciji samoborske tvrtke IGO-MAT d.o.o.

Važno je napomenuti kako je ulaz na Proljetni sajam besplatan te da će i ponuda na štandovima biti po prigodnim cijenama?

Grad ne naplaćuje kotizaciju za izlaganje te smo stoga uvjereni da će cijene po kojima će se nuditi proizvodi biti primjerene i prilagođene mogućnostima kupovne moći naših posjetitelja. Odlučili smo uz pomoć sponzora, prije svega banaka koje nas redovito prate, omogućiti svim našim posjetiteljima uživanje u dobroj gastro ponudi Samoborske češnofke, Samoborske salame, samoborskih vina i ostalih samoborskih delicija.

Uz sve to, već je uobičajeno da je ulaz na Samoborski proljetni sajam besplatan.

Znači, razloga za dolazak na Samoborski proljetni sajam uistinu je mnogo.

Svakako. Stoga koristim ovu priliku da pozovem sve Samoborce, a i sve druge posjetitelje, prije svega Zagrepčane i stanovnike Zagrebačke županije, da nas posjete 8. i 9. travnja na Trgu kralja Tomislava i na trgu kod pošte, gdje ćemo zajedno uživati u bogatoj ponudi izložbenih proizvoda, gastro delicija i prigodnom zabavnom programu.

I.H.

 

Pročelnik Hrvoje Frankić najavljuje 13. Samoborski proljetni sajam

Arhiva 2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002