28.07.2011.

Danijel Horvat govori o novoosnovanom Konjičkom klubu Tetra

Povezani ljubavlju prema konjima

Danijel Horvat govori o novoosnovanom Konjičkom klubu Tetra

Nakon što je Danijel Horvat proljetos "probio led" nudeći na Vugrinščaku vikendom vožnje kočijom Samoborom te školu jahanja, pokazalo se kako je ta usluga naišla na plodno tlo i dodatno obogatila turističku ponudu Samobora. Sve veći interes za vožnje kočijom i konjički sport doveo je nedavno i do toga da je u Samoboru osnovan konjički klub, odnosno udruga građana povezanih ljubavlju prema konjima. Riječ je o Konjičkom klubu Tetra Samobor, koja je ime ponijela po prvom Horvatovom konju, a s predsjednikom udruge Danijelom Horvatom popričali smo o razlozima osnivanja i aktivnostima koje KK Tetra priprema u bližoj i daljnjoj budućnosti.

Kojom povodom je osnovana udruga, odnosno Konjički klub Tetra?

Čitatelji su već upoznati s mojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom, kao i da smo prisutni od ožujka u parku Vugrinščak sa svojom ponudom jahanja i vožnje kočijom po Samoboru. Bili smo ugodno iznenađeni brojem ljudi koji su pokazali interes za taj vid usluge i koji su i dalje za njega zainteresirani pa se iz toga rodila ideja da bi bilo dobro osnovati konjički klub, odnosno udrugu kako bi mogli primiti sve te ljude kao članove. Tako je nastala Tetra, a osnovni cilj udruge je promicanje konjičkog sporta.

Koliko ima članova?

Trojica smo osnivača, a imamo 30-ak članova, što aktivnih, što podupirajućih i svi zajedno ćemo raditi na promociji konjičkog sporta. Klub je registriran na mojoj kućnoj adresi, Grdanjci 45. Članovi su dobrodošli, mogu birati žele li biti aktivni članovi ili podupirajući, a razlika je što aktivno članstvo obuhvaća i 10 sati besplatnog jahanja unutar članarine, koja je simboličnih 500 kuna za godinu dana. U tih 500 kuna može se nebrojeno sati provesti s konjima, biti uz njih i raditi s njima, a može se ostvariti i 10 sati jahanja po želji. Podupirajući član može biti svatko tko je ljubitelj konja, koji je jahač ili nejahač, a svi mogu pomoći i dobrovoljnim prilogom, onoliko koliko mogu i žele.

Pretpostavljam da osnivanje udruge znači i proširenje dosadašnjih aktivnosti i ponude na Vugrinščaku i u Grdanjcima?

Tako je. Za početak planiramo nabaviti još dva holsteiner grla koja bi služila za preskakanje prepona, jer se radi o specifičnim, slobodno možemo reći sportskim konjima. Kroz neko dogledno vrijeme također planiramo i napraviti na Vugrinščaku mali parkur, odnosno jahalište, gdje bi se mogle odvijati demonstracije i održavati razne vježbe jahanja.

Možemo li očekivati promociju udruge već za Dan grada?

Mislim da za Dan grada nećemo moći tehnički odraditi potrebne pripreme, jer je Dan grada relativno brzo. No, zato planiramo za zimske dane, oko Božića, predstaviti udrugu jednom novom uslugom, zaprežnim saonicama koje bi bile svaki dan na Vugrinščaku.

Kavka je sada situacija na Vugrinščaku s obzirom da je ljeto obično vrijeme zatišja u Samoboru?

Bit ćemo prisutni čitavo ljeto na Vugrinščaku, bez obzira na broj posjetitelja, jer želimo nuditi naše usluge u kontinuitetu. Ljeto je poznato kao manje posjećeno razdoblje, ali to nas neće spriječiti da i dalje budemo prisutni svaki vikend na Vugrinščaku.

K.S.

 

Danijel Horvat govori o novoosnovanom Konjičkom klubu Tetra

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002