10.10.2003.

Ivan Olivari, član hrvatske alpske B-reprezentacije

Na svjetsko juniorsko prvenstvo po dobar rezultat

Ivan Olivari, član hrvatske alpske B-reprezentacije

Mladi samoborski alpski skijaš Ivan Olivari proteklih je nekoliko sezona zaista imao peh. Nekoliko povreda, od kojih je potres mozga uzrokovan padom bila najteža, usporilo je njegov skijaški razvoj i napredak. No, u ovu sezonu Ivan kreće zdrav i pun optimizma, a treninzi pokazuju da je ravnopravan svojim nešto starijim kolegama iz alpske B reprezentacije. Ivan ujedno, koliko mu prilike dopuštaju, pohađa i nastavu, nepa u smo u jednom od predaha između treninga i škole porazgovarali o predstojećoj sezoni.

Već drugu godinu si član hrvatske skijaške B-reprezentacije. Treninzi već odavno traju, a uskoro počinje i natjecateljska sezona. Prošlih si sezona imao poteškoća s ozljedama. Kako se sada osjećaš?

Prošle godine bilo je dosta problema sa zdravljem, od potresa mozga, do loma ruke. Ova sezona počela je dobro. Sa zdravljem nemam problema, sve je super i nadam se da će tako i ostati. Nekoliko dana su me zezala leđa, ali to je riješeno.

Kakva je atmosfera u B reprezentaciji?

Sada nas je 6 u B-reprezentaciji. Dvojica su, nažalost, ispala iz naše grupe. Atmosfera je odlična, trenira se prema planu. S naša tri trenera pripremamo se na Hintertuxu. Puno se radi i zadovoljni smo rezultatima.

Kako procjenjuješ svoje rezultate nakon prvih treninga i mjerenja?

Radili su se prvi štopinzi, no to još nije ono pravo. Nije se ni vozilo svom snagom, više se pazilo na tehniku. Pravi štopinzi počinju početkom studenog, prije prvih utrka. Na dosadašnjim mjerenjima moja vremena su cijelo vrijeme bila među boljima. No, ponavljam, nije to još ono pravo.

Koji nastupi očekuju B-reprezentaciju?

16. studenog je prva utrka u Norveškoj. Nakon toga se odlazi u Francusku. Kad padne snijeg i tu niže čekaju nas utrke u Austriji, Sloveniji i ostale FIS trke. Ove sezone svjetsko juniorsko prvenstvo održava se u Mariboru i ja se nadam dobrim rezultatima.

Možeš li ti i ostali iz B-reprezentacije doći do norme za sljedeću Olimpijadu?

To je upitno. Treba još jako puno raditi. Trudimo se svi i nadamo se da možemo stići tu normu. Iako, nije sve ni u samom odlasku na Olimpijadu. Treba napraviti i neki rezultat. No, vidjet ćemo.

Stjepan Stanić

 

Ivan Olivari, član hrvatske alpske B-reprezentacije

Arhiva 2003

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002