24.03.2017.

Reakcija Hrvatske udruge bolničkih liječnika na izjavu ministra Milana Kujundžića

Ne trebate se ispričavati, već počnite nešto raditi!

Poštovani gospodine Ministre, mir s Vama.

Nismo iznenađeni zbog Vaše jučerašnje izjave da „jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora“, ona je vrlo vjerojatno, odraz vaših internih uvjerenja prema kolegama čije biste stavove trebali zastupati. Vjerujemo da poznajete definiciju zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije kako zdravlje nije puko nepostojanje bolesti, već stanje potpunog fizičkog, mentalnog, duhovnog i socijalnog blagostanja. Pretpostavljamo da vam je od ranije poznato kako hrvatski građani nemaju pravo na ostvarenje zdravlja po kriterijima Svjetske zdravstvene organizacije jer su daleko od socioekonomskog blagostanja. Također predmnijevamo kako ste podrobnim šestomjesečnim analizama zdravstvenog sustava ustanovili kako im niste u mogućnosti osigurati ni fizičko ni mentalno zdravlje jer će se javni zdravstveni sustav urušiti u narednih 5-7 godina, jer u sustavu nećete imati dovoljan broj liječnika. Vjerujemo kako ste duhovno zdravlje stavili u fokus jer je duh zdrav i neoboljiv te predmnijevamo da na taj način mislite smanjiti troškove u zdravstvenom sustavu koji iznose oko 8 milijardi kuna.

Kako do sada Ministarstvo zdravstva nije donijelo niti jednu mjeru koja bi poboljšala status i uvjete rada liječnika, a time i održivog javnog zdravstvenog sustava za građane, pitamo Vas hoćete li angažirati 215 svećenika u zdravstvenom sustavu kako biste nadoknadili nedostatak od 4.300 liječnika?

Nadalje, žalosna je činjenica kako je ministar poljoprivrede g. Tomislav Tolušić, povlačeći oštre poteze i uvodeći strože kontrole uvoznog mesa, napravio više za javno zdravstvo Hrvata nego jedan ministar zdravstva.

Poštovani gospodine ministre, ne mislimo Vas pozvati da se ispričate, nego da počnete raditi. Vaša najbolja isprika kolegama bit će održiv i uređen zdravstveni sustav u kojem će liječnici biti motivirani na ostanak, a hrvatski građani i u javi, ne samo u snu, biti u mogućnosti ostvariti zdravlje po definiciji Svjetske zdravstvene organizacije.

S poštovanjem,

Izvršni odbor HUBOL-a

Na znanje:

- Prof.dr.sc. Milan Kujundžić, Ministar zdravstva RH

- Mr.sc. Andrej Plenković, Predsjednik Vlade RH

- Dr.sc. Trpimir Goluža, dr.med., predsjednik Hrvatske liječničke komore

- Prof.dr.sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu

- Prof.dr.sc. Željko Krznarić, dr.med., predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora

- Mr.sc. Ivica Babić, dr.med., predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata

- g. Mario Drlje, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata

- mediji

Izvršni odbor HUBOL-a

24.03.2017.

HDZ lijedi Trumpov uzor

Uvode porez koji su prije nazivali "brutalnim napadom na Hrvate"!

Iako su, ne tako davno, HDZ-ovci, pa čak i aktualni ministri, porez na nekretnine nazivali "opasnim haračem" i "brutalnim napadom na Hrvate", Titanik Vlada Andreja Plenkovića uvodi porez na nekretnine. Odnosom prema građanima, mijenjanjem stavova i ponašanjem sve više podsjećaju na Trumpa. Ustraju na normalizaciji stvari koje jednostavno nisu normalne - pokušavaju situaciju u kojoj netko javno laže ili iznosi dijametralno suprotan stav pretvoriti u prihvatljivu.

- Danas su okrenuli ploču i u maniri najgorih licemjera najavljuju njegovo uvođenje. Mi u HNS-u dosljedno se protivimo uvođenju novih poreza i zalažemo se za smanjenje postojećih - rekao je saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh komentirajući Vladinu najavu.

Kao dosljedna liberalna stranka, HNS svoj stav o porezu na nekretnine nije mijenjao. Porez na nekretnine je nepravedan, stoga smo, podsjećamo, i kao partner u Vladi uspješno zaustavili uvođenje istog.

Kao liberalna stranka HNS se zalaže za što manje poreza i nameta, kako krizom izmučenim građanima, tako i poduzetnicima, kojima je svako olakšanje poslovanja itekako potrebno.

Hrvatska narodna stranka

Napiši pismo

Ne trebate se ispričavati, već počnite nešto raditi!

Uvode porez koji su prije nazivali "brutalnim napadom na Hrvate"!

Arhiva 2017

2021

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002