21.10.2005.

Protesti samoborskih sportaša

Čistite nam parket u sportskoj dvorani!

imam jednu malu primjedbu... odnosi se na gospođe koje su u dvorani Bogumila Tonija određene za održavanje! osim što su često pomalo bezobrazne, ne održavaju dovoljno parket u dvorani, stalno je užasno prljav, prašnjav gotovo u slojevima, i nama koji predstavljamo ovaj grad i treniramo u već spomenutoj dvorani, teško je trenirat jer zbog takvih uvijeta često nam trening izgleda smiješno, jer zbog skliskog parketa, ne možemo odradit kvalitetan trening. ova primjedba možda se čini glupom, ali vjerujte mi da uopće nije ugodno raditi na takvoj podlozi i slušati primjedbe trenera za nešto što nismo krivi, jer što da ja radim, ako određenu fintu ne mogu napraviti,jer vrlo lako padnem zbog prljavog parketa!!!na ovo se žale SVI koji treniraju u Bogumilcu, bez obzira na sport kojim se bave. molim da, ako je moguće dadete samo primjedbu čistačicama, glede održavanja,jer ako mi to, i na lijep način pokušamo reći dobijemo povišen ton i jezikovu juhu. jer događalo se i ne jednom da u dvorani iza ljestava pronađemo žohare, ili pak da prije treninga dobijemo mokru i polivenu svlačionu, uz tolike druge SLOBODNE. MOLIM VAS ZA POMOĆ, JER VI STE JEDINI KOJI MOŽETE INTERVENIRATI. Hvala u ime svih sportaša...

xxxx

Evo, pokušat ćemo razgovarati s odgovornima.

Javite se za desetak dana i napišite kakvo je stanje.

Urednik Robert Škiljan

21.10.2005.

Problemi s toplanom

Ima čađe i prašine, nema plina!

Dana 12.08.05. objavili ste članak pod naslovom "Nema više čađave kiše" o zamjeni starog dimnjaka na toplani. Bila je to optimistična najava gradnje "ekološkog dimnjaka" i plinificiranja toplane. Pogledajte molim Vas kako izgleda toplana tri mjeseca nakon početka radova. Stanari obližnjih zgrada osim čađe, imaju i prašinu od kopanja oko zgrada i buku od postrojenja jer nisu još zatvorili ogroman otvor na toplani koji je nastao nakon rušenja starog dimnjaka. A što je s priključivanjem plina? Bliži se zima, privremeni dimnjak koji je montiran na krovu toplane je nizak i zagađuje okolinu, a sve bi moglo biti čišće, tiše a možda i jeftinije kad bi se počeo koristiti plin.

D.B.

Pogledat ćemo o čemu se radi.

Robert Škiljan

21.10.2005.

Stjepanu Črnjku, predsjedniku Povjerenstva za izdavanje lokacijskih dozvola

Dođite u Ćirilometodsku!

Pismo za gosp. Stjepana Črnjaka, predsjednika Povjerenstva za izdavanje lokacijskih dozvola i člana Gradskog poglavarstva

Poštovani gosp. Črnjak!

Molimo Vas da izađete na teren i snimite situaciju u Ćirilometodskoj ulici u Samoboru.

U ulici se nalaze obiteljske kuće tj. visoke katnice. Nedavno je prodan jedan veći komad zemlje i navodno se tu grade dvije zgrade sa po 16 stanova. Temelji se upravo kopaju i idu preko cijele parcele, gradilište je ograđeno, ali nema table koju je po zakonu dužan izvjesiti da se vidi kakav je to objekt.

Na stranu to da se zgrade tog investitora raspadaju nakon par godina (to se vidi na zgradi na Stražniku i u Jelačićevoj), da u ulici nema parkirališnih mjesta za stanovnike 32 stana (vjerovatno će zelene površine prisvojiti i pretvoriti u parkirališta), da će zgrada biti preko cijele parcele i da će biti viša od svih kuća u ulici, svi se mi tamo pitamo: kako će se te zgradurine uklopti u već postojeće obiteljske kuće, visoke katnice? Možemo li za koju godinu očekivati nebodere pored naših kuća? Po kojem je to urbanističkom planu napravljeno? I najvažnije: da li je investitor za to dobio lokacijsku dozvolu?

Tako nešto ne bi se smjelo dopustiti, a Vas molimo da bar pokušate sprijeciti to bezobzirno i konstantno narušavanje našeg grada, a sada i spomenute ulice.

S poštovanjem!

samoborac

Doći ćemo i mi!

Robert Škiljan

Napiši pismo

Čistite nam parket u sportskoj dvorani!

Ima čađe i prašine, nema plina!

Dođite u Ćirilometodsku!

Arhiva 2005

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002