10.11.2005.

Treba li nam ipak Forum?

Što je to prirez?

forum

već sam predlagao cijenjenom uredniku da razmisli o pokretanju foruma o nekim zanimljivim temama. urednik je obećao razmisliti, pa dok razmišlja ja evo predlažem i temu: što mislite o uvođenju prireza ?

za ili protiv? ja sam za to da mi napokon netko suvislo objasni što je prirez i za što se ti novci troše. vidim da prirez imaju gotovo svi gradovi, pa i većina općina u hrvatskoj, a čuo sam da je to novac koji se troši za podizanje standarda grada. jesam li u pravu lili ne. zanimaju me komentari, ali opet imam molbu uredništvu: možete li nekog financ. stručnjaka malo intervjuirati po toj temi?!

zahvaljujem

xy

Ne znam zašto ste zapeli za prirez, kad aktualna samoborska vlast o njegovom uvođenju ne razmišlja. Barem ne u dogledno vrijeme.

No, vidjet ćemo...

Urednik

10.11.2005.

Povodom suđenja za maltretiranja u Lori

Zločinci uspravne glave!?

Ovih dana polagali su se vijenci kod spomen obilježja. I minuta šutnje za poginule. Dolaze delegacije, polože, minutu odšute, zapale svijeću i odu. I tako do prve sljedeće prigode. Sve ih je više koji to čine iz službene dužnosti nego li časno, iskrena srca. Treba li dokaz? Tko je od visokorangiranih osoba ovih dana uoči Dušnog dana podigao glas protiv još jednog, tko zna kojeg po redu, ponižavanja hrvatskog naroda, poginulih i preživjelih branitelja, djece siročadi, udovica, rodbine? Poniženje se zove Lora.

Da bezumlje nema mjere dokaz je ova farsa u sudnici gdje se oni koji su zlo željeli i činili ovoj zemlji i ovom narodu sada nalaze u ulozi svjedoka, tvrdeći ni manje ni više nego da su oni bili žrtve, a zločinci svi od reda iz hrvatskih redova. Muk u Vukovaru, muk u Splitu, muk na Markovu trgu, muk na Pantovčaku. Što godine više odmiču, zločinci sve više podižu glave - sadistički uživajući što se optuženičke klupe pune Hrvatima (za njih oduvijek, sada i zauvijek "ustaškoj bandi"!).

Pitam gospodu M. Bajića, Ž. Puhovskog, Z. Pusića i ostale hoće li ikada itko podići tužbu za zločine u "kninskoj kasarni JNA", u kojoj su baš u ovom mjesecu, ali 1991. godine, zvjerski ubijena četiri moja suborca? Hoće li se ikada podići optužba protiv okrutnih zvijeri u ljudskim spodobama u odorama jugočetničke armije koji su preda mnom, pred očima mojih suboraca držali nas s uperenim automatima, dok je na podu krvario prostrijeljenog prsišta i raznijete šake hrvatski policajac? Vidjeli smo ih svojim očima, znamo ih, a bojim se da znamo i kako se protiv njih nikada neće podići optužnica.

Stižu bivši egzekutori iz Beograda i Podgorice, zaštićeni, odsjedaju po hotelima koje su kanili sravniti sa zemljom, dok "srbsko more, srbsku krajinu, srbski Dubrovnik, srbski Pakrac... vekovne srbske zemlje se ne prisjedine srbskoj otadžbini"!

"Neovisno" hrvatsko sudstvo obnavlja postupak Lore, a kninsko mučilište ne spominje nitko. Boli me, i svakog suborca koji je prošao kroz pakao kninskog stratišta, slušajući kako na vlas istu priču kazuju tobožnji svjedoci iz Lore. Kako li su samo napamet naučili svaki detalj, kako su bili čisti, nedužni, lojalni... Strah nas da se primiče dan kada će napokon istinoljubiva Europa i čistih ruku Amerika uspjeti sudskim procesima dokazati da je ipak Hrvatska izvršila agresiju na Srbiju, da je hrvatski borac granatirao Čačak i Kragujevac. Slučaj Lora nas približava i tom poniženju.

Luka Bakić, hrvatski branitelj

Napiši pismo

Što je to prirez?

Zločinci uspravne glave!?

Arhiva 2005

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002